Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

neno#4
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la neno#4 » 11 jul 2009, 00:47

ma kakav vise suton......ja sam postavio ono sa indexa radi reda.....realno ljudi nije menso samo kriv....haj krenemo ovako:nemanja(mlad,perspektivan,dobar sut solidan ulaz....dvojka zarobljena u tijelu jedinice,najveca mana nekonstantnost i nizak...kad te poklopi veci play nista nema od tebe....samo sta mu je dule uradio,usput i otasevicu s njim..napunio ih po 4 licne za 25 minuta....zlaja,realno kojeg ja najvise gotivim i jedan od prvih pobornika dolaska u bosnu....realno meni nemanja nije tu nista bolji,zlaja ima pregled igre ulaz kao i on mozda i bolji samo sto nemanja ima malo bolji sut....realno ravnopravno da podijele minute.....o nihadu ne treba pricat,nadat se da ce jos bolje nastavit...minja mnogo stagnirao,ovo sa zvezdom mu nije trebalo,po info sa kojima ja raspolazem treba u vojvodinu na posudbu....da je dosao u bosnu bilo bi mu dva puta bolje..ali on je zakleti zvezdas...tako da samo zvezdu voli.....kari ga gurao da igra krilnog centra a on to ne moze on je krilo klasicno....opacak fin igrac pravi back - up za jedno 15 minuta ali igrom slucaja mora biti prvi izbor....mujo- svi znamo kakav je moze ubost po koju tricu u odbrani talasika....solidan ali nije za repke a posto boljeg nemamo moramo se krpit i ovako..... edo taraba kakav je bio i ostat ce...keno bajramovic jednostavno previse je nekonstantan jednu 20 drugu 3.......kiki jos nije jak fizicki a pitanje je da li ce biti i jak ikada da se gura sa ovim jakim centrima....jazvin bomba u glavi gura se tuce...bacanje ne zna ubost....esmir rizvic :D :D :D ,to je moj komentar na ovog momka....jos varda e on ako bude htio moga bi biti solidan..nema druge vratit nenu iz penzije ionako fali bek suter....a da je i mirza tu,i goran,i domercant tesko bi islo....mirza samo trice puca nista pick n'roll....gorana ako stane zaledi ga..jedino taj bi domercant bio pravo pojacanje...jest mesno ublehas nema dalje...ali realno ljudi nema ekipe kako treba.....prosla su vremena nene,firketa,dzevde kada se ginulo za ovaj dres i igralo iz ljubavi...
@The Game,preporucujem da tebe pogledaju,ja licno znam kako odbranu igras jer osjetim na svojoj kozi :D :D ....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 11 jul 2009, 01:15

A neno jarane, pa zovi mensu, ko sto sam prije napisao mogao bih bolje od rizvica navijat, makar volim Bosnu vise neg on, al znam i pokoju trojku zabit sto jest jest

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 jul 2009, 10:38

neno#4 je napisao/la:nemanja(mlad,perspektivan,dobar sut solidan ulaz....dvojka zarobljena u tijelu jedinice,najveca mana nekonstantnost i nizak...kad te poklopi veci play nista nema od tebe....samo sta mu je dule uradio,usput i otasevicu s njim..napunio ih po 4 licne za 25 minuta....zlaja,realno kojeg ja najvise gotivim i jedan od prvih pobornika dolaska u bosnu....realno meni nemanja nije tu nista bolji,zlaja ima pregled igre ulaz kao i on mozda i bolji samo sto nemanja ima malo bolji sut....realno ravnopravno da podijele minute........
neno nemanja ima 192 cm, a jovanovic 180 pa prvi nizak, a drugi nije?
ipak neno nemanju hoce najveci klubovi a zlaja je na 3 godine u bosni, ne umanjujem ja uopste zlaju koji je fantastican za nas, ali nemanja je daleko perspektivniji i najveca mu je mana sto se tice organizacije da nema neki pregled igre

ostalo sto se tice repke, sem ede za kojeg si malo pretjerao vise manje se slazem sa tobom
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 jul 2009, 12:03

@nermine,
kralju gdje sam ja to napisao da zlaja nije nizak???naravno da je nizak.....nemanja ima problem kad mu preneses loptu preko centra gubi na agresivnosti,ne moze nista da brani,vidio si to i u proslim kvalifikacijama,ove godine sam ga toliko puta gledao da sam vidio da nije napredovao ...jeste samo malkice ali ne moze opet biti glavni igrac,vidjet ces nermine....nema adekvatan pas i kad prvu promasi gotov je tesko se vadi,jer nema rutinu i tu konstantu.....to za tau je bilo prenapuhano,da je on veliki talenat toliko njega bi dule vec uzeo vjeruj mi...edo bavcic jednostavno taj covjek nikada nije mogao odigrati odlicnu utakmicu sve nesto prosjecno,kao npr. jasmin hukic samo na malo manjem nivou od njega..u pocetku jasmin je bio doktor,sada je opet ispred ali jednostavno ili je izgubio motivaciju ili ga je malo piva unistila :D :D :D ....

Ostalo je samo ime.....

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 11 jul 2009, 17:22

Nekada ponajbolji igrač NLB lige u dresu Širokog, standardni BiH reprezentativac, protekle je dvije godine proveo u najkvalitetnijoj ligi Europe, španjolskoj ACB u dresu Polaris World Murcie.

"Odličan je igrač koji će nam zasigurno biti veliko pojačanje na pozicijama 2 i 3. Pouzdan, borben, uporan i sjajnog je šuta, uz veliko iskustvo", prokomentirao je potpis ugovora sportski direktor Matej Mamić.

Opačak je u 24 utakmice ACB lige prosječno igrao 12,8 minuta, postizao 3,8 koševa uz 1,2 skoka, 0,7 asistencije i 0,5 ukradene lopte s tim da mu je u drugom dijelu sezone opala minutaža. Kao reprezentativac BiH, Cedeviti bi se Opačak mogao priključiti tek krajem rujna, budući da bi se reprezentacija naših susjeda kroz dodatne kvalifikacije mogla plasirati na Eurobasket. U kvalifikacijskoj skupini B, koju je BiH završila iza Velike Britanije i Izraela novo pojačanje Cedevite igrao je svih 6 utakmica, prosječno 25,3 minute, postizao 7,7 koševa uz 3 skoka, 1 asistenciju i 0,5 ukradenih lopti.

Dobro je, sad ce se moci koncentrisati samo na igre u reprezentaciji, kad je za ove sokove potpisao.

Boubacar Dialiba
Kontakt:

Post Postao/la Boubacar Dialiba » 11 jul 2009, 20:08

Počelo je kada je pozvao Domercanta i dao mu ovlasti da sam igra cijelo Evropsko prvenstvo, a da ostali gledaju. Završilo katastrofom. Kasnije je velike nade polagao u Bremera, od kojeg je uvijek bolji bio Gordić. Sada vraća Vardu, čovjeka kojemu BiH nije ni rezervna domovina. Nema hrabrosti ni da prekriži Gorana Sutona, nakon što je ovaj jasno rekao da ne želi igrati za BiH. Nema hrabrosti da ohladi Kenana Bajramovića, kad se ovaj iz utakmice u utakmicu šprda sa reprezentativnim dresom. Spreman je pozvati Amerikanca koji će biti 12-ti igrač reprezentacije, iako to narušava kult i smisao iste. Bremer i Domercant nemaju veze s BiH!!!
Mensur Bajramović nema dovoljno karaktera da napravi uspjeh sa našom reprezentacijom i žalosno je da iz godine u godinu zauzima poziciju selektora.
Najveći problem je svakako što se košarkaši moraju moliti da igraju za reprezentaciju, pa ni Phil Jackson ne garantuje uspjeh. Tako da, sad zasad, Mensur nije glavni problem. Sada s ponosom igraju za BiH Đedović, Kikanović i ostali koji nisu imali dovoljno minuta u sezoni i koji nemaju jake ugovore. Čim im se promijeni status, naglo će da osjete umor kada ih domovina zovne. Zato je Dirk Nowitzki apsolutna legenda!

mgogic
Kontakt:

Post Postao/la mgogic » 11 jul 2009, 23:22

Sve ovo gore napisano stoji,nije to ekipa koja je bila prije desetak godina,ali dobar trener,pravi strucnjak bi od ove ekipe izvukao maximum,doveo bi bagru u red,pa bi onda u Ceskoj bilo +20 za nas,sto je realno stanje kad gledamo nasu i njihovu ekipu,pa bi onda u Britaniji dobili glatko a ne zajebavali se i popusili,i onda se nadali da ce ih Cesi dobiti na svom terenu,pa onda ne bi prokockali dvocifrenu prednost iz poluvremena u Izraelu.ili makar samo jedno od ova 3 navedena su nam bila dovoljna da se plasiramo!!!Ne moze jedna ekipa igrati cijelo poluvrijeme dobro i onda to za 5 minuta 3/4 sve pojebati,i u tome biti tako konstantna pod jednim trenerom i tako stalno,a da je do igraca!A i potezi u sklopu utakmice su u najmanju ruku diskutabilni svakom,ali svakom laiku koji je samo ponekad gledao kosarku!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 13 jul 2009, 20:54

Košarkaška reprezentacija već danima proživljava peh za pehom na pripremama pred baraž za Euro basket. Selektor Bajramović suočio se sa brojnim otkazima a posljednji u nizu je i otkaz Saše Vasiljevića.
I kada se činilo da iz ove kože ne možemo, zasjalo je sunce selektoru Bajramoviću.

Naime, Bajramović je uputio poziv playmakeru novosadske Vojvodine, Marku Popoviću što je ovaj bez dvojbe prihvatio i u nekoliko narednih dana će doći u Zenicu na okupljanje naše reprezentacije.

Pridoda li se tome činjenica da je i Zlatku Jovanoviću odobreno bh državljanstvo onda bi na poziciji organizatora igre bili zaista solidno popunjeni, uzimajući u obzir da pored dvojice navedenih košarkaša, imamo i Nemanju Gordića na istoj poziciji.

Popović je rođen 3. marta 1984. godine u Sarajevu a košarkaško iskustvo stekao je igrajući za KK Zastavu,(2000.-2002.), Beopetrol (2002.-2003.), Atlas (2003.-2004.),Ibon Nikšić (2004.-2005.), KK Sloga (2007.-2008.) a trenutno brani boje Vojvodine iz Novog Sa
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 24 jul 2009, 16:30

MB je definitivno najveci krivac za lose rezultate. Mirza Teletovic je u top 5 KC u evropi,a u nasoj repki uglavnom sjedi na klupi. Kenan Bajramovic,ima on reprezentativni kvalitet,al nekada mislim da on igra samo zbog prezimena. MB radi velike gluposti. Sjecate li se one utakmice u izraelu,kad smo u prvom poluvemenu zabili 12 trica. Mislim da je Teletovic zabio 3 zaredom i covjek ga vadi na klupu,a ubaciva tamo nekog bavcica koji se nezna spojiti s loptom. Na kraju smo naravno,IZGUBILI. Pa zasto vjerovati u uspjeh repke,kad je neki dan izgubili 27 poena od neke Madjarske,u koje najpoznatiji igrac igra u nekoj 5 ligi grcke. Sta ce biti kad dodje parker,turiaf???
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 24 jul 2009, 16:49

pa nece ni doci zato sto cemo izgubit od portugala i belgije tako da se ja ne nedam nicemu ma kakvi mi
nemamo mi nekih kvalitetnih igraca sem teletovica
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 24 jul 2009, 20:32

majestic24 je napisao/la:Mirza Teletovic je u top 5 KC u evropi
smodis, ilyasova, turkcan, childress, batiste, haislip

izbaci svojicu koja su slabiji od mirze prosle sezone bili...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 25 jul 2009, 00:14

KK_Bosna je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:Mirza Teletovic je u top 5 KC u evropi
smodis, ilyasova, turkcan, childress, batiste, haislip

izbaci svojicu koja su slabiji od mirze prosle sezone bili...
childress klasicno krilo,a batiste, koji batiste iz pao - a,po visini je KC,ali igra centra....ali slazem se da nije bio medju pet,evo dodam ja jos andersena,novica velickovic,kristof lavrinovic,shaun stonerook........ovo mi je naumpalo ono od oka........

Ostalo je samo ime.....

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 25 jul 2009, 00:24

majestic24 je napisao/la:MB je definitivno najveci krivac za lose rezultate. Mirza Teletovic je u top 5 KC u evropi,a u nasoj repki uglavnom sjedi na klupi. Kenan Bajramovic,ima on reprezentativni kvalitet,al nekada mislim da on igra samo zbog prezimena. MB radi velike gluposti. Sjecate li se one utakmice u izraelu,kad smo u prvom poluvemenu zabili 12 trica. Mislim da je Teletovic zabio 3 zaredom i covjek ga vadi na klupu,a ubaciva tamo nekog bavcica koji se nezna spojiti s loptom. Na kraju smo naravno,IZGUBILI. Pa zasto vjerovati u uspjeh repke,kad je neki dan izgubili 27 poena od neke Madjarske,u koje najpoznatiji igrac igra u nekoj 5 ligi grcke. Sta ce biti kad dodje parker,turiaf???

Mirza je nije ni blizu top 5 igraca na svojoj poziciji!!DAvno sam rekao dok ne popravi vodjene lopte i lednu tehniku ostat ce prosjek!!Samo uzmi zadnhijh 10 utakmica i sve ce ti biti jasno!!Zasto plujes po kekanu nije mi jasno,momak je igra odlicno"bolji je od mirze momentalno!!

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 27 jul 2009, 14:55

SUTON: O BIH NISAM RAZMIŠLJAO

Goran Suton, Sarajlija koji je odbio da nastupa za reprezentaciju BiH, nije se našao na spisku Jasmina Repeše, selektora košarkaške reprezentacije Hrvatske uoči predstojećeg Evropskog prvenstva u Poljskoj.

Ipak, u razgovoru za Index, Suton je naglasio da još uvijek postoji mogućnost da se priključi selekciji naših zapadnih komšija.

„Rekao sam Repeši da vjerojatno neću imati vremena zbog ljetne NBA lige i planova u Americi. Prva godina je razumljivo najteža“, objasnio je Suton dodavši:

„No, ništa nije sigurno. Sve će se znati za nekoliko dana. naredne sedmice planiram nazvati Repešu, a prije toga ću razgovarati s ljudima u Utah Jazzu koji će mi reći kako razmišljaju.“

Suton kaže kako o igranju za reprezentaciju BiH, nije ni razmišljao.

„Hrvatska je bolja ekipa, jača reprezentacija, ima bolji imidž u Europi i nije tajna da ti je bolji rejting ukoliko igraš za Hrvatsku. Uostalom ja sam Hrvat, moj djed je Hrvat i moj otac je Hrvat. Oni su iz Hercegovine i ponosni smo što smo Hrvati“, tvrdi Suton.

SMRAD
Cuva Bog Zelju svog!

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 27 jul 2009, 15:13

mirzza je napisao/la:SUTON: O BIH NISAM RAZMIŠLJAO

Goran Suton, Sarajlija koji je odbio da nastupa za reprezentaciju BiH, nije se našao na spisku Jasmina Repeše, selektora košarkaške reprezentacije Hrvatske uoči predstojećeg Evropskog prvenstva u Poljskoj.

Ipak, u razgovoru za Index, Suton je naglasio da još uvijek postoji mogućnost da se priključi selekciji naših zapadnih komšija.

„Rekao sam Repeši da vjerojatno neću imati vremena zbog ljetne NBA lige i planova u Americi. Prva godina je razumljivo najteža“, objasnio je Suton dodavši:

„No, ništa nije sigurno. Sve će se znati za nekoliko dana. naredne sedmice planiram nazvati Repešu, a prije toga ću razgovarati s ljudima u Utah Jazzu koji će mi reći kako razmišljaju.“

„Hrvatska je bolja ekipa, jača reprezentacija, ima bolji imidž u Europi i nije tajna da ti je bolji rejting ukoliko igraš za Hrvatsku. Uostalom ja sam Hrvat, moj djed je Hrvat i moj otac je Hrvat. Oni su iz Hercegovine i ponosni smo što smo Hrvati“, tvrdi Suton.

SMRAD
Normalno da je smrad, al opet tesko ce se on i u hrvatskoj izboriti za mjesto, i ovo zadnje me nesto bas bode u oci, ako je iz Hercegovine valjda je logicno da igra za BiH, al hajd kad je glup.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 27 jul 2009, 15:27

The Game je napisao/la:

SMRAD
Normalno da je smrad, al opet tesko ce se on i u hrvatskoj izboriti za mjesto, i ovo zadnje me nesto bas bode u oci, ako je iz Hercegovine valjda je logicno da igra za BiH, al hajd kad je glup.
GLUP JE KO K....
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 27 jul 2009, 15:31

juventus 0244 je napisao/la:
The Game je napisao/la:

SMRAD
GLUP JE KO K....
Ko dva, ne ko jedan, malo je

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 27 jul 2009, 21:01

ovo je index objavio prije nekog vremena a inace je senzacionalisticki i doooobbbrrroooo vuce vodu na njihov mlin tako im netreba vjerovati inace sto je goran bio na okupljanju repke kada je neno bio selektor ako nije razmisljao o BiH
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 27 jul 2009, 21:02

kako smo igrali sa CG? :? :?
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 27 jul 2009, 21:33

nije još gotovo.
vode crnogorci +15 na kraju treće četvrtine.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: riki46, schalke i 13 gostiju.