ACF Fiorentina

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

melanholicar
Kontakt:

Re: ACF Fiorentina

Post Postao/la melanholicar » 17 jul 2011, 00:10

Čuo sam to za Napuljce i drago mi,naravno da bih volio da je takav slučaj i kod nas,ali cijenim te ekipe poput Napolia,Baria,Genoe pravo,za razliku kvazi klubova poput Parme,Torina,Udinesea,Bologne.
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 17 jul 2011, 00:13

melanholicar je napisao/la:Čuo sam to za Napuljce i drago mi,naravno da bih volio da je takav slučaj i kod nas,ali cijenim te ekipe poput Napolia,Baria,Genoe pravo,za razliku kvazi klubova poput Parme,Torina,Udinesea,Bologne.
ma bježi nabrojo si sve same velikane Italijanskog fudbala pod "kvazi" klubove, nemoj tako ;)
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 17 jul 2011, 08:25

Tribalian je napisao/la:
Mont0 je napisao/la:Ma nisam siguran da ce Montolivo ici, ali isto tako nisam siguran da ce produziti ugovor, sto znaci da slijedece ljeto ide. Danas su mu navijaci na treningu pjevali i bukvalno ga molili da ostane u Fiorentini. Boga pitaj sta ce tu biti..prelazni rok jos uvijek se nije zahuktao dovoljno.. :D
KOME SU BRE NAVIJACI PEVALI????!!!! Izvizdali njega i onog drugog .Jbali im sve na gomilu,navijaci haos napravili,a ti ladno napisao "pevali mu navijaci" HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sumnjam da si upravu, ali dok ne dobijem demant ovoga sta sam napisao, tj. sta si ti napisao, necu te ismijavati. :)
Support Velez, It's logical! ★

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 17 jul 2011, 10:35

Fanovi Fiorentine osuli "drvlje i kamenje" na Montoliva i Ćerćija na prvom treningu "ljubičastih" u predsezoni.

Obojica fudbalera su javno izjavila da ne žele da ostanu u klubu i naredne sezona.

Ćerćija su povezivali sa Mančester Sitijem a Montolivo je odbio da produži ugovor sa Fiorentinom.

Navijači su jasno pokazali svoj bes zbog ovakvog stava dvojice fudbalera skandiravši im pogrdne pesme na prvom treningu u predsezoni.

Montoliva i Ćerćija su pratile salve zvižduka i vređanja sve vreme trajanja treninga u Kortini.

izvor : "Sportske net" .

P.S. Evo pa me ismejavaj ;)
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 17 jul 2011, 17:20

Montoliva se treba što prije riješiti.
- " $...

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 17 jul 2011, 20:25

Dobro i kako si ;)

Nonostante il clima da guerra fredda fra Andrea Della Valle e Riccardo Montolivo, i tifosi della Fiorentina fanno sentire il proprio sostegno nei confronti del centrocampista, il cui contratto in scadenza non è stato rinnovato. Durante gli allenamenti odierni si è alzato il coro "Dai Riccardo resta con noi" segno di forte attaccamento nei confronti del capitano, giunto a Firenze nel 2005.

Uglavnom, sve vise je sansi da ode, jer je danas Gamberini izabran za novog kapitena Fiorentine.

Odigrana i prva prijateljska u Kortini, upravo Riccardo bio najbolji na terenu, uz Gilardina, sa po pe-ses asistencija i golova.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 17 jul 2011, 20:27

Tribalian je napisao/la:Fanovi Fiorentine osuli "drvlje i kamenje" na Montoliva i Ćerćija na prvom treningu "ljubičastih" u predsezoni.

Obojica fudbalera su javno izjavila da ne žele da ostanu u klubu i naredne sezona.

Ćerćija su povezivali sa Mančester Sitijem a Montolivo je odbio da produži ugovor sa Fiorentinom.

Navijači su jasno pokazali svoj bes zbog ovakvog stava dvojice fudbalera skandiravši im pogrdne pesme na prvom treningu u predsezoni.

Montoliva i Ćerćija su pratile salve zvižduka i vređanja sve vreme trajanja treninga u Kortini.

izvor : "Sportske net" .

P.S. Evo pa me ismejavaj ;)
Ovo je sa football-italia.net ako se najbolje sjecam, ovo sam vidio, i previdio sam ovaj tekst, i izvinjavam se zbog njega, ali ja znam sta sam ja citao na maternjem italijanskom :mrgreen:

Haj Ž.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 19 jul 2011, 17:04

Evo sta navijaci imaju da poruce braci i Korvinu:

slika

Koliko dobrog su uradili, zadnjih pola godine sve ruse, iz temelja.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 21 jul 2011, 01:06

I jos jedna, koja jasno kazuje sta, gdje i kako:

slika

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 22 jul 2011, 17:31

Andrea Lazzari novi je igrac Fiorentine. Samo da ovo ne znacilo odlazak El Loco Vargasa 8-)

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 23 jul 2011, 11:02

Forza Fiorentina :
[youtube][/youtube]
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 23 jul 2011, 13:08

Mogao bi Cassano zavrsiti u Fiorentini
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 23 jul 2011, 13:10

Evo izgleda i Aquilani :? Sa njima dvojicom, a bez Montoliva, bili bismo opet jaci, kako god okrenes.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 jul 2011, 13:49

Mont0 je napisao/la:Evo izgleda i Aquilani :? Sa njima dvojicom, a bez Montoliva, bili bismo opet jaci, kako god okrenes.
Jesi li racunao odlaske Mutua, Freya i Vargasa :?:

Fiorentina je u opasnom padu. :(

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 23 jul 2011, 14:27

Pa gdje ode Vargas? Nisam ništa čuo da će negdje otići. :?
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 23 jul 2011, 14:30

Jos uvijek nigdje. Jutros je izjavio da nema namjeru ici, jer je pod ugovorom i zeli da ostane do kraja istog.

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 23 jul 2011, 16:16

Andrea Lazzari, Cassano i Aquilani u Violi
- " $...

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 23 jul 2011, 16:21

Znaci Montolivo u Milan 99% i Kasano ce biti dio toga transfera, vrlo moguce da je tako.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 26 jul 2011, 23:34

Talijanski veznjak Alberto Aquilani blizu je prelaska u redove Fiorentine. Liverpool i talijanski prvoligaš dogovorili su uvjete povratka ovog nogometaša u Serie A, a sad je na Talijanima da s veznim igračem dogovore uvjete suradnje.

Alberto Aquilani mogao bi, prema informacijama koje dolaze od igračeva agenta, ubrzo postati novi član Fiorentine. Ovaj veznjak posljednje dvije sezone je pod ugovorom s engleskim Liverpoolom, gdje se uz jednu sezonu provedenu na posudbi u Juventusu nije previše naigrao.

Franco Zavaglia, zastupnik talijanskog veznjaka tvrdi da su Liverpool i Fiorentina dogovorili uvjete prelaska, a sad je na igraču da nađe zajednički jezik s talijanskim klubom. "Dogovor između Fiorentine i Alberta još uvijek nije postignut. Postoji samo onaj među klubovima jer Fiorentina nije s nama dogovorila detalje vezane uz plaću", izjavio je Zavaglia za La Gazzettu dello Sport.

Aquilani je do 2009. godine bio član Rome, a tada je za 17 milijuna funti prešao u redove kluba s Anfielda. Od dolaska na Otok za novi klub je upisao svega 28 nastupa, uz spomenutu posudbu u Juventus gdje je bio nešto standardniji. Sad mu se smiješi povratak u Serie A, a tome u prilog govori i činjenica što je dres s njegovim brojem maknut s liste igrača na službenoj stranici Redsa.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 jul 2011, 00:09

Aquilani ce biti samo zamjena za Montoliva koji ce vjerovatno promijeniti sredinu.
Po meni su dosta slican tip igaca, s tim da je ovaj prvi skloniji povredama sto moze pomalo kostati Viole, ali nikad se ne zna sta ga ocekuje.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.