FK Rudar Kakanj
- GusaR 1996
- Kontakt:
Re: FK Rudar Kakanj
Juniori Rudara traze angazmane
Adis Goralija i Mirza Merdić odlaze u Mladost-Doboj, Stjepan Šipić u Crikvenicu (Hrvatska), Mirza Kovač i Din Ćurić otputovali na probu u TSV 1860 Minhen, Benjamin Čehajić prelazi u Čelik, a Josip Tomić je na probi u Zagrebu.
Adis Goralija i Mirza Merdić odlaze u Mladost-Doboj, Stjepan Šipić u Crikvenicu (Hrvatska), Mirza Kovač i Din Ćurić otputovali na probu u TSV 1860 Minhen, Benjamin Čehajić prelazi u Čelik, a Josip Tomić je na probi u Zagrebu.
FK Rudar Kakanj 1920
Gusari 1996
Gusari 1996
- Free_shooteR
- Kontakt:
Rudar u finalu
Pobjedom 1:0 protiv premijerligaša Rudar je osvojio prvo mjesto u grupi A i u nedjelju će igrati u finalu protiv Olimpica ili Čelika
Nakon uvjerljive pobjede protiv drugoligaša Viteza(7:0), "zeleno-crni" su trijumfovali i u dvoboju sa premijerligašem Travnikom.Pobjedonosni pogodak postiogao je Eldin Murić. Pobjeda Rudara je više nego zaslužena.Čak je trebala biti daleko uvjerljivija.Udarac Gafurovića iz slobodnog udarca zaustavila je stativa, a mladi golman Travnika Fejzić odbranio je čiste zicere Kušljića,Matovića i Sadfikovića, dok je šansu utakmice prokockao štoper Imamović, koji je iz neposredne blizine šutirao preko gola.
Rudar je cijelu utakmicu diktirao tempo, imao terensku inicijativu i stvorio pet-šest prilika od kojih je iskorištena samo jedna.Igrači Travnika skoro da nisu imali prave prilike.Zasluga je to odlične igre kompletne odbrane, ali i pokretljivog veznog reda na čelu sa kapitenom Zlatanom Gafurovićem, koji je bio centralna figura meča.
Trener Rudara Travniku je suprostavio ovu postavu: Šabić-Čeliković(Topalović),Hrustanović,Imamović,Admir Kubat, Semir Kubat(Sadiković),Duvnjak, Gafurović, Murić(Mašić), Kušljić(Neimarlija), Matović.
Rudar će u nedjelju u 18,00 sati igrati u finalu protiv Olimpica ili Čelika.Olimpic je pobijedio Iskru sa 3:0 a Čelik igrao neriješeno (1:1) i "vukovima" s Otoke dovoljan je neriješen rezultat protiv Čelika da osvoji prvo mjesto u Grupi B i igra u finalu.
Pobjedom 1:0 protiv premijerligaša Rudar je osvojio prvo mjesto u grupi A i u nedjelju će igrati u finalu protiv Olimpica ili Čelika
Nakon uvjerljive pobjede protiv drugoligaša Viteza(7:0), "zeleno-crni" su trijumfovali i u dvoboju sa premijerligašem Travnikom.Pobjedonosni pogodak postiogao je Eldin Murić. Pobjeda Rudara je više nego zaslužena.Čak je trebala biti daleko uvjerljivija.Udarac Gafurovića iz slobodnog udarca zaustavila je stativa, a mladi golman Travnika Fejzić odbranio je čiste zicere Kušljića,Matovića i Sadfikovića, dok je šansu utakmice prokockao štoper Imamović, koji je iz neposredne blizine šutirao preko gola.
Rudar je cijelu utakmicu diktirao tempo, imao terensku inicijativu i stvorio pet-šest prilika od kojih je iskorištena samo jedna.Igrači Travnika skoro da nisu imali prave prilike.Zasluga je to odlične igre kompletne odbrane, ali i pokretljivog veznog reda na čelu sa kapitenom Zlatanom Gafurovićem, koji je bio centralna figura meča.
Trener Rudara Travniku je suprostavio ovu postavu: Šabić-Čeliković(Topalović),Hrustanović,Imamović,Admir Kubat, Semir Kubat(Sadiković),Duvnjak, Gafurović, Murić(Mašić), Kušljić(Neimarlija), Matović.
Rudar će u nedjelju u 18,00 sati igrati u finalu protiv Olimpica ili Čelika.Olimpic je pobijedio Iskru sa 3:0 a Čelik igrao neriješeno (1:1) i "vukovima" s Otoke dovoljan je neriješen rezultat protiv Čelika da osvoji prvo mjesto u Grupi B i igra u finalu.
Kraljice Bosno nemoj se vise bojat'
mi smo tvoj stit i necemo te prodat'
ako neko vrijedja necemo okrenut' ledja
ti dani su prosli, sad se sve mijenja!!!
mi smo tvoj stit i necemo te prodat'
ako neko vrijedja necemo okrenut' ledja
ti dani su prosli, sad se sve mijenja!!!
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Moram reci da deremo.. 

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
- L' Imperator
- Kontakt:
Sutra u Vitez, obavezno!Baja_Zvjerka je napisao/la:Moram reci da deremo..

#samoRudar #zauvijek
- L' Imperator
- Kontakt:
Večeras će Olimpic (od 18 sati) odigrati svoju drugu utakmicu na Memorijalnom turniru Galib Mujčić u Vitezu koji ulazi u samu završnicu.
Protivnik za prolaz u finale bit će zenički Čelik.
„Vjerovatno neću igrati protiv Čelika večeras, jer sam propustio nekoliko treninga prethodnih dana, ali se nadam da ću zaigrati u finalu. Treba nam remi ili pobjeda za prolaz u finale“, kazao je Vladavić.
Znaci Olimpic (ako prodje u finale) protiv Rudara s najjacim sastavom ! bice zanimljivo
U Fojnici smo 1:1 igrali s njima, dali nam gol iz ofsajda..
Protivnik za prolaz u finale bit će zenički Čelik.
„Vjerovatno neću igrati protiv Čelika večeras, jer sam propustio nekoliko treninga prethodnih dana, ali se nadam da ću zaigrati u finalu. Treba nam remi ili pobjeda za prolaz u finale“, kazao je Vladavić.
Znaci Olimpic (ako prodje u finale) protiv Rudara s najjacim sastavom ! bice zanimljivo

U Fojnici smo 1:1 igrali s njima, dali nam gol iz ofsajda..
#samoRudar #zauvijek
- L' Imperator
- Kontakt:
Nedjelja, 18h - Finale 16. Memorijalnog turnira Galib Mujčić
Olimpic - Rudar
Olimpic - Rudar
#samoRudar #zauvijek
jak ovaj turnir ove godine ... kolko mi je poznato proslih godina ste bili vi, celik, travnik i vitez ... sad Olipic cak dosao ... dobar turnir .... i cestitke naravno na prolazu ...
Samo je jedan, grijeha je vrijedan ..... TM87
- L' Imperator
- Kontakt:
Da, da (: Olimpic i Iskra Bugojno su ove godine pojacali turnir svojim prisustvom..forza je napisao/la:jak ovaj turnir ove godine ... kolko mi je poznato proslih godina ste bili vi, celik, travnik i vitez ... sad Olipic cak dosao ... dobar turnir .... i cestitke naravno na prolazu ...
Hvala na cestitkama

#samoRudar #zauvijek
- neutralan__
- Kontakt:
Biti će zanimljivo vidjeti šta možete protiv ove godine super jakog Olimpika.
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Vec smo neki dan igrali 1:1 sa njima prijateljsku..neutralan__ je napisao/la:Biti će zanimljivo vidjeti šta možete protiv ove godine super jakog Olimpika.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
- neutralan__
- Kontakt:
Pa dobro ovo je sad finale turnira i vjerujem da će tu biti više borbe i želje za pobjedom.U svakom slučaju sretno vam,jer više bih volio da vi osvojite taj sada već dosta jak turnir,nego Olimpik jer ih i ne gotivim baš puno.Baja_Zvjerka je napisao/la:Vec smo neki dan igrali 1:1 sa njima prijateljsku..neutralan__ je napisao/la:Biti će zanimljivo vidjeti šta možete protiv ove godine super jakog Olimpika.
- Vjecna Robija
- Kontakt:
Jel to dolazite sutra ?
Samo godine tuge s tobom imam ja, a ti si moja sreca najveca..
Samo godine bola i nadanja od SLAVNOG kluba ostalo je samo ime..
Samo godine bola i nadanja od SLAVNOG kluba ostalo je samo ime..
- L' Imperator
- Kontakt:
NormalnoVjecna Robija je napisao/la:Jel to dolazite sutra ?

#samoRudar #zauvijek
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Pa dobro, bice sada vise borbe 100%, ali opet nije ni vazno.. Vazno je dobro poceti sezonu, a imamo itekako dobar raspored da to i uradimo.. Onda poslije sve ide na to koliko se ima kesa za ulazak u Premier ligu..
U svakom slucaju, hvala..

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
- neutralan__
- Kontakt:
Da,bitno je sezonu otvoriti dobro ovo ostalo sve manje-više bitno.Baja_Zvjerka je napisao/la:Pa dobro, bice sada vise borbe 100%, ali opet nije ni vazno.. Vazno je dobro poceti sezonu, a imamo itekako dobar raspored da to i uradimo.. Onda poslije sve ide na to koliko se ima kesa za ulazak u Premier ligu..
Ja se iskreno nadam da će ove sezone derbi Budućnost-Rudar odlučivati o putniku u Premier ligu.
Kako su igrali RUdar-Olimpic?
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
- L' Imperator
- Kontakt:
Olimpic - Rudar 2:3
3:0 Rudar vodio i sudija za*eba utakmicu!! Zadnjih 10 min. smo igrali sa igracem manje..Sve u svemu, Rudar zasluzeno osvojio turnir!
3:0 Rudar vodio i sudija za*eba utakmicu!! Zadnjih 10 min. smo igrali sa igracem manje..Sve u svemu, Rudar zasluzeno osvojio turnir!
#samoRudar #zauvijek
- neutralan__
- Kontakt:
Čestitke,nije mala stvar osvojiti turnir u ovakvoj konkurenciji.L' Imperator je napisao/la:Olimpic - Rudar 2:3
- L' Imperator
- Kontakt:
Hvala! Jos mi je draze sto smo osvojili kad sam vidio koliko je Olimpic zapeo ba..oni su ginuli za svaku loptu..Hiros se na kraju zaletio hoce da udara sudiju i sprijecili ga njegovi igraci..,a sudija sve za njih sudioneutralan__ je napisao/la:Čestitke,nije mala stvar osvojiti turnir u ovakvoj konkurenciji.L' Imperator je napisao/la:Olimpic - Rudar 2:3

#samoRudar #zauvijek
- neutralan__
- Kontakt:
Mah šta reći za njih jbg.Hajde da je prvenstvena utakmica pa hajde nekako, ali jedan obični prijateljski turnir i tako dizati tenzije.L' Imperator je napisao/la:Hvala! Jos mi je draze sto smo osvojili kad sam vidio koliko je Olimpic zapeo ba..oni su ginuli za svaku loptu..Hiros se na kraju zaletio hoce da udara sudiju i sprijecili ga njegovi igraci..,a sudija sve za njih sudioneutralan__ je napisao/la:Čestitke,nije mala stvar osvojiti turnir u ovakvoj konkurenciji.L' Imperator je napisao/la:Olimpic - Rudar 2:3

Ali baš mi je drago da ste ih dobili,nije sve ni u novcu.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.