Goalgetter je napisao/la:SamoZeljo je napisao/la:Da li bi ti pristao raditi isti posao za dva ili tri puta manje para? Ne budite smijesni, Dzeko igra za pare kao i svaki drugi fudbaler.
Dalje, City je u usponu, ima dobrih igraca i sve je vise tim. To da Bayern osvaja ligu prvaka zaboravi. Imali su prosle godine svu srecu svijeta i dosli do finala. Sad ce opet cekati decenijama. Pitanje je hoce li se uopste kvalifikovati za ligu prvaka.
Naravno jarane da svako gleda da sto vise zaradi. Ali, eto, recimo u Bayernu bi zaradjivao 4-5 Miliona, a u City-u zaradjuje oko 8 Miliona. Duplo vise plata, ali zbog toga riskira karijeru, jer tim kao City ne ceka dugo da se nego prilagodi, ili si za Englesku, ako nisi, odmah ti dadnu nogu. Samo treba pogledati slucaj Adebayor, boljim se da ce ista sudbina i Dzeku zapasti.
Ja se jos iskreno nadam da ce uspjeti u Engleskoj, ali puno vremena mu vise ne preostaje. U ovoj polusezoni treba pokazati ono za sto su ga doveli, inace bi mogao i na posudbu. Mada igrac kao Dzeko nece propasti, u to sam siguran
@Megamon
16. Jula igraju protiv Club Americe u 01:00 h po Engleskom vremenu.
Prvo, Bayern nije imao +/- 35 miliona eura da ga kupi i ne znam sta pricas? Znaci nije mogao ni izabrati Bayern, sve da je htio i sve da mu je bolje, nije mogao otici jer Bayern nije imao te pare i nije ni nudio Wolfsburgu. Mozda ja mislim da bi mu puno bolje bilo u Interu ali Inter isto tako nije nudio tu cifru. Mozemo sada svi govoriti gdje mu je bilo bolje ali cinjenica je da on sada igra u NAJBOGATIJEM KLUBU NA SVIJETU i da je u top 20 najbolje placenih igraca svijeta. Necemo govoriti da je EPL najbolja liga na svijetu, to valjda znas.
Sve to zajedno je i vise nego pokazatelj da je on sada napravio super karijeru. Igrac koji je u top 20 po zaradi i koji je placen oko 35 miliona eura ne moze propasti. Za manje para i siromasnije klubove ce uvijek biti dovoljno dobar. Znaci, u Milan i Bayern i ostale klubove koji imaju manje para i igraju u slabijim ligama ce Edin moci otici kad pozeli. On je svoju karijeru osigurao.
Sve da mu ne bude islo moze zavrsiti u nekom klubu koji ima manje para, kao npr. Real Madrid. Adebayor nije bio dovoljno dobar za City pa su ga posudili Realu iz Madrida.
Mislis da je sramota i propast karijere otici u Real?