Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Rizah
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Rizah » 14 jul 2011, 22:36

LBJ MVP je napisao/la:[youtube][/youtube]
:lol:
:lol: :lol: :lol:
There got to be something for Liverpool big number nine ...

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 14 jul 2011, 22:37

:lol: :lol: :lol:

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 14 jul 2011, 22:42

LBJ MVP je napisao/la:[youtube][/youtube]
:lol:
slika

Evo šta se desi ;)
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 14 jul 2011, 22:46

Valencia je napisao/la:
Sir Matt je napisao/la:Mi ovdje ne razmišljamo o Sissoku . :mrgreen: A ni Carrick niti Fleki nisu destruktivci samim tim jer ne sliče Đenaru ili Najđelu , Havieru . Prije će biti da su igrači od zadatka .
Ne znam u stvari , neko ih naziva destruktivcima . Paja & Co . Ali takvi se nisu složili s mozgom od obdaništa . Uberi poentu sam .... :)
Upravo tako: Flecer je igrac od zadatka, sa solidnom tehnikom. Kerik je kreativac, niposto destruktivac.

Uvreda je nazvati nekog igraca destruktivcem, osim ako ne govorimo o drvosjecama iz nase lige. Jedini destruktivac koji se proslavio je Gatuzo i mozda Jeremis,.. Veliki klubovi u svojim redovima imaju iskljucivo kreativce. Naravno, neki su vise neki manje kreativni.

Fudbal nije ragbi, destruktivci nisu potrebni da bi se ostvario dobar rezultat. Ove sezone su najbolji fudbal igrali Barsa i Dortmund, a u ekipi nemaju te klasicne destruktivce. Cavi je genije u napadu, a u fazi odbrane 10 puta bolji od klasicnog destruktivca kakav je Gatuzo. Taj Cavi se ne gura, ne obara, ne lomi noge,.. On se dobro postavlja i agresivno napada. Tako igra kompletan tim Barse i zato jesu ubjedljivo najbolji. Staviti u takvu ekipu De Jonga ili Gatuza, to bi bio zlocin. Real je igrao sa klasicnim destrutktivecm Pepeom protiv Barse, pa nisu tri puta presli pola terena.

Dakle, agresivan i visok presing je najbolja odbrana. Kvalitetnu odbranu cini kompletna ekipa, a ne jedan parmak kakav je De Jong.
I sad k`o vas dvojica znate nesto? :mrgreen: :mrgreen:
Sala normalno.

Mislim da su ljudi danas poceli veznjake sa defanzivnim zadacima tipa Carrick protiv Chelsea u CL nazivati destruktivcima. Slazem se da se destruktivcem nemoze nazvati Carrick a Fletcher jos manje. @Valencia nemoj vrijedjati parmak kada ga poredi s De Jongom, parmak sluzi za nesto i ima jasnije zadatke od krkana kakav je pomenuti. :mrgreen:

Slazem se takodjer s tim da je najbolja igra dobar presing u vezi prvenstveno pa tek onda i cijela ekipa. Odlicnom pas igrom, kao Barca, stedis snagu i odmah mozes odigrati kvalitetan presing kada lopta nije u tvom posjedu i dobijas na uboitosti.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 14 jul 2011, 22:54

Rooney88 je napisao/la:
Valencia je napisao/la:
Sir Matt je napisao/la:Mi ovdje ne razmišljamo o Sissoku . :mrgreen: A ni Carrick niti Fleki nisu destruktivci samim tim jer ne sliče Đenaru ili Najđelu , Havieru . Prije će biti da su igrači od zadatka .
Ne znam u stvari , neko ih naziva destruktivcima . Paja & Co . Ali takvi se nisu složili s mozgom od obdaništa . Uberi poentu sam .... :)
Upravo tako: Flecer je igrac od zadatka, sa solidnom tehnikom. Kerik je kreativac, niposto destruktivac.

Uvreda je nazvati nekog igraca destruktivcem, osim ako ne govorimo o drvosjecama iz nase lige. Jedini destruktivac koji se proslavio je Gatuzo i mozda Jeremis,.. Veliki klubovi u svojim redovima imaju iskljucivo kreativce. Naravno, neki su vise neki manje kreativni.

Fudbal nije ragbi, destruktivci nisu potrebni da bi se ostvario dobar rezultat. Ove sezone su najbolji fudbal igrali Barsa i Dortmund, a u ekipi nemaju te klasicne destruktivce. Cavi je genije u napadu, a u fazi odbrane 10 puta bolji od klasicnog destruktivca kakav je Gatuzo. Taj Cavi se ne gura, ne obara, ne lomi noge,.. On se dobro postavlja i agresivno napada. Tako igra kompletan tim Barse i zato jesu ubjedljivo najbolji. Staviti u takvu ekipu De Jonga ili Gatuza, to bi bio zlocin. Real je igrao sa klasicnim destrutktivecm Pepeom protiv Barse, pa nisu tri puta presli pola terena.

Dakle, agresivan i visok presing je najbolja odbrana. Kvalitetnu odbranu cini kompletna ekipa, a ne jedan parmak kakav je De Jong.
I sad k`o vas dvojica znate nesto? :mrgreen: :mrgreen:
Sala normalno.

Mislim da su ljudi danas poceli veznjake sa defanzivnim zadacima tipa Carrick protiv Chelsea u CL nazivati destruktivcima. Slazem se da se destruktivcem nemoze nazvati Carrick a Fletcher jos manje. @Valencia nemoj vrijedjati parmak kada ga poredi s De Jongom, parmak sluzi za nesto i ima jasnije zadatke od krkana kakav je pomenuti. :mrgreen:

Slazem se takodjer s tim da je najbolja igra dobar presing u vezi prvenstveno pa tek onda i cijela ekipa. Odlicnom pas igrom, kao Barca, stedis snagu i odmah mozes odigrati kvalitetan presing kada lopta nije u tvom posjedu i dobijas na uboitosti.
U potpunosti se slazem sa svim recenim ali hajmo sad naci da li ima neko isprobano i efikasno rjesenje protiv te igre, da li je to mozda prilagodjavanjem na taj stil igre mislim da ne jer ako bi smo to uradili protiv Barcelone to bi bila katastrofa zato što ljudi igraju takav nacin igre vec godinama...

Usporiti igru i odigrati polako prema naprijed....? Zato treba imati strpljenja a i biti odlicno pokriven na svakoj poziciji i maksimalno skoncentrisan jer ako jedan igrac pogrijesi na krivom mijestu ( kao i kod bili koje taktike) pruzas veliku sansu protivniku.... Znaci da bilo kojom taktikom kojom igras moras dovesti do savrsenstva da bi u ovom slucaju pobijedio Barcu...

Fletcher i Carrick obicno obavljaju neprimjetan posao na teren ali veoma vazan npr. Elvir Rahimic u nasoj repki... Moje misljenje je koliko god mi podcijenjivali i Carricka i Fletchera oni rade tezak posao ;)

Barcelonu je adektvatno po meni zaustavio sam Inter, jednostavno nikad nisam vidio da je onako netko zaustavio Barcu :|
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 14 jul 2011, 23:17

Nista od Sneijdera tako kaze Fergie i kraj price! :x
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 14 jul 2011, 23:18

haxonja je napisao/la:Nista od Sneijdera tako kaze Fergie i kraj price! :x
Fergiju ne vjeruj ni kad darove nosi :mrgreen:

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 14 jul 2011, 23:20

drH je napisao/la:
haxonja je napisao/la:Nista od Sneijdera tako kaze Fergie i kraj price! :x
Fergiju ne vjeruj ni kad darove nosi :mrgreen:
To je sigurno, jer i komentatori govore da mu bas ne vjeruju!

amar_giggs
Kontakt:

Post Postao/la amar_giggs » 14 jul 2011, 23:24

Ma nista od snejdera bgm,kakvi mi se izgubimo kad su ovi veliki transferi u pitanju

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 14 jul 2011, 23:26

Mora dovesti jednog veznog jer tesko moze izdrzati samo sa tri Ando,Fletcher i Carrick duga je sezona po svakoj logici moraju dodati jos jednog.

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 14 jul 2011, 23:39

Bas jedan novinar kaze da je Fergie rekao da je i De Gea bio spekulacija pa ga je opet na kraju doveo.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 14 jul 2011, 23:54

Manchester United nalazi se na američkoj turneji u sklopu priprema za novu sezonu. U prijateljskoj utakmici s New England Revolutionom Crveni vragovi su slavili s 4:1. Wayne Rooney nakon utakmice je najavio uspješnu sezonu za Manchester United.

Aktualni prvak engleske lige nalazi se u SAD-u na pripremama za novu sezonu. Momčad Alexa Fergusona s visokih 4:1 svladala je momčad New England Revolutiona. Iako je finalist Lige prvaka u prvome poluvremenu odigrao mršavih 0:0, u nastavku utakmice postigao je četiri pogotka.

U drugome poluvremenu Federico Macheda postigao je dva pogotka, a u strijelce su se upisali i Michael Owen te Park Ji-Sung. Pogodak za posljednjeplasiranu momčad MLS lige postigao je Kenny Mansally.

U prijateljskom susretu s New Englandom za Manchester je debitirao Ashley Young koji je za 27 milijuna dolara došao iz redova Aston Ville.

Wayne Rooney zadovoljan je atmosferom u momčadi Uniteda i najavljuje još jednu uspješnu sezonu za Crvene vragove. "Moramo povući crtu nakon utakmice na Wembleyju. Trebamo gledati samo prema naprijed i prema trofejima za koje ćemo se boriti i za koje se nadam da ćemo ih osvojiti."

Engleski napadač ne boji se konkurencije u momčadi: "Konkurencija je dobra. Zbog toga se svi trude i pokušavaju biti što bolji. Uzbudljivo je što u momčadi imamo toliko napadača, to znači da će igrati samo oni koji budu bili u vrhunskoj formi."

Rooney se osvrnuo i na novo pojačanje Uniteda, Ashleya Younga: "Ashley se dobro uklopio. Svi znaju za njegove kvalitete i sposobnosti. U zadnjoj utakmici je imao nekoliko dobrih centaršuteva i radujem se igranju s njime. Mi smo mlada i uzbudljiva momčad, nadam se da ćemo donijeti uspjeh u ovaj klub."
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

amar_giggs
Kontakt:

Post Postao/la amar_giggs » 15 jul 2011, 00:42

Najjaci smo kad treba dovest igrace kao sto su Manucho,De Leat,Bebe, itd tu nemamo konkurencije,a kad se dovedemo u vezu sa Nasrijem,Sneijderom,Svajnstajgerom tu smo dno dna.Zivio Manucho Goncalves maestro from Angola

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 15 jul 2011, 02:17

Martex je napisao/la:U potpunosti se slazem sa svim recenim ali hajmo sad naci da li ima neko isprobano i efikasno rjesenje protiv te igre, da li je to mozda prilagodjavanjem na taj stil igre mislim da ne jer ako bi smo to uradili protiv Barcelone to bi bila katastrofa zato što ljudi igraju takav nacin igre vec godinama...

Usporiti igru i odigrati polako prema naprijed....? Zato treba imati strpljenja a i biti odlicno pokriven na svakoj poziciji i maksimalno skoncentrisan jer ako jedan igrac pogrijesi na krivom mijestu ( kao i kod bili koje taktike) pruzas veliku sansu protivniku.... Znaci da bilo kojom taktikom kojom igras moras dovesti do savrsenstva da bi u ovom slucaju pobijedio Barcu...

Fletcher i Carrick obicno obavljaju neprimjetan posao na teren ali veoma vazan npr. Elvir Rahimic u nasoj repki... Moje misljenje je koliko god mi podcijenjivali i Carricka i Fletchera oni rade tezak posao ;)

Barcelonu je adektvatno po meni zaustavio sam Inter, jednostavno nikad nisam vidio da je onako netko zaustavio Barcu :|
Ja sam već pis'o o ovom ,usporedjujući Ajax iz sedamdesetih i ovu današnju Barcelonu (ne znam na kojoj temi).

Logično je nekako ,ako tražiš odgovor na nečiju igru,prvo moraš da znaš (ne ti) šta je ta igra.

Šta je poenta Barcelonine igre?
Poenta je evolucija, nikako revolucija. Ako mi dopustite da se malo filozofski izrazim.
Oni nisu donijeli nikakvu revoluciju, već su nastali iz nečega, razvili se iz nekakve baze.

Unaprijed mi oprostite ako napišem duži post, moralo se, jbg. :D

Što se tiče Barcelonine igre, onda je evoluirani oblik Ajaxovog totalnog nogometa iz sedamdesetih, koji vuče korijene čak i iz šesdesetih,pedesetih prošlog vijeka.

Filozofija fudbala je ista-igraj tako da u svakom trenutku imaš igrača koji krije strateško odredjeno polje na terenu.To bi u prijevodu značilo fluidnost. Igraj fluidno,tekuće, kada bi bek otiš'o na krilo,prvi do njega se pomjera na beka itd.

Ovo je osnova Barcelonine igre-to je jezgro. Jezgro koje se koristilo još u doba Ajaxa.
Dakle, u doba savremenog fudbala je totalno nedovoljno. Iz prostog razloga jer je fudbal postao dinamika i tempo.
Igra se sve više pomjera u samog čovjeka nego li svojevremeni mišićasti igrači.

Danas u fudbalu kraljuje um,sposobnost čitanja igrača,pronicljivost.

Barcelona je upravo unaprijedila Ajaxovu igru dajući joj novu dimenziju-telepatiju, moć (sa)znanja bez čula vida.

Jednostavno, u doba kad se za istrčavanje na teren pripremalo 8 igrača "sa mišićima" (pri tome mislim na sve anatomske sposobnosti čovjeka) i 3 umna radnika, oni su unaprijedili samu taktiku baš u tom smislu-odnosa kvantiteta odredjenih profila igrača.

Ako povučemo paralelu sa razvojem privrede ,vidimo da nakon kvartarnog sektora (za kog smo smatrali da je zadnji) dolazi peti sektor-robotizacija privrede. Upravo su oni to napravili, nakon što smo fudbal zaokružili kao cjelinu u kojoj je odredjeni odnos radnika i filozofa, oni su sistem unaprijedili u "nevidljive radnike (u privredi robote i mašine)" i "11" filozofa.Dakle, otvorena je mogućnost i za novi šesti level fudbala-koji samo treba da otpočne.

U čem je njihova poenta?
Kad gledaš nj tekmu i grafički prikaz nj postave-vidiš 11 fenomenalnih majstora fudbala. No, kad počne tekma, shvataš da se u njima samima krije i 11 radnika (robota).

Dakle, imaš sistem u kom djeluje:Prijašnja fluidnost i pronicljivost, te njihova dva elementa -telepatija i dvojnost (radnik i filozof u jednom).

Pitanje je kako poraziti takav stil igre?
Ja ne mislim da je vraćanje na stari mesarski fudbal riješenje. Naprotiv, riješenje takvog fudbala krije se u progresu sadašnje verzije fudbala. Njihovog totalnog nogometa.

Totalni nogomet moramo (stručnjaci,ne mi)poimat na pravilan način-na način Barcelone. A onda ,zatim vidjeti i kako ga unaprijediti-za protivnika stvoriti enigmu više.

To je,opet,proces.

Mi(naši klubovi) prije svega moraju dostići ravan Barccelone (na tome se i radi, možda neki primjećuju,neki ne, al' dakako da se radi)-dakle,postići te njihove 4 osnove poimanja modernog fudbala. Tek kad to postignemo možemo dodavati neke svoje vrijednosti, za koje smatramo da bi unaprijedile tu igru. Ponavljam opet, nije riješenje u vanjskim karakteriskama igrača,več u njihovoj unutrašnjosti-mozgu.Dakle, bilo koja vrijednost bi već unaprijedila tu igru-odabiranje prave vrijednosti bi igru učinila trenutno neriješljivom.

Ako tražiš konkretno od mene odgovor, koja je to vrijednost? Mislim da lišavanje ekipe kapitena bi bilo odlično riješenje. Tj. ekipa nema vodju, nego preobrazba ekipe (od vlasnika na ovamo)u jednog nadvodju.

Iskreno, ja vjerujem da je Manchester United najbliži toj igri Barcelone, al' isto tako mislim da je ovo jedin recept za Barceloninu igru (bilo čiju nepobjedivu).

Oprostite za off topic, jednostavno svidjela mi se tema "kako pobijediti Barcelonu" ,pa sam mor'o napisat'. Nemojte se ljutiti, stvarno, ništa zlonamjerno. :D
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 15 jul 2011, 02:35

@Arnelinho

Ponovio sam to druze par puta, upotpunosti si u pravu. Barca je podigla nivo nogometa na veci nivo, nije ga stvorila iz nicega. Ni Ajaxom totalni nogomet nije stvoren iz nicega, ni Riverovi "maestri" nisu stvoreni iz nicega, sve je imalo pretecu tako i ovaj Barcin fudbal danas. Jednostavno su uzeli jedan princip, ne nuzno Ajaxov, i usavrsili ga jos vise nego prethodnik i dobili ovo sto gledamo danas. Eh sada je dobro pitanje kako se tome suprotstaviti? Jednostavno usavrsiti ga jos vise. Nemozemo sada pricati o fudbalu kao da je nuklearna fizika jer bi nizali onda apsurd za apsurdom. Princip je lagan, usavrsiti ono sto je na prvi pogled vec savrseno.

Da dodam jos kako je za ocekivati da i Barcin sistem padne uskoro. Nijedan savrsen stil igre nije dugo trajao, ne predugo, tako da nece ni ovaj Barcin. Problem kod naizgled savrsene igre je u tome sto ona djeluje mocno i snazno kada su svi na okupu i kada svi djeluju kao cjelina, nema individue previse. Naravno ima onih koji su vise "na naslovnoj" od ostalih ali savrsen stil zahtjeva i savrsenih, mentalno i fizicki, 11 igraca. Barca ce imati problem kada padne Xavi, mi ostali molimo boga da se to desi sto prije :mrgreen: , jer ma koliko to izgledali odlicno, bajno i snazno cijeli taj sistem je prilicno slozen a pozneto je da kod slozenih sistema nesmije doci do odstupanja. Eh sada da ne pricamo previse o Barci i njenim igracima ovdje cu stati sa objasnjenjima tog "savrsenstva" (mrzim tu rijec :mrgreen: ).

A to sto si se krenuo izvinjavati za duze postove odmah da ti kazem da ne moras. Osvjezenje je pravo kada se pokrene neka pametna i normalna rasprava. Baljezganja ima i previse ionako. ;)
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 15 jul 2011, 02:52

Rooney88 je napisao/la:@Arnelinho

Ponovio sam to druze par puta, upotpunosti si u pravu. Barca je podigla nivo nogometa na veci nivo, nije ga stvorila iz nicega. Ni Ajaxom totalni nogomet nije stvoren iz nicega, ni Riverovi "maestri" nisu stvoreni iz nicega, sve je imalo pretecu tako i ovaj Barcin fudbal danas. Jednostavno su uzeli jedan princip, ne nuzno Ajaxov, i usavrsili ga jos vise nego prethodnik i dobili ovo sto gledamo danas. Eh sada je dobro pitanje kako se tome suprotstaviti? Jednostavno usavrsiti ga jos vise. Nemozemo sada pricati o fudbalu kao da je nuklearna fizika jer bi nizali onda apsurd za apsurdom. Princip je lagan, usavrsiti ono sto je na prvi pogled vec savrseno.

Da dodam jos kako je za ocekivati da i Barcin sistem padne uskoro. Nijedan savrsen stil igre nije dugo trajao, ne predugo, tako da nece ni ovaj Barcin. Problem kod naizgled savrsene igre je u tome sto ona djeluje mocno i snazno kada su svi na okupu i kada svi djeluju kao cjelina, nema individue previse. Naravno ima onih koji su vise "na naslovnoj" od ostalih ali savrsen stil zahtjeva i savrsenih, mentalno i fizicki, 11 igraca. Barca ce imati problem kada padne Xavi, mi ostali molimo boga da se to desi sto prije :mrgreen: , jer ma koliko to izgledali odlicno, bajno i snazno cijeli taj sistem je prilicno slozen a pozneto je da kod slozenih sistema nesmije doci do odstupanja. Eh sada da ne pricamo previse o Barci i njenim igracima ovdje cu stati sa objasnjenjima tog "savrsenstva" (mrzim tu rijec :mrgreen: ).

A to sto si se krenuo izvinjavati za duze postove odmah da ti kazem da ne moras. Osvjezenje je pravo kada se pokrene neka pametna i normalna rasprava. Baljezganja ima i previse ionako. ;)
Baš tako, ko Japancu-ti mu daj tokivoki, on ti napravi mobitel. :P
A ovo za izvinjavanje...pa ovaj post je bio skroz off topic ,bio je o Barceloni, a znam da ovo nije tema za to i da ima vas koji navijate za Man Utd (i ja sam u finalu :mrgreen: )pa nekako nemam želju ovde (niti bilo gdje na forumu )doći i zafrkavati druge na temi nj kluba (jednostavno prekipjelo mi što jedni te isti dolaze na temu Arsenala pisat o dr ekipama) znam kako j'. :lol:

Ps. Drago mi je da se slažemo. :)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 15 jul 2011, 14:35

http://www.goal.com/en-gb/news/2896/pre ... 352m-move-

Speaking in Seattle, Sir Alex said: "There is no real interest in Sneijder at this moment in time for a lot of reasons. I’ve not been involved in that since I came over here."

Juce izvjestavano kao da je sve zavrseno, a danas Fergi izjavljuje kako ne postoji stvarni interes iz vise razloga. Ko sada obmanjuje,.. Mediji ili Fergi :mrgreen: !?

Sreca pa uglavnom ne citam novine, jer bi me do sada sigurno raspametili :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

amar_giggs
Kontakt:

Post Postao/la amar_giggs » 15 jul 2011, 16:33

Realno odavno mi nismo klub koji moze napravit senzacionalan transfer,limit su nam tipovi Valencija,Young,iz nasih liha il nekad pogodimo jeftinom kupnjom kao npr Chicharito proslo je vrijeme Verona,Ruda,Forlana,Ferdinanda kad smo opako znali kesirat.Al nismo recimo lukavi kad dovodimo Majstore kao sto je Bebe onda se zapitam kako im nije zao bacit 8 miliona,a ne dodato jos toliko i kupit npr Ozila,il Hamsika itd.SVE U SVEMU KITA

Bošnjanin_89
Kontakt:

Post Postao/la Bošnjanin_89 » 15 jul 2011, 16:42

Valencia je napisao/la:http://www.goal.com/en-gb/news/2896/pre ... 352m-move-

Speaking in Seattle, Sir Alex said: "There is no real interest in Sneijder at this moment in time for a lot of reasons. I’ve not been involved in that since I came over here."

Juce izvjestavano kao da je sve zavrseno, a danas Fergi izjavljuje kako ne postoji stvarni interes iz vise razloga. Ko sada obmanjuje,.. Mediji ili Fergi :mrgreen: !?

Sreca pa uglavnom ne citam novine, jer bi me do sada sigurno raspametili :mrgreen: .
Ja tipujem na Fergija jer voli obmanuti javnost nekim svojim izjavama, cisto da umiri na koji dan dosadne medije. Sto se ovog slucaja tice, ja mislim da je ovim izjavama htio donekle udaljiti medije dok se sve u potpunosti ne finalizira jer su isuvise bili ukljuceni u cijelu ovu pricu, a odlazak Gilla u Milan nagovjestava to da je United itekako ozbiljan u namjeri da ostvari ovaj transfer. Ali da budem iskren, ovo pisem zato sto zelim vjerovati u ovo :) , a ne zato sto sam ubjedjen, ugl najbolje je ne misliti nista i sacekati da vrijeme raspetlja ovaj cvor..
ZAPAD JE NAJBOLJA OBMANA

eric_cantona
Kontakt:

Post Postao/la eric_cantona » 16 jul 2011, 02:45

zalosno je to da se nema koga dovesti. SAF je stara skola, sigurno ga ne zanimaju ovi moderni nogometašići-manekeni sa torbicama i u la costa tenama..

vrijeme se promijenilo. Hamsik, Fellaini, Pastore, Modric, Sneijder, Nasri i Shweinsteiger, itd, sve to ne moze vode dodat Scholesu. Covjek je za njih izmislio nogomet. Mislim da bi i Xavi i Iniesta za uzora uzeli Scholesa iz najboljih dana .. Nema više takvih :(

Kamo sreće da odnekud iskopaju nekog igrača, al mislim da se ostaje na kombinaciji Fletcher - Carrick, sa zamjenama Anderson - Park, eventualno Giggs, i kao mladi talent Cleverley. Može se tu dovesti Sneijdera, i valjao bi on, al bi se od njega više očekivalo nego što on stvarno vrijedi

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.