Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
To je poenta samo ne primiti glupo neki gol,kasnije uz nasu podrsku i veliki pritisak past ce Serif da yebe rak-rakaEdin TM87 je napisao/la:Kljuc uspjeha je da ne primimo glup gol na gresku odbrane/golmana na samom pocetku, e tu pada sve u vodu moral, taktika, samopouzdanje ma sve!
IDEMO MOMCI!
Večeras mislišThe Maniacs '87 je napisao/la:Danas samo ponosno i hrabro igraci trebaju ostaviti srce na teren kao i navijaci na tribinama ! Samo im netrebamo na pocetku utakmice stvarati pritisak koji ce im biti veliki teret na utakmici ! trebamo zabiti gol u ranoj fazi kao protiv Čelika i onda se braniti i stvarati kontranapade! Jos jednom molim navijace da neunose baklje, petarde i ostala pirotehnicka sredstva je Uefa kao i Fifa to strogo kaznjava!
Ma eto pola 9 nije neki mrak ali ugl SAMO PONOSNO I HRABROragazzidelsud1987 je napisao/la:Večeras mislišThe Maniacs '87 je napisao/la:Danas samo ponosno i hrabro igraci trebaju ostaviti srce na teren kao i navijaci na tribinama ! Samo im netrebamo na pocetku utakmice stvarati pritisak koji ce im biti veliki teret na utakmici ! trebamo zabiti gol u ranoj fazi kao protiv Čelika i onda se braniti i stvarati kontranapade! Jos jednom molim navijace da neunose baklje, petarde i ostala pirotehnicka sredstva je Uefa kao i Fifa to strogo kaznjava!
Nikad se nezna ! trebamo biti optimisti i nadati se prolazu dalje jer u 3. pretkolu smo nositelji i nemozemo dobiti nekog ko je gori od seriffa!Dylan Dog je napisao/la:Da ga ****,ne mogu bit ko Hapoel i Maccabi
To je extra ako prodjemo naravno !The Maniacs '87 je napisao/la:Nikad se nezna ! trebamo biti optimisti i nadati se prolazu dalje jer u 3. pretkolu smo nositelji i nemozemo dobiti nekog ko je gori od seriffa!Dylan Dog je napisao/la:Da ga ****,ne mogu bit ko Hapoel i Maccabi
NEragazzidelsud1987 je napisao/la:Spaval se vama ?
hahaha dobarGazi je napisao/la:Ko sad spava mrzi Želju hej,hej
bašNumber1 je napisao/la:BUDAN!![]()
nikad dočekat
hahaha dobra ovaGazi je napisao/la:Ko sad spava mrzi Želju hej,hej
Neće biti prijenosa niti Varteksa,Splita,Rada,Vojvodine,Rudara Velenje.k_c je napisao/la:ako ne bude prenosa utakmice na tv-u,onda smo jedina ekipa u regionu cije se evropske utakmice nece gledatu na malim ekranima! to je sam po sebi skandal,ali kad je nasa drzava u pitanju,a samim tim i nasi klubovi,onda nas nista i ne treba cuditi...veliki minus za "strucnjake" u upravi!..
Iskreno ko ebe te timove ,hocemo da gledamo Zelju a npr nismo u BiH ,jel trebamo ostati uskraceni zbog Djele i ekipe (svaka cast Osimu).Škripar 2 je napisao/la:Neće biti prijenosa niti Varteksa,Splita,Rada,Vojvodine,Rudara Velenje.k_c je napisao/la:ako ne bude prenosa utakmice na tv-u,onda smo jedina ekipa u regionu cije se evropske utakmice nece gledatu na malim ekranima! to je sam po sebi skandal,ali kad je nasa drzava u pitanju,a samim tim i nasi klubovi,onda nas nista i ne treba cuditi...veliki minus za "strucnjake" u upravi!..
Prosto ne mogu da vjerujem da sam ja prvi koji ce na ovu tvoju gomilu nebuloza da odgovori.fczeljo je napisao/la:Jarane, 100.000 oni ne mogu zaraditi ni na finalu lige prvaka a ne na Želji. Da je sreće pa da mogu, ali sumnjam da mogu namiriti i 5.000. Na gostujućoj bi možda i mogli uzeti jedno 10.000 (al ni to nije čistog cash-a, već dođem ti).
Mislim da se naš klub po ovom pitanju treba dobro uozbiljiti. Znam da ovdje većina posmatra stvari navijački (što je i ok jer je takav forum), pa se vjerovatno većini neće svidjeti ono što ću napisati.
Možemo mrziti ili nevoliti koga hoćemo, ali klub ne smije posmatrati kao svoje tržište samo one koji će otići na utakmicu u bilo kakvim uslovima. To jesu najvjerniji navijači, kojima bi se trebalo zahvaliti i dati povoljnije uslove, ali ne raditi da se svima drugima zatvore prilazi našim utakmicama. Šta želim reći? Ne možemo reći zaboli nas za sve osim onih najvjernijih 5.000 ljudi.
Prva stvar što mi smeta je termin utakmice. Pitari igraju u 7 i završavaju oko 8:45. Zašto mi ne igramo u 9? Kad pogledam kad igraju njemački klubovi evropa ligu ili bilo koje takmičenje gdje oni mogu odrediti termine odigravanja - termini se naštimaju tako da se niko ni sa kim ne poklapa i prenosi idu jedan za drugim. Imam ja par ljudi koji bi voljeli pogledati Želju (iako su pitari), ali neće isključivo zbog termina. To je računato u kartama (samo ove koje ja znam) 30-40 km manje u našoj kasi, ili mnogo više koliko vrijede gledaoci pred TVom. I njemci imaju rivalitet, ali se zna da su gledaoci na prvom mjestu i šta je preče. Ako se mi ne potrudimo da olakšamo ljudima pristup Želji (na bilo koji način - putem interneta, tv-a, uživo), narod se sigurno neće potruditi da se zainteresuje za Želju. Ima sada toliko sadržaja koji se nude i koji su jeftiniji. Možemo to i praktično vidjeti po opštem padu posjete na stadionu. Da se razumijemo, ja sam danas kupio kartu i jedva čekam utakmicu, ali želim i da klub bude još puno bolji i da nam Koševo bude malo.
Na kraju krajeva, što bi neko navijao za Želju ako ga može gledati na TVu samo par puta godišnje, a recimo Barcelonu može bar 20 puta? Barcelonu možeš gledati džabe, a za Želju trebaš platiti? Moramo se mi smjestiti tamo gdje nam je mjesto. Ima puno djece širom BiH koje treba da nam bude drago da nas gledaju, jer će to ubuduće biti navijači i fudbaleri i bolje je da nas zavole preko TVa.
Možda 5.000 jeste malo, ali mislim da u medijskom smislu i ne vrijedimo puno više. Nemamo izgrađenu publiku. Da vrijedimo, mislite da nijedna privatna TV kuća ne bi ovo iskoristila i uzela lovu? Imao sam priliku da vidim ratinge (gledanost) koju imaju naši klubovi na TV-u i mogu vam reći da nije baš nešto s čim bi se mogli pohvaliti.
Kad se sjetim ranijih godina, na evropskim utakmicama je bilo najmanje po 20.000 gledalaca, a sad nam je super ako bude 12 hiljada. Još je sada super, mislim da će kako vrijeme prolazi biti sve manje gledalaca. Ako pogledate strukturu na tribini, većinom su raja od 30tak godina. Nema više masovnog dolaska djece iz škola, koji će poslije postati najvrijedniji kupci kluba, tako da će za 5-6 godina biti super ako na evropskoj imamo 8 hiljada.
Na kraju, najvažnije, klub treba posebno da brine o simpatizerima i navijačima koji nisu iz Sarajeva. Uvijek nas je krasilo to što ljudi iz različitih gradova, različitih nacija navijaju za Želju. Sada naš klub zaboli neka stvar za te ljude, ali kako vrijeme prolazi, vidimo i da te ljude zaboli za Želju. Ako Željo bude imo publiku koju će činiti par mahala po Sarajevu, onda ćemo imati i rezultate koji će zadovoljavati tih par mahala.