Igre - Kako, gdje, šta...?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Koja izdavačka kuća ima najbolje igrice?

Electronic Arts
245
42%
Activision Blizzard
67
11%
Konami
171
29%
CapCom
13
2%
Take-Two
9
2%
Square Enix
12
2%
Sony
40
7%
Nintendo
28
5%

Ukupno glasova: 585

Goalgetter
Kontakt:

Re: Igre - Kako, gdje, šta...?

Post Postao/la Goalgetter » 24 jul 2011, 12:12

@Plivadon ..

Koja je razlika izmedju Strongholda i Age of Empires, tj. koja je bolja ?

Moggiano
Kontakt:

Post Postao/la Moggiano » 24 jul 2011, 12:30

Goalgetter je napisao/la:@Plivadon ..

stronghold 2 je cisto njesra...kec je dosta bolji,prava old school strategija :D

a AoE klasika
Na gostovanje Željo kreće, zaustavit nas niko neće...

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 24 jul 2011, 12:33

Ok hvala ;) .
Ima li neko slucajno download link za Age of Empires, preko Piratebay sam prije pokusavao skidati, ali vecina nije radile, tj. od najboljeg dijela, da malo dosadu ubijem :mrgreen:

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 24 jul 2011, 12:45

Goalgetter je napisao/la:@Plivadon ..

jarane Stronghold je meni legenda :) nije zahtjevan :) a baš je onako cool
radi se otprilike ono Srednjovjekovno što je meni interesantno
a AoE
The games in the series focus on historical events throughout time. Age of Empires covers the events between the Stone Age and the Classical period, in Europe and Asia. Its expansion, The Rise of Rome, follows the formation and rise of the Roman Empire. The Age of Kings and its Nintendo DS spin-off follow Europe and Asia through the Middle Ages. The Age of Kings' expansion pack, The Conquerors, is set during the same period, but also includes scenarios about the Spanish conquest of Mexico. Age of Empires III and its first expansion, The WarChiefs, take place during the European colonization of the Americas. Its second expansion, The Asian Dynasties, follows the rise of Asia in the same period. Age of Empires Online, focuses on the Greek civilization. The series' spin-off, Age of Mythology, and its expansion pack, The Titans, are set during the Bronze Age, but focus on mythology as their themes, rather than history.
Main series
Main articles: Age of Empires (video game), Age of Empires: The Rise of Rome, Age of Empires II: The Age of Kings, Age of Empires II: The Conquerors, Age of Empires III, Age of Empires III: The WarChiefs, Age of Empires III: The Asian Dynasties, and Age of Empires Onlin
što je meni niđe veze...više volim ovako..tipa King Richard,protiv King nekog lijevog,vojska ista boje druge i krkate se :)

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 24 jul 2011, 14:00

svaka od te dvije igre je specificna na svoj nacin, jedne od rijetkih "ne sportskih" igara koje sam uopste igrao, uz call of duty 1 i 2 mozda i jedine.... igrice su fantasticne, i smatram ko voli jednu svidjet ce mu se i druga. granicu ne mogu povuci nego preporucio bih obavezno obje... nekad su bile obje must have na racunaru( i age 2 i stronghold) sad je vec drugo vrijeme, ostarilo se :mrgreen:
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 24 jul 2011, 14:04

AoE 2 je klasik, kolko sam vremena prove igrajuci, kad se sjetim samo :lol:
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 24 jul 2011, 22:24

ultrasstyle_tz je napisao/la:svaka od te dvije igre je specificna na svoj nacin, jedne od rijetkih "ne sportskih" igara koje sam uopste igrao, uz call of duty 1 i 2 mozda i jedine.... igrice su fantasticne, i smatram ko voli jednu svidjet ce mu se i druga. granicu ne mogu povuci nego preporucio bih obavezno obje... nekad su bile obje must have na racunaru( i age 2 i stronghold) sad je vec drugo vrijeme, ostarilo se :mrgreen:
evo 5i put prolazim onu kampanju i svaki put mi zanimljivo :D
sakupio sam skoro 1 k vojske i udario na onog Bishopa :lol: :lol: :lol: ne zna e gdje su mu koplja gdje strijelci ma ništa :D moji sve zauzeli za 2 minute :D

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 26 jul 2011, 17:11

Stivi_Dzi je napisao/la:AoE 2 je klasik, kolko sam vremena prove igrajuci, kad se sjetim samo :lol:
kad se vec prica o toj igrici to je jedina igrica pored fife i raznih menagera koja je bila instalirana na mojim kompovima od 1999 godine kada sam dobio prvi komp. Igrao sam tu strategiju jedno vrijeme i onda se ohladio.

Ima li mi ko preporuciti i dati link za slicnu igricu, ne mora biti najnovije izdanje, da nije previshe zahtjevna, cisto da se malo zabavim :roll:
nema potpisa

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 26 jul 2011, 17:18

.... Ja jučer AOE 2 snimio rođaku ( ima 33 godine ) na CD da i on je igra. Igram je uvjek kada mi je dosaadno jer sa njom ko od šale ubijem sahatak-dva ;) Uz Starcraft najbolja strategija sigurno :) ....
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 26 jul 2011, 17:26

Admire meni je moćna strategija Settlers, zanimljiva skroz, guglaj malo, vidi slike, mozda ti se svidi :D I ako ti nije teško da napises konfiguraciju, da znam koje da ti predlozim.
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 26 jul 2011, 17:29

Stivi_Dzi je napisao/la:Admire meni je moćna strategija Settlers, zanimljiva skroz, guglaj malo, vidi slike, mozda ti se svidi :D I ako ti nije teško da napises konfiguraciju, da znam koje da ti predlozim.
3,0 ghz, 512 rama i graficka mensecini 128mb, al nisam siguran. opet sma zaboravio gdje se gleda kolika je graficka :cry:

ako moze i link da mi das odakle da skinem. valjda ima linkova za te starije igrice ili verzije :roll:
nema potpisa

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 26 jul 2011, 17:32

Admir_Sa je napisao/la:
Stivi_Dzi je napisao/la:Admire meni je moćna strategija Settlers, zanimljiva skroz, guglaj malo, vidi slike, mozda ti se svidi :D I ako ti nije teško da napises konfiguraciju, da znam koje da ti predlozim.
3,0 ghz, 512 rama i graficka mensecini 128mb, al nisam siguran. opet sma zaboravio gdje se gleda kolika je graficka :cry:

ako moze i link da mi das odakle da skinem. valjda ima linkova za te starije igrice ili verzije :roll:
skini sebi cossacks european war meni je odlicna strategija...
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 26 jul 2011, 17:33

Ima Civilizatia 4 super igraci imam je na kompu i igro sam je dugo mislim da moze i online
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 26 jul 2011, 17:38

Imal ko link za AOE 2 da skinem ?

High

Post Postao/la High » 26 jul 2011, 17:42

Goalgetter je napisao/la:Imal ko link za AOE 2 da skinem ?
Download ovaj program,instaliraj. http://www.bittorrent.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Poslije toga skineš torrent za igru,otvoriš i skidaj.

http://btjunkie.org/torrent/Age-Of-Empi ... d26d35680a" onclick="window.open(this.href);return false;
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 26 jul 2011, 17:44

" onclick="window.open(this.href);return false; ako mi neko moze skontat kako da igram ovu igricu na kompjuteru bio bi zahvalan ;) prije sam ovog na plejci igrao dan noc

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 26 jul 2011, 17:45

Sarajlijc@ je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:

skini sebi cossacks european war meni je odlicna strategija...
kako cu skinuti kada nisam u tom fazonu, pojma nemam gdje da skinem. Ako bi mi nashao link da skinem bio bih ti zahvalan
nema potpisa

High

Post Postao/la High » 26 jul 2011, 17:46

Sarajlijc@ je napisao/la: ako mi neko moze skontat kako da igram ovu igricu na kompjuteru bio bi zahvalan ;) prije sam ovog na plejci igrao dan noc
Nema verzija za PC.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 26 jul 2011, 17:47

High je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Imal ko link za AOE 2 da skinem ?
Download ovaj program,instaliraj. http://www.bittorrent.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Poslije toga skineš torrent za igru,otvoriš i skidaj.

http://btjunkie.org/torrent/Age-Of-Empi ... d26d35680a" onclick="window.open(this.href);return false;
Hvala ! ;)

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 26 jul 2011, 17:50

Mire evo ti link http://btjunkie.org/torrent/Cossacks-Eu ... a4c2882f3a" onclick="window.open(this.href);return false; samo skini program utorrent i to je to ;)

evo ti par slika : slika
slika
slika

high ma brate da mi je naci emulator za ps2 rijesio bi problem :)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.