Ovako ce to izgledat kad se sve zavrsi

Nazalost nisam moga naci nesto bolje slike.
Pa godinu-dvije unazad i Partizan je kanta za napucavanje,u ligi prvaka im skor 0-0-6jacky09 je napisao/la:Ne znam baš. Sjećaš se valjda još 97.' i one petarde u pretkolu Lige Prvaka? Dalje, Hajduk je prije 15 godina igrao četvrtfinale Lige Prvaka, nešto što danas svi klubovi zajedno da se spoje mogu samo sanjati. Dinamo je igrao dva puta grupnu fazu LP u tih 15 godina (isto kao Partizan), Zvezda igrala dva puta Kup Uefa od toga jednom bila doslovno kanta za nabijanje. No, mislim da uopće ne treba ići tako daleko u povijest. Pravo stanje se vidi unazad godinu - dvije.
Natjecanje je možda monotono, a možda ne znaš da je u pretprošloj sezoni razlika između prva četiri kluba bila 12 bodova. Prva dva 4 boda. HNL se ubrzo smanjuje na 12, pa na 10 klubova što će sigurno dovesti do povećanja kvalitete same lige. Ne znam kakvo je stanje kod vas, ali vidim da imate sličnih problema s tim tko ispada tko upada.
Ta petarda stoji dakle desila se,medjutim,okolnosti pod kojima se desila nisu za foruma.Baboon je napisao/la:Pa godinu-dvije unazad i Partizan je kanta za napucavanje,u ligi prvaka im skor 0-0-6jacky09 je napisao/la:Ne znam baš. Sjećaš se valjda još 97.' i one petarde u pretkolu Lige Prvaka? Dalje, Hajduk je prije 15 godina igrao četvrtfinale Lige Prvaka, nešto što danas svi klubovi zajedno da se spoje mogu samo sanjati. Dinamo je igrao dva puta grupnu fazu LP u tih 15 godina (isto kao Partizan), Zvezda igrala dva puta Kup Uefa od toga jednom bila doslovno kanta za nabijanje. No, mislim da uopće ne treba ići tako daleko u povijest. Pravo stanje se vidi unazad godinu - dvije.
Natjecanje je možda monotono, a možda ne znaš da je u pretprošloj sezoni razlika između prva četiri kluba bila 12 bodova. Prva dva 4 boda. HNL se ubrzo smanjuje na 12, pa na 10 klubova što će sigurno dovesti do povećanja kvalitete same lige. Ne znam kakvo je stanje kod vas, ali vidim da imate sličnih problema s tim tko ispada tko upada.prije toga 2 sezone u EL ništa bolje nisu prošli,a tako će biti i ove.
Dinamo zadnji put u ligi prvaka za vrijeme rahmetli krivoustog (nekadašnjeg predsjednika gore pomenuti ),a imali su onu sjajnu generaciju koja je nažalost naišla na Arsenal,da je ovaj sistem tad bio,prošetali bi se do grupne faze.
Ove sezone ja očekujem tu ligu prvaka,bio bi red više..a možda i budemo gledali obračun Dinamo - Partizan![]()
I meni je teško reći ko je tu jači,HNL ili JSL,po mom nekom sudu su tu negdje...dominacija Dinama i Partizana,valjda ove sezone bude zanimljvije,u HNL-u sumnjam,ali u JSL očekujem tako nešto.
Okolnosti su te da ste zaslužili i desetku realno.28TAGOE je napisao/la:
Ta petarda stoji dakle desila se,medjutim,okolnosti pod kojima se desila nisu za foruma.![]()
Isto tako spominjanjem te petice prećutilo se ono izbacivanje Rijeke od strane Partizana,pobjeda u oba meča,izbacivanje Intera iz Zaprešića. Čini se da se niko ne sjeća da je Partizan prezimio u Evropi,da je klub koji je odigrao najviše utakmica u Evropi od svih klubova iz bivše države.
Nisam baš najupoznatiji sa trenutnim formatom kod vas,16 će igrat?
Što se tiče smanjivanja nisam upratio kakav vam je fudbal bio kad je sistem od 12 bio,kakva posjeta. Ono što je realno na osnovu primjera Srbije takav potez smanjenja broja učesnika,pri tom pola ih je bilo iz BG uslovilo je poražavajuće rezultate kako u Evropi tako i kad su ostali segmenti u pitanju. Nešto se ne nadam da će vaš najveći derbi koji bi se po sistemu od 10 igrao 4 puta biti gledan jednako svaki put,makar i približno.Al dobro možda griješim,mada mislim da su ti sistemi od 10 klubova nikakvi.
Što se ostalog tiče,marketing,medijski prostor,zanimljivost takmičenja,posjeta,kvalitet mladjih kategorija,vječiti derbiji,snaga nižih rangova takmičenja,JSL je jače takmičenje. Naravno HNL-ova prednost trenutna je možda infrastruktura,mada za godinu dana kada Niš dobije novi,Subotica i Čačak se renoviraju i tu će prevlast odnijeti JSL.
Vidi malo realnosti nije na odmet.Okolnosti su te da ste zaslužili i desetku realno. Zaprešić je nakon te sezone vratio sve igrače Dinamu sa posudbe i rasprodali sve što je vrijedilo tako da bi ih vjerovatno svaka ozbiljnija ekipa izbacila.
Igrat će se liga 16, s tim da će se prvo smanjiti na 12 pa na 10 klubova. Posjeta je dosta opala sa proširenjem lige.
Posjeta? U JSL je ako sam dobro pročitao oko 2400 dok je u HNL-u oko 2100. Veća je, ali koliko veća? Zanimljivost natjecanja? Možda samo prošle sezone kao i u HNL-u pretprošle? Kvaliteta mlađih kategorija? Dinamo ima daleko najbolje mlađe kategorije u ovom dijelu Europe. JSL ima Partizan, Zvezdi je bauk proći barem jedno pretkolo. A i Partizan kad je plasira i u EL i u LP redovno je kanta za napucavanje.
Za godinu dana tko živ tko mrtav, a sigurno se ni u HNL-u neće sjediti prekriženih ruku.
Dakle mislim da ova naša diskusija ide u krivom smjeru,nisam došao na temu kako bi rekao da je HNL loš ,a JSL dobra,naprotiv,samo sam iznio argumente koji svjedoće o kvalitetu takmičenja,o tome imaš i na sajtovima UEFA pa vidiš malo,da Bog da pa da obe napreduju.O kakvim večernjim terminima pričaš? HNL se skoro kroz cijelu godinu igrao uglavnom oko 15-16h, te jedna utakmica kao derbi u večernjem terminu. Jedino je u prvih pet kola bilo drugačije zbog visokih temperatura.
Dinamo ima odlične rezultate u mladim selekcijama, osvojeno bezbroj trofeja i deklasirani neki od najvećih klubova u Europi. Uz to redovno dobijaju i Partizan. Hajduk ima potencijal, ali jednostavno trebaju napraviti neke rezove i početi kvalitetnije raditi sa mladima.
Hajduk slabiji od Zvezde? Zvezde koja ne može Bratislavu proći, Zvezde kojoj je Kramarić extra pojačanje? Nemoj molim te..
Dobro barem se slažemo u jednom, a to je da su obe lige krš što se tiče neke velike kvalitete.28TAGOE je napisao/la: Dakle mislim da ova naša diskusija ide u krivom smjeru,nisam došao na temu kako bi rekao da je HNL loš ,a JSL dobra,naprotiv,samo sam iznio argumente koji svjedoće o kvalitetu takmičenja,o tome imaš i na sajtovima UEFA pa vidiš malo,da Bog da pa da obe napreduju.
Što se tiče utakmica u večernjim onda sam ja u krivu,ili ipak ti želiš nešto zanemariti,koliko znam pola lige vam ima reflektore? Upravo sam i pričao o tim visokim temperaturama,dakle tu se naroda najmanje okuplja.No dobro.
Dinamo nema jaču školu od Partizanove,to ti potpisujem sad odmah životom.Dakle to se vidi i po turnirima na ovim domaćim prostorima,gdje pogledaš malo imena turnira i učesnika,gdje djeca Partizana dobijaju u finalu sa po 5-0.To ti se ogleda i na najvećem evro turniru za mladje uzraste koji se igra u Italiji,a gdje se takmiče AJAX,Juve,Milan,tu Partizan slavi,na tom turniru Dinamo i ne učestvuje,ili griješim? A o razbijanju u mladjim kategorijama od strane Dinama nisam baš upoznat,moguće je da je do mene,ili si ipak mislio da te mladje razbijaju u prvenstvu HR?
Hajduk je slabiji od Zvezde to je sigurno. Po svemu,po svim parametrima,od posjete,vrijednosti igrača,visine budžeta,visine plata,imena koja igraju,te marketinga itd,itd. U Evropi je Hajduk bio bolji prošle sezone,prethodnih ga nije nigdje bilo još od onog igranja u LP. Kažem moje je mišljenje da je i Voša jača.No ne vrijedi mi se sada prepirati. Svak ima pravo na mišljenje. Cigane manje volim nego ti,dakle sa te strane,objektivan sam krajnje.Slovan je dakako jedna dobra ekipa,druga je stvar što mi na te Slovake,Čehe gledamo nekako potcjenjivački,a i sam znaš da se u Zvezdi nije znalo ko kosi,a ko vodu nosi.![]()
A što se tiče priče o Kramariću,sam znaš šta mediji mogu uraditi,dakle isto što su od Roberta napravili neku vještačku veličinu u pogledu trenera i navodno rekli kako je to veliki potez,a prije njega radila šest puta veća trenerska imena poput Boškova,Tumbakovića,Petrovića,Mateusa,Zenge,Rebera,Zemana itd.....Dakle ako vjeruješ medijima i toj priči oko Kramarića ok je.Onda pogledaš malo koji igrači dolaze gdje,svaka čast Dinamu na Tonelu,Bećiraju,Sylvestru,šta je sa ostalima? Dinamo ih dovodi jer ima pare.
Dakle i na polju transfera koji dolaze u ove zemlje ti se samo nameće gdje je kvalitet veći.
svaka cast varazdincimka,zaradili su place sebijacky09 je napisao/la:Vrlo dobar rezultat za klub koji je u stanju Varaždina. Varaždin bio bolja momčad, promašili nekoliko mrtvih zicera, i Moldavci su imali svoje šanse.. sve u svemu pametno odigrati u uzvratu i proći u 3. pretkolo.
Za Varaždin pogodio Tkalčić nakon dobre asistencije Sačera. Za Iskru je izjednačio Denis Ponomar nakon kiksa Krkleca.
Misliš 4? 4 smo imali i u sezoni 09./10 (Dinamo, Hajduk, Rijeku i Belupo).Tritolone je napisao/la:
Dosad odlicni rezultati za nase klubove, koje bi cudo bili kad bi imali 3 kluba u grupnom djelu europskih natjecanja.
Mislio sam na grupni diojacky09 je napisao/la:Misliš 4? 4 smo imali i u sezoni 09./10 (Dinamo, Hajduk, Rijeku i Belupo).Tritolone je napisao/la:
Dosad odlicni rezultati za nase klubove, koje bi cudo bili kad bi imali 3 kluba u grupnom djelu europskih natjecanja.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.