Newcastle United F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Jeste li zadovoljni dosadasnjim transferima?

1. Da
21
72%
2. Ne
8
28%

Ukupno glasova: 29

gloryhunter
Kontakt:

Re: Newcastle United F.C.

Post Postao/la gloryhunter » 07 jul 2011, 21:05

Najbolji scenarij:
Enrique potpisao novi ugovor.
Routledge prodan za 1.5M
N'Zogbia kupljen za 9M
Kupljen novi napadač Sturridge
Sud presudio u korist Newcastlea, N. Taylor postao nova Svraka
............
Kad malo razmislim ne trebamo novog AMF-a... Tu je Ben Arfa, bolji da Vuckic dobije prostor za igru nego Canales. Znaci Vuckic kao zamjena Ben Arfi...

4-4-3 najbolja postava
.......harper.........
simpson.....saylor....colo....enrique...
barton......tiote......cabaye.....
nzogbia....ba...........ben arfa

realnije je da ce bit 4-4-1-1

----------harper--------
simpson-----saloyr---colo---enrique
barton------tiote-----cabaye----jonas
-----------ben arfa------
--------------demba ba--------------

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 jul 2011, 10:53

Coloccini je novi kapiten.
slika

Neki su željeli Bartona, no kako postoji mogućnost (velika) da će napustiti klub, onda je ta opcija automatski otpala. Coloccini ima zagarantovano mjesto u timu, a jedan je od iskusnijih, te je prošle godine pokaz'o da je njegova igra napredovala. Da, im'o je nekoliko pogrešaka koje su Newcastle koštale golova i bodova, no svojom borbenošću i srčanošću je to anulirao.

Bravo Colo.

Dobro je, nismo bili zlosutnice kada je Routledge u pitanju. McLaren ga za 2 miliona funti dovodi u Nottingham. :mrgreen:

slika
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 08 jul 2011, 12:13

Uvijek me impresionirala Coloccinijeva borbenost, al' frizura mu je... :mrgreen:

Per Ciljan Skjelbred
Kontakt:

Post Postao/la Per Ciljan Skjelbred » 08 jul 2011, 14:23

Colo izabran za kapetana

Stoper Newcastle Uniteda Fabricio Coloccini (29) naslijedio je kapetansku vrpcu od Kevina Nolana, te će biti prvi izbor za kapetana u sljedećoj sezoni. Fabricio je za Newcastle nastupio 115 puta u svim natjecanjima i postigao četiri pogotka. U karijeri je osim za Svrake igrao za Bocu Juniors, Milan, San Lorenzo, Alaves, Atletico Madrid, Villarreal i Deportivo la Corunu odakle je na ljeto 2008.g. došao na sjeveroistok Engleske. Coloccini ima već kapetanskog iskustva jer je u Deporu bio kapetan, a bio je kapetan i Newcastlea u utakmici protiv Wigana (2-2) igranoj u listopadu prošle godine. Prema Chronicle Liveu Colo je u utrci za kapetana pobijedio Joeya Bartona, Stevena Taylora i Stevea Harpera.

Nakon što je postao kapetan Colo je izjavio: ''Oduševljen sam što sam imenovan za kapetana Newcastle Uniteda. To je jedan od najponosnijih trenutaka u mojoj karijeri. Drago mi je što je Pardew pokazao povjerenje prema meni. To mi mnogo znači.''

Pardew je još dodao: ''Nisam oklijevao kada sam izabrao Fabricija za kapetana za sljedeću sezonu. On će voditi momčad drugačiji način od Kevina, ali njegov profesionalizam, stav i fantastičan karakter su napravili od njega izvanrednog kandidata i u mojim razmišljanjima, mislim da sam donio potpuno pravilnu odluku.''

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 08 jul 2011, 23:58

slika
treci dres je ovaj narancasti...jesu ovo nolanu izrezali glavu sa slike :lol:
meni je bolji onaj od prije dvi godine
slika

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 09 jul 2011, 10:13

Definitivno ništa od Erdinca.

Kod: Označi sve

“He will not be going to Newcastle. The player decided not to move and he is staying in Paris for next season."
Priča se da postoji neko drugo ime na listi želja (napadač je), al' da se ne radi o Shane Longu. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 09 jul 2011, 13:16

Monolog je napisao/la:Definitivno ništa od Erdinca.

Kod: Označi sve

“He will not be going to Newcastle. The player decided not to move and he is staying in Paris for next season."
Priča se da postoji neko drugo ime na listi želja (napadač je), al' da se ne radi o Shane Longu. :D
Da nije Zigic? :mrgreen: :lol:
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 09 jul 2011, 13:28

Moglo bi se za koji milijun sa Cityeve liste za odstrel probrati koje ime:

Lista otpisanih:
Shay Given
Wayne Bridge
Nedum Onouha
Michael Johnson
Shaun Wright-Philips

Vladimir Weiss??
Craig Bellamy

Roque Santa Cruz
------------------------------
Protiv SWP-a i Bellamya neman nista protiv, tesko cemo dovest nekog boljeg... njih dvojicu za 5M skupa u paketu :P

NEWCASTLE
Kontakt:

Post Postao/la NEWCASTLE » 09 jul 2011, 13:32

Ma čisto sumnjam da ćemo dovest nekog da valja napadača .. Jedino neki free agent .. nevjerujem da ce debeli dat para .. Samo kad bi zadrzali ovo sto imamo odlicno bi bilo ..
Ovo bi po meni bio najbolji sastav .. S tim da su jos tu Gosling i Marveaux koji mozda mogu nesto napravit ..

_____________Harper (Krul)________________

Simpson____Taylor (Will)____Collo____Enrique (Ferguson)

___________Cabaye_________Tiote__________

Guttierez__________Barton___________Ben arfa

____________________Ba___________________

Subs: Wiliamson,Ferguson,Marveaux,Gosling,Ameobi

EDIT: ili mozda 4-1-4-1 S tim da Tiote bude jedini zadnji vezni ,a Cabaye ide na CMF
Zadnja izmjena: NEWCASTLE, dana/u 09 jul 2011, 13:49, ukupno mijenjano 1 put.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 09 jul 2011, 13:33

Nije se nigdje njegovo ime spomenulo, a i da jeste, to bih svrst'o u onu poznatu "novinska patka". :mrgreen: Napadač koji bude dolazio će zadužiti broj 9, a to sigurno neće biti Žigić. Kada Ba nije dobio taj broj, male su šanse da bi ga dobio Nikola. :mrgreen:

Kad smo već kod broja, Ben Arfa je prije 2 dana nosio broj 10. Dakle, odlaskom Routledge-a bi se otvorila mogućnost da Hatem zaduži dres sa ovim brojem (mada, isti i ne predstavlja neki važan segment kod Svraka).

@Gloryhunter,
Ja bih uzeo Onouhu i SWP-a, ostale i ne bih. Mada, nije ni Onouha igrač koji bi igr'o u 1. postavi, al' mog'o bi tu i tamo uletiti kada povrede i suspenzije pokose ekipu. SWP bi mog'o pomoći, no ni njega ne vidim u 1. postavi. Bellamy je svoje završio u onih 4-5 sezona na St. James Parku, a u prilog mu ne idu ni godine (za 3-4 dana će napuniti 32).

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 09 jul 2011, 13:39

Routledge ide za 2M u Nottingham Forest :?: Još prodat Percha isto njima za 1M i dobro je.
Onouha može na stopera i na desnog beka, ali to bi ugušilo Kadara i Taverniera a oni imaju potencijal, i godinu su stariji nego proslu sezonu :lol:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 13 jul 2011, 10:44

Joey Barton neće igrati na američkoj turneri (protivnici Newcastlea su: Sporting Kansas, Orlando City i Columbus Crew), zbog nemogućnosti dobijanja američke vize (njegovi problemi u prošlosti). Zato će Joey putovati sa rezervnom ekipom Svraka na mini turneju u Holandiju, gdje će protivnici biti Utrecht i Almere. O ovome se pričalo i prije par mjeseci, tako da ovo i nije iznenađenje. No, danas je to i ozvaničeno, tako da...

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 13 jul 2011, 12:10

steta, uostalom imaju 3 utakmice u engleskoj: darlington, leeds i fiorentina tako da ce valjda tu malo vise igrati :mrgreen:
pardew ne odustaje od erdinca, kaze da je newcastle veci klub od PSG-a i da treba doc...
daj ili njega ili sturridgea i to je to...nemojte longa imamo previse championship napadaca :mrgreen:

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 14 jul 2011, 14:29

This is what Alan Pardew told the Newcastle press:

“We’re looking at getting one or two more players in before the window closes, but we’ve also got a big squad.”

“We need to move one or two on, that’s where we are.” “One or two players aren’t going to get the first-team action they deserve for the type of player they are.”

“They’ll be better off getting first-team football elsewhere, be it on loan or permanently.”

Lažljivci, ništa od 35M, na kraju neće dovest ni ova 2 igrača, ako i dovedu jedan će bit free agent :lol: :x :P :oops:

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 14 jul 2011, 14:32

''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 14 jul 2011, 18:41

http://www.skysports.com/story/0,,11095_7036787,00.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Uf, ništa od Taylora (Neila :mrgreen: ). Momak je potpisao novi četverogodišnji ugovor, to jest, trebao bi potpisati.

http://www.skysports.com/story/0,,11095_7036788,00.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Al' bitnije, Pardew veli kako Newcastle dovodi top-class devetku ovo ljeto. Pretpostavljam Eto'o. :mrgreen:
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 14 jul 2011, 20:27

N'Zogbia - ništa
Taylor - ništa

neće nitko doć u klub. vidit ćete.
Prodani će biti: Xisco, Ranger, Routledge, Perch i možda Willamson. To je sigurno. I tu ima najmanje 5M od prodaje bez Willamsona.

12-15 mjesto je domet po ovome :roll:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 jul 2011, 10:16

@Bertronja (znaš da ja volim ovako),

Mišljenja sam da je to samo obmanjivanje (mislim na prvoklasnog napadača) navijača i simpatizera Svraka. Malo je vjerovatno da neki napadač svjetske klase završi u crno-bijelom dresu. Malo. Osim ukoliko Bendtnera oni ne smatraju za takvog (pročitah to prije 2-3 dana, al' dobro je pa je to odmah demantovano :mrgreen: ). Dakle, ako ćemo biti iskreni, moguće je da Pardew dovede nekog napadača, al' sumnjam da će to biti neki striker koji zabija skoro svaku priliku koja mu se ukaže (Eto'o :mrgreen: ).

Što se tiče Taylora, ne znam zašto je ovo uradio. Fakat ne znam. Tako nam je iz ruku izbio tih 7-8 miliona funti (njegovim dolaskom bi se prod'o Jose Enrique :mrgreen: , a ovako će Jose sljedeće ljeto otići bez odštete). Jbg, on zna (valjda) šta je najbolje za njega, mada sam ja mišljenja da je donio pogrešnu odluku.

N'Zogbia će (kao što je i @Bertrand prije pis'o) vjerovatno u Aston Villu, jer su se oni riješili dvaju krila (Younga i Downinga). Odšteta bi mogla biti oko 10 miliona funti.

U svakom slučaju, propustili smo 2 odlična pojačanja (N'Zogbia i Taylor) za tih 11-12 miliona, a to se mora nadoknaditi u sljedećih par sedmica. Jednostavno, potrebno je još malo osvježenja, a naravno i da se ovaj višak koji bi dobijao šanse na kapaljku (svaku 5. utakmicu po 2-3 minute :mrgreen: ) proda te da se tako namakne još koji dinar.

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 15 jul 2011, 13:48

PARDEW = OBMANA, LAŽLJIVAC!!!!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 15 jul 2011, 22:27

Iskreno, klubovima sa relativno malim budžetima je najisplatnije tražit pojačanja u Bundesligi i Francuskoj, jer su cijene jako niske.

Pišem iz razloga što spominjete Belamya i dr neke igrače. Jednostavno tona je igrača, koji su približne kvalitete ,a sa niskim cijenama ,u te dvije lige. Naravno, tu je rizik neprivikavanja-al' samo malo unaprijedit skauting i biće. :D
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.