Ako koga mogu pohvalit nakon današnjeg meča onda je to Rosicky. Imao je jednu
malo veću pogrešku u dodavanju, onoj situaciji,kad mu je pas presjek'o protivnik na desnoj polovici terena, tačno na centru,al' na sreću odbrana je uspjela intervenirat-ostatak tekme-na finom levelu.
Drugi igrač sa kim sam ,naročito, zadovoljan je Miyaichi. Momak dosta, al' stvarno dosta bolje koristi svoju brzinu naspram Walcotta.Ovo ne govorim iz samo ove tekme.Još dok on malo sazrije, ohrabri se, dobije drskost-koja je ,inače, za Japance nekarakteristična, al' nadam se ,da je ima, biće on veliko pojačanje za krilne pozicije.
Jenkinson mi je malo podbacio. Ipak, nakon ulaska Sagne, vidjelo se očit jaz izmedju kvaliteta prvotimca i back upa (pretpostavljam da će Eboue sl. sezone dobivat priliku u veznoj liniji).
Traoreom sam isti jako zadovoljan. Jako brz i tehnički potkovan. Defanziva mu je očito slabija strana ,al' vidjećemo koliko će mu biti i potrebna sl. sezone.

Nadam se ne puno.
Ostali tim je ok odigr'o, kako neko reče, sa pola snage, al' su dominirali sredinom-što ,vjerovatno,može biti zavaravajuće.
Puno je igrača igralo,pa tek da spomenem da mi je nekako uočljiv Songov viši level. Mislim ,da će biti bolji nego prethodne dvije sezone-u kojima je bio izvrstan, možda i nosioc igre Arsenala.
Vela ima potencijal. U strašnog igrača se može razvit, al' dosta je
mlak. Teško da će kad postati klasični špic igrač-jednostavno nema drskosti šutirati i po dvadeseti put, pa makar i dvadeseti put oful'o.
Bojim se da će njega upravo ta mlakoća uništiti kao potencijala. Hitno mu Wenger mora reći da šutira više i odmah nakon prvog osjećaja,koji se pojavi u njem "da je prilika za šut".
Dvije prilike je upropastio-što driblanjem i htjenjem nečeg većeg, što svojom nesebičnošću ,kad je dod'o ( sad se baš i ne mogu sjetiti koliko uspješno)namjesto da je iz izgledne pozicije šut'o u daljni golmanov ugao. Ionako je ljevak, sa desne strane bi imao velike šanse da pogodi (
plasirani šut u drugi ugao).
Squillaci definitivno ne zaslužuje igrati u iole većem klubu. Pa i protiv anonimusa je im'o par grešaka ,koje su nas, da su znali, sigurno mogle koštat gola.
Eto, toliko o igračima. Bitno je da se polako uvode u igru i mišljenja sam da već sad imamo popunjen roster za sl. sezonu, al' ne bih im'o ništa protiv 1 ili 2 pojačanja.
btw. Inače, koliko god je Xavi velik nogometaš, još je veći jad od čovjeka. Bruka i sramota-moralno dno.