RK Bosna

Trigger
Moderator
Kontakt:

Re: RK Bosna

Post Postao/la Trigger » 13 jul 2011, 10:43

VanBasten je napisao/la:Znači, mogao bi biti pojačanje u pravom smislu te riječi.
hehe, ma nije mi mrsko, nego sam bio pod dojmom da se nije pisalo o njemu jer je taze došao. Upratih samo o Doborcu diskusiju.
Hvala na maksuziji :D

Nadam se da se neće stati na ova dva imena, očekujem od Bosne ponavljanje prošlogodišnjeg rezultata u LP, i naravno sami vrh regionalne lige, a za to će biti potrebno još koje osvježenje u ekipi. Ovako, laički...
I ja se nadam, zdušno...i vjerujem! Biće teško, ali....
Pojačanja svakako, samo prava pojačanja - bek(ovi) šuter(i) i još jedan kvalitetan golman, bez toga "mrka kapa"
Bosno moja poharana....

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 13 jul 2011, 12:37

Jeli vrijeme da Bosna dovede jedno zvucno ime, ne mislim u Bosni jer ga prakticno i nema ali naprimjer jednog Terzica, Obradovica ili cak nekog stranca (nekog spanca, njemca ali juniora) jer mislim da je potrebno ako hoce da se gura naprijed pogtovo u LP a evo sad i u regionalnoj. Mozda ovo zvuci nezamislivo, ali jos se ja mislim nije nista nagadjalo, pa eto ste usli medju 16 najboljih ekipa Evrope, pa cak i svijeta, jer je Evropski rukomet ustvari i Svjetski, zar mislite da mozete sa Cakicem, Međićem i kompanijom dalje (nemam nista protiv njih nego sam ih uzeo za primjer samo, nemoj da se nadju uvrijedjeni). Ja licno mislim da ne mozete :D

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 13 jul 2011, 15:09

shaman7 je napisao/la:Jeli vrijeme da Bosna dovede jedno zvucno ime, ne mislim u Bosni jer ga prakticno i nema ali naprimjer jednog Terzica, Obradovica ili cak nekog stranca (nekog spanca, njemca ali juniora) jer mislim da je potrebno ako hoce da se gura naprijed pogtovo u LP a evo sad i u regionalnoj. Mozda ovo zvuci nezamislivo, ali jos se ja mislim nije nista nagadjalo, pa eto ste usli medju 16 najboljih ekipa Evrope, pa cak i svijeta, jer je Evropski rukomet ustvari i Svjetski, zar mislite da mozete sa Cakicem, Međićem i kompanijom dalje (nemam nista protiv njih nego sam ih uzeo za primjer samo, nemoj da se nadju uvrijedjeni). Ja licno mislim da ne mozete :D
Poštujem tvoje lično mišljenje
Eh, da nam je sad onaj stari Šahman iz Maglaja....ima li bi i mi zvučno ime 8-)
Obradović, hm!?
Volio bi ja kvalitetne mlađe igrače i sjajnog golmana nego ta tvoja "zvučna imena" - moje mišljenje, bez uvrede, imamo na klupi svjetski 'zvučno ime'! :|
Bosno moja poharana....

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 13 jul 2011, 15:27

Trigger je napisao/la:
shaman7 je napisao/la:Jeli vrijeme da Bosna dovede jedno zvucno ime, ne mislim u Bosni jer ga prakticno i nema ali naprimjer jednog Terzica, Obradovica ili cak nekog stranca (nekog spanca, njemca ali juniora) jer mislim da je potrebno ako hoce da se gura naprijed pogtovo u LP a evo sad i u regionalnoj. Mozda ovo zvuci nezamislivo, ali jos se ja mislim nije nista nagadjalo, pa eto ste usli medju 16 najboljih ekipa Evrope, pa cak i svijeta, jer je Evropski rukomet ustvari i Svjetski, zar mislite da mozete sa Cakicem, Međićem i kompanijom dalje (nemam nista protiv njih nego sam ih uzeo za primjer samo, nemoj da se nadju uvrijedjeni). Ja licno mislim da ne mozete :D
Poštujem tvoje lično mišljenje
Obradović, hm!?
Volio bi ja kvalitetne mlađe igrače i sjajnog golmana nego ta tvoja "zvučna imena" - moje mišljenje, bez uvrede, imamo na klupi svjetski 'zvučno ime'! :|
Dzaba sve opet, moze i neko mladji ali kazem sigurno da je potrebno za neki veci rezultat- Ova zvucna imena sam ja samo nabrojao tek onako, da mozda vidis na sta ciljam nije problem reci cu otvoreno: Duvnjak, Gensheimer.. ja ti kazem sta bi volio kao sportista viditi na TV, u Skenderiji, bolju Bosnu..

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 13 jul 2011, 15:44

shaman7 je napisao/la:
Trigger je napisao/la:....Poštujem tvoje lično mišljenje
Obradović, hm!?
Dzaba sve opet, moze i neko mladji ali kazem sigurno da je potrebno za neki veci rezultat- Ova zvucna imena sam ja samo nabrojao tek onako, da mozda vidis na sta ciljam nije problem reci cu otvoreno: Duvnjak, Gensheimer.. ja ti kazem sta bi volio kao sportista viditi na TV, u Skenderiji, bolju Bosnu..
Da, drugar, znam na šta ciljaš, bez ljutnje.
I ja bi volio vidjeti u dresu moje Bosne i Jihu, Omejera, Balića.....Ali!
Koliki jorgan toliko se i pružiš - znaš i ti na šta ja ciljam....Kad bi barem FBiH 'stala' iza RK Bosna kao, npr. Hrvatska iza RK Zagreb...e, onda bi mogli razgovarati o exta rukometašima ma kako se zvali....Realnost je drugačija i zato je za mene uspjeh Bosne (16 najboljih!) VELIKI ko Bjelašnica.... :cry:
Bosno moja poharana....

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 13 jul 2011, 16:11

A mozes li mi reci ko je otisao iz Bosne i s kim se pregovara ovih dana? cuo sam da je neko otisao u vogoscu?

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 13 jul 2011, 16:26

shaman7 je napisao/la:A mozes li mi reci ko je otisao iz Bosne i s kim se pregovara ovih dana? cuo sam da je neko otisao u vogoscu?
Drugar, ja ti tu ne mogu biti od velike i konkretne pomoći,jer bi se sve moglo svesti na "nagadjanja". ozbiljni klubovi vode pregovore u, hajde da kažem, "tajnosti" dok mediji pokušavaju (i pišu svašta) da donesu bilo kakvu relevatnu vijest i to je razumljivo - to im je posao...
Ovdje je je već pisano ko je otišao (Pucelj, Divković, Marjanac..) i ko je produžio ugovore.
U medijima se spominju, tu i tamo neka imena kao npr. Holpert (lk), Halilbegović (bl)...
Činjenica je da se pregovara s mnogim igračima, neki su vrlo blizu kluba ( Andrea Bašić-pivot i Halilbegović), a sve će se znati kad se završi prelazni rok i kad ljudi iz kluba urade svoj posao. Tad ćemo moći razgovarati o igračima, kvalitetu, dometima...
Što se tiče Vogošće - ne znam, zaista, mada se spominjao mladi golman Efendić koji se prethodne sezone i nije baš 'nametnuo' prema onom što je kao mlad golman 'obećavao'... Vjerovatno će biti odlazaka igrača iz BOSNA-II, ali o tom-potom.
Da, Bosna je potpisala dugogodišnje ugovore sa svoja dva "klinca": Nedimom Jusfovićem (1994-bs/bl) i Muhamedom Zulfićem (1992 - kd/bd). :)
Bosno moja poharana....

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 13 jul 2011, 16:32

Trigger je napisao/la:
shaman7 je napisao/la:A mozes li mi reci ko je otisao iz Bosne i s kim se pregovara ovih dana? cuo sam da je neko otisao u vogoscu?
Drugar, ja ti tu ne mogu biti od velike i konkretne pomoći,jer bi se sve moglo svesti na "nagadjanja". ozbiljni klubovi vode pregovore u, hajde da kažem, "tajnosti" dok mediji pokušavaju (i pišu svašta) da donesu bilo kakvu relevatnu vijest i to je razumljivo - to im je posao...
Ovdje je je već pisano ko je otišao (Pucelj, Divković, Marjanac..) i ko je produžio ugovore.
U medijima se spominju, tu i tamo neka imena kao npr. Holpert (lk), Halilbegović (bl)...
Činjenica je da se pregovara s mnogim igračima, neki su vrlo blizu kluba ( Andrea Bašić-pivot i Halilbegović), a sve će se znati kad se završi prelazni rok i kad ljudi iz kluba urade svoj posao. Tad ćemo moći razgovarati o igračima, kvalitetu, dometima...
Što se tiče Vogošće - ne znam, zaista, mada se spominjao mladi golman Efendić koji se prethodne sezone i nije baš 'nametnuo' prema onom što je kao mlad golman 'obećavao'... Vjerovatno će biti odlazaka igrača iz BOSNA-II, ali o tom-potom.
Da, Bosna je potpisala dugogodišnje ugovore sa svoja dva "klinca": Nedimom Jusfovićem (1994-bs/bl) i Muhamedom Zulfićem (1992 - kd/bd). :)

Od Efendic ne dolazi u Vogošću to je sigurno, jer je trazio ogromnu sumu novca po naredjenju doticnog xy.... kao sto je vec ranije spomenuto
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 13 jul 2011, 16:34

Trigger je napisao/la:
Cuo sam da se ostvario neki transfer pa eto da upitam samo .. koji je holpert? nisam u toku tako da nisam pratio, mislio sam da ce se Bosna strasno pojacati, dosta igraca dovesti ali eto, sve se svodi na 2-3 igraca. Ne potcjenjujem kvalitetu samo kazem da sam ocekivao dosta promjena, cak i da ce se dovesti neki reprezentativac ili nesto, ali ipak..

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 13 jul 2011, 16:39

shaman7 je napisao/la:
Trigger je napisao/la:
Cuo sam da se ostvario neki transfer pa eto da upitam samo .. koji je holpert? nisam u toku tako da nisam pratio, mislio sam da ce se Bosna strasno pojacati, dosta igraca dovesti ali eto, sve se svodi na 2-3 igraca. Ne potcjenjujem kvalitetu samo kazem da sam ocekivao dosta promjena, cak i da ce se dovesti neki reprezentativac ili nesto, ali ipak..

I ako je to tacno sto se prica onda je moguce da je sigurno neki vanjski igrac.... mada bosna sumljam da bi dala svoje igrace iz udarne postave ili koji su dio nje...
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 13 jul 2011, 16:45

shaman7 je napisao/la:.....Cuo sam da se ostvario neki transfer pa eto da upitam samo .. koji je holpert? nisam u toku tako da nisam pratio, mislio sam da ce se Bosna strasno pojacati, dosta igraca dovesti ali eto, sve se svodi na 2-3 igraca. Ne potcjenjujem kvalitetu samo kazem da sam ocekivao dosta promjena, cak i da ce se dovesti neki reprezentativac ili nesto, ali ipak..
Jožef Holpert je lijevo krilo i povremeni reprezentativac Srbije. Rođen 1988, sin nekad poznatog ex-YU reprezentativca, takođe lijevog krila (koji se isto zove Jožef) i igrao za Crvenku. S njim se pregovaralo (i Savom Mešterom koji je otišao u Partizan) i zimus. Perspektivano lijevo krilo i selektor Vuković ga je ponovo stavio na širi spisak Srbije.....Mora se razmišljati da je Kapisoda na 'zalasku'.....
Bosno moja poharana....

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 13 jul 2011, 16:48

Savo Mešter predobar igrač, imao sam priliku pričati sa njim na turniru u Mostaru. Ako ste to propustili, pogriješili ste.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 13 jul 2011, 17:29

shaman7 je napisao/la:Savo Mešter predobar igrač, imao sam priliku pričati sa njim na turniru u Mostaru. Ako ste to propustili, pogriješili ste.
Stoji to - dobar igrač, mlad...
Međutim, ko je šta i koga "propustio" to baš nije tako lako definisati 'forumski' :?
Izbrao je Partizan a mi imamo, na toj poziciji, Karačića, mlad, prespektivan, dokazan....i bolji, za sad...
Bosno moja poharana....

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 14 jul 2011, 00:43

Gdje je divkovic otisao?zasto se njega rjesise?

kelner
Kontakt:

Post Postao/la kelner » 14 jul 2011, 09:59

gruezi je napisao/la:Gdje je divkovic otisao?zasto se njega rjesise?
Tovi bikove na Ozrenu ;)
Svete, vidiš li šta Srbija ima?! Ima Novaka Đokovića, najboljeg svetskog tenisera. Pokori se Rogere, pokori se Rafaele, pokori se Andy! Srbija ima šampiona i zauvek će ga imati!

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 14 jul 2011, 14:22

Moze li mi neko reci dal' je tacno da bosna dovodi desnog beka, nakon sto su poslali jednog vec na pozajmicu... posto sam cuo da price kruze okolo?
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Aikon
Kontakt:

Post Postao/la Aikon » 14 jul 2011, 14:55

Rule_hz je napisao/la:Moze li mi neko reci dal' je tacno da bosna dovodi desnog beka, nakon sto su poslali jednog vec na pozajmicu... posto sam cuo da price kruze okolo?
čini mi se da dolazi neki slovenački paket...bek i krilo.... :o

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 14 jul 2011, 18:09

Halilbegovic iz Borca pojacao Bosnu..sve su to ok igraci,ali nama trebaju neka veliak rukometna imena koja ce privuci publiku u dvoranu... volio bi da se Obradovic vrati u Bosnu,bio bi nam veliko pojacanje... igramo regionalnu ligu i trebamo se boriti za vrh,a bez pravih pojacanja to ce biti neizvodivo...

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 14 jul 2011, 18:27

Aikon je napisao/la:
Rule_hz je napisao/la:Moze li mi neko reci dal' je tacno da bosna dovodi desnog beka, nakon sto su poslali jednog vec na pozajmicu... posto sam cuo da price kruze okolo?
onda ovo znaci da bi kosta savic bio u nekom drugom ili trecem planu ili mozda posudba???? :o :o :o :shock: :shock: :!: :?:
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Aikon
Kontakt:

Post Postao/la Aikon » 14 jul 2011, 21:52

Rule_hz je napisao/la:
Aikon je napisao/la:
onda ovo znaci da bi kosta savic bio u nekom drugom ili trecem planu ili mozda posudba???? :o :o :o :shock: :shock: :!: :?:
ma hajde znamo svi kako počinju pripreme u sarajevu: dovede se 20 igrača i ko preživi smajlagičevu školu dolazi do tima, na kraju bit če njih 13:):) ;) ....samo elita 8-)

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.