Baboon je napisao/la:Da li ko prati ukrajinu i njihovu ligu? Ja sam gledao sad ovaj super kup ,tj. prvo poluvrijeme i tu su mi rudari dosta bolji bili nego Dinamo,iako je završilo 1:2,na kraju je bilo 1:3 za kijev..Šahtar je uradio dobar transfer-rok i doveo Dentinja i Alana Patrika,ovaj prvi već par sezona igra odlično u brazilu,Alan je mlada nada...i nekog napadača domaćeg su doveli.
Dinamo osim Arune iz Monaka nije koliko znam još nikog doveo,a prošle sezone su pofino ostali iza glavnog rivala.
Dnipar je isto puno ulagao,biće zanimljivo vidjeti koliko mogu.
Pratim ja, al' samo utakmice Shakhtara, ostali ne znaju igrat lijep nogomet
U otvaranju sezone, ukrajinski sampion i osvajac kupa, momcad Shakthtara iz Donjecka je pobijedila ekipu Obolona iz Kyeva, rezultatom 4:0. Na solidno popunjenoj Dornbas Areni, domacin je kontrolisao utakmicu od samog pocetka. Momcad gostiju je bila stisnuta na svoju polovicu i nisu se uspjeli nikako osloboditi pritiska koji su nametnuli domaci nogometasi.
Shakhtar je utakmicu krenuo u formaciji 4/2/3/1, a igrali su: Rybka, Srna, Rakistsky, Chyzov, Gai, Hubsman, Fernandinho, Texeira, Douglas Costa, Willian i Seleznov.
Vodeci pogodak na mecu postigao je Seleznov, nakon odlicnog prodora i dodavanja Fernandinha, koji se nakon dugo vremena vratio u momcad iz Donjecka i pokazao o kakvom se nogometasu radi. Mora se priznati da je mnogo nedostajao na sredini terena ovoj momcadi u prosloj sezoni, koju je cijelu propustio zbog teske povrede.
U drugom poluvremenu stari lisac na klupi 'Rudara' uvodi Dentinha, Luiza Adriana i Armenca Mikhtaryana.
I zamislite, ta trojica nogometasa koje je uveo u igru postizu pogotke za svoju momcad...
Posebno bih ovdej istakao ovog novog Brazilca u momcadi Dentinha, stvarno sjajan nogometas. Stata sto ne udje jedan udarac na ubacivanje Srne sa desne strane, koje je ovaj pokusao skaricama realizirati.
Mora se priznati da ova momcad Shakhtara igra jedan od najljepsih nogometa trenutno u svijetu. Takva lakoca kojom igraju ovi Brzilci u momcadi je nevjerovatna. Koliko li je Ahmetov platio brazilskom savezu da mu ne vode ove njegove majstore sa reprezentacijom na Copu

, jer mora se priznati da za vecinu njih sigurno ima mjesta u selekciji Brazila...