RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

tanzla
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la tanzla » 17 jul 2011, 10:12

Mont0 je napisao/la:Ma ko pije - ko placa - ko to zna :D

Bajro je onaj sto ga navijaci Zelje zovu "Haubica", ako se ne varam?
Haha, jeste Bajro "Haubica" Spahic. Imao je nezgodnu povredu, lom noge, nije se bas naigrao kod nas. Al' je znao zabiti dobar gol u pripremnim utakmicama i onda opet - klupa. Nadam se da ce za vas tresti mreze.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

demamo
Kontakt:

Post Postao/la demamo » 17 jul 2011, 10:55

Krajem prošle sedmice, kako je i ranije najavljeno, počeli su radovi na pomoćnom terenu. Mašine Građevinske firme „MIP“ iz Mostara počele su sa uklanjajem suvišnog materijala. U prvoj fazi su na rasproedu grubi građevinski radovi, kako bi se pripremila površina za postavljanje novog sloja zemlje i trave. Radovi se nastavljaju i sljedeće sedmice, uprkos izuzetno teškim uslovima jer temperatura prelazi 40 stepeni Celzijusa.
FkVelez/ba
Krene li dušman ti na zide,
u san starih mezarova,
udariće na Šehide,
što krv će liti za brda ova!

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 17 jul 2011, 11:02

Denis Zvonić potpisao na 4 godine, naš omladinac, i došao Adi Mehremić iz Radničkog iz Hadžića.
Who dares, wins !

Adin_BiH
Kontakt:

Post Postao/la Adin_BiH » 17 jul 2011, 11:58

NeToBoLa je napisao/la:Kad budem pjevali ali sad s pravom, '' Velež vas kara !''. 8-)
Nemoj bola , bit ce onda da smo gejevi ko komsinice , ne treba nam Marino da nas vodi u navijanju :D
Rodjen u Mostaru,u najljepse doba , Mostar u srcu Velez do groba !

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 17 jul 2011, 12:45

Moram se otići učlaniti za novu sezonu, s tim da ću ovu uzeti i sponzorsku kartu.Pozivam što više raje da isto urade.
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 17 jul 2011, 12:49

NeToBoLa je napisao/la:Denis Zvonić potpisao na 4 godine, naš omladinac, i došao Adi Mehremić iz Radničkog iz Hadžića.
cuo sam da je Nani dosao kod nas na probu :D :D

jbt pa sve zivo pokupovasmo. Nadam se da ce Mirza od ovih igraca napravit jednu lijepu ekipu i da ce Velez u narednoj sezoni ponovo zasjat onim starim sjajem

FORZA VELEZ
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 17 jul 2011, 12:56

demamo je napisao/la:Krajem prošle sedmice, kako je i ranije najavljeno, počeli su radovi na pomoćnom terenu. Mašine Građevinske firme „MIP“ iz Mostara počele su sa uklanjajem suvišnog materijala. U prvoj fazi su na rasproedu grubi građevinski radovi, kako bi se pripremila površina za postavljanje novog sloja zemlje i trave. Radovi se nastavljaju i sljedeće sedmice, uprkos izuzetno teškim uslovima jer temperatura prelazi 40 stepeni Celzijusa.
FkVelez/ba
Sve ovo sredjivanje Vrapcica , samo me sve vise ubjedjuje da su vasi potpuno odustali od Bijelog brijega, ili od nekog stadiona u samom gradu ( pravljenja ) . I vi sami znate koliko raje gubite po utakmici zbog daljine ovog postojeceg , sramota Bgmi sta uradise od Veleza, golema sramota ( sto bi vi rekli ) :)
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 17 jul 2011, 13:47

romeo je napisao/la:
demamo je napisao/la:Krajem prošle sedmice, kako je i ranije najavljeno, počeli su radovi na pomoćnom terenu. Mašine Građevinske firme „MIP“ iz Mostara počele su sa uklanjajem suvišnog materijala. U prvoj fazi su na rasproedu grubi građevinski radovi, kako bi se pripremila površina za postavljanje novog sloja zemlje i trave. Radovi se nastavljaju i sljedeće sedmice, uprkos izuzetno teškim uslovima jer temperatura prelazi 40 stepeni Celzijusa.
FkVelez/ba
Sve ovo sredjivanje Vrapcica , samo me sve vise ubjedjuje da su vasi potpuno odustali od Bijelog brijega, ili od nekog stadiona u samom gradu ( pravljenja ) . I vi sami znate koliko raje gubite po utakmici zbog daljine ovog postojeceg , sramota Bgmi sta uradise od Veleza, golema sramota ( sto bi vi rekli ) :)
Ma braca to je samo stvaranje nekih osnovnih uslova bez kojih se nemože funkcionisati.Od Bjelog Brijega nema ništa niti će ikada biti, samo se možemo nadati da će se nekad u Sjevernom praviti novi stadion, koji bi bio isto malo izvan grada ali puno bliže neko Vrapčići.Da imamo u centru stadion sigurno bi posjeta dupla bila, sigurno.

RAJA HAJDEMO SE UČLANJIVATI U KLUB!!!Jednostavno je i svako kome treba uputa nek se meni javi ili nekome od upućenih.Dobit ćete na adresu člansku i onda se k.u.r.č.i.t.e da ste Rođeni!

http://www.fkvelez.ba" onclick="window.open(this.href);return false; Navalite!!! :twisted:

nisko
Kontakt:

Post Postao/la nisko » 17 jul 2011, 15:43

U Veležu se ovog ljeta stvari odvijaju definitivno u „petoj“ brzini. Tek nakon što su se vratili sa prvog dijela prirema u Fojnici, i u pakleno vrućem Mostraru proveli tri dana, „Rođeni“ završnu fazu priprema odradit će u Francuskoj. U zemlji galskih pijetlova Velež će boraviti od 18. do 31. jula, gdje će odigrati i tri kontrolna meča.

Prvi je na rasporedu već 23. jula, kada „Rođeni“ igraju sa Brestom. 26. jula je meč sa Sošom, predstavnikom Francuske u Europa ligi i kojeg sa klupe predvodi naš Mehmed Baždarević, dok je generalka „Rođenim“ uoči starta prvenstva i premijerligaškog meča sa Čelikom, utakmica koja se igra 30. jula sa Dijonom.

- Ove pripreme kao i zakazane utakmice su samo početak onoga što je Uprava najavila, a to je stvaranje jednog novog Veleža, na što je više moguće evropskim osnovama. Put do toga je težak, posebno u zemlji kakva je BiH i gdje je ekonomska situacija takva kakva jeste, ali evo i na ovaj način omogućujemo našim fudbalerima da odmjere snage sa vrhom evropskog fudbala. Za zimu ćemo imati sličnu turneju i pripreme u Turskoj, a zadnjih nekoliko dana smo dobili mogućnost sličnog aranžmana za Holandiju. Velež je ma kako neki to željeli prikazati drugačijim, veliki bosanskohercegovački brend i bez obzira na mjesto koje bio na tabeli spada u veliku trojku bh fudbala, rekao je direktor Veleža Sedin Tanović.

Preko Zuricha do Lavala

Ekspedicija Veleža u ponedeljak, u ranim jutarnjim satima, sa sarajevskog aerodroma polijeće za Zurich, odakle će autobusom do baze Mayen, u okolici Lavala. Na put kreće 22 igrača, dok će im se nakon nekoliko dana, iz objektivnih razloga, priključiti kapiten Admir Velagić. U subotu se Veležu priključio i jedan povratnik. Riječ je o Samiru Merziću, polivalentnom odbrambenom igraču koji dolazi iz ruskog prvoligaša Amkara iz Perma, a u kojeg je došao zimus, nakon što je prethodno bio član Seneca i Teplica. Sigurno da je njegov dolazak jedno od najzvučnijih pojačanja ne samo Veleža, već i Premier lige BiH u cijelini, posebno jer je riječ o igraču koji je upisao i nekoliko nastupa za našu A reprezentaciju. Napadačku liniju mogao bi pojačati Bajro Spahić, kojeg su svojevremeno navijači prozvali „haubica sa Grbavice“, jer ga pored niza osobina krasi izuzetno jak i precizan dalekometni šut. O njegovom ostanku u Veležu stručni šab će zadnju riječ dati tek nakon povratka iz Francuske.

Sa sarajevskog aerodorma sutra polijeću Oštraković, Bobić, Kajtaz, Kazazić, Ivetić, Cerić, Lakičević, Škaljić, Kodro, Jazvin, Demić, Zolj, Ćorić, Duraković, Rovčanin, Brković, Zvonić, Mehremić, Spahić, Okić, Hasanović i Merzić.

- Prvi dio priprema ekipa je zaista odlično odradila. Sada je pred nama novo iskustvo, posebno jer ćemo igrati sa tako renomiranim protivnicima. Ove utakmice mogu nam pokazati koliko naši igrači se mogu i moraju brzo adaptirati na ritam igre na evropskim terenima. Naravno svi mi u Veležu smo svjesni razlike Francuskog i BiH fudbala, ali isto tako sve ono što budemo brzo usvajali u ovakvim utakmicama donijet će nam prevagu na domaćim terenima kada počne prvenstvo, rekao je Mirza Varešanović, šef stručnog štaba Veleža i dodao:

- Ranije smo istakli da obećajemo naporan rad i toga pravila se držimo. Ne trebaju nam velike najave, puno je posla pred nama i dugo je prvenstvo. Francuska će nam pokazati mnogo dobrih i mnogo loših osobina, koje onda trebamo otklanjati. Međutim, ponavljam ovo je odlična prilika za igrače da osjete tempo i način igre ne samo evropskog fudbala, već onih najjačih iz lige petice. Želim da vidim trud i zalaganje na tim utakmicama, a kad tad, bez obzira na rezultatski učinak u Francuskoj, vratit će nam se to pozitivno u domaćem prvenstvu, naglasio je Varešanović.

Fudbalski klub Velež će svakodnevno, putem svoje press službe, obavještavati javnost o dešavanjima u Francuskoj, posebno jer je ova turneja praktično prvo pojavljivanje nekog kluba iz BiH u ovoj državi. Ovog ljeta tako će nas u jednoj od kolijevki evropskog fudbala predstavljati Velež i naša nacionalna selekcija sa Spahićem,Pjanićem, Misimovićem,... u pohodu za plasman na Evropsko prvenstvo.

skinuto sa fkvelez.ba
JA VOLIM SAMO VELEŽA ALKOHOL I ŽENE NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE!!!

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 17 jul 2011, 16:03

TRENING

slika

slika

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 17 jul 2011, 16:06

Stručni štab Veleža i svi ljudi koji rade oko ovog kluba po meni čine sve moguće da nas dovedu na tribine,međutim po meni to svake godine izostane,ne znam zbog čega :?
Mislim da treba raditi na informisanosti raje o dešavanju u klubu,tako da mi svi treba da što više informacija skupljamo i objavljujemo i naravno pozivamo raju na utakmice !
Ova turneja po Francuskoj je dovoljan pokazatelj da je Velež prestao biti ono poslijeratno ništavilo iz kojeg se samo gledalo da izvuče korist a ništa dobro ne donese,zato po meni ovom mladom timu u slijedećoj sezoni treba dati podršku onako kako samo mi to znamo :)
Upratih na prethodnim slikama da smo dobili i novog ljekara :D To je ovaj visoki momak na drugoj slici lijevo,inače rođak mi :lol:

IGRAJTE BOLJE IGRAJTE JAČE IGRAJTE SAMO ZA NAVIJAČE !!!

FORZA VELEŽ !
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 17 jul 2011, 16:41

http://www.sb29.com/17-07-11-programme- ... emaine.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo piše na stranici Bresta, 23.07 u 18:00h protiv Rođenih.

http://www.fcsochaux.fr/fr/index.php?op ... Itemid=106" onclick="window.open(this.href);return false;

Sa Sošoom 27.07

http://www.dfco.fr/pro/calendrier" onclick="window.open(this.href);return false;

I zadnja sa Dijonom

Iako ćemo sve utakmice izgubiti u hendikepu vjerovatno, svaka čast za onoga ko je ovo uspio organizovati!

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 17 jul 2011, 20:31

Jasta brato, ne bi me iznenadilo da vidim i Nanija :lol: Dobra ta, hahaha!

Ja ga j*** ko ne ode barem na jednu u Francusku :lol:
Support Velez, It's logical! ★

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 17 jul 2011, 20:33

Krajem prošle sedmice, kako je i ranije najavljeno, počeli su radovi na pomoćnom terenu. Mašine Građevinske firme „MIP“ iz Mostara počele su sa uklanjajem suvišnog materijala. U prvoj fazi su na rasproedu grubi građevinski radovi, kako bi se pripremila površina za postavljanje novog sloja zemlje i trave. Radovi se nastavljaju i sljedeće sedmice, uprkos izuzetno teškim uslovima jer temperatura prelazi 40 stepeni Celzijusa.

slika

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 17 jul 2011, 23:17

Samo nek se radi.
Ovaj klub je napokon zaslužio više pažnje nakon dugogodišnje patnje!
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

kalimero
Kontakt:

Post Postao/la kalimero » 18 jul 2011, 03:55

Drago mi je sto je situacija u klubu sasvim solidna ,ali ipak treba cekati kraj prvenstva i sabrati utiske jer svi znamo koliko je bilo turbulencija i neprevidljivi stvari u Velezu prethodnih sezona.Dovedeni su solidni igraci,Merzic je sigurno provjereno pojacanje,a i ostanak Okica je pojacanje.Sto se tice Spahica nadam se da ce biti kakvo takvo pojacanje.Igrac koji se def. nije snasao u Zelji,a posjeduje kvalitet.Imao je onu tesku povredu lom noge itd...Lazar je bio prvi izbor Amara.Dok je igrao u Famosu nas je redovno razbijao u prijateljskim po tri gola nam zabije :mrgreen: povezivao se sa Sibenikom jedno vrijeme.Po meni bolji od Rovcanina mada to i nije tesko biti :mrgreen:
AMAR OSIM!

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 18 jul 2011, 04:06

Valjda se RA vrati do pocetka sezone ;)
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 18 jul 2011, 14:43

Rano jutros
„Rođeni“ otišli na francusku turneju
Fudbaleri Veleža, koji su jutros u 03,30 autobusom otputovali u Sarajevo, stigli su na aerodrom Zurich, odakle će devet sati autobusom putovati do baze Mayen, u okolini Lavala.
slika

Vođa puta je Nedim Popovac, a uz šefa stručnog štaba Mirzu Varešanovića, su njegovi pomoćnici Edin Prljača i Adis Obad, fizioterapeut Sedin Demić i ekonom Sulejman Mrgan.

Na put su krenuli: Oštraković, Bobić, Kajtaz, Kodro, Kazazić, Okić, Škaljić, Lakičević, Hasanović, Mehremić, Rovčanin, Cerić, Spahić, Ćorić, Ivetić, Zolj, Demić, Jazvin, Brković, Duraković, Zvonić i Merzić, a u Francusku će naknadno stići i kapiten Admir Velagić.

Za vrijeme turneje, koja će trajati do 31. jula, Velež će odigrati i tri prijateljske utakmice. Prvu utakmicu, „rođeni“ igraju 23. jula protiv Bresta, tri dana kasnije, protivnik im je Sochaux, koga trenira Mehmed Baždarević, a 30. jula snage će odmjeriti protiv ekipe Dijona.
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

bagra
Kontakt:

Post Postao/la bagra » 18 jul 2011, 14:46

Prvo kolo vam dolazimo u Vrapcice i kako vidim Velez bi mogao biti jak sljedecu sezonu a mi nikad losiji, samo mi nije jasno kako ovaj mali Demić ne igra u prvoj postavi gledao sam ga par puta i svaki put je najbolji u Velezu ocito da nije babin sin.Eldar Hasanovic vam se vratio a kod nas je bio pola godine, iskreno nisam vidio sporijeg i tromoijeg igraca od njega ne znam kako on moze nekom kluubu bit pojacanje...

Pozdrav iz Zeniceee
Limvo Likce

demamo
Kontakt:

Post Postao/la demamo » 18 jul 2011, 15:04

bagra je napisao/la:Prvo kolo vam dolazimo u Vrapcice i kako vidim Velez bi mogao biti jak sljedecu sezonu a mi nikad losiji, samo mi nije jasno kako ovaj mali Demić ne igra u prvoj postavi gledao sam ga par puta i svaki put je najbolji u Velezu ocito da nije babin sin.Eldar Hasanovic vam se vratio a kod nas je bio pola godine, iskreno nisam vidio sporijeg i tromoijeg igraca od njega ne znam kako on moze nekom kluubu bit pojacanje...

Pozdrav iz Zeniceee
pozz i tebi! neznam na osnovu cega temeljis tvrdnju da Demic neigra u prvoj postavi!? U Odovica je proslu polusezonu skoro svaku utakmicu poceo od prve minute i nezamjenjiv bio u veznom redu!!

A Rodjeni eno uprava potpisala jos jedan sponzorski ugovor!!
Krene li dušman ti na zide,
u san starih mezarova,
udariće na Šehide,
što krv će liti za brda ova!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.