BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

HzBvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la HzBvB » 20 jul 2011, 09:34

Ja sinoc sto sam vidio iskreno nisam zadovoljan ali mogu im oprostiti pripreme su i nije to bila udarna postava....
Zasto nije igrao Gundogan?

+ Leitner
+++ Gotze :mrgreen:

Kagawa preopusten.... :mrgreen: ( cesto potez viska )

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 20 jul 2011, 13:36

HzBvB je napisao/la: Zasto nije igrao Gundogan?

Igrat ce danas kao i svi oni koji su zdravi a nisu igrali jucer...od onih sto su igrali danas ce u sastavu sigurno biti i Lowe i Santana s obzirom da su oni jucer usli u igru zbog povreda Subotica i Pisczeka.
Pored njih povrede su "zaradili" i Gotze i Greuskreutz.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 20 jul 2011, 21:24

Ništa spektakularno u prvom poluvremenu, solidna igra za trenutnih 0-0. Kagawa imao 2 odlične prilike, a izdvojio bih i još udarac Santane glavom. HSV imao jednu šansu i to preko Sona nakon greške Santane. Previše soliranja u pojednim momentima, te dosta blijede partije zidana i Le Talleca.

Sastav u prvom poluvremenu: Langerak - Pišonja, Hummy, Santana, Lowe - Kehl, Gundo, Leitner, Kagawa, Le Tallec - Zidan

Edit:Na kraju zasluženih 2-0 uz golove Santane (odličan centaršut Perišića) i Zidana. U drugom poluvremenu je ušlo čak 5 novih igrača na teren. Klopp je izrotirao sve igrače koje je poveo na ovaj turnir i većinom može biti zadovoljan predstavama istih. A sad puni optimizma po još jednu titulu u G'kirchen, a ja na koju Sarajku. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 20 jul 2011, 22:10

Idemo lagano, nova titula :D :D :D

Kao sto rece komentator na Sat1 "kod Borussije se vec vide konture prvaka, dok je Bayern udaljen svjetlosnim godinama od igre koja bi dovela do titule".

1.poluvrijeme prosjecno s obje strane, al nisam nesto specijalno ni ocekivao jer ipak je igralo 7-8 igraca koji nisu prvi Kloppov izbor - igrali su protiv iste ekipe Hsv-a koja je izbacila Bayern.

Langerak - Piszczek,Santana,Hummels,Lowe - Gundogan,Kehl,Leitner,Kagawa,Le Tallec - Zidan (podebljani su igraci koji jesu u prvom timu i oni koji ulaze u uzi izbor za prvih 11)

2.poluvrijeme isto tako 9-10 rezervnih igraca ali ipak su uspjeli postic 2 komada.

Langerak - Kringe,Santana,Hornschuh,Lowe - Gundogan,Vrancic,Le Tallec, Lewandowski, Perisic - Zidan

Gundogan me iz utakmice u utakmicu sve vise odusevljava, Perisic isto pokazao da ce bit super pojacanje, dobar je igrac skroz, opasan s obje noge, dobar centarsut, sve bolji iz utakmice u utakmicu.

Ne bih da me sad pocne fatat neka euforija, al ovo sto sam gledao u ova 2 dana izgleda obecavajuce. Jos dok se vrate Barrios, Schmelzer, Bender, Kuba.....
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 20 jul 2011, 22:13

Haj' ovo vam je svakako jedina titula do koje cete doci ove sezone. :lol:

No hard feelings. ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 20 jul 2011, 22:22

Omerbavarac je napisao/la:Haj' ovo vam je svakako jedina titula do koje cete doci ove sezone. :lol:

No hard feelings. ;)
Svako ima pravo na svoje misljenje i ja to postujem.
Makar cemo uzet Supercup u subotu protiv Schalkea. Bit ce gutavo, igra se na njihovom stadionu al imamo pravo za ocekivat nakon doasadasnjih rezultata. :D :D :D
Ma znas kako je u bundesligi, jedne godine osvoji Bayern pa onda neki drugi klub. Sad je red opet na Bayern, ali nikad nisu imali ovako opasne konkurente (mislim na BvB). Na nama je da pokusamo prekinut tu tradiciju :D :D :D , pa vidjet cemo hoce li nam uspjet, zadnji put bilo je u sezoni 94/95 i 95/96 kad je BvB osvajao zaredom.
Pozdrav za bayernovce :D
Samo fair-play ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 20 jul 2011, 22:39

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 21 jul 2011, 03:42

Semir bvb je napisao/la:Ma znas kako je u bundesligi, jedne godine osvoji Bayern pa onda neki drugi klub. Sad je red opet na Bayern, ali nikad nisu imali ovako opasne konkurente (mislim na BvB). Na nama je da pokusamo prekinut tu tradiciju :D :D :D , pa vidjet cemo hoce li nam uspjet, zadnji put bilo je u sezoni 94/95 i 95/96 kad je BvB osvajao zaredom.
Pozdrav za bayernovce :D
Samo fair-play ;)
To se traži. :D Vremenom ćeš se i ti ''uhodat'' i skontat čija ''vrijedi'' iz ''njihovog'' tabora. :D Padobranaca i provokatora će uvijek biti, samo treba ostati imun na takve stvari. Ignorisanje je veoma djelotvoran lijek. :mrgreen:

Fino si ti to izanalizirao ;) , fakat se slažem da će Gundo i Pero biti odlična pojačanja, pogotovo mladi Latin, koji ima sve predispozicije za kalibar svjetske klase. Gundo mi djeluje ponekad malo ležerno i nezainteresovano, što je apsloutno nedopustivo za njegovu buduću poziciju, ali vremenom će čika Klopp istjerati te mušice iz njegove osmanske pače. :mrgreen: Al' da je majstor, majstor je. 8-)

Ovo dosad je obećavajuće, iznad nekih mojih očekivanja i projekcija, mada je jako rano da se donosi neki konačan sud o predstojećoj nam sezoni. Ekipa i dalje djeluje moćno, dosta zrelije u odnosu na lani i to je veliki plus. Rutina se već uveliko da primjetiti kod nekih igrača i to je ono najvažnije što nam treba, jer evidentno je da tu postoji kvalitet koji je na jednoj jako visokoj razini. Ovo je yebena klapa, Klopp je čudo, ponekad imam osjećaj da igrači pod njim jednostavno ''povampire''. :mrgreen:

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 21 jul 2011, 07:21

leitner je bolji od gundogana

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 jul 2011, 10:22

slika
BORUSSIA DORTMUND

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 jul 2011, 12:04

Jbg. nisam uspio gledati ali vazno je da smo uzeli i ovo :D

Cujem da je Perisic opet bio odlican...bravo za njega.

Glupi Paragvaj usao u finale...Barrios pogodio iz penala.Nista od njega u kupu a vjerovatno ni protiv Hamburga.

Santana opet dobar...niko nema takvu rezervu na stoperskim pozicijama 8-)

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 21 jul 2011, 15:34

@ Bryant Ado :)

Koliko god mi hvalili Santanu da je dobar sinoc je napravio kiks kardinalnu gresku koji bi svaka ekipa u LP kaznila, tako da stvarno je dobar nema sta ali ipak su jaci Subotic i Hummy i nije on dzaba na klupi samo naigrat ce se i on ove sezone kao i mnogi ....

Gundogan je nemam rijeci bas doktor igrac koji ba ako ga povrede zaobidju mogao dostic nivo Sahin bez problema ima sve samo je malo jos neozbiljan al to ce tata klopp sredit. Perisa me iznenadio pozitivno stvarno je odigrao dobro i zaista ce bit pravo pojacanje kako je samo jak glavom to je neopisivo kakav odraz ima ala miro klose :) ... Juce je cak inace i prebrzog diekmeira pretrcao 2 put jako dobra tehnika dosta pokretljiv stvarno se vidi da je momak dobar igrac nema sta. Leitner eh juce se vijdelo da ne moze igrat na krilu da mora igrati negdje u sredini ali da je potencijal jest i to kakav uh. Ne znam jeste primjetili ali Kringe bi nam ove sezone mogao jako pomoci gdje god da zaskripi mozemo racunat na njeg stvarno predobar igrac za klup onaj pas juce za perisu lijevom nogom ma glava boli, nadam se da ce ostati i kako bi tek bilo lijepo produzit mu ugovor samo sa manjom platom dat mu 1 mio i taman jer je igrac koji voli bvb kojeg mi navijaci volimo i sto je najvaznije za klupe odlican igrac. Eh sad malo o Kagawinju juce me bas nije odusevio bio je preneozbiljan pogrijesi samo se smije isto kao nekad legendarni kljovas ronaldinho samo osmjeh na licu, ali dobro kagawi se ne smije zamjerit sad ce on scheise 04 opet da hebe da utrpa njih posebno voli, kako bi bilo lijepo i njih dernut uuuuuh malo samopouzdanja pred tesku sezonu. Ali ako ovaj sastav ostane do kraja prelaznog roka ne moramo se bojati imamo mnogo igraca dobre zamjene bit ce konkurencije prjebene samo da se odrzi mir u ekipi da vlada kolektiv i mislim da se mozemo sa bavarcima borit za titulu .
BvB Echte Liebe !!!

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 21 jul 2011, 15:42

Damir_BvB je napisao/la:Gundogan je nemam rijeci bas doktor igrac koji ba ako ga povrede zaobidju mogao dostic nivo Sahin bez problema ima sve samo je malo jos neozbiljan al to ce tata klopp sredit.
Odlican igrac i odlican potez Dortmunda. Od njega ocekujem da postigne nesto (sta ce biti vrijeme ce pokazati), a u Dortmundu ce imati prostora, jer Sahina vise nema. Sigurno ce ga uspjeti dobro zamijeniti. Jos jednom, odlican potez Dortmunda :!: ;) Da navijam za BvB bio bih sretan sto je dosao, ali ovako nisam :P :P :P

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 jul 2011, 22:51

Eh lagano se svi pogledi okrecu ka Gelsenkirchenu i Supercupu protiv Schalkea.

slika

Sto se tice sastava definitivno je otpao Schmelzer, Kuba i Da Silva. Bender, Subotic bi mogli nastupit, mada ne vjerujem od samog pocetka. Dok Klopp bas nije bio odredjen za nastup Gotzea i Grosskreutza. Sto se tice Gotzea ima natekla dva nozna prsta,al vjerujem da ce dobit neko sredstvo protiv bolova i da ce stisnut zubala i zaigrat. Na kraju krajeva moze se i ovako sastavit solidan tim i svakako mozemo parirat Schalkeu.

Najbolji moguci :

slika

slika,slika,slika,slika

slika,slika

slika,slika,slika

slika

Nije lose.... :D

Moja ocekivanja su velika, mada moramo bit oprezni. Za mene je Schalke velika nepoznanica ove godine. Tim koji nije pokazao svoj maksimum u ligi prosle sezone i definitivno gore od zelje da se protiv svog najveceg rivala iskupe za lose rezultate u ligi. Mogu itekako bljesnut i odigrat veliku utakmicu. Morat ce se pokazat pred svojim navijacima i Huntelar, Raul, Jurado i novi Holtby i Fuchs.... Bit ce cupavo :roll:

ALI :D :D :D
na samom kraju krajeva imam puno povjerenje u slika :D :D :D i vjerujem u veliku pobjedu i jos jednu titulu i to protiv najljuceg rivala i to na njihovoj teritoriji. Ako Bog da nova titula i to druga u novoj sezoni ali ne i posljednja....... :D

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 jul 2011, 23:55

IZGLEDA DA SMO IMPRESIONIRALI I HOENESSA..... NEVJEROVATNO

JBG. Da li je ovo dobro ili ne? Izgleda da se opet stvara ona euforija oko BVB kao i u prosloj sezoni....

http://www.bild.de/sport/fussball/borus ... .bild.html

Auch die Bayern sind beeindruckt. Präsident Uli Hoeneß: „Was ich von Dortmund gesehen habe, zeigt mir, dass sie ein sehr ernst zu nehmender Gegner sind. Ich sehe Borussia als größten Titelkonkurrenten in der nächsten Saison.

Dobro ili lose sto nas vise postuju, cijene i pribojavaju? Tesko pitanje.... Moze bit mac sa ostrice dvije..... :roll:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 jul 2011, 00:56

Semir bvb je napisao/la:Dobro ili lose sto nas vise postuju, cijene i pribojavaju? Tesko pitanje.... Moze bit mac sa ostrice dvije..... :roll:
Kad je od Ulonje išta dobro došlo za nas??? :lol: Ah sjetih se: skvo mu je kupila nešto dionica BVB-a. :lol:

Smišljen potez, prebaca se pritisak na našu stranu. :D Oprez, Herr Watzke, oprez. :mrgreen:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 22 jul 2011, 01:49

Hare_BvB je napisao/la: Smišljen potez, prebaca se pritisak na našu stranu. :D Oprez, Herr Watzke, oprez. :mrgreen:
:D :D
Kaze mali Götze da je Kloppo planir´o da ga stavlja svaku drugu utakmicu u prosloj sezoni. Kao nesto, nije bio dovoljno fit, niti fizicki jak. Tako se valjda dogovorili...kad ono dodje povreda Kagawe, koja je sve to poremetila. :mrgreen:
Mario uzima svoj omiljeni broj 11 i kako kaze, idealna pozicija bi mu bila prednji vezni, po lijevoj strani. Dok se Kagawa vise vidi po centru.
Osjetno je nabio misicnu masu (po sopstvenom priznanju).
Vom Jäger zum Gejagten

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 jul 2011, 19:55

geronimo je napisao/la:Osjetno je nabio misicnu masu (po sopstvenom priznanju).
Valja, valja. :D Samo da se ne pretvori u bodybilmeza. :lol:

Mladi estonski napadač Albert Prosa (20), trenutno član kluba Tammeka, je na probi u BVB-u. Vjerovatno ga žele angažovati za potrebe amaterskog tima. Prošlosezonska statistika mu je odlična :arrow: 16 nastupa, 10 golova i 6 asista.

Šmidonja još uvijek nije produžio ugovor sa H96, a šuška se da je razlog njegov dogovor sa BVB-om da pređe narednog ljeta kao free igrač. :mrgreen: Ne bi me iznenadilo da u slučaju nekih nepredviđenih povreda već u januaru sleti u Dortmund.

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 22 jul 2011, 20:00

Na kojoj je poziciji Perišić igrao u ovim zadnjim utakmicama?
...što je više lome to je volim jače...

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 22 jul 2011, 20:37

Sjajna uvertira pred Superkup protiv Schalkea. Borusija je u navedenoj utakmici veliki favorit, bez obzira što se igra u Gelzenkirhenu, kvalitet je na strani tima iz Dortmunda. Igrački kadar nije pretrpio velike promjene (otišao je samo Sahin od bitnijih igrača), dok je s druge strane dobio par dobrih igrača. Dakle, očekujem trofef Superkupa u rukama Borusije. :D

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.