LBJ MVP je napisao/la:[youtube][/youtube]

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
I sad k`o vas dvojica znate nesto?Valencia je napisao/la:Upravo tako: Flecer je igrac od zadatka, sa solidnom tehnikom. Kerik je kreativac, niposto destruktivac.Sir Matt je napisao/la:Mi ovdje ne razmišljamo o Sissoku .A ni Carrick niti Fleki nisu destruktivci samim tim jer ne sliče Đenaru ili Najđelu , Havieru . Prije će biti da su igrači od zadatka .
Ne znam u stvari , neko ih naziva destruktivcima . Paja & Co . Ali takvi se nisu složili s mozgom od obdaništa . Uberi poentu sam ....
Uvreda je nazvati nekog igraca destruktivcem, osim ako ne govorimo o drvosjecama iz nase lige. Jedini destruktivac koji se proslavio je Gatuzo i mozda Jeremis,.. Veliki klubovi u svojim redovima imaju iskljucivo kreativce. Naravno, neki su vise neki manje kreativni.
Fudbal nije ragbi, destruktivci nisu potrebni da bi se ostvario dobar rezultat. Ove sezone su najbolji fudbal igrali Barsa i Dortmund, a u ekipi nemaju te klasicne destruktivce. Cavi je genije u napadu, a u fazi odbrane 10 puta bolji od klasicnog destruktivca kakav je Gatuzo. Taj Cavi se ne gura, ne obara, ne lomi noge,.. On se dobro postavlja i agresivno napada. Tako igra kompletan tim Barse i zato jesu ubjedljivo najbolji. Staviti u takvu ekipu De Jonga ili Gatuza, to bi bio zlocin. Real je igrao sa klasicnim destrutktivecm Pepeom protiv Barse, pa nisu tri puta presli pola terena.
Dakle, agresivan i visok presing je najbolja odbrana. Kvalitetnu odbranu cini kompletna ekipa, a ne jedan parmak kakav je De Jong.
U potpunosti se slazem sa svim recenim ali hajmo sad naci da li ima neko isprobano i efikasno rjesenje protiv te igre, da li je to mozda prilagodjavanjem na taj stil igre mislim da ne jer ako bi smo to uradili protiv Barcelone to bi bila katastrofa zato što ljudi igraju takav nacin igre vec godinama...Rooney88 je napisao/la:I sad k`o vas dvojica znate nesto?Valencia je napisao/la:Upravo tako: Flecer je igrac od zadatka, sa solidnom tehnikom. Kerik je kreativac, niposto destruktivac.Sir Matt je napisao/la:Mi ovdje ne razmišljamo o Sissoku .A ni Carrick niti Fleki nisu destruktivci samim tim jer ne sliče Đenaru ili Najđelu , Havieru . Prije će biti da su igrači od zadatka .
Ne znam u stvari , neko ih naziva destruktivcima . Paja & Co . Ali takvi se nisu složili s mozgom od obdaništa . Uberi poentu sam ....
Uvreda je nazvati nekog igraca destruktivcem, osim ako ne govorimo o drvosjecama iz nase lige. Jedini destruktivac koji se proslavio je Gatuzo i mozda Jeremis,.. Veliki klubovi u svojim redovima imaju iskljucivo kreativce. Naravno, neki su vise neki manje kreativni.
Fudbal nije ragbi, destruktivci nisu potrebni da bi se ostvario dobar rezultat. Ove sezone su najbolji fudbal igrali Barsa i Dortmund, a u ekipi nemaju te klasicne destruktivce. Cavi je genije u napadu, a u fazi odbrane 10 puta bolji od klasicnog destruktivca kakav je Gatuzo. Taj Cavi se ne gura, ne obara, ne lomi noge,.. On se dobro postavlja i agresivno napada. Tako igra kompletan tim Barse i zato jesu ubjedljivo najbolji. Staviti u takvu ekipu De Jonga ili Gatuza, to bi bio zlocin. Real je igrao sa klasicnim destrutktivecm Pepeom protiv Barse, pa nisu tri puta presli pola terena.
Dakle, agresivan i visok presing je najbolja odbrana. Kvalitetnu odbranu cini kompletna ekipa, a ne jedan parmak kakav je De Jong.![]()
![]()
Sala normalno.
Mislim da su ljudi danas poceli veznjake sa defanzivnim zadacima tipa Carrick protiv Chelsea u CL nazivati destruktivcima. Slazem se da se destruktivcem nemoze nazvati Carrick a Fletcher jos manje. @Valencia nemoj vrijedjati parmak kada ga poredi s De Jongom, parmak sluzi za nesto i ima jasnije zadatke od krkana kakav je pomenuti.![]()
Slazem se takodjer s tim da je najbolja igra dobar presing u vezi prvenstveno pa tek onda i cijela ekipa. Odlicnom pas igrom, kao Barca, stedis snagu i odmah mozes odigrati kvalitetan presing kada lopta nije u tvom posjedu i dobijas na uboitosti.
Fergiju ne vjeruj ni kad darove nosihaxonja je napisao/la:Nista od Sneijdera tako kaze Fergie i kraj price!
To je sigurno, jer i komentatori govore da mu bas ne vjeruju!drH je napisao/la:Fergiju ne vjeruj ni kad darove nosihaxonja je napisao/la:Nista od Sneijdera tako kaze Fergie i kraj price!
Ja sam već pis'o o ovom ,usporedjujući Ajax iz sedamdesetih i ovu današnju Barcelonu (ne znam na kojoj temi).Martex je napisao/la:U potpunosti se slazem sa svim recenim ali hajmo sad naci da li ima neko isprobano i efikasno rjesenje protiv te igre, da li je to mozda prilagodjavanjem na taj stil igre mislim da ne jer ako bi smo to uradili protiv Barcelone to bi bila katastrofa zato što ljudi igraju takav nacin igre vec godinama...
Usporiti igru i odigrati polako prema naprijed....? Zato treba imati strpljenja a i biti odlicno pokriven na svakoj poziciji i maksimalno skoncentrisan jer ako jedan igrac pogrijesi na krivom mijestu ( kao i kod bili koje taktike) pruzas veliku sansu protivniku.... Znaci da bilo kojom taktikom kojom igras moras dovesti do savrsenstva da bi u ovom slucaju pobijedio Barcu...
Fletcher i Carrick obicno obavljaju neprimjetan posao na teren ali veoma vazan npr. Elvir Rahimic u nasoj repki... Moje misljenje je koliko god mi podcijenjivali i Carricka i Fletchera oni rade tezak posao
Barcelonu je adektvatno po meni zaustavio sam Inter, jednostavno nikad nisam vidio da je onako netko zaustavio Barcu
Baš tako, ko Japancu-ti mu daj tokivoki, on ti napravi mobitel.Rooney88 je napisao/la:@Arnelinho
Ponovio sam to druze par puta, upotpunosti si u pravu. Barca je podigla nivo nogometa na veci nivo, nije ga stvorila iz nicega. Ni Ajaxom totalni nogomet nije stvoren iz nicega, ni Riverovi "maestri" nisu stvoreni iz nicega, sve je imalo pretecu tako i ovaj Barcin fudbal danas. Jednostavno su uzeli jedan princip, ne nuzno Ajaxov, i usavrsili ga jos vise nego prethodnik i dobili ovo sto gledamo danas. Eh sada je dobro pitanje kako se tome suprotstaviti? Jednostavno usavrsiti ga jos vise. Nemozemo sada pricati o fudbalu kao da je nuklearna fizika jer bi nizali onda apsurd za apsurdom. Princip je lagan, usavrsiti ono sto je na prvi pogled vec savrseno.
Da dodam jos kako je za ocekivati da i Barcin sistem padne uskoro. Nijedan savrsen stil igre nije dugo trajao, ne predugo, tako da nece ni ovaj Barcin. Problem kod naizgled savrsene igre je u tome sto ona djeluje mocno i snazno kada su svi na okupu i kada svi djeluju kao cjelina, nema individue previse. Naravno ima onih koji su vise "na naslovnoj" od ostalih ali savrsen stil zahtjeva i savrsenih, mentalno i fizicki, 11 igraca. Barca ce imati problem kada padne Xavi, mi ostali molimo boga da se to desi sto prije, jer ma koliko to izgledali odlicno, bajno i snazno cijeli taj sistem je prilicno slozen a pozneto je da kod slozenih sistema nesmije doci do odstupanja. Eh sada da ne pricamo previse o Barci i njenim igracima ovdje cu stati sa objasnjenjima tog "savrsenstva" (mrzim tu rijec
).
A to sto si se krenuo izvinjavati za duze postove odmah da ti kazem da ne moras. Osvjezenje je pravo kada se pokrene neka pametna i normalna rasprava. Baljezganja ima i previse ionako.
Ja tipujem na Fergija jer voli obmanuti javnost nekim svojim izjavama, cisto da umiri na koji dan dosadne medije. Sto se ovog slucaja tice, ja mislim da je ovim izjavama htio donekle udaljiti medije dok se sve u potpunosti ne finalizira jer su isuvise bili ukljuceni u cijelu ovu pricu, a odlazak Gilla u Milan nagovjestava to da je United itekako ozbiljan u namjeri da ostvari ovaj transfer. Ali da budem iskren, ovo pisem zato sto zelim vjerovati u ovoValencia je napisao/la:http://www.goal.com/en-gb/news/2896/pre ... 352m-move-
Speaking in Seattle, Sir Alex said: "There is no real interest in Sneijder at this moment in time for a lot of reasons. I’ve not been involved in that since I came over here."
Juce izvjestavano kao da je sve zavrseno, a danas Fergi izjavljuje kako ne postoji stvarni interes iz vise razloga. Ko sada obmanjuje,.. Mediji ili Fergi!?
Sreca pa uglavnom ne citam novine, jer bi me do sada sigurno raspametili.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.