Asmir Begović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Cartman
Kontakt:

Re: Asmir Begovic-Izgubljen ili postoji nada?

Post Postao/la Cartman » 14 jul 2009, 00:14

Dado je napisao/la:
alen m je napisao/la:e ****.. hajmo baciti jos malo benzina na ovu vatru... http://sportsport.ba/bh_fudbalp-20576.htm

Par stvari mi je jako sumljivo ovdje.

Prva polazi od toga da je Begovic dao taj famozni interview za radio. Da li je neko potvrdio da se zaista radilo o Begovicu. Ima million slucajeva gdje ljudi pricaju na radiju predstavljajuci se kao neka druga osoba. Osim toga o kakvom se to radiju prica i kakav kredibilitet ima uopste kao relevantan izvor informacija. U principu nemojmo iskljuciti da su I drugi, kao mozda I Kanadjani, skloni prljavim podmetanjima kao I Balkanci. Osim toga Kanadjani imaju dobrih razloga da zamute vode BiH jer ni njima se ne gubi golman u kojeg su puno investirali.

Druga stvar je cisto sposobnost BiH saveza I njihov nedostatak kredibiliteta. Toliko puta su nas izigrali da bilo sta, kao I potvrda da je Begovic zaista potpisao taj ugovor o promjeni nogometnog drzavljanstv, moramo uzeti sa ogromnom dozom opreznosti.
Jarane u zapadnim zemljama nije dozvoljeno radit takve stvari. Odma ti se gasi radio stanica. Radio je ozbiljan i jasno se cuje da je on (uporedi glas sa onom reklamom Adidasa).

Evo sad sam procito ovo na naslovnoj, Bog zna sta se ovdje desava. U svakom slucaju ne zelim gledat Begovica u svetom dresu. A bilo bi dobro da ga Fifa "dadne" nama a da ga Ciro nikad ne zovne. Jer ako jednom promjenis fudbalsko drzavljanstvo nema vracanja.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Edo_Majka
Kontakt:

Post Postao/la Edo_Majka » 14 jul 2009, 00:15

ako je ovo tacno sto pise na ss.ba onda on vise nema prava da igra za Kanadu,po mom misljenju je se shebo pravo :mrgreen:
Tracy McGrady!!!

mone
Kontakt:

Post Postao/la mone » 14 jul 2009, 00:17

Jarane u zapadnim zemljama nije dozvoljeno radit takve stvari. Odma ti se gasi radio stanica. Radio je ozbiljan i jasno se cuje da je on (uporedi glas sa onom reklamom Adidasa).

Evo sad sam procito ovo na naslovnoj, Bog zna sta se ovdje desava. U svakom slucaju ne zelim gledat Begovica u svetom dresu. A bilo bi dobro da ga Fifa "dadne" nama a da ga Ciro nikad ne zovne. Jer ako jednom promjenis fudbalsko drzavljanstvo nema vracanja.
joj što bi to valjalo

miroslav blazevic
Kontakt:

Post Postao/la miroslav blazevic » 14 jul 2009, 00:26

Ja ga nebih volio vidit u bosni-ali posto neam love za hodanja po bosni-ako ga kojim slucajem vidim kad u sarajevu **** cu mu mater kanadsku-eto toliko mogu uradit ja
Igrac koji puca on ce dat go, Igrac koji ne puca taj nece dat go.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 14 jul 2009, 00:42

Evo naslov u San-u

Begović: Nikad nisam namjeravao zaigrati za BiH

Text ce se moci procitati iza 2 sata
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 14 jul 2009, 00:51

Ja zivim u Kanadi tacnije u Torontu. Gledao sam Begovica na SP reprezentacija U-20 koje je bilo u Kanadi u julu 2007 godine. Tada je Kanada ispala u grupskoj fazi i Begovic je dobro branio iako je primio 6 golova. Reprezentacija Kanade je bila u grupi sa Cileo, Austrijom i Kongom. Begovic je odigrao sve tri utakmice ali je protiv Konga dobio crveni karton zato sto je izletio 30 metara van gola i dodirnuo loptu s rukama. Inace ovdje u Kanadi fudbal nije glavni sport tako da nema puno ljudi koji uopste prate fudbalsku reprezentaciju Kanade. Od onih fudbalskih navijaca s kim sam ja uspio kazu svi da je Begovic odlican golman te da bi trebao da brani za Kanadu. On je dao 5-6 intervjua u novinama gdje je zaista izrazio svoju veliku zelju da brani za Kanadu iako je roden u BIH. Gledao sam ga kako pjeva himnu Kanade tokom Svijetskoj Prvenstva. Ja sam bio na utakmici protiv Austrija koja je bila odigrana u Edmontonu (tamo gdje je Begovic zivio, studirao i zapoceo svoje fudbalsku karijeru u Kanadi). Na toj utakmici sam ponijeo BIH zastavu i Begovic uopste to nije primijetio. Zaista ga postujem i mislim da je dobar golman ali realno vam mogu sasvim iskreno reci da su male sanse da on ikad obuce dres reprezentacija BIH.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 jul 2009, 00:53

Ma picka mu materina, suzdrzavao sam se nerviranja, ali ne mogu vise... Dosta je bilo, nek ide u 3 pm, nije on svjetska klasa pa da neko za njim tuguje. Ko te **** jarane, nisi svakako dostojan dresa Svetinje, nemoj da vise ikad spomenes nasu Reprezentaciju, **** te Kanada i cijela Amerika. Eto ti sad brani protiv Haitija, a abd da nas gledas slijedece godine u Africi, pa ces ga onda dobro popusit, kajat ces se cijeloga zivota...
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 jul 2009, 01:01

Tarik kralju, hvala ti na korisnim informacijama.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 14 jul 2009, 01:03

Begovic nije patriota ove drzave i ne treba ga moliti da igra za reprezentaciju! Za ovu drzavu su mnogi dali svoje zivote,a ovaj papak na najbrutalniji nacin se poigrava istom,sto je nedopustivo! Eto mu njegovog vanbracnog djeteta kojeg ocekuje i neka uziva u "blagodatima" zapada! Bosna ima Nemanju Supica,dokazanog patriotu i provjerenog golmana!

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 14 jul 2009, 01:03

Ja neznam šta će nam taj Begović. Pa imamo mi ionako dobrih golmana a sjede na klupi. Ako se odluči branit za Kanadu, usrat će sam sebe, a nas i našu repku neće pomesti, već će nas samo više motivirati. Al kad sljedeće godine u ovo doba bude gledao naše zmajeve kako razvaljuju po Južnoj Africi bit će njemu žao i onda će se pitat zašto se nije opredjelio da brani za nas. Eto mu Kanada, pa neka brani protiv Haitija, Gvatemale...
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 14 jul 2009, 01:07

Virtu4l je napisao/la:Tarik kralju, hvala ti na korisnim informacijama.
Nema na cemu! Iskreno da ti kazem, ne zelim da se hvalim, ali sam ja licno vec odavno znao i svatio da Begovic ne zeli da igra za BIH. Po njegovim izjavama i potezima to se nazalost moglo vidjeti. :|

Lovac
Kontakt:

Post Postao/la Lovac » 14 jul 2009, 01:11

Ma nista od njega, i ne treba nam sad, kad daje takve izjave, sto se mene tice moze sad igrat i za Izrael ako hoce boli me qrac..
Kad skontam nesto pametnije napisat cu

BB BiH
Kontakt:

Post Postao/la BB BiH » 14 jul 2009, 01:20

omerbavarac je napisao/la:Ma picka mu materina, suzdrzavao sam se nerviranja, ali ne mogu vise... Dosta je bilo, nek ide u 3 pm, nije on svjetska klasa pa da neko za njim tuguje. Ko te **** jarane, nisi svakako dostojan dresa Svetinje, nemoj da vise ikad spomenes nasu Reprezentaciju, **** te Kanada i cijela Amerika. Eto ti sad brani protiv Haitija, a abd da nas gledas slijedece godine u Africi, pa ces ga onda dobro popusit, kajat ces se cijeloga zivota...
;) tako je..............:)
da nama Nemanja i Keno budu dobro zdravlja..............i golmanska pozicija je pokrivena...........
BB BiH

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 14 jul 2009, 01:31

Ako nece nemora, on je na vecem gubitku !!! Nacemo mi takvih kao sto je on ipak mi smo Europski Brazil :D Svakog dana novi talenti ;)
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 14 jul 2009, 01:40

Tarik14 je napisao/la:Ja zivim u Kanadi tacnije u Torontu. Gledao sam Begovica na SP reprezentacija U-20 koje je bilo u Kanadi u julu 2007 godine. Tada je Kanada ispala u grupskoj fazi i Begovic je dobro branio iako je primio 6 golova. Reprezentacija Kanade je bila u grupi sa Cileo, Austrijom i Kongom. Begovic je odigrao sve tri utakmice ali je protiv Konga dobio crveni karton zato sto je izletio 30 metara van gola i dodirnuo loptu s rukama. Inace ovdje u Kanadi fudbal nije glavni sport tako da nema puno ljudi koji uopste prate fudbalsku reprezentaciju Kanade. Od onih fudbalskih navijaca s kim sam ja uspio kazu svi da je Begovic odlican golman te da bi trebao da brani za Kanadu. On je dao 5-6 intervjua u novinama gdje je zaista izrazio svoju veliku zelju da brani za Kanadu iako je roden u BIH. Gledao sam ga kako pjeva himnu Kanade tokom Svijetskoj Prvenstva. Ja sam bio na utakmici protiv Austrija koja je bila odigrana u Edmontonu (tamo gdje je Begovic zivio, studirao i zapoceo svoje fudbalsku karijeru u Kanadi). Na toj utakmici sam ponijeo BIH zastavu i Begovic uopste to nije primijetio. Zaista ga postujem i mislim da je dobar golman ali realno vam mogu sasvim iskreno reci da su male sanse da on ikad obuce dres reprezentacija BIH.
reprezentativac ima neku odgovornost prema reprezentaciji i drzavi koju zastupa, sta si ocekivao da Begovic na utakmici Kanada-Austrija ode i poljubi BiH zastavu ili sta? kako bi se ti osjecao da neki nas reprezentativac uradi nesto slicno sa tudjom zastavom?
budite malo realni, to su osjetljive stvari. lako je vama sa strane na tribinama pricati: "treba ovako, treba onako"... ali kad je covjek u centru dogadjaja mora malo glavom razmisljati a ne samo srcem.

usput prati li iko ono sa onim malim francuzom sto ga susjedi ganjaju, dosta slicna situacija kao sa Begovicem. svaki dan neke druge izjave, danas je 100% francuz a sutra vec razmislja o licnom interesu.

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 14 jul 2009, 01:44

calcio je napisao/la:
Tarik14 je napisao/la:Ja zivim u Kanadi tacnije u Torontu. Gledao sam Begovica na SP reprezentacija U-20 koje je bilo u Kanadi u julu 2007 godine. Tada je Kanada ispala u grupskoj fazi i Begovic je dobro branio iako je primio 6 golova. Reprezentacija Kanade je bila u grupi sa Cileo, Austrijom i Kongom. Begovic je odigrao sve tri utakmice ali je protiv Konga dobio crveni karton zato sto je izletio 30 metara van gola i dodirnuo loptu s rukama. Inace ovdje u Kanadi fudbal nije glavni sport tako da nema puno ljudi koji uopste prate fudbalsku reprezentaciju Kanade. Od onih fudbalskih navijaca s kim sam ja uspio kazu svi da je Begovic odlican golman te da bi trebao da brani za Kanadu. On je dao 5-6 intervjua u novinama gdje je zaista izrazio svoju veliku zelju da brani za Kanadu iako je roden u BIH. Gledao sam ga kako pjeva himnu Kanade tokom Svijetskoj Prvenstva. Ja sam bio na utakmici protiv Austrija koja je bila odigrana u Edmontonu (tamo gdje je Begovic zivio, studirao i zapoceo svoje fudbalsku karijeru u Kanadi). Na toj utakmici sam ponijeo BIH zastavu i Begovic uopste to nije primijetio. Zaista ga postujem i mislim da je dobar golman ali realno vam mogu sasvim iskreno reci da su male sanse da on ikad obuce dres reprezentacija BIH.
reprezentativac ima neku odgovornost prema reprezentaciji i drzavi koju zastupa, sta si ocekivao da Begovic na utakmici Kanada-Austrija ode i poljubi BiH zastavu ili sta? kako bi se ti osjecao da neki nas reprezentativac uradi nesto slicno sa tudjom zastavom?
budite malo realni, to su osjetljive stvari. lako je vama sa strane na tribinama pricati: "treba ovako, treba onako"... ali kad je covjek u centru dogadjaja mora malo glavom razmisljati a ne samo srcem.

usput prati li iko ono sa onim malim francuzom sto ga susjedi ganjaju, dosta slicna situacija kao sa Begovicem. svaki dan neke druge izjave, danas je 100% francuz a sutra vec razmislja o licnom interesu.

Znam da dok igra za Kanadu netreba da pokaze da "voli" Bosnu ali ipak kad se dize ovolika euforija oko njegovog nastupa za BIH ja sam jednostavno morao da ispricam poteze koje sam ja uzivo vidio. ;) Begovic je dokazao da ga BIH ne zanima.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 14 jul 2009, 01:51

ma sve ovo sto se pise po medijima i to sto si ti primjetio "sa tribine" su totalno nebitne stvari. ako je vjerovati Usketu, procedura za promjenu sportskog drzavljanstva je krenula i uskoro ce Ciro poslati poziv i tada cemo viditi kako stoje stvari, do tada se strpite i nemojte se bezze nervirati ;)

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 14 jul 2009, 01:52

calcio je napisao/la:

kako felix sturm :D

slika
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 14 jul 2009, 01:57

seha je napisao/la:
kako felix sturm :D

slika
boks je skroz druga stvar, to je show biznis. a i publika hoce da vidi krvi a zaboli ih racku kojom zastavom bokser mase ;)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 jul 2009, 01:59

Svaka čast momak na izboru. Nemoj ti čekati ove mazlume iz NFS-BiH. A dok bi dobio pasoš od Špirića prošlo bi i 5 godina i onda bi upitno bilo dal bi ga dobio. Sretno ti u Kanadi.

Danas u savezu sutra u kavezu.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 12 gostiju.