Formula 1 - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- kumkalesic
- Kontakt:
Re: Formula 1
Svaka cast spanskom majstoru na zasluzenoj pobjedi danas u Silverstoneu...
Iako je sezona, vjerovatno, izgubljena, ova je pobjeda trebala, kako Ferrariu, tako i Alonsu, da vrate poljuljano samopouzdanje.
Nadam se da ce nastaviti i u sljedecim utrkama, pa sta bude na kraju...
Iako je sezona, vjerovatno, izgubljena, ova je pobjeda trebala, kako Ferrariu, tako i Alonsu, da vrate poljuljano samopouzdanje.
Nadam se da ce nastaviti i u sljedecim utrkama, pa sta bude na kraju...
Joint_fc
- Bianconeri1988
- Kontakt:
A šta tebi garantuje da će Ferrari dobiti svaku do kraja?
Sljedeću će ih trku Red Bull uništiti, ja lično navijam za Mclaren, ali Red Bull je najjači i Adrian Newey sigurno neće sjediti mirnih ruku...
Uostalom znamo kako Ferrari pobijeđuje, to se i danas vidjelo, za Red Bull jedna pravila za ostale druga...

Sljedeću će ih trku Red Bull uništiti, ja lično navijam za Mclaren, ali Red Bull je najjači i Adrian Newey sigurno neće sjediti mirnih ruku...
Uostalom znamo kako Ferrari pobijeđuje, to se i danas vidjelo, za Red Bull jedna pravila za ostale druga...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
daj nam objasni zbog cega su nova pravila pomogla alonsu kad tako kazes jer ja koliko znam oni nisu usporili redbullBilal je napisao/la:Ova Formula 1 je sada stvarno otisla u 3pm. Ko je pratio ova sranja oko promjena pravila usred sezone ce znati o cemu pricam.
Vettel bi i danas pobijedio da ga nisu zajebali mehanicari, iako je Ferrari danas bio dosta brzi (zna se zbog cega).

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Formula je nazalost postala nesto sto gubi svaki smisao. U sred sezone mjenjati pravila i slicno nije ok i vrsni poznavaoc formule danasnji komentator i navijac ferarija je sve to lijepo objasnio i ne treba glumiti Engleza jasno je da su isti godinama favorizovani i prema njima se kroje raznorazna pravila !!!
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."
Onda slabo znas. Proguglaj malo. Ja nisam raspolozen da ti sada pisem kakva su pravila donijeli u Petak poslije prvog treninga, pa onda poslije u Subotu opet nova pravila. Ipak su na kraju ogranicili upumpavanje na 10% bolidima sa Renaultovim motorima, a Renault jednostavno radi na takvom principu da im je to potrebno. Dok su bolidima sa Mercedesovim motorima ostavili ono sto su im bili dozvolili u Petak. Dakle za jedne jedna pravila, za druge druga. Na kraju, kad su vidjeli kakvo su sranje napravili, odlucili su da sve vrate na pravila kakva su bila u Valenciji, ali samo ako svi timovi pristanu. Normalno tome se protivio samo Ferrari, a zna se da je radi njih (posredstvom Pirelija) sve ovo oko promjena pravila i pokrenuto.mdss je napisao/la:daj nam objasni zbog cega su nova pravila pomogla alonsu kad tako kazes jer ja koliko znam oni nisu usporili redbullBilal je napisao/la:Ova Formula 1 je sada stvarno otisla u 3pm. Ko je pratio ova sranja oko promjena pravila usred sezone ce znati o cemu pricam.
Vettel bi i danas pobijedio da ga nisu zajebali mehanicari, iako je Ferrari danas bio dosta brzi (zna se zbog cega).
Svaka čast danas Alonsu na pobjedi ali mislim da je Vettel već prvak, Alonsov zaostatak je velika 92 boda i teško će on u svakoj utrci biti ispred Vettela. Kada se već mijenjaju pravila logično je da to bude na kraju sezone, odnosno da ih se uvede od početka sljedeće sezone, a ne u pola prvenstva. Isto da se sada uvede nakon 20 kola u nekom prvenstvu da gostujuća pobjeda vrijedi 4 a ne 3 boda
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Bravo careDirk je napisao/la:Formula je nazalost postala nesto sto gubi svaki smisao. U sred sezone mjenjati pravila i slicno nije ok i vrsni poznavaoc formule danasnji komentator i navijac ferarija je sve to lijepo objasnio i ne treba glumiti Engleza jasno je da su isti godinama favorizovani i prema njima se kroje raznorazna pravila !!!

lijep pozdrav za sve one koji podržavaju Mercedes GP ekipu

i da

Jbg to i jest najgore. Sto je u ovoj utrci Red Bull bio tu negdje. Dok za sljedecu utrku moraju prilagoditi bolid novim pravilima, a Ferrari vec ima prilagodjen bolid ovim pravilima, jer oni nisu ni imali one stvari koje je imao Red Bull, a koje su sada zabranjene. Red bull je citav bolid pravio prema ovim dosadasnjim pravilima i sad ce im biti tesko odjednom preci na nova.Plivadon je napisao/la:Bravo careDirk je napisao/la:Formula je nazalost postala nesto sto gubi svaki smisao. U sred sezone mjenjati pravila i slicno nije ok i vrsni poznavaoc formule danasnji komentator i navijac ferarija je sve to lijepo objasnio i ne treba glumiti Engleza jasno je da su isti godinama favorizovani i prema njima se kroje raznorazna pravila !!!ajde jedno retoričko pitanje za sve fanove ferrarija i onog š.u.p.k.a. alonsa
gdje je on bio u prethodnim utrkama? eto samo to...gdje je bio na pocetku sezone? mozda cete se vadit na odg.da se zagrijavao,ovo ono,al svako ko ima imalo racionalno razmišljanje skontaće da su PRAVILA IZMJENJENA NA RUKU FERRARIJA,JER FERRARI DAJE NAJVIŠE NOVCA,ZBOG FERRARIJA SU UTRKE POPULARNE U ŠPANIJI,BRAZILU I ITALIJI
lijep pozdrav za sve one koji podržavaju Mercedes GP ekipu,a mrze Ferrari
i daOvo je Alonsova prva i zadnja pobjeda do kraja sezone
Slijedeća utrka je RedBullova i McLarenova
Jedina nada je da FIA vrati stara pravila, odnosno da ne traze pristanak svih timova. Kad su ih mogli izmijeniti bez slaganja svih timova, onda ih trebaju tako isto i vratiti. Jbg napravili su veliko sranje sa ovim.

Newey jel se tako zove glavni inžinjer? ma on će to sve riješiti,vjerujem ja u njega 
a Vettel je veći vozač od svih ostalih,jesi vidio po izlasku iz boxa treci put koliko ih je prošao?
kako je massu s lakocom
i zamislite sad kakva bi formula bila bez ferrarija? eto vam odgovora što se štima njima
ta neće se štimat Force Indiji
s njima i bez njih dođe isto 

a Vettel je veći vozač od svih ostalih,jesi vidio po izlasku iz boxa treci put koliko ih je prošao?
kako je massu s lakocom

i zamislite sad kakva bi formula bila bez ferrarija? eto vam odgovora što se štima njima

ta neće se štimat Force Indiji

- NK/RK Krivaja
- Kontakt:
Sada gledajući na RTL-u Nicki Lauda govori isto što i mi (barem nas većina) da je to što je uradila FIA potpuno besmisleno, i naziva ih pogrdnim imenimaPlivadon je napisao/la:Bravo careDirk je napisao/la:Formula je nazalost postala nesto sto gubi svaki smisao. U sred sezone mjenjati pravila i slicno nije ok i vrsni poznavaoc formule danasnji komentator i navijac ferarija je sve to lijepo objasnio i ne treba glumiti Engleza jasno je da su isti godinama favorizovani i prema njima se kroje raznorazna pravila !!!ajde jedno retoričko pitanje za sve fanove ferrarija i onog š.u.p.k.a. alonsa
gdje je on bio u prethodnim utrkama? eto samo to...gdje je bio na pocetku sezone? mozda cete se vadit na odg.da se zagrijavao,ovo ono,al svako ko ima imalo racionalno razmišljanje skontaće da su PRAVILA IZMJENJENA NA RUKU FERRARIJA,JER FERRARI DAJE NAJVIŠE NOVCA,ZBOG FERRARIJA SU UTRKE POPULARNE U ŠPANIJI,BRAZILU I ITALIJI
lijep pozdrav za sve one koji podržavaju Mercedes GP ekipu,a mrze Ferrari
i daOvo je Alonsova prva i zadnja pobjeda do kraja sezone
Slijedeća utrka je RedBullova i McLarenova

btw. Kud ćeš ga dalje kad je predsjednik FIA-e Žon Tod, bivši predsjednik Ferrarija, ustvari nije to mjesto predsjednika, ali svejedno.
@Plivadon: Dobro, svako ima svoje mišljenje, tako i ti (samo što je tvoje neargumentovano i skrojeno po navijačkoj privrženosti). Što se tiče početka sezone, bolid Red Bulla je bio dosta jači, s boljim performansama i brži, što je najbitnije. Oprosti što ću na ovo tvoje pitanje odgovoriti protupitanje, ali: Gdje je bio Red Bull, i sam Fetel, kad je Ferrari, tj. Alonso, dominir'o?
Kao navijač Ferrarija i Alonsa, slažem se da nisu trebali sad mijenjati pravila. Ali, definitivno nam ne treba još jedna sezona kojom će dominirati jedan tim (tačnije, jedan vozač).
I još nešto, nemoj miješati pojmove "mrziti" i "ne voliti".
Također, ne možeš ni samo tako reći da će sLIJedeća utrka biti u znaku Red Bulla i McLarena, ako je u ovoj Alonso napravio razmak u odnosu na Fetela od 20 sekundi... 
Još jedna tvoja nebuloza, po čemu je Fetel veći od recimo Alonsa? Ah, moj @Plivanod, kompleks prema najboljoj močadi na svijetu je gadna stvar.
Kao navijač Ferrarija i Alonsa, slažem se da nisu trebali sad mijenjati pravila. Ali, definitivno nam ne treba još jedna sezona kojom će dominirati jedan tim (tačnije, jedan vozač).
I još nešto, nemoj miješati pojmove "mrziti" i "ne voliti".

Još jedna tvoja nebuloza, po čemu je Fetel veći od recimo Alonsa? Ah, moj @Plivanod, kompleks prema najboljoj močadi na svijetu je gadna stvar.

- NK/RK Krivaja
- Kontakt:
Claus je napisao/la:@Plivadon: Dobro, svako ima svoje mišljenje, tako i ti (samo što je tvoje neargumentovano i skrojeno po navijačkoj privrženosti). Što se tiče početka sezone, bolid Red Bulla je bio dosta jači, s boljim performansama i brži, što je najbitnije. Oprosti što ću na ovo tvoje pitanje odgovoriti protupitanje, ali: Gdje je bio Red Bull, i sam Fetel, kad je Ferrari, tj. Alonso, dominir'o?
I još nešto, nemoj miješati pojmove "mrziti" i "ne voliti".Također, ne možeš ni samo tako reći da će sLIJedeća utrka biti u znaku Red Bulla i McLarena, ako je u ovoj Alonso napravio razmak u odnosu na Fetela od 20 sekundi...

Uh sto mi je Schumijeva kazna povula zivac, yebote. Hamilton u Kanadi napravi 2 incidenta i nema kazne. Button isto bio u jednom incidentu sa Hamiltonom u drugom sa Alonsom i kazne ga sa prolaskom kroz boks. A Schumiju odma 10 sekundi. Pas im mater.NK/RK Krivaja je napisao/la: Sada gledajući na RTL-u Nicki Lauda govori isto što i mi (barem nas većina) da je to što je uradila FIA potpuno besmisleno, i naziva ih pogrdnim imenimaVraćanjem na Valencia stanje (kao što su i prije bila pravila) protive se naravno Ferrari i Sauber koji djeluje pod pritiscima Ferrarija. Isto tako, i Šumaherova kazna u ovoj utrci je bila prestroga a što je ponovo FIA kriva jer svaku utrku mijenja se steward, tj. svaku utrku je drugi bivšiv ozač F1. Smiješno je postalo, nije više F1 što je bila...
btw. Kud ćeš ga dalje kad je predsjednik FIA-e Žon Tod, bivši predsjednik Ferrarija, ustvari nije to mjesto predsjednika, ali svejedno.

- NK/RK Krivaja
- Kontakt:
A pogotovo Hamilton u Monaku, no sam je Šumi izjavio da je kriv, i da je mislio da će kazna biti klasični prolaz kroz boks i čudio se što je dobio i 10 sekundi stajanja u boksu, jbg...Bilal je napisao/la:Uh sto mi je Schumijeva kazna povula zivac, yebote. Hamilton u Kanadi napravi 2 incidenta i nema kazne. Button isto bio u jednom incidentu sa Hamiltonom u drugom sa Alonsom i kazne ga sa prolaskom kroz boks. A Schumiju odma 10 sekundi. Pas im mater.NK/RK Krivaja je napisao/la: Sada gledajući na RTL-u Nicki Lauda govori isto što i mi (barem nas većina) da je to što je uradila FIA potpuno besmisleno, i naziva ih pogrdnim imenimaVraćanjem na Valencia stanje (kao što su i prije bila pravila) protive se naravno Ferrari i Sauber koji djeluje pod pritiscima Ferrarija. Isto tako, i Šumaherova kazna u ovoj utrci je bila prestroga a što je ponovo FIA kriva jer svaku utrku mijenja se steward, tj. svaku utrku je drugi bivšiv ozač F1. Smiješno je postalo, nije više F1 što je bila...
Ja ti se kunem da je ovo zadnja pobjeda Alonsa ove sezone,evo ako Alonso pobjedi još jednom obrisacu se sa forumaClaus je napisao/la:@Plivadon: Dobro, svako ima svoje mišljenje, tako i ti (samo što je tvoje neargumentovano i skrojeno po navijačkoj privrženosti). Što se tiče početka sezone, bolid Red Bulla je bio dosta jači, s boljim performansama i brži, što je najbitnije. Oprosti što ću na ovo tvoje pitanje odgovoriti protupitanje, ali: Gdje je bio Red Bull, i sam Fetel, kad je Ferrari, tj. Alonso, dominir'o?
I još nešto, nemoj miješati pojmove "mrziti" i "ne voliti".Također, ne možeš ni samo tako reći da će sLIJedeća utrka biti u znaku Red Bulla i McLarena, ako je u ovoj Alonso napravio razmak u odnosu na Fetela od 20 sekundi...

Jel boga ti dominiro prošle sezone?,koliko je Vettel imao pehova samo? te na jednoj utrci mu otkaže svjećica na drugoj se sudari sa Webberom :S Ove godine je stariji ,iskusniji

nesmijem ni pomisliti šta bi bilo da su bile obrnute uloge

Red Bull je objektivno jača ekipa od Ferrarija za sad

i da Vettel je meni veći vozač od Alonsa,samo zbog ponašanja

- RK Gradacac
- Kontakt:
- majestic24
- Kontakt:
Plivadon,pises gluposti. Koga je to Vettel danas prestigao??? Hamiltona kroz box a Massu je samo obisao zbog cinjenice da je imao nove gume na svom bolidu samo 2 kruga a masa oko 20.
P.S
Hold the gap, maintain the gap, keep station
Ma jok,nema u red bullu odredbi. Sve cisto.
P.S
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Hoces da kazes da ga Webber nije napadao? A u svakom slucaju sada su dozvoljene timske odredbe, ali to ne znaci da ih u Red Bullu primjenjuju. To se i vidjelo danas.majestic24 je napisao/la:Plivadon,pises gluposti. Koga je to Vettel danas prestigao??? Hamiltona kroz box a Massu je samo obisao zbog cinjenice da je imao nove gume na svom bolidu samo 2 kruga a masa oko 20.
P.S
uglavnom se ne dešava kao prošle sezone da massa mora usporiti i pustiti alonsa 
Zato poštujem Red Bull

Zato poštujem Red Bull
- majestic24
- Kontakt:
Neznam bas koliko je on zelio da "napada". Svjezije gume,letio je stazom u tom trenutku...i kad je krenuo da pretice pustio je gas. Webber nikad neposustaje i nikad se ne bojiBilal je napisao/la:Hoces da kazes da ga Webber nije napadao? A u svakom slucaju sada su dozvoljene timske odredbe, ali to ne znaci da ih u Red Bullu primjenjuju. To se i vidjelo danas.majestic24 je napisao/la:Plivadon,pises gluposti. Koga je to Vettel danas prestigao??? Hamiltona kroz box a Massu je samo obisao zbog cinjenice da je imao nove gume na svom bolidu samo 2 kruga a masa oko 20.
P.S
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.