RK Bosna
-
- Kontakt:
Re: RK Bosna
Opet dovode neke pivote iz hrvatske, pored Terze i drugih pivota iz BIH
pa dobro šta stvarno nekim nije jasno...rukomet je čisti biznis...evo kako funkcionira..zašto hrvata?? vrlo jednostavnozeljeznicar je napisao/la:Opet dovode neke pivote iz hrvatske, pored Terze i drugih pivota iz BIH

trener+5 igrača iz CRO+RADI se SA NJIMA 2 ili 3 GODINE=KRAJ UGOVORA IGRAČIMA I TRENERU ...i onda se dešava šta?????....neko prodaje te igrače i dobro se zarađuje na njima
tako da .....only business

-
- Kontakt:
pa dobro šta stvarno nekim nije jasno...rukomet je čisti biznis...evo kako funkcionira..zašto hrvata?? vrlo jednostavno
trener+5 igrača iz CRO+RADI se SA NJIMA 2 ili 3 GODINE=KRAJ UGOVORA IGRAČIMA I TRENERU ...i onda se dešava šta?????....neko prodaje te igrače i dobro se zarađuje na njima
[/quote]
pa kada ste toliko paametni samo mi recite koji su to pivoti u
Bosni da valjaju.........

pa kada ste toliko paametni samo mi recite koji su to pivoti u
Bosni da valjaju.........
-
- Kontakt:
pa kada ste toliko paametni samo mi recite koji su to pivoti umatrix1982 je napisao/la:pa dobro šta stvarno nekim nije jasno...rukomet je čisti biznis...evo kako funkcionira..zašto hrvata?? vrlo jednostavno![]()
tako da .....only business![]()
Bosni da valjaju.........[/quote]
Pa da se radilo sa Gekom, ko' sto se radilo sa mesaricem, mogao je i on isto igrati kao i on, ne igraju ni jedan ni drugi odbranu, samo napad, a sto se tice kvalitete nema velike razlike. Razlika je sto bi Geku manje placali nego njega, a isto bi dobili
Geko je odavno odlučio da mu rukomet bude "hobi" (momak se radi i igra...) a tad nije ni bilo Smajlagića da radi s njim kao "s Mesarićem".zeljeznicar je napisao/la:......
Pa da se radilo sa Gekom, ko' sto se radilo sa mesaricem, mogao je i on isto igrati kao i on, ne igraju ni jedan ni drugi odbranu, samo napad, a sto se tice kvalitete nema velike razlike. Razlika je sto bi Geku manje placali nego njega, a isto bi dobili
Radi se već duže sa Hasanom Terzom....pa možda nešto i bude, ko zna...?

PS.
A.Bašić je dobar pivot, ne mnogo visok (oko 190) ali "stokilaš" - dosta pokretljiv s visokim procentom realizacije i izuzetno dobro se postavlja i "lovi" lopte koje su mu upućene, slično Almiru Kahrimanu....
Može solidno igrati i odbranu iako je više ofanzivac i zna šutnuti (i pogoditi) i iz pozicija koje nisu "pivotmenske".
U svakom slučaju, solidan igrač koji ima mjesta u Bosni, pogotovo nakon odlaska Pucelja a smatram da je 'jači' igrač od Mesarića, ali treba sačekati "teže" utakmice da bi se moglo konačno cijeniti njegov kvalitet.
BiH nema posebno kvalitetnih (osim veterana Ferhatbehovića) pivota a ni ovi mlađi su "nedefinisani" - pokažu potencijal a onda ili 'nestanu' ili stagniraju....
Uostalom, ko to sve iz domaće lige igra za reprezentaciju? Vrlo malo, premalo....kvalitet je, ipak, u inostranim bogatijim klubovima - da nije tako ne bi mi pokušavali u repku dovesti Skoku, Bečirovića.... (državljanstvo!?) ili da nam 'mora' igrati Veselinov....
Bosno moja poharana....
Šta se tiče mesarića ništa naročito..nema eksplozivnosti nikakve...igra samo napad...u odbrani nikako..a što se tiče njegovog treniranja..poslje svake težke utakmice...mora da odmara po 3 dana...uvjek ga nešto boli..za razliku od pucelja (koji znamo da prije dolazka mesarića je igro u oba smjera),,,,,al svako gura svog napred...
....nadam se da če bosna nači jakog pivota jer moramo imati nekoga ko što je bijo Pucelj
....

- legenda reala
- Kontakt:
Trigger je napisao/la:Geko je odavno odlučio da mu rukomet bude "hobi" (momak se radi i igra...) a tad nije ni bilo Smajlagića da radi s njim kao "s Mesarićem".zeljeznicar je napisao/la:......
Radi se već duže sa Hasanom Terzom....pa možda nešto i bude, ko zna...?
PS.
A.Bašić je dobar pivot, ne mnogo visok (oko 190) ali "stokilaš" - dosta pokretljiv s visokim procentom realizacije i izuzetno dobro se postavlja i "lovi" lopte koje su mu upućene, slično Almiru Kahrimanu....
Može solidno igrati i odbranu iako je više ofanzivac i zna šutnuti (i pogoditi) i iz pozicija koje nisu "pivotmenske".
U svakom slučaju, solidan igrač koji ima mjesta u Bosni, pogotovo nakon odlaska Pucelja a smatram da je 'jači' igrač od Mesarića, ali treba sačekati "teže" utakmice da bi se moglo konačno cijeniti njegov kvalitet.
BiH nema posebno kvalitetnih (osim veterana Ferhatbehovića) pivota a ni ovi mlađi su "nedefinisani" - pokažu potencijal a onda ili 'nestanu' ili stagniraju....
Uostalom, ko to sve iz domaće lige igra za reprezentaciju? Vrlo malo, premalo....kvalitet je, ipak, u inostranim bogatijim klubovima - da nije tako ne bi mi pokušavali u repku dovesti Skoku, Bečirovića.... (državljanstvo!?) ili da nam 'mora' igrati Veselinov....
Šta misliš da Bosna dovede malog Građana iz Goražda ,mlad je dosta dobro se pokazo ove sezone ,i sigurno bi uz Smajlagića bilo nešta od njega ,a momak je mlad i ima veliki talenat .
Jesi li ga gledao ,šta misliš o tome ,ja mislim da će on kad tad preći u Bosnu ,možda čim završi srednju .ko zna

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
-
- Kontakt:
Mislim da momak iz Gorazda ima potencijal ali njimu fale
jake utakmice i jedino ga dovesti i raditi sa njim....
Aikon mislim da gresis u vezi Mesaricaa
jake utakmice i jedino ga dovesti i raditi sa njim....
Aikon mislim da gresis u vezi Mesaricaa
po meni ovaj iz Konjuha Gafar Hadžiomerović nije loš i sigurno će napredovati još ..., mlad ,a ima sve predispozicije za pivota , a i Stanko Sabljić je dobar samo što je čini mi se on više nedostupan za BHG.
Ljudi koji vode klub su u potrazi za kvalitetnim bekovima. Iznenada se pojavila mogućnost povratka Damira Doborca iz SC Magdeburga koji je već igrao za Bosnu. On je navodno izrazio želju za povratkom u Sarajevo, ali postoji teško rješiv problem - važeći ugovor sa njemačkim klubom koji se završava 2012. godine.
Horde Zla
to za doborca ne vjerujem da je istina..šta znači onda da je mali karačič na transfer listi?D-mol je napisao/la:Ljudi koji vode klub su u potrazi za kvalitetnim bekovima. Iznenada se pojavila mogućnost povratka Damira Doborca iz SC Magdeburga koji je već igrao za Bosnu. On je navodno izrazio želju za povratkom u Sarajevo, ali postoji teško rješiv problem - važeći ugovor sa njemačkim klubom koji se završava 2012. godine.

Dobra ti 'logika'!Aikon je napisao/la:to za doborca ne vjerujem da je istina..šta znači onda da je mali karačič na transfer listi?D-mol je napisao/la:Ljudi koji vode klub su u potrazi za kvalitetnim bekovima. Iznenada se pojavila mogućnost povratka Damira Doborca iz SC Magdeburga koji je već igrao za Bosnu. On je navodno izrazio želju za povratkom u Sarajevo, ali postoji teško rješiv problem - važeći ugovor sa njemačkim klubom koji se završava 2012. godine.....

"Mali' Karačić ima ugovor na 3 godine (dio već odrađen) s klauzulom da nakon iduće sezone može sporazumno otići....
A i 'mali' i Damir mogu zajedno biti u timu - zašto da ne!?

Bosno moja poharana....
jašta...ko bi grijo klupu??? mislim da doborac ako bi se vratijo...jel svi znaju da je smajlagiću karačić kao sin...a i doborac je soler ,kao igrač...tako da ...neznam kako bi to izveli..možda bi doborac bijo rezerva za karačića kad se umoriTrigger je napisao/la:Dobra ti 'logika'!Aikon je napisao/la:to za doborca ne vjerujem da je istina..šta znači onda da je mali karačič na transfer listi?D-mol je napisao/la:Ljudi koji vode klub su u potrazi za kvalitetnim bekovima. Iznenada se pojavila mogućnost povratka Damira Doborca iz SC Magdeburga koji je već igrao za Bosnu. On je navodno izrazio želju za povratkom u Sarajevo, ali postoji teško rješiv problem - važeći ugovor sa njemačkim klubom koji se završava 2012. godine.....
![]()
"Mali' Karačić ima ugovor na 3 godine (dio već odrađen) s klauzulom da nakon iduće sezone može sporazumno otići....

Prvo, u velikim klubovima, a Bosna to jest, griju klupu svi igrači, po potrebi.Aikon je napisao/la:jašta...ko bi grijo klupu??? mislim da doborac ako bi se vratijo...jel svi znaju da je smajlagiću karačić kao sin...a i doborac je soler ,kao igrač...tako da ...neznam kako bi to izveli..možda bi doborac bijo rezerva za karačića kad se umoriTrigger je napisao/la:......Dobra ti 'logika'!![]()
Drugo, zašto ne bi, u nekim varijantama, mogli igrati i zajedno - ako to mogu Karačić i Međić!?
Treće, a možda bi i Karačić bi(j)o rezerva Doborcu kad se umori ili "pretjera u soliranju"!?
Logika....i činjenice....a i još i "+" mnogo toga, drugar....

Bosno moja poharana....
šta god karačič napravijo smajlagiču nikad on klupe neče grijat..ko što napisah on mu je kao sin!...a svi znamo kako smajlagič tretira karačiča i međiča..kad karačič ima slab dan onda se šalje međič u igru...a to da če se doborac vratit to su samo balkanske nebuloze...pa dečko ima ugovor još 2 godne!!Trigger je napisao/la:Prvo, u velikim klubovima, a Bosna to jest, griju klupu svi igrači, po potrebi.Aikon je napisao/la:jašta...ko bi grijo klupu??? mislim da doborac ako bi se vratijo...jel svi znaju da je smajlagiću karačić kao sin...a i doborac je soler ,kao igrač...tako da ...neznam kako bi to izveli..možda bi doborac bijo rezerva za karačića kad se umoriTrigger je napisao/la:......Dobra ti 'logika'!![]()
Drugo, zašto ne bi, u nekim varijantama, mogli igrati i zajedno - ako to mogu Karačić i Međić!?
Treće, a možda bi i Karačić bi(j)o rezerva Doborcu kad se umori ili "pretjera u soliranju"!?
Logika....i činjenice....a i još i "+" mnogo toga, drugar....

Karacic se u sezoni iza nas dosta pokazao na lijevom beku, mozda je to zamisao smajlagica da doborca dovede na srednjeg beka, karacica prebaci na lijevog, tu bih dosta ustedio klub 

Andre Bašić, imal ko više informacija o ovom momku. Pročitah da je najboljiv pivot hrvatske lige prošle godine, al ko će znati našim novinarima.
@Trigger, pod ovim "imal ko", mislim prvenstveno na tebe

glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Ovo ti prepisujem dio posta sa prethodne stranice....Ponavljam se, al' tebe radi - mrsko ti bilo napravit "korak nazad"!VanBasten je napisao/la:Andre Bašić, imal ko više informacija o ovom momku. Pročitah da je najboljiv pivot hrvatske lige prošle godine, al ko će znati našim novinarima.

....A.Bašić je dobar pivot, ne mnogo visok (oko 190) ali "stokilaš" - dosta pokretljiv s visokim procentom realizacije i izuzetno dobro se postavlja i "lovi" lopte koje su mu upućene, slično Almiru Kahrimanu....
U svakom slučaju, solidan igrač koji ima mjesta u Bosni, pogotovo nakon odlaska Pucelja a smatram da je 'jači' igrač od Mesarića, ali treba sačekati "teže" utakmice da bi se moglo konačno cijeniti njegov kvalitet.....
Dodatak:
Da, Bašić je proglašen najboljim pivotom hrvatske lige, što ipak nešto znači mada je teško na osnovu šturih podataka ili samo statistike dati pravu ocjenu o njegovim rukometnim kvalitetima. Činjenica je da je najbolji u klubu koji je u raspadu (jedan od razloga dolaska u Bosnu) može se posmatrati dvojako.
Nisam ga gledao "in live", ali na nekim klipovima sam došao do određenih zaključaka, naprijed navedenih - iako 'clipovi' ni su pravi uvid u nešto ili nekog....znate vi to svi

Bosno moja poharana....
Znači, mogao bi biti pojačanje u pravom smislu te riječi.
hehe, ma nije mi mrsko, nego sam bio pod dojmom da se nije pisalo o njemu jer je taze došao. Upratih samo o Doborcu diskusiju.
Hvala na maksuziji
Nadam se da se neće stati na ova dva imena, očekujem od Bosne ponavljanje prošlogodišnjeg rezultata u LP, i naravno sami vrh regionalne lige, a za to će biti potrebno još koje osvježenje u ekipi. Ovako, laički...
hehe, ma nije mi mrsko, nego sam bio pod dojmom da se nije pisalo o njemu jer je taze došao. Upratih samo o Doborcu diskusiju.
Hvala na maksuziji

Nadam se da se neće stati na ova dva imena, očekujem od Bosne ponavljanje prošlogodišnjeg rezultata u LP, i naravno sami vrh regionalne lige, a za to će biti potrebno još koje osvježenje u ekipi. Ovako, laički...
glupost za hrabre je sebičan lijek
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.