eric_cantona je napisao/la:Ovo je sad samo post za sve one koji neprestano kritiziraju lik i dijelo Michaela Carricka:
dakle ovako:
Manchester je osvojio naslov u sezoni 2002-03 i onda ide za United zadnjih godina nevjerojatnih 3 godine bez trofeja, sve do 2006.
Michael Carrick dolazi u klub na početku sezone 2006-07.. Vrlo lako se izborio za mjesto u prvih 11. I šta se događa? Prvi naslov u 4 godine (sezona 2006-07, Carrickova prva u klubu). I onda još jedan (2007-08) zajedno sa naslovom u ligi prvaka gdje je Carrick igrao svih 120 minuta i pogodio svoj penal. I onda još jedan (treći zaredom) u sezoni 2008-09 te finale lige prvaka koje se izgubilo od Barcelone. Zatim ide sezona kada cijeli United igra promjenjivo, odmah nakon transfera Cristiana Ronalda, to je možda i najlošija Carrickova sezona gdje je naglo izgubio na samopouzdanju i po malo ispadao iz prvih 11, i svejedno se taj naslov izgubio za samo 1 (slovima: JEDAN) bod. Izgubilo se dvije utakmice protiv Chelsea i tu treba tražiti razloge pada. Da ne spominjem one Berbatove očajne partije nakon ozljede Rooneya koji je nosio cijelu sezonu na leđima. i na kraju ova sezona netom završena (2010-11) kad je United ponovo prvak i finalist lige prvaka.
Dakle, gospodo kritičari, situacija je ovakva: Michael Carrick je u 5 godina koliko je u Manchester Unitedu osvojio 4 naslova prvaka i jednom bio drugi sa samo bod zaostatka za Chelsea, te je igrao 3 finala Lige Prvaka od čega je jedno osvojio protiv Chelsea a dva izgubio od premoćne Barcelone. To je NAJBOLJE petogodišnje razdoblje u POVIJESTI Manchester Uniteda.
Ako je to loš igrač, onda vjerojatno vi znate nešto što ja ne znam
On je FANTASTIČAN igrač kad bi se kvaliteta mjerila trofejima
Ali posto se ne mjeri on je samo jedan dobar igrac koji ima svojih dobrih ili loših partija, šta sad?
Ako se mjeri po trofejima onda je i Bojan Krkic Fantasičan igrač jer je osvojio puno trofeja
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best
Ma jbg izgleda nista od Sneidera a bio sam 100 % ubjedjen da ce doci . Nista onda dati svu odgovornost Andersonu jbg nije nikad ni dobio onu pravu prliku ovo ce mu biti po meni zadnja sansa da pokaze da vrijedi i da moze igrati na najvisem nivou u suprotnom mu je noga jer jbg ne moze United sebi priustiti da ceka nekog igraca godinama (nemojte sad Ronalda spominjati) da on proigra. Ja ipak mislim da ce on da uspije kad dobije prostor i slobodu u igri !
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.
Carrick je igracina,nije dzaba Fergie ogromnu lovu dao za njega,samo sto ljudi cesto u toku prenosa ne primjecuju koliki on posao odradjuje.
[youtube][/youtube]
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
red devil88 je napisao/la:Ma jbg izgleda nista od Sneidera a bio sam 100 % ubjedjen da ce doci . Nista onda dati svu odgovornost Andersonu jbg nije nikad ni dobio onu pravu prliku ovo ce mu biti po meni zadnja sansa da pokaze da vrijedi i da moze igrati na najvisem nivou u suprotnom mu je noga jer jbg ne moze United sebi priustiti da ceka nekog igraca godinama (nemojte sad Ronalda spominjati) da on proigra. Ja ipak mislim da ce on da uspije kad dobije prostor i slobodu u igri !
Ali da ti otvoreno kažem, mislim da nema nikakve šanse da on u bilo kojem segmentu nadmaši Scholesa, a pogotovo u tehničkom, za njeg se ne zna pouzdano ni jel može 10 tehnike. Istina je da on može trčat puno, al uglavnom trči bezveze, ne uklapa se u koncepciju, lako ispada, znači ne razmišlja, a Scholes je uvijek razmišljao, tačno je znao kad treba odigrati pas, kad treba potrčati, kad treba raspaliti, pa ako baš hoćeš i kad treba nekom polomiti noge. Kad bi bio 20% od Scholesa bilo bi od njeg neke fajde, a trenutno nije ni blizu tog procenta...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!
Carrick je klocina. Odigrao je 3 dobre sezone, ali zadnje dvije su bile vrlo lose. Toliki broj odlucujucih gresaka nijedan igrac nije napravio u Unitedu zadnjih godina. Zato nam trebaju dva vezna, a cini mi se da cemo tesko dobit i jednog.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Pricali smo i o Andersonu par puta ako se dobro sjecam. Bilo je tu opet momaka koji su ga hvalili ali je i bilo nas koji nismo zbog ocitih stvari. Anderson je masno placen Portu a nije pokazao NISTA od dolaska na Old Trafford. Eh sada mozemo naglabati do sutra dali ce on naslijediti Scholesa ali ta opcija meni licno nije nimalo privlacna. Anderson se bolje pokazao u Portu a u Unitedu ja kada mu vidim pasove dodje mi da razbijem daljinski u rukama. Svaka duga lopta mu je neprecizna, udarci na gol su mu slabi i cesto iz izglednih pozicija za sut zna napraviti neku glupost tipa lopta miljama daleko a pozicija iz koje bi Scholes zmireci pogodio. Po meni takav igrac da zamijeni Scholesa bi bio apsurd. Ima Anderson tu prednost u izdrzljivosti i brzini u odnosu na Scholesa. Brzi je definitivno i moze trcati vise ali tehnika, genijalnost, pasovi, pregled igre...sve te osobine koje nam trenutno trebaju on nema.
Rooney88 je napisao/la:Pricali smo i o Andersonu par puta ako se dobro sjecam. Bilo je tu opet momaka koji su ga hvalili ali je i bilo nas koji nismo zbog ocitih stvari. Anderson je masno placen Portu a nije pokazao NISTA od dolaska na Old Trafford. Eh sada mozemo naglabati do sutra dali ce on naslijediti Scholesa ali ta opcija meni licno nije nimalo privlacna. Anderson se bolje pokazao u Portu a u Unitedu ja kada mu vidim pasove dodje mi da razbijem daljinski u rukama. Svaka duga lopta mu je neprecizna, udarci na gol su mu slabi i cesto iz izglednih pozicija za sut zna napraviti neku glupost tipa lopta miljama daleko a pozicija iz koje bi Scholes zmireci pogodio. Po meni takav igrac da zamijeni Scholesa bi bio apsurd. Ima Anderson tu prednost u izdrzljivosti i brzini u odnosu na Scholesa. Brzi je definitivno i moze trcati vise ali tehnika, genijalnost, pasovi, pregled igre...sve te osobine koje nam trenutno trebaju on nema.
Slazem se, on nikako ne moze zamjenit Scholesa. Kao prvo zato sto su razliciti igraci, a kao drugo zato sto Anderson nije ni blizu tog nivoa. Vrlo mi je drag igrac, i ocekivao sam mnogo od njega prije svake sezone. Ali uvijek razocara. Citao sam price da mu je pristup katastrofalan, kao i mnogim brazilcima. Pa vidjeli ste kako je bio debeo proslog ljeta. Jest bio povrijedjen, ali to se ne moze dopustit. Ali covjek ima brzinu i tu dinamicnost u igri, on je jedini nas vezni igrac koji moze proc covjeka i povuc loptu. Velika sezona za njega, jer vrijeme je da se dokaze. Morrison, Pogba, Cleverley i Tunnicliffe kucaju na vrata, tako da nema vise sta cekat. Ovo je njegova peta sezona, a jos svi cekamo da vidimo pravog Andersona na duzi period. Jer imao je on fantasticnih utakmica, ali nikad nije bio stabilan.
Martex je napisao/la:
Ako se mjeri po trofejima onda je i Bojan Krkic Fantasičan igrač jer je osvojio puno trofeja
Genijalno poređenje
Koliko je velikih utakmica za Barcu igrao Krkić a koliko ih je odigrao Carrick za United?
Nije stvar u utakmicama ( po tome se i zakljucuje kvaliteta) nego sam stavio ovo poredjenje jer ako gledamo kvalitetu igraca po trofejima dodje ti isto a ustvari nije. Kad bi se igracka kvaliteta mjerila po trofejima onda je i Krkic klasa igrac i ako nije nikada gotovo odigrao vazne utakmice
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best
Meni stvarno nije jasno kako neki pojedinci do prije mjesec govore da Anderson nemoze biti glavni u veznom redu i da nam treba MODRIĆ ili SNEIJDER ili tako ti igrači a nakon što je Ferguson izjavio da nema nista od transfera Wesleya svi odmah gledaju Andersona kao naslijednika Scholesa Dajte vise nadjite misljenje jel nam treba igrac u veznom redu ili ne?
Sir Matt je napisao/la:I šta kad nađemo to mišljenje kompa ? Jel ćemo obavijestiti SAFa šta većina forumaša misli pa da čovjek pošalje ček dotičnom . Ili ?
Ma nema to veze sa tim neko kazem, sad svi govore da nam treba Modric ili Sneijder pa sad govore kako je Anderson dovoljan.
Ma nemoramo obavještavati Fergusona, reću mu ja kad izadjem danas sa njim na kafu
Martex je napisao/la:Meni stvarno nije jasno kako neki pojedinci do prije mjesec govore da Anderson nemoze biti glavni u veznom redu i da nam treba MODRIĆ ili SNEIJDER ili tako ti igrači a nakon što je Ferguson izjavio da nema nista od transfera Wesleya svi odmah gledaju Andersona kao naslijednika Scholesa Dajte vise nadjite misljenje jel nam treba igrac u veznom redu ili ne?
Govorim 3 godine da nam treba, a ovaj Ferguson nece da me slusa.
Uh vidi mi broja postova, pravi sam devil (6666).
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 18 jul 2011, 15:02, ukupno mijenjano 1 put.
Jel tebe pozvao na roštilj za vikend? Kaže da će biti ludilo
P.S. Mame Biram Diouf najvjerovatnije u Blackpoolu na posudbu a Gibson u Wigan na posudbu
Cartman je napisao/la:
Martex je napisao/la:Meni stvarno nije jasno kako neki pojedinci do prije mjesec govore da Anderson nemoze biti glavni u veznom redu i da nam treba MODRIĆ ili SNEIJDER ili tako ti igrači a nakon što je Ferguson izjavio da nema nista od transfera Wesleya svi odmah gledaju Andersona kao naslijednika Scholesa Dajte vise nadjite misljenje jel nam treba igrac u veznom redu ili ne?
Govorim 3 godine da nam treba, a ovaj Ferguson nece da me slusa.
Uh vidi mi broja postova, pravi sam devil.
Ma kad mu ja kazem da dovede onda ce odvesti nema tu hoce-nece
:OO broja postova , nadji si život Šalim se naravno