Kada se samo sjetim Arsenala u vremenu 2003/04. kada su igrali: Pires, Ljumberg, Berkamp, Reyes, Viera, Gilberto, Cole, i naravno Thierry Henry... Stvarno je bilo uzivanje gledati ovu generaciju u Arsenalu. Veliki sam fan Arsenala, i njihove poraze uvijek sam jako tesko dozivljavao, medjutim sada to i nije bas tako -razocarao sam se u svoje topnike! Naravno, to je i sada jedini klub za koji navijam svim srcem!!! Ta 2003/04. je bila fenomenalna godina, kako se sjecam, osvojili su titulu Premier lige bez poraza. Ja i dan danas odgledam preglede sa svih meceva u toj godini, bez obzira sto sam to bezbroj buta gledao. Kakav je samo Tjeri golgeter bio.. Nazalost, ta godina je, izgleda neponovljiva sto se Arsenala tice. Uvijek im fali onaj kraj! Igraju dobro, igra je vrlo lijepa, medjutim kada treba oni ne mogu (ne da ne znaju)! Uvijek se nadje neka nepremostiva prepreka, zasto?! Mnogi za lose rezultate krive Vengera! Po mom misljenju nije on glavni krivac, mada u nekim situacijama ima i njegovih krivica! Ja ga, bez obzira na sve smatram najboljim trenerom, ne zato sto je trener Arsenala, vec zbog njegovog kvaliteta koji posjeduje! Covjek hoce da napravi ekipu, mladu, uigranu ekipu, ali, to se do sada pokazalo pogresnim. Po mom misljenju premalo trose novca na pojacanja, sve su to neki prosjecni igraci koji se dovedu, od kojih se nastoji napraviti igracina, ali ne ide to tek tako. Dolaskom Chamakha mislio sam da ce Arsenal puno napredovati u igri, prije svega u davanju golova, jer je Chamakh odlican igrac, sto je najbitnije, za dati gol! Medjutim, Venger mu nije dao da igra, covjek nije imao ni priliku da pokaze sta zna. Nedovoljno je nekih 10-ak minuta da se pokazes, mada, ni to nekada nije dobivao! Ovim dolaskom Gervinha, mislim da se nece nesto bitno promijeniti (volio bih da grijesim), jer Arsenalu nisu napadaci toliko neophodni (ima tu jako dobrih napadaca), koliko su im odbrambeni igraci potrebni, ukljucujuci i dobrog golmana. Istina, Šćesni nije toliko los, ali treba njemu iskustvo, nema nekih bitnih utakmica u svojim "rukama".. Nadam se da ce topnici dobro otvoriti sezonu, i da ce, uz malo srece (kvalitet imaju), doci do dugo ocekivane titule!!
Izdržati, to je temelj vrline!