Manchester City FC
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Manchester City FC
.... Ma mogu pričat šta hoče al ovaj sastav Man City-a je prestrašan, predobar, samo je važno mogul' se uigrat. Ima jak prvi tim, jaku klubu, jaku rezervu, jak tim ljudi koji to sve pokušava da složi. Stvarno je pitanje vremena kada će da zavladaju EPL-om i Europom, naravno ako nastave sa ovakvim dovođenjem a ne sumnjam da neće
....

a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
- KB-TM87
- Kontakt:
Let's go City !

Željezničar - kult glavnog grada
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
Ocel biti Dublin Cup gdje na prijenosu ?
Kakvu ekipu imaju, strašnoooo, na papiru su mozda i najjaci u Engleskoj al vidjet cemo na terenu 

“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ne mogu da vjerujem da ne rade nista po pitanju stopera, potreban im je jedan odlican stoper u paru sa Kompanijem te jedno krilo i imaju super ekipu. I ovako djeluju fino ali se bojim da ce to biti neuvjerljivo kao i prosle godine, a prosle godine je najvise skripalo u kreiranju igre , i zadnja linija je bila pomalo nesigurna. Nisu primali previse golova zbog velikog broja defanzivno orjentisanih veznjaka, ali kako god ti stoperi nisu ulijevali sigurnost i nisu izgledali kao stoperi buduceg prvaka.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Stoper? Pa imaju na toj poziciji haman dream team. Kompany, Lescott, Toure, uz De Jonga, Yayu, Barryija ispred. Definitivno nemaju razloga da se brinu po pitanju defanzive.
Ovom, timu, treba samo još jedan kreator igre tipa Snijedera. I to je to. Bar je to moj emišljenje
Ovom, timu, treba samo još jedan kreator igre tipa Snijedera. I to je to. Bar je to moj emišljenje
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
De mi objasni kakve su to obrane u Engleskoj a kakve u Spaniji ???Faraon iz Visokog je napisao/la:Monolog jcekaj da vidis Kuna protiv engleskih odbrana pa onda reci daje bolji od Dzeke
Nije dovoljno sto lik terorise obranu Barcelone i Reala ?
Vjerovaatno je to teze protiv Uniteda ili Chelsea ?
Aguerro je igrac kakav ce u Engleskoj praviti dar mar,bas zato sto su u Engleskoj "branici" staticni.On je igrac koji ima nisko teziste , jako je pokretljiv i brz, nevjerovatno fizicki jak i fantastican tehnicar.Mnogo je dobar i timski igrac.Kad je Tevez mogao ubijati ne vidim zaista razlog zasto Aguerro ne bi mogao ?
Ruku na srce Aguerro je meni licno mnogo bolji fudbaler od njega.
City je doveo fantasticnog igraca za pristojan novac,jer ovaj igrac vrijedi svaku paru.
Njega Forlan nije cinio igracem , pa nije Forlan jedini koji zna igrati u Atleticu.Aguerro da nije dobar nebi se pola Evrope otimalo za njega.
Kao sto Messija ne cine boljim Iniesta i Xavi,nego obrnuto on njih cini boljim igracima.
Pa pobogu valjda je MEssi najbolji igrac svijeta, to se ocituje iz jedne njegove utakmice.Nemora covjek dati 2 gola svaku utakmicu da bi to bio.
Momak je regularno odigrao Copa Americu bas kao i Kun.Namjestio je svaki gol Argentine uz to namjestio je recimo jos 5-6 100% prilika.
Momak igra poziciju u veznom redu sto se tice selekcije i logicno je da golove nece cesto davati.Ali sta god igrao razliku na terenu pravi i to ogromnu.
Kun ce resetati i nogama i glavom kako god.Momak je fantastican igrac koji ce bolji biti u Engleskoj nego sto je to bio u Spaniji.
Sto se tice same formacije Citya mislim da u veznom redu prakticno mora igrati Silva.Momak je izraziti kreativac i fantastican tehnicar uz to je i prilicno brz.Yaya je igrac koji posjeduje kvalitet i u ofanzivi dok je u defanzivi prava masina.Jedan od najboljih ako ne i najbolji DM koji moze igrati i CMF.Kada dodamo da veze u Engelskoj nisu Bog zna sta kreativne City tu sa Silvom i Yayom moze mnogo uraditi.
Mesara imaju na pretek ali uz Yayu bi gurao De Jonga iako je pravi antitanet sa loptom moze trcati za 2 igraca bas onako kako je godinama Makelele trcao za Zidane-a.
Gore bi trebao biti Kun sa Edinom jer su i jedan i drugi po vokaciji timski igraci sa super kvalitetom Kuna koji moze razbiti i pregaziti svaciju obranu kao sto Edin moze postaviti nogu ili glavu kad treba ili pokazati svoje umjece koje ima u svojim nogama.Balloteli je igrac koji je neozbiljan.KOji je napucan i marketinski i od strane svog menadzera za kojeg znamo da svoje igrace dize u visine Grckih bogova.IMa on taenat al od nejga igraca nikada nece biti.
Tevez je gotova stvar ,licno mislim da je kvario iole neku kreaciju u igri Citya.Dobar je igrac individualno ali timski je prava 0.Adeba se nece vracati tako da to otvara prostor Edinu da pokaze svoju vrijednost.Kun kako god okrenuli ce biti glavni napadac i radi velikog kvaliteta i radi nacina igre.
Licno meni City poslije Barcelone, Uniteda i Reala ima najjaci sastav sto se tice individualnih igraca.Imaju pregrst kvalitetnih igraca na svakoj poziciji.Previse se okrenuti tom nekom Talijanskom stilu koji im namece Mancini koji vise ne pije vode vise ni u Italiji.Jako losu transformaiju iz obrane u Napad imaju i zato su po prilicno neefikasni kada imamo u vidu jako dobre individualce.Koce ih jako cesto ti Engleski trkaci.Beri i MIlner su meni licno prosjecni igraci.KOji mogu trcati ali u vecini slucajeva u prazno.Precjenjeni su kao i vecina Engleza al ista je tu je.Imaju Yayu koji je fantastican , imaju Silvu sa kojim bi ja licno volio vidjeti jos jednog igraca takvog tipa.
City je mnogo mnogo popusio prosle sezone jer su neplanski dovodili i gomilali dobre igrace od kojih pola njih nije 5 utakmica odigralo.Susta suprotnost tome je danasnja Malaga koja kupuje planski i ide korak po korak i siguran sam da ce za koju godinu biti fantasticna EKIPA.Doveli su par fantasticnih igraca iz Spanije , nekoliko iskusnih van nje i mnogo pojacali omladinsku skolu sto je jako bitno.City tu tone i gusi iole svaku mogucu nadu

Stranger in the night. SIDA in the morning!
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Sam Mancini je izjavio da će dovesti veznjaka i krilo. Iskreno, dobra odluka. Krilo je prije ko potrebno, jer se do sada moglo vidjeti da od precijenjenog Milnera i izgubljenog SWP-a nema ništa. Weiss nije materijal za šampionsku momčad, a to City želi biti u narednom periodu. Dakle, ostaje samo Silva koji može igrati lijevo (mada je mnogo bolji kao ofanzivni vezni) i Adam Johnson (špekuliše se da bi mog'o napustiti klub, al' sumnjam u to). Eh, dolaskom krila, sigurno bi City dobio dodatnu dimenziju u igri; jer bi se formacija mogla mijenjati i u toku utakmice, a da bude nekog pomaka (opet se vraćam na ograničenost i precijenjenost Milnera i SWP-a).
Što se tiče veznjaka, pa kada pogledamo da su tu samo Silva i Yaya koji mogu dati upotrebljiv pas, onda je sasvim logično da Mancini želi još jednog koji može podvaliti taj zadnji pas za svoje napadače. Da l' će to biti neki iskusni rutiner (možda Parker za koga West Ham traži 7 miliona) il' neko od dvojca Sneijder-Nasri, ostaje nam da vidimo. Novca ne nedostaje, tako da je to najmanji problem. No, ono što je zabrinjavajuće je što se City nije riješio viška (Bridge, SWP, Adebayor, Bellamy), tako da bi to mogla biti kočnica za buduće dolaske (ne u finansijskom smislu, da se razumijemo). 

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
U 15.00. h pocinje prvi mec Dublin Super cupa i bit ce zanimljivo vidjeti da li ce Mancini dati sansu Agueru.Ovaj mec ce prenositi Sky sport 2.Tako da to treba pogledati."When the moons in the sky and its blue and its high, thats Aguero.When the ball hits the net its a fooking good bet its Aguero".
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.
Nije on jos video sta znaci pojam "odbrana",kad ga Vidara jednom otrese,kad mu Carragher, Henry,Elokobi,Showcross ulete klizece,tada tek mozemo reci da je okusio pojam odbrana.Nije dovoljno sto lik terorise obranu Barcelone i Reala ?
Vjerovaatno je to teze protiv Uniteda ili Chelsea ?

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
E, jbg sad... Ispade da u Španiji u odbrani igraju nekakvi manekeni.
- Faraon iz Visokog
- Kontakt:
Sta ti to imam objasnjavat,koliki si post napiso moze neko mislit da si akademik za sport a pitas kakva je razlika engleskih odbrana i spanskihZabac je napisao/la:De mi objasni kakve su to obrane u Engleskoj a kakve u Spaniji ???Faraon iz Visokog je napisao/la:Monolog jcekaj da vidis Kuna protiv engleskih odbrana pa onda reci daje bolji od Dzeke

sreca mu je da je De Jong s njim u ekipi

Zadnja izmjena: Faraon iz Visokog, dana/u 30 jul 2011, 14:26, ukupno mijenjano 1 put.
Rođen s tobom da budem
Da se i o tome raspravljati.VanBasten je napisao/la:E, jbg sad... Ispade da u Španiji u odbrani igraju nekakvi manekeni.

Ali velika je razlika izmedju spanskih i engleskih odbrana.

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Evo i danasnjeg tima za mec:Taylor, Boyata, Savic, Veseli, McGivern, A Johnson, Barry, SWP, Weiss, Guidetti, Razak.
Pa ne igraju manekeni al brate i sam znas kolko se grublje igra u Engleskoj, slazem se sa Devilom iako sam i misljenja da ce on biti jako dobar u Engleskoj, 20+ golova vec u prvoj sezoni 

“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Da, al' isto tako je i Tevez doš'o pa prošle godine bio najbolji strijelac Premiershipa. Znamo koliko je važnih golova zabio za West Ham (spasio ih ispadanja) i Manchester u onoj šampionskoj godini. Dakle, unaprijed su pojedinci optisali Aguera i mogućnost prilagodbe na engleski stil fudbala. Ja sam ubijeđen da će on imati 15+ golova na kontu u Premiershipu sljedeće sezone. A to je, morate priznati, doista respektabilna brojka za rookie-ja u ovom takmičenju. Tja, pa moram li se opet vraćati na Torresa i njegov učinak u Liverpoolu kada je stig'o iz Atl. Madrida?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Pa da je velika drastično, i nije. Istina je da Englezi, poput Italijana, na tim pozicijama uglavnom prednost daju visokim i stamenim igračima. Dok u Španiji i nije baš slučaj.Devil je napisao/la:Da se i o tome raspravljati.VanBasten je napisao/la:E, jbg sad... Ispade da u Španiji u odbrani igraju nekakvi manekeni.![]()
Ali velika je razlika izmedju spanskih i engleskih odbrana.
Pravu razliku u igri uopće, pa tako i u ponašanju defanzivnih igrača na relaciji Šanija - Engleska, čini sudijski kriterij. U Engleskoj se tolerira malo više grubosti, odnosno fizičkog kontakta, narodski muška igra. Dok u Španiji u 80% takvih slučajeva napadač dobiva faul.
Ali nije to ništa strašno, profesionalci kakav je Aguero će se vrlo brzo privići na tu promjenu.
Mislim, nisu Pepe, Puyol, Šakirin mali, Ramos, i ostali neke tetkice u poređenju s engleskim konkurentima. Nego jednostavno nemaju taj luksuz da u duele ulaze isto kao engleski defanzivci.
Sta reci za utakmicu protiv Dream teama Irske lige.Kao prvo vidi se razlika u klasi i sa drugom postavom pobjeda od 3:0 nis ne znaci tek kad dodje Celtic i Inter tada ce se znati prava snaga tima jer se ocekuje da u naredne dvije utakmice zaigramo napokon i sa prvim timom jer utakmica super cupa sa Man utd je sve blize.Jedino sto me raduje u ovim prijateljskim utakmicama je odlicna igra SWP-a.A sa tim se slaze i vecina navijaca u Engleskoj.
-
- Kontakt:
kad je sljedeca utakmica
Sljedeca utakmica Cityja je sutra u 17 i 30 protiv Intera.robijasi zenica je napisao/la:kad je sljedeca utakmica
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.