pile87 je napisao/la:Kada sam dobio poziv od Amara Osima bio sam ponosan na sebe. Isti sam prihvatio bez ikakvog razmišljanja i siguran sam da nisam pogriješio. Da sam mogao birati klub u BiH bio bi to Željezničar. Zahvaljujem se svima na velikoj podršci", rekao je Adilović, dok je Kvesić izjavio:
"Nisam se dvoumio kada sam dobio poziv iz Željezničara. Radi se o velikom klubu i doista sam presretan što sam dio istog. Neke igrače poznajem iz mladih reprezentacija, a u Želju sam došao da bih osvajao trofeje
Ovo je najbitnija stvar po meni, igraci i to ovi sa malo boljom reputacijom zele doci kod nas!
Da,morali smo biti strpljivi neko vrijeme da neki kvalitetniji igraci pocnu gledati u nas klub...to je dobra stvar i nadam se da cemo ici u sve veci nivo,te da cemo izgraditi brend koji ce napraviti da je normalno da ovakvi igraci dolaze u nas klub.Smajic je nase veliko pojacanje,vjerujem da ce to i dokazati na terenu,a mi bi kroz svaku narednu sezonu trebali dovoditi prava pojacanja poput njega.Tako se pravi jak tim,ali moralo je polako i kroz stabilizaciju kluba,uvijek treba neko vrijeme da se vide rezultati...
Sto se tice utakmice,jasno je da su gosti favoriti,ali sam siguran da cemo pokazati zube i da se mozemo nositi sa protivnikom..trebace velika podrska sa tribina i sigurno ce je igraci imati...bitno je da shvatimo svi da ne treba biti nekog velikog razocarenja ako se ne desi prolaz,postajemo ekipa koja vrijedi pa i za te lagane prolaze u evropi treba neko vrijeme.Znam pouzdano da su igraci na samom izvlacenju protivnika bili dobro uplaseni,i bili su sigurni da im se ukazuje novi Hapoel,juce sam pricao sa jednim igracem i vidim potpuno drugu sliku,svijetliju,borbeniju i vidim zelju za pobjedom.Ne boje se vise,a to su doprinijele jake pripreme i utakmice koje su igrali,gdje su dobili potrebno samopouzdanje i to je ono sto raduje.Samo hrabro pa sta bude.