Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: FC Manchester United
Hajmo jos Nasri,Rodwel,Snaider i ja presretan,malo je rec
Raja nije me bilo dugo pozz za sve,i da se dogodi jos koji dobar transfer.amin

Bujrum!amar_giggs je napisao/la:Hajmo jos Nasri,Rodwel,Snaider i ja presretan,malo je recRaja nije me bilo dugo pozz za sve,i da se dogodi jos koji dobar transfer.amin

Malo si ambiciozan 80 milki valja dati za ovu trojicu sto je previse. Nasri i Rodwell i dosta!
Zadnja izmjena: haxonja, dana/u 08 jul 2011, 14:23, ukupno mijenjano 1 put.
There is only one United!!!!
I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.
Malo je preambiciozni i bespotrebno kupiti još igraca nakon nekoga ko bi popunio sredinu.
-
- Kontakt:
Ma Rodwel bi grmio vjerujte mi jos je i Englez veoma zahvalan igrac,svakako se rijesit Gibsona mozda i Carricka,treba bit ambiciozan,pa zamislite kakvi bi bili,Liga bi postala nerealna kunem se! 

5 novih igraca u formaciji iako bi donijelo dosta verstatilnosti bio bi velik rizik. Ne zna se kako bi se igraci uklopili i kako bi radili zajedno. Da tebe stave da igraš u nekoj ekipi sa hrpom nepoznatih ljudi imao bi poteskoce da se prilagodiš i prostudiraš sve.
Vjerujem da ce SAF kupiti još samo jednog igraca, po natpisima su to ili Nasri ili Sneijder. Nakon toga je fajront.
Usput, Smalling produžio ugovor.
Vjerujem da ce SAF kupiti još samo jednog igraca, po natpisima su to ili Nasri ili Sneijder. Nakon toga je fajront.
Usput, Smalling produžio ugovor.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Dolazak Nasri-ja bi dobrano pojačao Manchester, a tako biste sredili 3 muhe jednim udarcem (oslabili Arsenal, syebali Manchester City, a pojačali vlastite redove).
Čovjek koji može igrati po krilima, a može i kao ofanzivni pa u nekim ludim kombinacijama i kao centralni vezni. Sad, pitanje je da l' će on zabiti nož u leđa Wengeru i navijačima Arsenala?! Sigurno da ukoliko želi osvajati trofeje (a koji igrač to ne želi), onda je logičan izbor United. Ukoliko će se, pak, okrenuti mirisu novca, onda će odabrati plavu stranu Manchestera i to je to. Mada, mog'o bi on biti veliki u očima Arsenalovih navijača kada bi ostao u klubu produživši ugovor.
Već sam pis'o da se ja ne bih odlučio za Sneijdera (ili, kada bih se odlučio za njega, onda bih igr'o sa samo Rooneyem u napadu). On je odličan igrač; sigurno jedan od najboljih na svojoj poziciji, al' njegova defanziva i nije na nekom zavidnom nivou. Ubacivanjem Sneijdera bi značilo i ubacivanje dodatnog defanzivca koji će "čistiti" za njim.
...Carrick....Fletcher....
Valencia...........Young/Nani
..........Sneijder......
..........Rooney......
Ovako to ja vidim (moguće je da sam ful'o dosta toga, ne bježim od toga). U slučaju Nasri-ja, onda bih istog stavio il' na poziciju desnog krila (znao je to igrati u Arsenalu; protiv Porta je briljir'o na toj poziciji), ili umjesto Younga/Nani-ja na lijevom, a Rooney bi igr'o polušpica te Chicarito klasičnog napadača.
Carrick..........Fletcher
Nasri/Valencia..........Young/Nasri
............Rooney
...........Chicarito
Svi znamo kako je Wayne eksplodir'o na ovoj poziciji i kako je ubojit kada obnaša istu. Može podvaliti pas, a može i zabiti iz svake situacije. Dakle, samo je ovo razlog zbog čega bih se odlučio na Nasri-ja (dakako, u prilog ide i to što je 15-ak miliona jeftiniji i što je mlađi, te što se dokaz'o u Premiershipu. Tja, ma nema se tu šta razmišljati, dovesti odmah Nasri-ja i to je to
).

Čovjek koji može igrati po krilima, a može i kao ofanzivni pa u nekim ludim kombinacijama i kao centralni vezni. Sad, pitanje je da l' će on zabiti nož u leđa Wengeru i navijačima Arsenala?! Sigurno da ukoliko želi osvajati trofeje (a koji igrač to ne želi), onda je logičan izbor United. Ukoliko će se, pak, okrenuti mirisu novca, onda će odabrati plavu stranu Manchestera i to je to. Mada, mog'o bi on biti veliki u očima Arsenalovih navijača kada bi ostao u klubu produživši ugovor.
Već sam pis'o da se ja ne bih odlučio za Sneijdera (ili, kada bih se odlučio za njega, onda bih igr'o sa samo Rooneyem u napadu). On je odličan igrač; sigurno jedan od najboljih na svojoj poziciji, al' njegova defanziva i nije na nekom zavidnom nivou. Ubacivanjem Sneijdera bi značilo i ubacivanje dodatnog defanzivca koji će "čistiti" za njim.
..........Sneijder......
..........Rooney......
Ovako to ja vidim (moguće je da sam ful'o dosta toga, ne bježim od toga). U slučaju Nasri-ja, onda bih istog stavio il' na poziciju desnog krila (znao je to igrati u Arsenalu; protiv Porta je briljir'o na toj poziciji), ili umjesto Younga/Nani-ja na lijevom, a Rooney bi igr'o polušpica te Chicarito klasičnog napadača.
............Rooney
...........Chicarito
Svi znamo kako je Wayne eksplodir'o na ovoj poziciji i kako je ubojit kada obnaša istu. Može podvaliti pas, a može i zabiti iz svake situacije. Dakle, samo je ovo razlog zbog čega bih se odlučio na Nasri-ja (dakako, u prilog ide i to što je 15-ak miliona jeftiniji i što je mlađi, te što se dokaz'o u Premiershipu. Tja, ma nema se tu šta razmišljati, dovesti odmah Nasri-ja i to je to

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Svaka čast za post Monolože
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
-
- Kontakt:
De Gea,Rio,Vida,Evra,Rafael,Fletcher,Rodwel,Nasri,Young,Valencija,Rooney...
Lindegard,Jones,Fabio,Anderson,Nani,Chicharito,Carrick...
Kusczak,Smalling,Evans,Welbeck,Macheda,Cleverly,Pogba...
Kakva bi to samo konkurencija bila
Lindegard,Jones,Fabio,Anderson,Nani,Chicharito,Carrick...
Kusczak,Smalling,Evans,Welbeck,Macheda,Cleverly,Pogba...
Kakva bi to samo konkurencija bila
Glavni Fergiev cilj da dovede Nasria jest taj sto on moze da razigraje ekipu, nema tu osveta prema Arsenalu jer Alex nije od toga. Nasri ako bude napustao Arsenal i kako on kaze glavni razlog su titule onda je United u velikoj prednosti. Nasri moze igrati krilo ili ofanzivnog veznog sto Unitedu treba da kontrolise sredinu i da daje pasove te zadnje do Rooneya ili Hernandeza. Poveze igru Uniteda koja je puno potrebna Unitedu jer zadnje sezone nije je bilo.Monolog je napisao/la:Dolazak Nasri-ja bi dobrano pojačao Manchester, a tako biste sredili 3 muhe jednim udarcem (oslabili Arsenal, syebali Manchester City, a pojačali vlastite redove).![]()
..........Sneijder......
..........Rooney......
............Rooney
...........Chicarito
Svi znamo kako je Wayne eksplodir'o na ovoj poziciji i kako je ubojit kada obnaša istu. Može podvaliti pas, a može i zabiti iz svake situacije. Dakle, samo je ovo razlog zbog čega bih se odlučio na Nasri-ja (dakako, u prilog ide i to što je 15-ak miliona jeftiniji i što je mlađi, te što se dokaz'o u Premiershipu. Tja, ma nema se tu šta razmišljati, dovesti odmah Nasri-ja i to je to).
Dovodi kvalitetne igrace i jaca konkrenciju, a prodaje prosjecne igrace sto je velika stvar. Bolje se rijesit nekih prosjeka pa ako vidi moze dovesti potrebne na odredjena mjesta.
Poznato je da United igra mogu reci 2 taktike, odnosno kuci ofanzivno protiv bilo kojeg protivnika, dok na strani vise se bazira na kontre ako je jaci protivnik i ako je liga prvaka.
Taktika gdje ce biti problem 1 ili 2 napadaca i odmah znaci da je Hernadez ugrozen.

Moze ovu taktiku vise na strani koristiti sto bi bila dobra stvar jer sve je pokriveno i tipicno Unitedova taktika.
Moguce je ovako nesto na OT sto i jest jer United igra ofanzivno i to pokazuje statistika gdje je samo WBA uzeo bod i to nakon 2:0 vodstva Uniteda prosle sezone:

Da Rooney bude nazad sa Nasriem da kontrolisu loptu nesto tipa Messi i Xavi isto kako se Messi povuce i vraca po loptu.
Nasri vidim na sredi terena i nikako na krilu.
There is only one United!!!!
Slobodno mozes i Valenciu stavit kao beka, nerijetko igra tu a i tako bi ustupio mjesto Naniju.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ja Nasrija vidim u Arsenalu ili eventualno Manchester Cityu..haxonja je napisao/la:
Nasri vidim na sredi terena i nikako na krilu.
p.s. niko nije poslao ponudu, niti je Arsenal postavio cijenu od 25 m.
Celik!3,2,2.
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
"Will Wes kick me? 100 percent! He kicked me of course in training. This is the way he played and why he's been a fantastic player." - Nani HAHAH 

Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
Pocinjem vjerovat da ce nam Nasri doc. Nema sanse da ga Arsenal zadrzi do sljedeceg ljeta ako ne zeli potpisat novi ugovor. Niko to sebi ne moze dopustit u danasnjoj ekonomiji. A cini se da on nece potpisat taj ugovor. Jedini problem je Shitty koji ce naravno ponudit duplo vecu placu od Uniteda. Ali valjda Nasri ima dovoljno mozga da vidi gdje mu je najbolje. Iako mu je ostala samo jos godina ugovora, mislim da za njega vrijedi dat i 25 miliona funti.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
@Monolog
OK slazem se da Sneijdeova defanzivna igra i nije na nekom spektakularnom nivou ali kao prvo ti brate na brzinu od njega napravi Van der Vaarta u Tottenhamu, dakle samo poluspic i nista vise, nekako sam misljenja da Nizozemac (Sneijder
) moze kvalitetnije odigrati u vezi i malo drugacije od pomenutog igraca u Tottenhamu a kao drugo mozemo i drugaciju formaciju onda sloziti. Slicnu (istu
) onoj sto sam postavio na Liverpoolovoj temi. Sa Sneijderom u timu i jos dva veznjaka (Carrick, Fletcher) te Rooneyem i jos jednim krilom, bar nam je na krilima sada izbor zadovoljavajuci sto se tice ove formacije. Dakle to bi, po meni, islo ovako:
---------Fletchert-------
---Carrick--Sneijder---
-Nani---------Rooney--(brat
)
-------Hernandez------
Dakle dolazak Sneijdera bi mogao i ovakvu formaciju donijeti. Imao bi Sneijder ovdje vise prostora za igru naprijed a takodjer bi imao i kvalitetnu "zakrpu" nazad tako da bi i ovo bilo zadovoljavajuce. Ako ti Nani ne odgovara mozes tu staviti koga hoces, Valenciu recimo. Kada smo vec kod Antonia da kazem da mi se nimalo ne svidja ta ideja njega na beku. Sto covjeku kvariti poziciju na kojoj je odlican i sada ga "uciti" nekoj drugoj?
Imamo tu Rafaela i Fabia pa neka se tuku za mjesto pod suncem.
A racunaj sezonu bez pauze (one duze), 2 kupa i Ligu prvaka. Onda tome dodaj koji peh sa povredom, suspenziju ili sta vec opet bi imali dodatnu sirinu na krilima u Valenciji i Youngu tako da bi za rotacije imali savrsenu vezu, krila u ovom slucaju, naravno sve ovo je vezano za iskljucivo pomenutu, gore, formaciju!
Sto se tice dolaska Nasrija tu sam nevjerovatan skeptik jer nemogu da vjerujem da ce otici iz Arsenala uopste a ako bude i odlazio nevjerujem da ce na Old Trafford tako da necu o tome nista da pisem, ako bude zvanicno onda i hocu ali za sada nista.
OK slazem se da Sneijdeova defanzivna igra i nije na nekom spektakularnom nivou ali kao prvo ti brate na brzinu od njega napravi Van der Vaarta u Tottenhamu, dakle samo poluspic i nista vise, nekako sam misljenja da Nizozemac (Sneijder

---------Fletchert-------
---Carrick--Sneijder---
-Nani---------Rooney--(brat

-------Hernandez------
Dakle dolazak Sneijdera bi mogao i ovakvu formaciju donijeti. Imao bi Sneijder ovdje vise prostora za igru naprijed a takodjer bi imao i kvalitetnu "zakrpu" nazad tako da bi i ovo bilo zadovoljavajuce. Ako ti Nani ne odgovara mozes tu staviti koga hoces, Valenciu recimo. Kada smo vec kod Antonia da kazem da mi se nimalo ne svidja ta ideja njega na beku. Sto covjeku kvariti poziciju na kojoj je odlican i sada ga "uciti" nekoj drugoj?

A racunaj sezonu bez pauze (one duze), 2 kupa i Ligu prvaka. Onda tome dodaj koji peh sa povredom, suspenziju ili sta vec opet bi imali dodatnu sirinu na krilima u Valenciji i Youngu tako da bi za rotacije imali savrsenu vezu, krila u ovom slucaju, naravno sve ovo je vezano za iskljucivo pomenutu, gore, formaciju!
Sto se tice dolaska Nasrija tu sam nevjerovatan skeptik jer nemogu da vjerujem da ce otici iz Arsenala uopste a ako bude i odlazio nevjerujem da ce na Old Trafford tako da necu o tome nista da pisem, ako bude zvanicno onda i hocu ali za sada nista.

R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
- Slatinash_7
- Kontakt:
Ne vjerujem da ce ove godine Rooney na krilo,zasto bi se onda dovodio Young??da bude konkurencija Naniju i Valenciji za to jedno mjesto u timu jer ocito Rooney ce igrati svaku tekmu dok ga povrede ne pokose ako ga pokose a valjda nece.Zato ja mislim da je SAF-ova taktika ove godine sa 2 krila Rooney kao poluspic mada bi ja njega probao u sredinu staviti kao CM-a u paru sa Fletcherom ili Carickom,a dati priliku Andersonu na njegovoj prirodnoj poziciji znaci poluspicu.Jos da dodam za ova krila da ima i Park pa znaci 4 igraca za jedno mjesto u timu ne vjeurujem da je SAF zbog toga davao pare.Mozda cak i Younga probat u vezi zna on povuci naprijed iz sredine jedan dribling dva pa pas na krilo neka nova dimenzija u nasoj igri bi nam dobro dosla,od odlaska Ronalda nema vise solo akcija a sa njima smo uzeli LP sto jest jest
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Ako si mislio na ovu formaciju sto sam ja postavio to je bilo iskljucivo moje misljenje AKO dodje Sneijder. Kako bi se moglo igrati, naravno da ima tu jos mali milion kombinacija sto cijelu pricu cini relativnom. Dakle moze ali i ne mora!
To za Rooneya kao veznog mi se mota po glavi mjesecima vec dok citam razne postove i clanke po netu. Ali sada od njega praviti veznog neznam dali bi uspjelo ali da ima dobre karakteristike za tu poziciju apsolutno stoji, bolje bi mozda bilo njega staviti na poluspica ako ne dovedemo Sneijdera ali ako dodje Nizozemac onda se cijela prica mijenja i mozda cak Hernandez ode na klupu a Rooney u sam spic.
Opet ponavljam u ovoj formaciji koju sam ja postavio Rooney nebi bas bio ono klacisno krilo nego bi vise ulazio u sredinu ali opet i to je samo jedna kombinacija. Najbolje je da sutimo sto se toga tice dok ne vidimo koga ce United dovesti za veznog, mozda nikoga i ne dovedemo kako smo krenuli sa kandidatima. Spominje se svaki dan neko drugi i tacno covjek vise nemoze nicemu da vjeruje osim manutd.com-a.

To za Rooneya kao veznog mi se mota po glavi mjesecima vec dok citam razne postove i clanke po netu. Ali sada od njega praviti veznog neznam dali bi uspjelo ali da ima dobre karakteristike za tu poziciju apsolutno stoji, bolje bi mozda bilo njega staviti na poluspica ako ne dovedemo Sneijdera ali ako dodje Nizozemac onda se cijela prica mijenja i mozda cak Hernandez ode na klupu a Rooney u sam spic.
Opet ponavljam u ovoj formaciji koju sam ja postavio Rooney nebi bas bio ono klacisno krilo nego bi vise ulazio u sredinu ali opet i to je samo jedna kombinacija. Najbolje je da sutimo sto se toga tice dok ne vidimo koga ce United dovesti za veznog, mozda nikoga i ne dovedemo kako smo krenuli sa kandidatima. Spominje se svaki dan neko drugi i tacno covjek vise nemoze nicemu da vjeruje osim manutd.com-a.

R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
Sky Sport Italia tvrdi da je Arsenal prihvatio ponudu od 22 miliona za Nasria od Citya. 

Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
- majestic24
- Kontakt:
sky sport italia ko kod nas "AS"Cartman je napisao/la:Sky Sport Italia tvrdi da je Arsenal prihvatio ponudu od 22 miliona za Nasria od Citya.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
A zasto jednostavno ne ponudimo 25 miliona koliko traze i gotovo nije ovako za.**** se oko par miliona ih sto cemo i ustediti 

"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best
Tuzla - Grad koji volim!
Tuzla - Grad koji volim!
- Sir Matt
- Kontakt:
Nije to United ako ide sve po planu . Jel kužiš sad zašto ?
"If you can't beat them, join them" - Michael Owen
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.