Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

soko
Kontakt:

Re: Reprezentativci (fudbal)

Post Postao/la soko » 20 jul 2011, 19:53

harishp je napisao/la:Imati par igraca koji su neki standardni a zbog nekih nam probise glavu zasto ovi ne igraju to jest ne odazivaju se.
Jako je licemjerno odjednom se popeti na grbacu ovome sto bi rado sjeo na dvije stolice ili onom ko ga zove.
Kukamo sto nam druge repke otese sve sto hoda,sad kad postoji sansa da se fakat iz ''nase''baste uzme opet ne valja.
Nije ovaj bog zna sta,da jeste kockasti bi ga isti moment lapili.Ali ako nista kad zaigra minutu u repci,onda moze borbene pjevati u slucaju da ga ''krene''.
Od viska glava ne boli,jedino je problem ako fali.
To je to.
Ako valja igrace ako ne vozdra.
Nema tu on gine za repku. Eno Vedo, nema boljeg primjera, lik bas tako gine za repku i fino mu protiv Francuske nasi navijaci mamu pozdravljaju kad je izlazio.

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 20 jul 2011, 20:31

soko je napisao/la:
Strauss je napisao/la:dobro se sjecam, prije neke 4 godine dok je jos bio poprilicno nepoznat i daleko i od jedne i od druge reprezentacije, je davao za jednu nasu televiziju intervju i mrtav hladan nasoj televiziji izjavio da bih dolazi u obzir samo ako ne bude imao mjesta u kockastima. tako da me ova izjava nimalo ne iznenadjuje, momak nimalo ne skriva svoje razloge eventualnog igranja za repku bih kao i jos mnogi drugi.
doduse sam povratak mirka hrgovica u reprezntaciju je svima njima dao do znanja da smo go.vna i da nas mogu jeb.ati kako hoce. i nimalo tim igracima ne zamjeram, koliko nasim navijacima. samo kod nas nakon svega mogu dobiti aplauz. bagra
O kakvim ti **** pricas? :roll:
Ako on moze pomoci BiH repki i ako valja icemu kao igrac bujrum(jes da ovaj nije neki).
Jel ti mislis npr da je Ozilu stalo vise do Njemacke ili Turske? ili ostalim crncima/arapima sto igraju za Francusku ili Englesku.
Treba da igraju oni koji znaju i hoce tj mogu. Kod nas sve nesta obraz vamo tamo, ak kad ovi nasi sa obrazima ne znaju onda pljuj po njemu, smij se sto preleze u Mattersburg primjer Mravac koji gine za repku.
ma covjece o cemu ti pricas? kako on moze pomoci? tako sto ce preko kurca igrati za repku i bacati pogled na tribine ko je od skauta na tribinama, ima li fajde trcati i boriti se?
da ti malo pojasnim. nije bitno jel mujo, ivan, nemanja, al kad bilo koji od njih javno, mrtav hladan kaze da ce se odazavati ako mu propadne prva opcija(poziv za drugu selekciju, bilo koju nebitno) i nakon toga dobije poziv i podrsku.. e nabijam ja i njeg i onog ko ga pozove i onog ko mu podrsku da. od takvih ne ocekujem ni da se bori, ni da igra timski, vec biranje kad ce se odazvati na koje okupljanje, igranje preko kurca za repku, baciti pogleda na tribine ima li da ga prati itd. i apsloutno nije floskula kad se kaze, daj mi igraca kojem srce kuca za bih i koji ce ginuti u svetom dresu makar imo manji kvalitet. nazalost malo je kod nas ljudi sa ovakvim razmiljsljanjem a iz tog razloga ovi igraci ovako slobdono daju ovakve izjave, jer samo kod nas to prolazi. gov.na smo velika, nema druge
a pomenuti Ozil i doticni Krstanovic su slucajevi sa ogromnog razlikom. nadam se da mozes sam shvatiti i zakljuciti koja je razlika

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 20 jul 2011, 20:36

Iskreno, stvar je ovde jasna. Ne znam čemu debata.
Ako se pokaže-pokazivat će e, ako ne, neće. :mrgreen:

Ja sam davno rek'o da ekipu BiH treba ograničit na cca 24 godine i gradit novu ekipu. Od ovih prvotimaca iz BPL, igrača ,koji igraju ko'ko ,tol'ko vani i sve zajedno uigrat-žrtvovat kvalifikacije i onda makar da budemo redovni na SP/Ep-ima. Jbš to ako ću ih na EP u Poljskoj gledat, a već na SP neću. To nije nikakav uspjeh.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 jul 2011, 20:38

@Strauss vjeruj mi da sam gori od terminatora i jedan i dva a bogami i tri kad je spomen ovih dvosjedno guzicarski ''reprezentativaca''
Ali ima tu jedna yeba,recimo Hrgovic je ruku na srce odigrao profesionalnije od dosta satro igraca koji nisu imali sansu za drugu repku pa opet preko one stvari odigrali.Ni hercike ni profesionalnosti,ni blage veze.
U ovim slucajevima kako rekoh od glave visak ne boli :mrgreen:
i onako u 12 mjeseci nasi reprezentativci se pale jedno dva tri mjeseca, ostalo ko' yugo 45 na liniji razgranicenja.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 jul 2011, 20:45

Eto sad, trebamo zvati samo dječicu od 18 godina pa da ih uigravamo 12 godina i onda konačno odemo na neko veliko takmičenje. :mrgreen:

Bilo bi lijepo kada bismo svaki put igrali velika takmičenja, to stoji. Al' da sada kažeš "yebem ti to ako ćemo sljedeće prvenstvo igrati, pa onda odmoriti", to mi nikako nema smisla.
To jedno predstavljanje na velikoj sceni bi promijenilo mnogo toga.
To jedno predstavljanje bi donijelo više novca (valjda se sve ne bi pokralo :mrgreen: ).
To jedno predstavljanje bi značilo i mnogo manje konvertita.

Ko bi radio i ko bi uigrav'o te igrače? Znaš koliko se reprezentativci nalaze zajedno u toku jedne godine? Kako uigrati njih? Kako ih uigrati ako ti je strateg Sušić?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 20 jul 2011, 20:47

@strauss
pogledaj sta sam ja stavio u (),. A **** su oni sto pljuju po Mravcu, Vedi itd kad daju sve od sebe.
Kod nas Begovic, Medunjanin, Muslimovic(ovaj cekao da ga svedjani zovnu na SP 2006 i kad nije dobio poziv fljas eto ga u BiH). Mujdza, pa onda Pjanic, Miske mislis da bi ovi igrali da su ih Njemacka, Francuska zvali. Normala nece niko za Luxemburg.
Jedini sto se zasad zna je mali Besic, mogao je da bira gdje god hoce.
Ako bilo koji igrac moze repki pomoci onda bujrum, neki on sjedi na dvije stolice. Jer ako odemo na prvenstvo eto nekog novca a i skauta po BiH da gledaju nase igrace, samim tim bolja buducnost.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 jul 2011, 20:49

Isto onako kako je uigrao Lulica,Mujdzu.Besicu nasao poziciju koju su tek ovih zadnjih mjeseci otkrili i u HSV.
Profesionalce koji osim fudbala nista drugo i ne znaju i nije neki fazon uigravati.Fazon im je naci poziciju kao i da to odigraju sa hercikom a ne cekovnim racunom u glavi(jer ga u repci i nema).
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 20 jul 2011, 20:53

Monolog je napisao/la:Eto sad, trebamo zvati samo dječicu od 18 godina pa da ih uigravamo 12 godina i onda konačno odemo na neko veliko takmičenje. :mrgreen:

Bilo bi lijepo kada bismo svaki put igrali velika takmičenja, to stoji. Al' da sada kažeš "yebem ti to ako ćemo sljedeće prvenstvo igrati, pa onda odmoriti", to mi nikako nema smisla.
To jedno predstavljanje na velikoj sceni bi promijenilo mnogo toga.
To jedno predstavljanje bi donijelo više novca (valjda se sve ne bi pokralo :mrgreen: ).
To jedno predstavljanje bi značilo i mnogo manje konvertita.

Ko bi radio i ko bi uigrav'o te igrače? Znaš koliko se reprezentativci nalaze zajedno u toku jedne godine? Kako uigrati njih? Kako ih uigrati ako ti je strateg Sušić?
Evo ovako:
Otiš'o sam na stranicu nogometnog saveza BiH i iako je vrlo oskudna (haman se niko ne bavi njenim uredjivanjem) sam pronašao da mi imamo selekcije: U15,U16,U17,U18,U19,U21,A i A2.

Logičnim mi se čini da u repki Under 15 i ne možemo pronalaziti igrače za A reprezentaciju, odnosno ,možemo ,al' jako teško i jako je ne sigurno da li će oni uopće i doći do A selekcije. No, trener U15 je zadzužen za pronalaženje talentirane djece. Ne mora to biti van granica BiH, sasvim je dovoljno da u toj fazi pronadje ekipu od cca. 30 igrača ,koji će sazrijevati pod istim tretmanom-tretmanom reprezentativca.

U sljedeću (iako su ovako zgusnute kategorije bespotrebne ,al' ne'a veze)U 16 reprezentaciju neka od ovih 30 prodje 20, tj. dvadeset njih zadovolji. To je već doba ,kada skauti love igrače za budućnost klubova, pa i mi sami možemo prepoznati takve-koristeći se metodama zapadnih skaut sistema.
Dvadeset je stalnih, treba opet naći društvo ca. od 10 novih.
Dva mjesta su u kojim sa svim sigurno trebaju tražiti:
-domaća liga
-ostale lige
Počnemo od domaće lige. Sigurno da u ekipama sa značajnim nogometnim školama (bar za prostore bivše Yuge)kakva je Veležova,Slobodina,Sarajeva,Želje i Čelika možemo pronaći tih deset igrača.
Ukoliko se prepozna neki talenat BH porijekla u tudjini, on bi trebao isto tako biti pozvat u U16,naravno, stim da on po defaultu pripada onima koji će se priključiti (ne onim bivšim iz U15).

Sada već imas sistem od 30 igrača, koji su talentirani. I 20 iz prve runde, koji su diskvalifikovani, al' se promatraju.

U U17 opet neka prodje njih 15 iz U16, a drugih cca. 15tak se može opet tražiti na iste načine:svijet/domovina

U U17 su igrači do 17 godina, dakle negdje oko 16.

Tih 15 igrača je već u dobi kada se pripremaju za ulazak u prvi tim i potpis prvog profesionalnog ugovora, stoga će i njihovo selektiranje biti puno ,puno lakše. Jer, onaj kome se smiješi ugovor ,on sigurno nešto vrijedi, dok onaj koji će napraviti korak unazad, sigurno da u tom trenutku i ne.Naravno, sa 16 godina neće potpisivati ugovore,na to nisam ni mislio, da me ne bi pogrešno razumjeli, već u saradnji sa domaćom ligom selektirati tih "novih 30 igrača" , od kojih će proći njih 15 i nadograditi onaj "kvalifikovani" tim.

I opet se radi po formuli: Najbolji iz U16 plus drugi =novi lvl reprezentacije.

I dolaziš do U18 reprezentacije, u kojoj se već vidi ko je zapravo talenat , a ko nije. Jako teško se griješi. Od 10 ,možda dva su propala talenta.

Opet isti obrazac, domaćini i svijet-nova selekcija.
U ovom stadiju ,sigurno, možeš već primijetiti ko je od onih iz U17 dovoljno kvalitetan ,ko posjeduje talenat, a ko ne. I tu se napravi društvo ,kojeviše uopće ne liči na ono iz U15 ,ali jedno je isto=atmosfera/način rada/sistem, dakle, svi naviknuti.

U 17tim godinama pojedini igrači su već standardni u svojim klubovima (Willshire), neki dobivaju minutaže, neki igraju za B ekipe, neki u manjim sredinama itd.

U prijašnjim kategorijama smo napravili bazu igrača od: 30+10+15 igrača, stim da su kroz sve kategorije prošli samo njih 20. Dakle , u ovoj kategoriji imaš na izbor: 20 onih, koji su zadovoljili kriterij i mogu igrati za U18 plus oni koji nisu.
A oni koji nisu mogu u medjuvremenu :
-napredovati i dostići kvalitet, a bivali su pozivani
-nisu bili pozivani a imaju kvalitet
-(na one bez prespektive ne računamo :D )
I opet sastaviš izbor od 30 igrača, koji će domovinu sasvim dostojno zastupati na svjetskoj razini. Selekcija je u fazi kada se komtono sav talenat može prepoznati-tada se gradi ekipa,profilira,ako treba i pogura igrač itd.

Selekcija U19 je bespotrebna, al' i u njoj možeš samo na isti način ciklus obrniti i dodatno utvrditi sva mjesta u selekciji U18 (sada U19) ,prepoznati sav talenat i (za očekivati je)prebaciti ekipu u višu U21 kategoriju. Opet,hipotetički, tu kategoriju ne mogu zadovoljiti 4-5 igrača, al' sada si u fazi kad se igrači za te pozicije komotno nalaze u Europskim ligama, najjačim klubovima u BiH itd. ,pa i nije teško zakrpati.

Onda kada si već profilir'o ekipu za U21, istu prenijeti u A selekciju, ukoliko i njih par ne zadovolji, pronaći zakrpe medju škartom ili medju neisprobanim ljudima.

Tu na scenu stupaju i domaći BHPL, koji bi trebali svake sezone izbaciti u liga 5 makar 3-4 igrača i stvarati dodatne zalihe za reprezentaciju.

Ovo je sve što mi nemamo, a trebali bi da imamo-sistem u kojem od početka do kraja prevrtiš sve igrače ,sve ih isprobaš i u A selekciju pozoveš nekog izmedju cca. 30tak najboljih" , a dodatne zalihe svrsat u A2 selekciju, onaj definitivni otpad pa odbacit , al' ne guzicom zatvarat vrata, nego kulturno. :D

Ovako,otprilike, izgleda sistem uspješnih nogometnih zemalja.

Selektor A repke je tu da sastavi taktiku i kadar pred svaki od narednih mečeva. ;)
Istina je to sve što ti govoriš. Al' to nije uspjeh u nogometnom smislu. Ne bi postavili standard, ne bi postavili letvicu na viši nivo, nego bi se samo prikazali na tom takmičenju-dali koji go,koji dobili i kući.

Jbš instant repke. To ne volim.Mi jednostavno nemamo filozofije. Prije 5-6 godina smo igrali previše defanzivno sa pobjedama od 1-0 ili identničnim porazima, a sad igramo "napadački" ,pa su rezultati 2-1 ili 1-2 ,ponekad koji gol više, al' u suštini to je to.

Odgovorio sam ti i na pitanje kako uigrati.
"Imati neku filozofiju igre,pa onda sklapat tim".
Ekipa u toku jedne godine provede do mjesec dana zajedno (2-3 kvalif. tekme -nekoliko dana zajedno, plus prijateljske) i kad imamo sistem vrijednosti, istu filozofiju i isti način razmišljanja ,nije ih teško uigrati.

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 jul 2011, 21:20

Ti možeš talenat prepoznati odmah, da se razumijemo. Dobro, ne možeš ti, ne mogu ja, al' mogu ljudi kojima je fudbal život. Pazi, koliko je danas propalih talenata? Ne možeš ti sad reći da će od 10 talenata, propasti 2. :mrgreen: Nije li to preoptimistično?

Ovo što si ti napis'o se može samo ostvariti u idealnim uslovima. Idealno, kako znamo ne postoji. Prvo, kod nas previše toga smrdi, previše toga je trulo i nikakvo da bi se radilo ovako. Nemaš zakon o sportu; nešto što ti je apsolutno potrebno, da ne govorim o nekim nebitnim stvarima. :mrgreen:

Znaš i sam kako se kod nas igra fudbal u mlađim kategorijama. Znaš da fudbal igraju oni na tribinama (roditelji), a ne djeca, zar ne? Koliko samo talenata završi po kafanama baš iz tog razloga. Dobro, možemo sada ovdje govoriti da je to i do njih (bili bismo u pravu), al' sigurno je problem mnogo dublji.

Mi nemamo dovoljno stručan kadar i to je problem. Da ne govorim o nedostatku podrške (finansijke pa i proklete moralne, koja ti daje taj dodatni vjetar u leđa) onih koji su na vlasti. Sport je kod nas oruđe kojim se još više komplikuju neke stvari, nikako ONAJ (posebni) segment.

Ja se bojim šta će se kod nas dešavati kada ne budemo imali ovih golobradih mladića čije roditelje je rat natjer'o da odu u bijeli svijet. U koga ćemo tad polagati račune? Sigurno ne u ove koji dolaze iz naše lige (ima tu talenta, al' taj talenat umire zbog stanja u državi, sportu/fudbalu).

Okolišamo previše, u svakom slučaju. I ne znam gdje ti samo iskopa Wilshere-a. Ja smijem dat glavu da on ne bi u 17. godini zaigr'o u nekom drugom klubu. :mrgreen: Briljantan je igrač, igrač oko kojeg će se graditi budućnost u Arsenalu i reprezentaciji Engleske, al' da je on igrom slučaja u Italiji il' da je, recimo u Chelseau, sada bismo ga gledali u Wycombe-u ili Pescari. :mrgreen: Razumiješ?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 20 jul 2011, 21:37

Pa od 10 da propadnu 2 , kad gledaš na kakvoj smo razini je jako realno. :mrgreen:
Za nas je igrač, ako igra u Real Murciji (Bosanac), a propali igrači su igrači Drine ili Budućnosti, da ne kažem Sašk Napretka. :lol:
Al' eto i od tolikih igrača da polovica uspije ,odlično je. Od 10 znači 5.Svejedno i manji odnos je prihvatljiv, sa tolikom bazom igrača.

Btw. Da te napomenem, ovo nije idealno-ovo je Deutschalnd :mrgreen: (Ozil,Khedira & co.).

A sve drugo što si pobroj'o su problemi društva-a ne samo sporta, koje treba iskorijeniti. Imamo,hvala bogu i Zenicu a i Foču. :mrgreen:
Monolog je napisao/la:Mi nemamo dovoljno stručan kadar i to je problem.
I ovde istinu veliš. Al' pod "kadar" ja podrazumijevam cijeli NS BiH pa do selektoraA.
Monolog je napisao/la:Ja se bojim šta će se kod nas dešavati kada ne budemo imali ovih golobradih mladića čije roditelje je rat natjer'o da odu u bijeli svijet. U koga ćemo tad polagati račune? Sigurno ne u ove koji dolaze iz naše lige (ima tu talenta, al' taj talenat umire zbog stanja u državi, sportu/fudbalu).
I upravo je ovo naša najveća boljka. Nas,običnog naroda.
Znaće se desit da imamo generaciju ,koja će spadat u top svijeta, ova nadolazeća. Sigurno će dići BiH na jedan veći nivo, al' mi smo dovoljno slijepi da ne vidimo šta iza njih dolazi.
Nemamo nikakve temelje.
Mi (odnosno NSBiH) treba doslovno napraviti standardizaciju repke. I tek onda se može očekivati nešto više.

Ovako,kako sam i rek'o. Uspjeh jeste otići na neko prvenstvo. Al' nije nikakav dugoročni uspjeh, osim ,ako na to prvenstvo ne dodamo i sljedeće,pa i sledeće i tako naprijed.

U suprotnom, dostićemo cilj. Reći da je to zlatna generacija BiH i čekati da takvo što neko ponovi.A do reprize može proć' i 10 godina. A u medjuvremenu žitelji BiH će opet biti nezadovoljni,uzrujani i napeti. :lol:
Monolog je napisao/la:I ne znam gdje ti samo iskopa Wilshere-a. Ja smijem dat glavu da on ne bi u 17. godini zaigr'o u nekom drugom klubu. :mrgreen: Briljantan je igrač, igrač oko kojeg će se graditi budućnost u Arsenalu i reprezentaciji Engleske, al' da je on igrom slučaja u Italiji il' da je, recimo u Chelseau, sada bismo ga gledali u Wycombe-u ili Pescari. :mrgreen: Razumiješ?
Ovde sam ga pretjer'o. :mrgreen:
Al' im'o sam na umu i igrače,poput Čajića i njemu slične(iz malo manjih fudbalskih sredina). :D

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 20 jul 2011, 21:42

Lijepo sročeno, @Monolože. Prvo treba postaviti uslove za razvoj, finansijsku strukturu (koje nemamo) i stučnost u radu pojedinca. Treba podrška vlasti, donošenje zakona o sportu, razbijanje korupcije, poboljšan tretman naših igrača (mladih pogotovo)... Sve to bi djeci donijelo mogućnost napretka i pokazivanja cijelog svog fudbalskog umijeće (kojeg, ruku na srce, mnogi posjeduju). ;)

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 20 jul 2011, 22:21

Ovakvi "otpadi" sto dalje od nase repke. Da je Messi, ako mu srce ne kuca za BiH, ne treba nam.
Bolje bit zadnji na svijetu sa svojima (biti ono sto jesi), nego prvak svijeta sa ovakvim.
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 21 jul 2011, 08:03

Frantisek Planicka je napisao/la:Krstanovic je rodjen u gradu u kome su vecina stanovnika Hrvati tako da ne treba da cudi njegov stav.

Ja sam za to da svaki igrac(bez obzira na nacionalnost) koji je rodjen u Bosni igra za Bosanku reprezentaciju.

Jer tvoja zemlja je tvoja zemlja,u njoj si rodjen i treba da gajis patriotizam prema njoj.

Ali znamo sta se sve desavalo desavalo devedesetih,pogotovo u Bosni i to je dovelo do budjenja nacionalne svesti medju svim narodima i zato imamo takve primere kao sto je Krstanovic.

U Srbiji je vec drugacije,dobar deo Hrvata i Muslimana se izjasnjava kao Srbi.

Pre par godina Antonio Rukavina je ponudu Hrvatskog saveza da debituje za njihovu A reprezentaciju,ali on je to glatko odbio rekavsi da ga zanima samo dres Srbije.

I Ljajic je pre godinu dve imao ponudu BiH da zaigra za njih ali i on je to bez razmislja odbio takvu mogucnost.

Naravno treba reci i to da je u danasnjem modernom fudbalu novac najveca svetinja tako da i igranje za reprezentaciju vise nema taj znacaj kakav je nekad imalo.

Sve je manje ljubavi prema fudbalu a sve vise surovog profesionalizma.

Pomalo surovo ali istinito.
Dobar post. Dosta istine, no moram ti reci da Ljajic nikada nije imao ponudu BIH reprezentacije. To je informacija, to jest interesovanje o kojem su pisali Srpski mediji. Meni je vise licila kao kampanja da se Ljajic pozove u Srpsku reprezentaciju, sto je odmah poslije i ucinjeno i debitovao je.Fora je bila ubrzati njegov debi, ovo je neko s promisljajem ucinio i uspio, BIH reprezentacija je samo iskoristena u svrhe ovog slucaja.
On jeste davao odredjene izjave i to ovdje nije bitno. Bitno je da nikada mu nije nudjeno da igra za BIH reprezentaciju.

Frantisek Planicka
Kontakt:

Post Postao/la Frantisek Planicka » 22 jul 2011, 00:15

Edo_77 je napisao/la:
Frantisek Planicka je napisao/la:Krstanovic je rodjen u gradu u kome su vecina stanovnika Hrvati tako da ne treba da cudi njegov stav.

Ja sam za to da svaki igrac(bez obzira na nacionalnost) koji je rodjen u Bosni igra za Bosanku reprezentaciju.

Jer tvoja zemlja je tvoja zemlja,u njoj si rodjen i treba da gajis patriotizam prema njoj.

Ali znamo sta se sve desavalo desavalo devedesetih,pogotovo u Bosni i to je dovelo do budjenja nacionalne svesti medju svim narodima i zato imamo takve primere kao sto je Krstanovic.

Pre par godina Antonio Rukavina je ponudu Hrvatskog saveza da debituje za njihovu A reprezentaciju,ali on je to glatko odbio rekavsi da ga zanima samo dres Srbije.

I Ljajic je pre godinu dve imao ponudu BiH da zaigra za njih ali i on je to bez razmislja odbio takvu mogucnost.

Naravno treba reci i to da je u danasnjem modernom fudbalu novac najveca svetinja tako da i igranje za reprezentaciju vise nema taj znacaj kakav je nekad imalo.

Dobar post. Dosta istine, no moram ti reci da Ljajic nikada nije imao ponudu BIH reprezentacije. To je informacija, to jest interesovanje o kojem su pisali Srpski mediji. Meni je vise licila kao kampanja da se Ljajic pozove u Srpsku reprezentaciju, sto je odmah poslije i ucinjeno i debitovao je.Fora je bila ubrzati njegov debi, ovo je neko s promisljajem ucinio i uspio, BIH reprezentacija je samo iskoristena u svrhe ovog slucaja.
On jeste davao odredjene izjave i to ovdje nije bitno. Bitno je da nikada mu nije nudjeno da igra za BIH reprezentaciju.
Mediji su pisali o navodnoj ponudi a da li je nje i bilo to stvarno ne znam.

No prepostavljam da si u pravu.

Kako god rasprave o patriotizmu kod igraca su postale bespotrebne jer kao sto rekoh dres sa drzavnim grbom vise nije svetinja kao sto je nekad bio.

Sve je industrijalizovano i sve se vrti oko novca.

Naravno ima pojedinaca koji na pravi nacin pokazuju svoj patriotizam,ali ti su u poprilicnoj manjini.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 22 jul 2011, 20:41

szlaja je napisao/la:Ovakvi "otpadi" sto dalje od nase repke. Da je Messi, ako mu srce ne kuca za BiH, ne treba nam.
Bolje bit zadnji na svijetu sa svojima (biti ono sto jesi), nego prvak svijeta sa ovakvim.
Muslimovic,Mujdza,Begovic itd. Ni prvi ni zadnji zivimo jbga u takvom okruzenju gdje smo zadnja rupa na sviralu,ne znam kako se ljudi svaki put nanovo ibrete istim stvarima,valjda zaboravljaju,ja sam za njegov poziv uz ovakve igre on je vec na ljeto negdje u ozbiljnijoj ligi a mi smo onda dobili solidnu rezervu za Dzeku.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 22 jul 2011, 21:11

:lol: :lol: :lol: ,da ne sirimo ovo ti je zešca glupost

Ovo za interes i igranje za reprezentaciju si u pravu za dosta igraca ali ne za vecinu i to su oni igraci kojima menadzeri odredjuju sve a zna se sta je njima prioritet

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 22 jul 2011, 21:16

Torlak je zasluzio poziv u reprezentaciju, ako nista za prijateljsku sa Grcima, pa da vidimo kako ce se snaci.

Bolji je od Mravca i Pandze zajedno :roll:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 22 jul 2011, 21:36

sarajlija89 je napisao/la:Torlak je zasluzio poziv u reprezentaciju, ako nista za prijateljsku sa Grcima, pa da vidimo kako ce se snaci.

Bolji je od Mravca i Pandze zajedno :roll:
Zajedno sigurno jeste, al pojedinacno tesko

Frantisek Planicka
Kontakt:

Post Postao/la Frantisek Planicka » 22 jul 2011, 23:39

pazzarac je napisao/la:

:lol: :lol: :lol: ,da ne sirimo ovo ti je zešca glupost

Ovo za interes i igranje za reprezentaciju si u pravu za dosta igraca ali ne za vecinu i to su oni igraci kojima menadzeri odredjuju sve a zna se sta je njima prioritet
Mislio sam na Muslimane koje zive van Pazara i Sandzaka,tj u ostalim delovima Srbije.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 23 jul 2011, 00:30

@Pazarac: Ja znam u Vojvodini muslimane, koji se izjašnjavaju kao Srbi (u jednom selu,nije bitno),a i po imenima i po vjeri(mada je ovo glupo,al' eto) su/bi trebali biti "Bosanci/Bošnjaci". Žive zajedno, sa Rumunima i Srbima u tom istom selu i selima okolo. ;)

Najdraže bi mi bilo da se ukinu ti predznaci. Najbolje je da smo svi samo ljudi tj. čovjek, al' eto kad baš mora, onda sam za to da si one nacionalnosti u kojoj državi privredjuješ i kome plaćaš poreze. ;)

No, to naša stoka nikad neće naučiti i sve dok je tako u BiH će živjeti i Srbi i Hrvati i Bošnjaci, a u ostalim ex republikama kao manjine, dičit ćemo se nacionalizmom, al' živjet u frustraciji jer smo u tudjoj državi. :roll:

Što se tiče naših dragih fudbalera( BH Srb/Hrv), ne znam, svi su nekako prebahati sa tim izjavama, al' ne znaju da svaka marka koja se dobije/uloži(pobjedama,plasiranjem) koristi nj porodicama, nj drugovima ,koji žive u toj državi.

Po meni su sportaši u najgoroj zabludi jer su mahom neobrazovani i sve shvataju onim najplićim umom-nacionalističkim.

Opet,što se samog Krstanovića tiče, dugo mu polje, nek' igra ako hoće, ako ne sikter.Al' nek' igra sa znanjem da je Bosanac i Hercegovac, a ne Hrvat.

Ako on stvarno ima kvalitet, al' da odigra profesionalno. Ako misli skakutat po terenu, onda piši propalo.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza, Rimes87, Zglavkar i 23 gosta.