el-fighter je napisao/la:kimbo je napisao/la:el-fighter je napisao/la:Neznam koliko je dobro za Pjanica da predje u Englesku. On je jos mlad, a nema mi nesto kila za Engleske. Svaki malo jaci stoper bi ga raznio. Ako vec treba preci u Englesku, onda bi to trebao biti Arsenal, jer Wenger preferira mlade igrace, a savrseno bi se uklopio i u njihocu fizionomiju igre. Totenham jeste jedna dobra ekipa, ali nemaju konstantu u igri. Odigraju veoma dobro par utakmica, pa onda sve useru, pa opet dobri i sve tako. Jos sto im nevalja je to sto imaju mnogo igraca koji se bori za prvih 11 pa se bojim da bi Pjanic mogao vrlo lako sjediti i na klupi, a to svakako nie nikome u interesu.
Halo bola pa pricamo o fudbalu a ne hrvanju cu nema kila. Kila i snaga su bitna ovim sporacima tipa Dzeko koji ne mogu potrcati a Pjana je vizljast i brz i u nogama i u glavi . Upravo bi mu zato odgovarala Engleska liga da se zalijecu oni krkani na njega kao bikovi.
Da pricamo o fudbalu. Engleski fudbal je najbolji na svijetu, a podrazumijeva veoma ostre startove i veoma snaznu duel igru. Moze Pjanic biti brz u nogama i glavi, ali ako ce ga skoro svaki drugi igrac bez problema gurnuti u svakom duelu, to nie to. Malo teretane mu nebi naskodilo. Pored toga on je jos mlad i lako bi mogao zaraditi neku tezu povredu, kao sto je to slucaj sa Arsenalovim vrticem.
Tacno je da u engleskoj poprilicno veliku ulogu ima ta fizicka spremnost igraca, ali po meni to vise treba igracima na nekim drugim pozicijama, a ne na ovim/ovoj gdje Pjanic igra. Iako, ni njemu to ne bi bilo na odmet, stavise i treba on malo do teretane!

Npr. Ramires igra u Chelsea-u skoro svaku utakmicu a covjek nema ni 60kg, a sto se tice visine, pa ni tu nije nista bolji. Jeste da je malo cudno za njega da je igrac koji nenormalno puno dobija zute kartone, ali vjerovatno se ne moze da izbori sa "divovima" u EPL-u, pa ti kartoni "dodju" kao neka neminovnost. Zatim, Modric - igrac koji nije nista fizicki jaci i spremniji od Pjanica a igraju slicne, ako ne i iste, pozicije.... U svakom slucaju, Miralemu vjerovatno ne bi bilo lose u Engleskoj, ali nije to njemu neki trenutni prioritet. A sto se tice ovog transfera u Totenhem, e od toga sigurno nema nista, a volio bih da grijesim!
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."