FK Rudar Kakanj
- Free_shooteR
- Kontakt:
Re: FK Rudar Kakanj
Rudar-Olimpic 3:2
U finalnom meču Rudar je nadigrao najmlađeg sarajevskog premijerligaša i zasluženo osvojio prvo mjesto.U borbi za treće mjesto Vitez je identičnim rezultatom porazio kombinirani tim Čelika

Zlatan Gafurović, proglašen za najboljeg igrača turnira
Nogometaši Rudara pobjednici su tradicionalnog Memorijalnog turnira "Galib Mujičić", koji se svake godine u organizaciji FK Vitez održava u julu mjesecu u spomen na bivšeg istaknutog igrača Viteza, Rudara, Timoka iz Zaječara, Čelika i Travnika, koji je mučki ubijen od strane ekstremista HVO ratne 1993.godine.
Nakon veoma dobrih igara protiv drugoligaša Viteza (7:0) i premijerligaša Travnika (1:0), te osvojenog prvog mjesta u grupi A, Rudar je u finalnom meču nadigrao i porazio premijerligašku ekipu Olimpica sa 3:2. "Zeleno-crni" su pobjedu osigurali već u prvih pola sata igre kada su Goran Kušljić, Petar Matović i Zlatan Gafurović tri puta savladali golmana Irfana Fejzića. Svi golovi bili su veoma efektni, posebno drugi kojeg Matović postigao iz slobodnog udaarca sa 30-tak metara.
Olimpic je do kraja prvog poluvremena uspio smanjiti na 3:1, a u 55.minuti postići još jedan pogodak i ozbiljno zaprijetiti izjednačenjem. Međutim, odbrana Rudara, na čelu sa fenomenalnim golmanom Elbisom Šabićem, uspjela je sačuvati stečenu prednost i na kraju više nego zasluženo slaviti. Pobjeda je značajnija s obzirom da su "zeleno-crni" zadnjih desetak minuta igrali s igračem manje jer je zbog dvije javne opomene (žuti kartoni) isključen štoper Armin Imamović.

Elbis Šabić, proglašen za najboljeg golmana turnira
Po završetku utakmice dodijeljene su specijalne nagrade, dok je pobjednički pehar od strane predsjednika organizacionog odbora turnira uručen kapitenu Rudara Zlatanu Gafuroviću. Pehar igraču koji najviše potsjeća na rahmetli Galiba Mujičića dodijeljen je napadaču Olimpica Admiru Raščiću. Najbolji strijelac turnira je Zukan iz FK Vitez sa 4 postignuta gola koliko je dao i Eldin Murić. Za najboljeg golmana proglašen je Elbis Šabić (Rudar), a za najboljeg igrača turnira Zlatan Gafurović, koji je sve tri utakmnice odigrao fenomenalno.
Trener Slaviša Božičić zadovoljan je igrom svojih izabranika:
-Kad se pobijedi jedan tim koji pretendira za najviši plasman u Premijer ligi, normalno da moramo izreći pohvale na igru našeg tima.Prvo poluvrijeme odigrali smo odlično, dali tri gola i zapucali još dvije-tri prilike, ali smo nesmotreno primili prvi gol, dok je kod drugog brzonogi Pliska umakao našoj odbrani i savladao Šabića. Posebno sam zadovoljan što je ovo prvi osvojeni trofej na turniru u Vitezu čiji je Rudar stalni učesnik, istakao je trener Božičić, koji je, mora se reći, ukomponirao jedan novi tim, koji djeluje moćno i sportskim žargonom rečeno, koji ima glavu i rep.
Finalna utakmica
Rudar - Olimpic 3:2
Stadion Viteza.Gledalaca 200.Glavni sudij: Jasmin Varupa. Pomoćnici: Oliver Žilić i Admir Silajdžija (svi iz Viteza).
Strijelci: 1:0 Kušljić (15), 2:0 Matović(20), 3:0 Gafurović(27 iz 11m), 3:1, 3:1 Kapić(43), 3:2 Pliska (55).
RUDAR: Elbis Šabić, Jasmin Čeliković (Kenan Helja), Amel Hrustanović, Armin Imamović, Admir Kubat, Armin Duvnjak (Muamer Sadiković), Zlatan Gafurović, Armin Topalović (Mirza Spahić), Eldin Murić, Goran Kušljić (Armin Alagić), Petar Matović (Amel Neimarlija). Trener: Slaviša Božičić.
OLIMPIC: Irfan Fejzić, Faruk Brković (Mirza Rizvanović), Minas Osmani, Tomislav Blažeski, Miloš Vidović, Amer Jugo, Velibor Đurić, (Juan Pablo Kresser), Haris Aljukić (Amir Pliska), Nedim Hiroš, Samir Kapić (Nenad Kiso), Admir Vladavić. Trener: Mehmed Janjoš-Čala.
Poredak na kraju turnira: 1.Rudar 9, 2 Olimpic 6, 3. Vitez 6, 4. Čelik 2, 5 Iskra 1, i 6. Travnik 0.
U finalnom meču Rudar je nadigrao najmlađeg sarajevskog premijerligaša i zasluženo osvojio prvo mjesto.U borbi za treće mjesto Vitez je identičnim rezultatom porazio kombinirani tim Čelika
Zlatan Gafurović, proglašen za najboljeg igrača turnira
Nogometaši Rudara pobjednici su tradicionalnog Memorijalnog turnira "Galib Mujičić", koji se svake godine u organizaciji FK Vitez održava u julu mjesecu u spomen na bivšeg istaknutog igrača Viteza, Rudara, Timoka iz Zaječara, Čelika i Travnika, koji je mučki ubijen od strane ekstremista HVO ratne 1993.godine.
Nakon veoma dobrih igara protiv drugoligaša Viteza (7:0) i premijerligaša Travnika (1:0), te osvojenog prvog mjesta u grupi A, Rudar je u finalnom meču nadigrao i porazio premijerligašku ekipu Olimpica sa 3:2. "Zeleno-crni" su pobjedu osigurali već u prvih pola sata igre kada su Goran Kušljić, Petar Matović i Zlatan Gafurović tri puta savladali golmana Irfana Fejzića. Svi golovi bili su veoma efektni, posebno drugi kojeg Matović postigao iz slobodnog udaarca sa 30-tak metara.
Olimpic je do kraja prvog poluvremena uspio smanjiti na 3:1, a u 55.minuti postići još jedan pogodak i ozbiljno zaprijetiti izjednačenjem. Međutim, odbrana Rudara, na čelu sa fenomenalnim golmanom Elbisom Šabićem, uspjela je sačuvati stečenu prednost i na kraju više nego zasluženo slaviti. Pobjeda je značajnija s obzirom da su "zeleno-crni" zadnjih desetak minuta igrali s igračem manje jer je zbog dvije javne opomene (žuti kartoni) isključen štoper Armin Imamović.

Elbis Šabić, proglašen za najboljeg golmana turnira
Po završetku utakmice dodijeljene su specijalne nagrade, dok je pobjednički pehar od strane predsjednika organizacionog odbora turnira uručen kapitenu Rudara Zlatanu Gafuroviću. Pehar igraču koji najviše potsjeća na rahmetli Galiba Mujičića dodijeljen je napadaču Olimpica Admiru Raščiću. Najbolji strijelac turnira je Zukan iz FK Vitez sa 4 postignuta gola koliko je dao i Eldin Murić. Za najboljeg golmana proglašen je Elbis Šabić (Rudar), a za najboljeg igrača turnira Zlatan Gafurović, koji je sve tri utakmnice odigrao fenomenalno.
Trener Slaviša Božičić zadovoljan je igrom svojih izabranika:
-Kad se pobijedi jedan tim koji pretendira za najviši plasman u Premijer ligi, normalno da moramo izreći pohvale na igru našeg tima.Prvo poluvrijeme odigrali smo odlično, dali tri gola i zapucali još dvije-tri prilike, ali smo nesmotreno primili prvi gol, dok je kod drugog brzonogi Pliska umakao našoj odbrani i savladao Šabića. Posebno sam zadovoljan što je ovo prvi osvojeni trofej na turniru u Vitezu čiji je Rudar stalni učesnik, istakao je trener Božičić, koji je, mora se reći, ukomponirao jedan novi tim, koji djeluje moćno i sportskim žargonom rečeno, koji ima glavu i rep.
Finalna utakmica
Rudar - Olimpic 3:2
Stadion Viteza.Gledalaca 200.Glavni sudij: Jasmin Varupa. Pomoćnici: Oliver Žilić i Admir Silajdžija (svi iz Viteza).
Strijelci: 1:0 Kušljić (15), 2:0 Matović(20), 3:0 Gafurović(27 iz 11m), 3:1, 3:1 Kapić(43), 3:2 Pliska (55).
RUDAR: Elbis Šabić, Jasmin Čeliković (Kenan Helja), Amel Hrustanović, Armin Imamović, Admir Kubat, Armin Duvnjak (Muamer Sadiković), Zlatan Gafurović, Armin Topalović (Mirza Spahić), Eldin Murić, Goran Kušljić (Armin Alagić), Petar Matović (Amel Neimarlija). Trener: Slaviša Božičić.
OLIMPIC: Irfan Fejzić, Faruk Brković (Mirza Rizvanović), Minas Osmani, Tomislav Blažeski, Miloš Vidović, Amer Jugo, Velibor Đurić, (Juan Pablo Kresser), Haris Aljukić (Amir Pliska), Nedim Hiroš, Samir Kapić (Nenad Kiso), Admir Vladavić. Trener: Mehmed Janjoš-Čala.
Poredak na kraju turnira: 1.Rudar 9, 2 Olimpic 6, 3. Vitez 6, 4. Čelik 2, 5 Iskra 1, i 6. Travnik 0.
Kraljice Bosno nemoj se vise bojat'
mi smo tvoj stit i necemo te prodat'
ako neko vrijedja necemo okrenut' ledja
ti dani su prosli, sad se sve mijenja!!!
- L' Imperator
- Kontakt:
:@ Free_shooteR
Vecina tog teksta ima na prethodnoj stranici..
#samoRudar #zauvijek
- Free_shooteR
- Kontakt:
pa neka imaL' Imperator je napisao/la::@ Free_shooteR

- tarikhordas
- Kontakt:
Kakav vam je ovaj Zlatan Gafurovic msm u zadnje vrijeme se dovodi u vezu da ce prec u neki tim iz pl pa eto da pitam kakav je ?
I svako jutro kad se probudim, uv'jek na tebe prvo pomislim...
- L' Imperator
- Kontakt:
Kapiten i najbolji igrac! Dijete Rudara..jedno vrijeme bio u Celiku i opet se vratio u Rudar..tarikhordas je napisao/la:Kakav vam je ovaj Zlatan Gafurovic msm u zadnje vrijeme se dovodi u vezu da ce prec u neki tim iz pl pa eto da pitam kakav je ?
Realno, u svakom premijerligasu bi imao mjesta

S kim se dovodi u vezu?? ja mislim da nece nigdje ici..Rudar ima premijerligaske ambicije..
#samoRudar #zauvijek
- Free_shooteR
- Kontakt:
pa mislio je mozda na rudar...kao novog premierligasaL' Imperator je napisao/la:Kapiten i najbolji igrac! Dijete Rudara..jedno vrijeme bio u Celiku i opet se vratio u Rudar..tarikhordas je napisao/la:Kakav vam je ovaj Zlatan Gafurovic msm u zadnje vrijeme se dovodi u vezu da ce prec u neki tim iz pl pa eto da pitam kakav je ?
Realno, u svakom premijerligasu bi imao mjestaigracina je!
S kim se dovodi u vezu?? ja mislim da nece nigdje ici..Rudar ima premijerligaske ambicije..

-
- Kontakt:
Ako budu igrali u prvenstvu kao na turniru u Vitezu bicemo prvi zasluzeno 

Rudar 1920 Kakanj - Vjernost koja traje - Bosna je Svetinja,a svetinju niko ne smije da dira -
Uprave i igraci odlaze i dolaze,ostajemo samo Rudar i Mi
Uprave i igraci odlaze i dolaze,ostajemo samo Rudar i Mi
- L' Imperator
- Kontakt:
Sve dok je Slavisa na klupi oni moraju onako igratiNight_Crew_Kakanj je napisao/la:Ako budu igrali u prvenstvu kao na turniru u Vitezu bicemo prvi zasluzeno

#samoRudar #zauvijek
- tarikhordas
- Kontakt:
Ma ja nesto ceto da bi mogo doc u leotar na nakom portalu al pito sam ga preko fb-a kaze on prvi put cuje zato pito sam ga i bil doso u Sarajevo on rece da je prije 2 godine trebo potpisat al on imo precih stvari tad od fudbala
(imo privatnih problema...) Kaze kad bi se otvorila prilika da bi se rado vratio u Celik a isto je reko da voli i Zelju i Sarajevo ali nije nikad previse simpatiso Zeljo kaze draze mu Sarajevo 

I svako jutro kad se probudim, uv'jek na tebe prvo pomislim...
-
- Kontakt:
Ma Gafa kralj
on ce cijelu karijeru provesti u Rudaru, k'o sto mu je i stari 

- L' Imperator
- Kontakt:
Jos da se mi sta pitamo xDVjerni navijac je napisao/la:Ma Gafa kraljon ce cijelu karijeru provesti u Rudaru, k'o sto mu je i stari
#samoRudar #zauvijek
-
- Kontakt:
Treba ozbiljno shvatiti ovaj turnir u Doboju, jer brzo ce i prvenstvo poceti, a ja mislim da necemo vise imati pripremnih utakmica...znaci, to ce nam biti zadnje dvije utakmice prije pocetka prvenstva.
-
- Kontakt:
Ove sezone sigurno nece nigdje otici!L' Imperator je napisao/la:Jos da se mi sta pitamo xDVjerni navijac je napisao/la:Ma Gafa kralj on ce cijelu karijeru provesti u Rudaru, k'o sto mu je i stari
- L' Imperator
- Kontakt:
Ma nece ove, al' za sljedecu ne mozemo biti sigurni..,jedino ako udjemo u PL onda bi trebao ostati (:gusari_kakanj je napisao/la:Ove sezone sigurno nece nigdje otici!L' Imperator je napisao/la:Jos da se mi sta pitamo xDVjerni navijac je napisao/la:Ma Gafa kralj on ce cijelu karijeru provesti u Rudaru, k'o sto mu je i stari
#samoRudar #zauvijek
Ma ulazite sigurno,no sikiriki,mijenjate Zvijezdu iz federacije,100% provjereno
osim rekao psssst
u povjerenju

u povjerenju
- L' Imperator
- Kontakt:
- L' Imperator
- Kontakt:
Lagano osvojit' i ovogusari_kakanj je napisao/la:Treba ozbiljno shvatiti ovaj turnir u Doboju, jer brzo ce i prvenstvo poceti, a ja mislim da necemo vise imati pripremnih utakmica...znaci, to ce nam biti zadnje dvije utakmice prije pocetka prvenstva.

#samoRudar #zauvijek
- L' Imperator
- Kontakt:
NK Famos-SAŠK Napredak - FK Rudar Kakanj 0:3 , Masic (eurogol), Gafa i Muric
#samoRudar #zauvijek
- L' Imperator
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.