FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

SarajlijaTM

Re: FK Željezničar

Post Postao/la SarajlijaTM » 17 jul 2011, 12:04

Sta je ovo,svi spavaju? :D
Evo sad konacno na miru pogledah tekmu.Kao sto sam i vidio sa stadiona,samo sad malo bolje,po svemu statistika 56%-44% posjed za nas je ono sto nas najvise treba radovati pored Besinog gola naravno.
Kazete da su neki ispadali,ma vala i nisu previse za prvu utakmicu,a u drugom pol gotovo nikako,a sto jos raduje zadnja linija ispravlja greske drugih.
visca je u vecini slucajeva bio dobar,ali su ga i flasterili sto jes jes. samo iz zadnjih 15 min se vidi da ce ubrzo nas ubitacni tandem biti smajic-zeba,jos kad se tu ukomponuju i visca i adilovic sa beslijom,selimovicem i stanceskim mislim da bez laznih skromnosti imamo najjaci napad u ligi.
A u uzvratu sa konjevicem i evropi generalno imam neki predosjecaj koji ne smijem ni reci da ne ubaksuziram sta ;)
Uglavnom sta god da bude ja sam extra zadovoljan,jer se prije svega sad jasno vide pomaci i bolji dani naseg zelje :D :D :D :D :D :D

Sweex
Kontakt:

Post Postao/la Sweex » 17 jul 2011, 12:23

Jedan je Zajko Zeba !!!

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 17 jul 2011, 13:07

Golman Ibrahim Šehić, koji je u anketi oficijelnog portala kluba izabran za najboljeg igrača Željezničara u prošloj sezoni, karijeru će nastaviti u turskom Mersinu, koji je bio najkonkretniji i prije ostalih interesanata na adresu kluba poslao zadovoljavajuću ponudu. Šehić je potpisao ugovor na pet godina, a Željezničaru će pripasti odšteta od 475.000 eura uz procent od njegovog narednog transfera.

Prvi napadač "plavih" u protekle dvije sezone, Srbijanac Lazar Popović, svoju karijeru će nastaviti u albanskom prvaku FC Skenderbreu. Iako nije bio posebno učinkovit, popularni Lazo stekao je simpatije navijača izuzetnom borbenošću i sjajnim odnosom prema plavom dresu. U novom klubu trebao bi nastupati dvije sezone.

Elvis Mešić svoj fudbalski put nastavit će u Izraelu. Njegov novi poslodavac je tamošnji prvoligaš Hapoel Rishon. Iskusni defanzivac je u drugom dijelu prošle sezone izgubio mjesto u početnom sastavu, nakon što se Gerhardt izborio za status prvotimca. Ugovor mu je istekao pa je odlučio odigrati još jednu sezonu u inostranstvu.

Dva bivša fudbalera Željezničara karijere će nastaviti u Mostaru. Bajro Spahić i Damir Rovčanin nalaze su u kadru "Rođenih" pred narednu sezonu. Obojica su u Želji imali status rezervnih igrača, pa je odlazak bio logično rješenje s obzirom da su im istekle ugovorne obaveze prema klubu iz Doline ćupova.

Makedonac Goran Gančev karijeru će nastaviti u hrvatskom prvoligašu Interu iz Zaprešića. U Želji se nije uspio nametnuti za dvije sezone koliko je nosio plavi dres. Drugi dio prošle sezone proveo je na posudbi u Veležu, a u Inter je otišao kao slobodan igrač.

Mirko Radovanovič i Milan Ćulum su u proteklom periodu imali važne uloge u timu menadžera Amara Osima, ali su po isteku ugovornih obaveza odlučili napustiti ekipu i sreću potražiti u drugoj sredini. Zasad su još uvijek bez klubova, mada imaju ponude od srbijanskih prvoligaša kao i nekih klubova iz Rusije. Njihova sudbina bit će poznata u narednim danima.
Osim - drugo ime za Želju !

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 17 jul 2011, 13:29

Rado bih sad pisao o tome kako smo nesretni i kako smo dobili najtežeg mogućeg protivnika u 3. pretkolu.. ali mi nismo ni blizu prolaska, vidjeli ste da je Šerif dobar, ma odličan i sreća je što još nisu uigrani još a kupili su fantastične nove igrače.. to se vidjelo i ozbiljan su klub. Našima kapa dole, odigrali su vrhunski, pokazali da mogu protiv "velikih momaka" i ovo je super uspjeh.. Šanse su nam još ispod 50 posto, tj. oni imaju veće šanse da prođu. Naša je nada da će nam biti lakše u uzvratu jer će oni morati napasti, ali trebamo i odigrati savršenu utakmicu.

Ipak ne bih o analizama i formacijama, ima ko će to, samo kažem da ne podižemo euforiju previše i ako izgubimo nije kraj svijeta.. dosta smo i napravili, napredak je očit..

I da se osvrnem na Višću, mnogi su ga napadali. Nigdje veze vam je priča. Da Višća može igrati svaku utakmicu sve bolje, onda je to znak da je prekucao ligu i da ga treba prodati kao što je slučaj bio sa Bekrićem i Šehom. Niko od naših ne igra standardno na visokom nivou i to je normalmo i zato moramo imati 20 jednakih, a vi bi se Višće već riješavali i onda kad Smajić ili neko padne u formi ili se ozljedi ko će uskočiti? Višća je igrač koji će najskuplje biti prodan od ove ekipe kad za to dođe vrijeme..

Još jednom da ponovim odigrali smo vrhunski i treba biti zadovoljan, igramo s ozbiljnim klubom i sve je moguće u drugoj, no ekipi svaka čast i ako ne prođu!
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 17 jul 2011, 14:14

Ima li večeras trening!? Zna li neko!?

Kontao sam malo do stadiona da vidim naše pulene... :D

Možda bi Selimović mogao zaigrati u revanšu...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

zlaja-73TM87
Kontakt:

Post Postao/la zlaja-73TM87 » 17 jul 2011, 14:43

Plavi su odigrali vrlo dobro!Što se tiče revanša,prednost je na našoj strani,jer Moldavci znaju da moraju napasti od prve minute i tu je naša šansa.Naime,ako tako bude,a bit će,onda su kontre naše oružje za 3 predkolo.
Ne bih volio da ŽELJO čuva rezultat iz prve tekme,jer to se zna odbiti od glavu.Igrati otvoreno,oni malo više napadaju,a mi iz kontre ili neke dobro uigrane akcije postiči pogodak,e tek onda bi bili sigurni u prolazak.
Ipak se nadam da je AMAR OSIM spremio neko iznaneđenje uzdrmanim Moldavcima u vidu Smajića i Stanćeskog,a tu je i Jamak!
Ž E LJ O F O R E V E R!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 17 jul 2011, 14:58

samo je bitno da ga slučajno na početku ne dobijemo. ako uspijemo izdržati početni pritisak, sigurno zabijamo i ćao drugari.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 jul 2011, 15:30

Kakava je atmosfera kod njih na stadionu, koliko sam vidio na klipovima i nemaju neke navijace.

Da je tamo postici gol pa onda parkirat autobus ispred gola. 8-)
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 17 jul 2011, 15:38

Admiral_TM87 je napisao/la:
Bianconeri1988 je napisao/la:
xxl basket je napisao/la:zelio bih da mi odgovore svi ovi sto pricaju protiv Savica koju mu ocjenu treba dati za onaj pas prema Zebi u 33. min kad je Zeba sutirao s lijeve strane u okvir gola ... molim pogledajte malo detaljnije na ovom snimku od 3 minute pa onda pricajte da momak ne zna nista u ofanzivi ;)
Ali 'ebeš ti jedan pas, ako prije toga zbog njegovih greški može primiti 3 gola...I prošle sezone je tako bilo, a i ove je počelo...

Amar Osim isto kao da se boji da stavi Pericu od početka...A Perica nije visine kao Savić, ali zna i on zapeti i udariti i napraviti pametan faul...Savić igra manje više iz razloga što nam je potreban jedan visoki igrač na sredini terena... To je moje mišljenje...
Pa to i jest problem izgleda, jer imamo samo adilovica i 2 stopera za skok ostalo sve nesto po 170cm, tako da imas izbor da igras malo sporije ali dobijes jos jednog igraca na skoku i ofanzivno i defanzivno. Ja mislim da ce se savic i stanceski mijenjati u zavisnosti od utakmice i protivnika.
:D nema ni barca citavu ekipu dzinova :D pique i busquets sto su malo viši :D pa je barca opet šampion :D

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 17 jul 2011, 15:42

slika

slika
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 17 jul 2011, 15:51

Danas si nesto posebno inspirisan :mrgreen:
Jako dobro
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 17 jul 2011, 15:52

@Seyo_TM odličan posao! :D

A nemoguće da niko ne zna ima li trening ili ne!? :D
Ž '21!

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 17 jul 2011, 15:55

Seyo ti si jednostavno... GIGANT ! :mrgreen:
Ovo bih ja na dres ZAHEFTO !
Osim - drugo ime za Želju !

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 17 jul 2011, 15:55

Bianconeri1988 je napisao/la:@Seyo_TM odličan posao! :D

A nemoguće da niko ne zna ima li trening ili ne!? :D
18:30
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 17 jul 2011, 15:57

pile87 je napisao/la:Danas si nesto posebno inspirisan :mrgreen:
Jako dobro
ma ovo malo dok cekam centralno da pocne grijati :mrgreen:
trening ti je vjerovatno 6-pola7, a more bit i u 7...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 17 jul 2011, 15:57

To @pile87 legendo! :D
Ž '21!

posmatrac sa juga 87
Kontakt:

Post Postao/la posmatrac sa juga 87 » 17 jul 2011, 16:03

Voli te Željoooooo
Ja volim Želju za njega sve, ooo naprijed Željo do pobjede, u boj kad krenemo sve pred sobom rusimo, Željo mi te volimo kako god zavrsio...

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 17 jul 2011, 16:09

posmatrac sa juga 87 je napisao/la:Voli te Željoooooo
Dobro nam doso.. :mrgreen: :mrgreen:

posmatrac sa juga 87
Kontakt:

Post Postao/la posmatrac sa juga 87 » 17 jul 2011, 16:17

damirfile je napisao/la:
posmatrac sa juga 87 je napisao/la:Voli te Željoooooo
Dobro nam doso.. :mrgreen: :mrgreen:
Hvala lave, bas sam htjeo da pitam ima li bujruma...pozzz za sve plave navijace...
Ja volim Želju za njega sve, ooo naprijed Željo do pobjede, u boj kad krenemo sve pred sobom rusimo, Željo mi te volimo kako god zavrsio...

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 17 jul 2011, 17:48

Da li zna iko, hoće li i ove, kao i prethodnih sezona, u prodaji biti godišnje karte za penzionere. Isti su imali popust pri kupovini godišnjih. Molio bih nekoga ko je dobro upućen da mi odgovori. Unaprijed hvala.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 32 gosta.