Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

GunnerS
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la GunnerS » 16 jul 2011, 19:21

... A nisi mi odg.što ti je krivo što vas nema ?! ...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 16 jul 2011, 19:28

[quote="GunnerS"]... A nisi mi odg.što ti je krivo što vas nema ?! ...[/quotesebe ne smatram Barcelonom tako da ti ne mogu odgovoriti na pitanje.Ja kao fan lijepe igre prije svega Barcelone,Valencije,Arsenala i Villareala mogu reci da nikog od ovih navedenih klubova ne mogu staviti u tu kategoriju.Kad kazem "nas" onda pretezno mislim na sebe i svoju rodbicu a ponekad prijatelje.Ocigledno si ti dio obitelji Arsenala ili pak njihovo desno mudo ?
Stranger in the night. SIDA in the morning!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 16 jul 2011, 19:38

@Gunners

Odgovori čovjeku.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 16 jul 2011, 19:39

... To zbog dugoa ili to što zatvarate pogone niste na ovoj listi il ?! Opet mi ne odg.ti ?! ...

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 16 jul 2011, 19:39

@Zabac zašto ideš u off i miješaš kruške i jabuke? :?
Naravno da će Arsenal biti ispred Barcelone, jer je uložio ogromno u infrastrukturu itd. Koliko znam ovo je procjena vrijednosti cijelog kluba, sa svim dobrinama,počev od olovke do stadiona.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Limuntos
Kontakt:

Post Postao/la Limuntos » 16 jul 2011, 19:52

Zabac je napisao/la:
Arsenalisation je napisao/la:Lista najvrijednijih sportskih klubova:
1. FC Manchester United (Premiership), 1.86 milijardi dolara
2. Dallas Cowboys, NFL, 1.81
3. New York Yankees, MLB, 1.70
4. Washington Redskins, NFL, 1.55
5. Real Madrid, Primera, 1.45
6. New England Patriots, NFL, 1.37
7. FC Arsenal, Premiership, 1.19 8-)
8. New York Giants, NFL, 1.18
9. Houston Texans, NFL, 1.17
10. New York Jets, NFL, 1.14...
Kao klub i kolektiv daleko najvrijednija je Barcelona.
Institucija koja godinama dominira u 3 najvaznija kolektivna sporta Evropom i Svijetom izuzev Kosarke jer je tu NBA liga vrhunac.Klub koji najvise ulaze i profitira.
btw: Selekcije kriketa,streljastva i bejzbola su takodjer najbolje u Evropi.
Ovo Baci u vodu jer pored Barcelone na listi nema najvecu Instituciju u Kosarci,Bejzbolu i NFL-u a to je Boston.
Vrijednost kluba poput Real Madrida i Barcelone je neogranicena jer nema vlasnika i u vlasnistvu je pokraine.Odluku donosi predsjednik kluba koji iza sebe ima citavu skupstinu i birace koji ga nominuju za tu poziciju.
gdje si vidio da ciganluk nesto vrijedi :mrgreen:
Bez puške više ni na fejs ne smiješ ući koliko ima Mawih loodih swatkih tigricha…

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 16 jul 2011, 19:57

Zabac je napisao/la:
Institucija koja godinama dominira u 3 najvaznija kolektivna sporta Evropom i Svijetom izuzev Kosarke jer je tu NBA liga vrhunac.Klub koji najvise ulaze i profitira.
Ovo Baci u vodu jer pored Barcelone na listi nema najvecu Instituciju u Kosarci,Bejzbolu i NFL-u a to je Boston.
Vrijednost kluba poput Real Madrida i Barcelone je neogranicena jer nema vlasnika i u vlasnistvu je pokraine.Odluku donosi predsjednik kluba koji iza sebe ima citavu skupstinu i birace koji ga nominuju za tu poziciju.
Nabijem i tebe i tu instituciju...O cemu haveru pricas bolan,lijeci se...Kako ce Barca bit' ovdje kad su u dugovima ko Bosna bolan,hoce Cesca da dovedu,vide nema hljeba da ga kupe ispod cijene pa lafo nostalgija uhvatila prvo njega,pa onda igraca Barca prema njemu...Joooj sto ovaj Wenger nije seljak k'o Jose pa da tuzi **** nakon ovakvih ispada u posljednje vrijeme...
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 16 jul 2011, 20:00

GunnerS je napisao/la:... To zbog dugoa ili to što zatvarate pogone niste na ovoj listi il ?! Opet mi ne odg.ti ?! ...
opet ti ponavljam ja nikog ne zatvaram ja samo komentarisem.JA nisam Barcelona i ne smatraj me NJIMA !
Barcelona je Kolektiv koji ima daleko najvise sportskih selekcija.Pored selekcija oni imaju i najvise mladjih narastaja.
Arsenal kao Institucija mislim da ne postoji.Jer tu je rijec samo o fudbalskoj Muskoj i zenskoj selekciji.i Kao takvi ne mogu doci u poredjenje sa Barcelonom, Realom, Unitedom.De mi obajsni situaciju oko toga kako je onda Real na ovoj listi ako je vec opcepoznata cinjenica da su u kreditu gotovo 700 miliona ?
Vrijednost Barcelone je prosto neprocjenjiva.Nema covjeka ili bilo koje Unije koja moze kupiti taj klub.Klub je i fizikom kao i matematikom nemoguce kupiti kao i sto je nemoguce procjeniti vrijednost.Vrijednost Uniteda , Arsenala je logicno moguce jer oni imaju svoje vlasnike.Ljude koji taj klub opskrbljuju parama i promovisu ga najbolji moguci nacin promovirajuci tako i sebe i povecasvsi svoj sopstveni dohodak.Danas je 99,9 posto klubova takve relacije medjutim uvjek imaju izuzetci i oni koji se NE MOGU kupiti.A ti klubovi inace si ogromne institucije i kolektivi cija cijena uopste i ne postoji ;)

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 16 jul 2011, 20:02

Arsenalisation je napisao/la:
Zabac je napisao/la:
Nabijem i tebe i tu instituciju...O cemu haveru pricas bolan,lijeci se...Kako ce Barca bit' ovdje kad su u dugovima ko Bosna bolan,hoce Cesca da dovedu,vide nema hljeba da ga kupe ispod cijene pa lafo nostalgija uhvatila prvo njega,pa onda igraca Barca prema njemu...Joooj sto ovaj Wenger nije seljak k'o Jose pa da tuzi **** nakon ovakvih ispada u posljednje vrijeme...
djecace ovdje nismo da se vrijedzamo to ostavi za svoje mile i drage.Ovdje diskutujemo.Vrijednost kluba nema nikakve veze sa dugom.Potvrdzeno u cinjenici da je Real Madrid na listi.Klub koji ima najveci dug oko 700 miliona ;)

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 16 jul 2011, 20:05

... @Zabac, sve na ovom svijetu ima cijenu ;) To ne zaboravi. Govorili su da se Španski kubovi ne mogu kupiti jer su društva pa evo šeici ih kupuju ;) Ne brini, imaju svi cijenu, negdje je veča negdje manja al je imaju. A ovo je Forbsova lista ( ako se ne varam ) najvrijednijih klubova, kao što gore reče @Arnelinho, ovdje sve dolazi u obzir što Barca ima ( kao fudbalski klub ) i Arsenal kao fudbalski klub. Ne računaju se nit ostale selekcije nego ono što je pod Barcom ili Arsenalom kao fudbalskim timom. Tu se podrazumijeva voda koju igrači koriste do love koja je u bankama ;) Razumiješ ?! ...

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 16 jul 2011, 20:06

Haveru zabasti...sa onim kokosinjcem od stadiona,koji malo baca na slicna sra.a Kosevo i JNA ali sa vecim kapacitetom jer treba uvest sve cigane iz okolnih favela ciji je centar Barcelona...A ovo sto izvaljujes za Boston kakva bolan kosarka o cemu pricas to je isto da kazes Nt. Forest glavni u Engleskoj(na staru slavu)...
p.s.svi NFL klubovi su u top 50 najvrijednijih sportskih klubova svijeta...I mani se majke ti,te ironije ne stoji ti... :lol:
@GunnerS ne konta to on.... ;)
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 16 jul 2011, 20:11

GunnerS je napisao/la:... @Zabac, sve na ovom svijetu ima cijenu ;) To ne zaboravi. Govorili su da se Španski kubovi ne mogu kupiti jer su društva pa evo šeici ih kupuju ;) Ne brini, imaju svi cijenu, negdje je veča negdje manja al je imaju. A ovo je Forbsova lista ( ako se ne varam ) najvrijednijih klubova, kao što gore reče @Arnelinho, ovdje sve dolazi u obzir što Barca ima ( kao fudbalski klub ) i Arsenal kao fudbalski klub. Ne računaju se nit ostale selekcije nego ono što je pod Barcom ili Arsenalom kao fudbalskim timom. Tu se podrazumijeva voda koju igrači koriste do love koja je u bankama ;) Razumiješ ?! ...
nema logike zaista.Spominjes u pocetku kredite.Ja ti kazem da Real ima najveci kredit i dug.Spominjes nakve olovke i vodu ?Vrijednost monumentalne gradzevine poput Camp Nou-a je neprocjenjiva.Vrijednost Barcine La Masie takodzer.Vrijednost ovog tima Barcelone je neprocjeniva.Vrijednost Lea Messija je neprocjenjiva.Vjeruj mi niti jedna od ovih stvari se trenutno ne moze kupiti !!!

Ima ona poznata : Neke se stvari ne mogu kupiti novcem,za sve ostalo tu je --- Barcelona---
Ovo isto vrijedi i za Real Madrid.Klub,Bernabeu,kralj,Perez.Ostalo ima svoju vrijednost izuzev Ikera ;)

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 16 jul 2011, 20:11

Zabac je napisao/la:
GunnerS je napisao/la:... To zbog dugoa ili to što zatvarate pogone niste na ovoj listi il ?! Opet mi ne odg.ti ?! ...
opet ti ponavljam ja nikog ne zatvaram ja samo komentarisem.JA nisam Barcelona i ne smatraj me NJIMA !
Barcelona je Kolektiv koji ima daleko najvise sportskih selekcija.Pored selekcija oni imaju i najvise mladjih narastaja.
Arsenal kao Institucija mislim da ne postoji.Jer tu je rijec samo o fudbalskoj Muskoj i zenskoj selekciji.i Kao takvi ne mogu doci u poredjenje sa Barcelonom, Realom, Unitedom.De mi obajsni situaciju oko toga kako je onda Real na ovoj listi ako je vec opcepoznata cinjenica da su u kreditu gotovo 700 miliona ?
Vrijednost Barcelone je prosto neprocjenjiva.Nema covjeka ili bilo koje Unije koja moze kupiti taj klub.Klub je i fizikom kao i matematikom nemoguce kupiti kao i sto je nemoguce procjeniti vrijednost.Vrijednost Uniteda , Arsenala je logicno moguce jer oni imaju svoje vlasnike.Ljude koji taj klub opskrbljuju parama i promovisu ga najbolji moguci nacin promovirajuci tako i sebe i povecasvsi svoj sopstveni dohodak.Danas je 99,9 posto klubova takve relacije medjutim uvjek imaju izuzetci i oni koji se NE MOGU kupiti.A ti klubovi inace si ogromne institucije i kolektivi cija cijena uopste i ne postoji ;)
Pokrij se ušima. Ovde si toliko gluposti napis'o. :o
Objasnio sam ti gore, neću da se ponavljam.
Sve što se veže uz odredjeni sportski klub ima odredjeni udio u vrijednosti kluba.
A ovo je totalna glupost-podvučeno; predlažem ti da malo proguglaš i da se informišeš ,jer nije tačno (najblaže rečeno) :oops:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 16 jul 2011, 20:14

... Kontao sam da možemo fino raspravljat al očigledno je da ne možemo nakon ovog tvog posta. Imaš pozdrav od mene i de mi reci samo ta La Massia ( il kako se piše ) jel' ona i dalje otvorena il' ?! Pošto ti kažeš da je neprocjenjiva, pa da te samo upitam, kada je nešto neprocjenjivo ono se ne može ugasiti, odnosno zatvoriti, jel' tako ?! ...

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 16 jul 2011, 20:14

Arsenalisation je napisao/la:Haveru zabasti...sa onim kokosinjcem od stadiona,koji malo baca na slicna sra.a Kosevo i JNA ali sa vecim kapacitetom jer treba uvest sve cigane iz okolnih favela ciji je centar Barcelona...A ovo sto izvaljujes za Boston kakva bolan kosarka o cemu pricas to je isto da kazes Nt. Forest glavni u Engleskoj(na staru slavu)...
p.s.svi NFL klubovi su u top 50 najvrijednijih sportskih klubova svijeta...I mani se majke ti,te ironije ne stoji ti... :lol:
zamolio bi te da manje koristis sarkazam i vrijedzanje jer time odajes svoj IQ i pokazujes koliki si pacenik.
Taj kokosinjac je tvrdzava stara preko 100 godina,koja je ujedno puna historije.Stadion koji ima najveci kapacitet u nogometu.Stadion koji ima svoje svoje ime.
Emirates inace ima historiju a prije svega ime Sponzora ;)

Patetic

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 16 jul 2011, 20:19

Zabac je napisao/la:
Arsenalisation je napisao/la:Haveru zabasti...sa onim kokosinjcem od stadiona,koji malo baca na slicna sra.a Kosevo i JNA ali sa vecim kapacitetom jer treba uvest sve cigane iz okolnih favela ciji je centar Barcelona...A ovo sto izvaljujes za Boston kakva bolan kosarka o cemu pricas to je isto da kazes Nt. Forest glavni u Engleskoj(na staru slavu)...
zamolio bi te da manje koristis sarkazam i vrijedzanje jer time odajes svoj IQ i pokazujes koliki si pacenik.
Taj kokosinjac je tvrdzava stara preko 100 godina,koja je ujedno puna historije.Stadion koji ima najveci kapacitet u nogometu.Stadion koji ima svoje svoje ime.
Emirates inace ima historiju a prije svega ime Sponzora ;)

Patetic
Eto ti odgovora na pitanje zasto je Arsenal tu a Barce nema...Arsenal zgrce velike pare zbog samog imena stadiona itd...Arsenal drzi nekoliko bolnica u krugu Highburry Square-a(mjesto gdje je prije bio stadion itd)...
p.s.bolan ja se tek sad sjeti da se prepirem sa tipom koji je ismijan na svakoj temi gdje je dosao solit pamet,koju ocigledno ne posjeduje...FOOL !!!
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 16 jul 2011, 20:21

A kad se sjetim da se ovaj lik predstavljao kao navijač Arsenala. :lol: :lol: Qatar Foundationu šuti, ti stvarno nemaš pravo da prigovaraš za Emirates, a šta bi sa onim sekcijama, Rosell im smanjio finansiranje, bejzbol sekcija se raspala.

Kad Forbes uradi listu onda je ta lista tačna i ti možeš samo da prkosiš ljudima koji su doktori nauka, magistri itd. Samo ispadaš smiješan, uostalom kakve komplekse imaš pokazuje to da ti je krivo što je Arsenal malo bogatiji klub od Barcelone kao da je to bitno. :roll:

A za nazivanje nekog paćenikom dobiva se ban.

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 16 jul 2011, 20:21

@zabac gori si ti sto uopce ulazis u raspravu.. kog boli ona stvar jesmo li na ovoj listi 1. , 20. ili zadnji.. bitno je uzivamo najvise sa ove liste a to jel vrijedimo 1.5M ili 100k manje, je najmanji problem ;)
ser del barça es el millor que hi ha !

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 16 jul 2011, 20:22

GunnerS je napisao/la:... Kontao sam da možemo fino raspravljat al očigledno je da ne možemo nakon ovog tvog posta. Imaš pozdrav od mene i de mi reci samo ta La Massia ( il kako se piše ) jel' ona i dalje otvorena il' ?! Pošto ti kažeš da je neprocjenjiva, pa da te samo upitam, kada je nešto neprocjenjivo ono se ne može ugasiti, odnosno zatvoriti, jel' tako ?! ...
eto pameti, bas sam te cekao.La Masija je dio Barcelone koji je njihovo najvece blago.Dio koji pravi mega zvijezde.La Masija i dalje postoji i postojat ce dovjeka.Zgrada La Masije u kojoj djeca borave je zatvorena a otvorena nova jer broji prevelik broj clanova.Nesto slicno kada otvoris novi studentski dom a zatvoris stari jer nema vise kapacitet da primi djecu.

De mi molim te reci koja je to pdprilike vrijednost Barcelone kad je u mogucnosti da se kupi.Vjerovatno ovi silni milijarderi su kupiti Arsenal,City, Chelsea i Malagu a i mogli su Barcelonu i Real Madrid ???
Opet ti ponavljam klub nema vlasnika niti ce ga imati.Oni imaju odbor koji cini preko 30 ljudi.Nakon svake mandature bira se clan koji ce biti predsjednik u narednom periodu stim da mu se moze produziti mandat.Jel ovo moze kupiti Abramovic ili onaj Mensur iz Citya ?Vjerovatno da mogu doveli bi prvenstveno u svoje redove jednog od silnih dragulja Barcelone.Ostatak svijeta nije u mogucnosti da dovede Iniestu,Xavija,Pedra ,Messija,Pique , Puyola , Valdeza itd a vjerovatno onda mogu kupiti i citav kolektiv kao i klub.

Interesantno !

Obskurni
Kontakt:

Post Postao/la Obskurni » 16 jul 2011, 20:24

Scof1eld je napisao/la:@zabac gori si ti sto uopce ulazis u raspravu.. kog boli ona stvar jesmo li na ovoj listi 1. , 20. ili zadnji.. bitno je uzivamo najvise sa ove liste a to jel vrijedimo 1.5M ili 100k manje, je najmanji problem ;)
Zapravo je United najviše zaradio.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.