RK Bosna

kengur
Kontakt:

Re: RK Bosna

Post Postao/la kengur » 23 jul 2011, 20:33

Hawking je napisao/la:A što se tiče Enesa Suljkanovića, on se u ovoj situaciji previše ponaša lokal-patriotski, a premalo državnički, da je neki košto nije zauzeo bi se da se višestruki prvak i ekipa s evropskim renomeom više poštuje tamo. Ovako su se riješili ekipe iz "mrskog federalnog (da ne kažem bošnjačkog) Sarajeva" i mogu da rahat organizuju turnir za Srbe i ostale evropske narode. Tupava pamet...
Niko ovu zemlju ne unistava vise od "nasih" balija. Gori su od skorpiona.

Sto se tice zavisti pojedinih Dobojskih papana, neka uzivaju gledajuci Sarajevo, Zelju i RK Bosnu u Evropi i nek im srce prsne od muke.

nino p.
Kontakt:

Post Postao/la nino p. » 24 jul 2011, 17:12

Iker C je napisao/la:Kada su Melića pitali da li će se Halilbegović snaći u Bosni? On je odgovorio da će Halilbegović fizički izdržati ali psihički nije siguran. Ali ipak je istakao da se preko Bosne može najlakše prodati.
jakog igrača čini dobra fizička, ali i psihička komponenta. da li to melić misli da halilbegović nije ”zreo” za bosnu? za sebe se nije bojao - želio je nazad u bosnu, uprkos strašnom ”psiho stanju” u redovima studenata.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 24 jul 2011, 22:35

nino p. je napisao/la:
Iker C je napisao/la:Kada su Melića pitali da li će se Halilbegović snaći u Bosni? On je odgovorio da će Halilbegović fizički izdržati ali psihički nije siguran. Ali ipak je istakao da se preko Bosne može najlakše prodati.
jakog igrača čini dobra fizička, ali i psihička komponenta. da li to melić misli da halilbegović nije ”zreo” za bosnu? za sebe se nije bojao - želio je nazad u bosnu, uprkos strašnom ”psiho stanju” u redovima studenata.

Hehe!
i to priča igračina kojem i u Borcu (protiv Bosne :mrgreen: ) ispala lopta iz ruku u kontri kad se mogla, možda, odlučiti utakmica.... i ne samo tad...koliko je samo "ključnih" lopti zapuco u karijeri!?
Psihološka snaga je lična osobina a 'vanjsko modeliranje' to samo pokaže.....Ili si "čvrst, samopuzdan... ili nisi"....
"Dril" se mora proći da bi se svi uvjerili u to.... 8-)
Bosno moja poharana....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 25 jul 2011, 00:37

Da RK Bosna ne postane kao KK Siroki. Sve mi mirise na to. Ne najavljuju nista, rade svoj posao, dovode igrace za koje smatraju da im mogu pomoci. Borac pravi klasicni hype.

A vidim za Melica se raspravlja, kada sam nekada davno za njega pisao da je ispodprosjecan igrac, ne mogu da se sjetim ko me je ubjedjivao da ce u Njemacku da ide doticni :lol: :lol: :lol:
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 25 jul 2011, 01:11

neno#4 je napisao/la:Da RK Bosna ne postane kao KK Siroki. Sve mi mirise na to. Ne najavljuju nista, rade svoj posao, dovode igrace za koje smatraju da im mogu pomoci. Borac pravi klasicni hype.

A vidim za Melica se raspravlja, kada sam nekada davno za njega pisao da je ispodprosjecan igrac, ne mogu da se sjetim ko me je ubjedjivao da ce u Njemacku da ide doticni :lol: :lol: :lol:
Drugar, za "Melu" - prelistaj malo pa ćeš se sjetiti znalaca... 8-)
Bosna radi kako radi. Do sad se pokazalo uspješnim a nadam se, i vjerujem, da će se tako i nastaviti. Znam da mnoge nervira dovođenje igrača iz Hrvatske ( i ja sam ponekad u dilemi po tom pitanju..) ali...
Ima tu i logike - Pipe najbolje poznaje te igrače, Hrvatska je velesila u rukometu, danas nema više 'domaćih klubova' - sve je izmiksano....
Bosna, ipak, radi i sa mladima i eto neki su već potpisali ugovore (Jusufović, Zulfić...), a uvijek sam zagovarao da omladinski pogoni treba da "proizvedu" 2-3 igrača po generaciji a ne da se 'kite' titulama koje ništa ne znače osim njihovim trenerima da se hvale...

Borac?
Dobra je stvar što se nekadašnnji velikan pokušava vratiti na stare puteve slave i biti ravnopravan Bosni. To podiže kvalitet bh.riukometa i pomaže svima. Da je još jakih klubova - kamo sreće.
Borac je dobio od entitske vlade (tako oni pišu) značajna sredstva i potrošio ih na vraćanje svojih bivših igrača što se može posmatrati dvojako.
Imena su poznata, zvučnija od Bosninih pojačanja, što ne mora značiti i da su automatski svi bolji, kvalitetniji....
Sve su to igrači u 'zrelim' godinama, neki i u silaznoj igračkoj putanji...svi su "zvijezde"...mnogi su se vratili jer nisu imali velik izbor (recesija i u jačim ligama)...
Da ne ispadne da sam zloban ili, nedjabože, da sam se prepao za Bosnu smatram da Borac može zaista ovaj put biti ravnopravan protivnik u borbi za titulu ali pod uslovom da sve bude 'štimalo' u ekipi - ako bude upitan autoritet trenera, sujeta saigrača, potcjenjivanje procesa treniranja...onda 'mrka kapa' za Borac i vrlo brzo tad slijede 'klanovi' i 'raspad' sistema...
Međutim, ako 'zvijezde' nastave raditi, trenirati, kao u prethodnim ekipama (većinom), uvažavati trenera i biti zaista složna 'škvadra' - onda će Bosna morati itekako 'zapeti' da sačuva titulu i LP.

Da, i meni se čini da se lako može ponoviti 'model' iz košake - 'paralela' - Široki:Igokea.... i nadam se da će tako i biti :)
Bosno moja poharana....

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 25 jul 2011, 20:01

Je li Pero i definitivno završio karijeru ?
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 25 jul 2011, 20:10

Bosna svake godine rezultatski sve bolja i bolja a gledaoca sve manje i manje. Zašto??
FEDERER= KLOC

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 25 jul 2011, 20:41

Razlog, doslo do zasicenja, zasto, zato sto 70% gledalaca nije rukometna publika. ;)

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 25 jul 2011, 21:58

dzenan01 je napisao/la:Je li Pero i definitivno završio karijeru ?
Neki dan je gostovao na OBN-u..emisija neka i pita ga voditeljica kol'ko jos misli igrati za Bosnu, kaze dokle god se dobro osjecam i sve dok ne budem najsporiji od svih igraca :D tako nest' (:
#samoRudar #zauvijek

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 25 jul 2011, 22:14

Haha garant gostovao kod cure svoje? :D
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 25 jul 2011, 22:26

tanzla je napisao/la:Haha garant gostovao kod cure svoje? :D
Dejana Talk Show :D
#samoRudar #zauvijek

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 25 jul 2011, 23:17

ja nezz sta ova bosna radi samo dovodi neke hrvate koji nemogu igrat za zagreb eto ih u bosnu iz nekih prosjecnih kubova ovaj smalovic mi je najmrzi trener poslije radje neka pogledaju kako se borac pojacaje imena za koaj se zna da su dobri a ovo sve nes beze ove igrace sto dovodi iz hrvatske puna ih je bosna mada pametni su hrvati od bosne prave klub za hrvatsku reprezentaciju da imaju uz borac jos jedan klub iz kojeg ce moz da skautiraju igrace a nase bosance ko **** sve ih rastejra kako ne skontate da nijednog vise bosanca nema u postavi a dok su bili bosanci bilo je i publike eto odg zasto nema navijaca a i srce su ostavljali oni igraci a ovi samo par ima koji igraju srcem
Samo Sarajevo

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 26 jul 2011, 00:23

kanarinac je napisao/la:ja nezz sta ova bosna radi samo dovodi neke hrvate koji nemogu igrat za zagreb eto ih u bosnu iz nekih prosjecnih kubova ovaj smalovic mi je najmrzi trener poslije radje neka pogledaju kako se borac pojacaje imena za koaj se zna da su dobri a ovo sve nes beze ove igrace sto dovodi iz hrvatske puna ih je bosna mada pametni su hrvati od bosne prave klub za hrvatsku reprezentaciju da imaju uz borac jos jedan klub iz kojeg ce moz da skautiraju igrace a nase bosance ko **** sve ih rastejra kako ne skontate da nijednog vise bosanca nema u postavi a dok su bili bosanci bilo je i publike eto odg zasto nema navijaca a i srce su ostavljali oni igraci a ovi samo par ima koji igraju srcem
A ti "kanarinac" onda navijaj, srcem, za Borac il' Vogošću... pusti kraju Bosnu i "smalovića" nek igraju u LP.
Ako ti skontaš šta si sve napis'o - čestitam! :mrgreen:
Bosno moja poharana....

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 26 jul 2011, 00:26

kanarinac je napisao/la:ja nezz sta ova bosna radi samo dovodi neke hrvate koji nemogu igrat za zagreb eto ih u bosnu iz nekih prosjecnih kubova ovaj smalovic mi je najmrzi trener poslije radje neka pogledaju kako se borac pojacaje imena za koaj se zna da su dobri a ovo sve nes beze ove igrace sto dovodi iz hrvatske puna ih je bosna mada pametni su hrvati od bosne prave klub za hrvatsku reprezentaciju da imaju uz borac jos jedan klub iz kojeg ce moz da skautiraju igrace a nase bosance ko **** sve ih rastejra kako ne skontate da nijednog vise bosanca nema u postavi a dok su bili bosanci bilo je i publike eto odg zasto nema navijaca a i srce su ostavljali oni igraci a ovi samo par ima koji igraju srcem
od ove sezone hrvati i visocani. Dolazit ce visocani na utakmice nista se vi Sarajlije ne brinite :D

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 26 jul 2011, 00:27

Trigger je napisao/la:
A ti "kanarinac" onda navijaj, srcem, za Borac il' Vogošću... pusti kraju Bosnu i "smalovića" nek igraju u LP.
ovo pod crveno sam htio napisat zagreb hvala ti na ispravci
ja navijam za bosnu ali se ne slazem sa politikom jer ja isto volim bosance nego hrvate al et skuzit ces ti nekad ja mislim da si i ti volio vise bosnu dok ih je vodio demirovic
Samo Sarajevo

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 26 jul 2011, 00:33

kanarinac je napisao/la:
Trigger je napisao/la:
ovo pod crveno sam htio napisat zagreb hvala ti na ispravci
ja navijam za bosnu ali se ne slazem sa politikom jer ja isto volim bosance nego hrvate al et skuzit ces ti nekad ja mislim da si i ti volio vise bosnu dok ih je vodio demirovic
Uz svo poštovanje spram gospodina Halida Demirovića kad je struka u pitanju on je "kilometar" iza Irfana Smajlagića ...
A ja Bosnu jednako volim ma ko god je trenirao....a naravno da su mi draži treneri koji još naprave i rezultate, i to evropske sa mnogo manje "zvučnim" imenima nego što ih je imao g.Demirović ili sad Borac - sačekajmo takmičenja pa onda ćemo pričati o pojačanjima i "imenima"....
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 26 jul 2011, 00:37, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 26 jul 2011, 00:36

adn_sah je napisao/la:
od ove sezone hrvati i visocani. Dolazit ce visocani na utakmice nista se vi Sarajlije ne brinite :D
Jesu li Visočani Bosanci!? 8-)
Bosno moja poharana....

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 26 jul 2011, 00:37

ja mislim da smo mnogo jaci tim imali kad je bio halid tu ali kako ti kazes svako voli nekog trenera vise ili manje ako volim amara osima volim i smajlagica koji su antipaticni ali vjeruj ja bi volio slabijeg bosanca u timu nego jaceg hrvata
Samo Sarajevo

High

Post Postao/la High » 26 jul 2011, 00:41

@ kanarinac
Upravo tako,Bosna i jeste imala jaču ekipu tada.Znao je Demirović šta radi,čovjek napravio ekipu za svaki respekt.Tada se i Vardar ogulio u Skenderiji sa 15-16 golova prednosti,poslije toga savladan Hamburg sa dva-tri gola prednosti.Ni ja ne podržavam ovog ''Smalovića'' kao što je ovaj napisao.Koliko-toliko se pariralo ekipama u grupnoj fazi LP,poslije toga Kup pobjednika kupova i odlična sezona za klub.Uostalom,tad je i posjećenost Skenderije bila daleko,daleko bolja.
Zadnja izmjena: High, dana/u 26 jul 2011, 00:42, ukupno mijenjano 1 put.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 26 jul 2011, 00:41

kanarinac je napisao/la:ja mislim da smo mnogo jaci tim imali kad je bio halid tu ali kako ti kazes svako voli nekog trenera vise ili manje ako volim amara osima volim i smajlagica koji su antipaticni ali vjeruj ja bi volio slabijeg bosanca u timu nego jaceg hrvata
Vjerujem ti, ali to nije moj problem, do tebe je :shock:
Ja više volim Bosnu u Europi pa kad bi za nju igrali i Estonci, Egipćani, Rusi, Šveđani, pa čak i Hrvati, Slovenci, :o Srbijanci...
Bosno moja poharana....

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.