Newcastle United F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Jeste li zadovoljni dosadasnjim transferima?

1. Da
21
72%
2. Ne
8
28%

Ukupno glasova: 29

muXmania
Kontakt:

Re: Newcastle United F.C.

Post Postao/la muXmania » 06 jul 2011, 15:30

Monolog je napisao/la:
Devil je napisao/la:Pa nemoj prepisivati.
Ma prešlo mi u naviku zbog fakultetskih obaveza. :mrgreen: Nije do mene, krivićemo obrazovni sistem. :mrgreen:
Interesantno je da niko nije glas'o za opciju broj 4. :roll:
eto ti da se ne žališ, a tako i mislim ;)
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 06 jul 2011, 15:31

Monolog je napisao/la:Ja sam glas'o za opciju pod rednim brojem 3. Btw, meni su čudni i ovi što su glasali za ispadanje (pa ja mogu nabrojati barem 7 ekipa koje imaju slabiji roster od Svraka). :mrgreen:

Što se tiče Owena (Hargreavesa :mrgreen:), ja stvarno nisam nigdje vidio da se spominje u kontekstu prelaska u Newcastle i sigurno da se ja pitam, ne bih ga dovodio pa makar ne potrošio ni jedan jedini peni. :mrgreen:
Glasao sam za 3 opciju.
Mislim da Hargo moze pomoci Newcastlu neka odigra 15-20 utakmica u sezoni to je odlicno i sigurno da vam takav igrac treba, plata bi bila koliko si odradio toliko ces dobiti!
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 jul 2011, 15:37

@Muxmania,

Takvog te volim. :oops:

@Haxonja,

Shvatio sam o čemu je riječ, al' Owen ne bi nikako mog'o zaigrati u 1. postavi. Trenutno bi to izgledalo ovako:

Tiote - Cabaye

Jonas/Barton :?: - Ben Arfa - Marveaux

.........Ba

A s obzirom na ono o čemu se priča(lo), sumnjam da će Owen doći. Znamo koliko se Newcastle podmlađuje i kakav profil igrača se traži; sigurno da bi Owen u zenitu svoje karijere mogao pomoći bilo kojem klubu, al' ovaj sadašnji sa 5 odigranih utakmica u 17 mjeseci ne može pomoći nikome.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 06 jul 2011, 15:41

ajd stavi i karamelama kakvu jednostavnu anketu, ne moraš ovako nadžidžati, čisto da vidimo kako stoje...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 06 jul 2011, 16:40

Imali smo mi 10 Owena kad smo ispali to je razlog. Stari, isluženi, istrošeni, potrošeni :lol: , na velikoj placi a non stop ozljedeni.....
NO!!!!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 06 jul 2011, 18:42

Šta će vam Hargreaves. Treba još da se povrijedi (a budite sigurni da pritom neće odigrati barem 20 utamica :mrgreen:). Čovjek je peh što se tiče toga.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 jul 2011, 10:37

Opet je aktuelna priča u vezi dovođenja Shane Longa, napadača Readinga. Izgleda da od Mevluta Erdinga nema ništa, a još jedan napadač je prijeko potreban, pa se Pardew okren'o dovođenju Longa. Novine su objavile da je Newcastle poslao ponudu od 5 miliona funti + Leon Besta (procijenjen na 4 miliona), tako barem tvrdi The Sun ( :lol: ). Činjenica je da je prije pola godine također bilo govora o njegovom dolasku, al' se isti nije spominj'o u vezi Newcastle-a još od mjeseca marta. :mrgreen:

Dakako, sve su ovo špekulacije, jer se još nije izjasnio Erding u vezi prelaska na St. James Park. Bitno je da se radi, pa makar i preko novina, jbg. No, sasvim je sigurno da je prijeko potreban jedan napadač. Ja i dalje smatram da bi to treb'o biti Sturridge, jer je u Boltonu pokaz'o koliko zna i umije, a sigurno će biti prvi izbor Pardewa, pa može samo poboljšati svoju igru u nadolazećoj sezoni.

Jučer se također spominj'o i Enriqueov odlazak u Barcelonu (po 5. put :mrgreen: ), tako da...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 07 jul 2011, 14:27

Daj radije Rodallegu nego Longa :!:

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 07 jul 2011, 14:35

pricajte vi da ne valja hargreaves ;) http://www.24sata.hr/nogomet/kupite-me- ... bea-226759" onclick="window.open(this.href);return false; vidi ga sta radi :D

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 07 jul 2011, 14:56

vm22 je napisao/la:pricajte vi da ne valja hargreaves ;) http://www.24sata.hr/nogomet/kupite-me- ... bea-226759" onclick="window.open(this.href);return false; vidi ga sta radi :D
Ma taj Owen nije uopce povezan, pod broj 2 on sigurno nece doc! kraj price :lol:
Izgleda da za N'Zogbiu Wigan nema ponudu, zadnjih dana ce im bit hebeno da ga ne izgube besplatno ili za siću na zimu.

IN:
N'Zogbia
Rodallega/Sow/Erdinc
N. Taylor

i to je to. :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 jul 2011, 15:08

Sowa će biti teško (da ne kažem nemoguće) dovesti, jer je Lille već prod'o Cabaye-a i Gervinha. Sumnjam da će se odlučiti na prodaju Sowa i Hazarda. Al', ukoliko je to moguće, ne bih im'o ništa protiv njegovog dolaska. Mada, ja sam i dalje za Sturridge-a, jer potrebni su nam i Englezi (dat' mu devetku i to je to).

Također, vratiti N'Zogbiu i konačno riješiti ovo sr*nje sa Taylorom i to bi bilo to. Nije da bi bilo dobro, već fenomenalno kada bi se ovako završio prelazni rok. Dakle, da se potroši još nekih 22-25 miliona i to je to. Naravno, ostale bi opet pare od Carrolla, a tu su i odlasci Nolana, pa moguće prodaje Bartona i Enrique-a. Dakle, ne bi se uopće osjetilo na kasi, a klub bi se pojač'o samo tako.

Ah kako je lijepo sanjariti. :lol:

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 07 jul 2011, 15:16

gloryhunter je napisao/la:
vm22 je napisao/la:pricajte vi da ne valja hargreaves ;) http://www.24sata.hr/nogomet/kupite-me- ... bea-226759" onclick="window.open(this.href);return false; vidi ga sta radi :D
Ma taj Owen nije uopce povezan, pod broj 2 on sigurno nece doc! kraj price :lol:
Izgleda da za N'Zogbiu Wigan nema ponudu, zadnjih dana ce im bit hebeno da ga ne izgube besplatno ili za siću na zimu.

IN:
N'Zogbia
Rodallega/Sow/Erdinc
N. Taylor

i to je to. :mrgreen:
jeli sigurno za n zogbiu ? bilo bi super kad bi on dosao
i znam da ovaj owen nije povezan ali kontam mozda bi nam dobro dosao...

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 07 jul 2011, 15:43

vm22 je napisao/la:IN:
N'Zogbia
Rodallega/Sow/Erdinc
N. Taylor
On je rekao da ne ide iz Pariza
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 07 jul 2011, 16:07

slika

a vidi mog idola :lol:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 jul 2011, 16:11

Kucnite o drvo. :mrgreen: Nadam se da nećemo ureći ovaj transfer Routledge-a u Nottingham F. :lol: Wigan za N'Zogbiu traži 9 miliona funti, a još niko nije ponudio toliki novac. Hajde (C)Ashley, odradi to, ebemu miša.

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 07 jul 2011, 18:35

http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 36,00.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Reading je primio neke ponude za Longa, no, mora se mnogo više ponuditi ako se uopšte želi spominjati mogući transfer.

Što se tiče N'Zogbije, mislim da će on na kraju potpisati za Aston Villu. Lerner i McLeish će peljati Liverpool duži period oko Downinga, da bi na kraju popustili, i onda će taj novac iskoristiti i dovesti, pa mogu se usuditi reći, i boljeg igrača od Stewarta, a to je N'Zogbia.

A dobro, vi ste praktički i riješili ta krila, je l'? Marveaux će ići lijevo, Jonas desno, a po potrebi, i Ben Arfa može ići lijevo, pa i mladi Ferguson, a Barton desno, tako da su te pozicije solidno popunjene.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 jul 2011, 19:07

Pa mora se imati malo dublji roster za mukotrpnu sezonu, @Bertrand (Russell :?: ). Marveaux se oporavio od povrede, Ben Arfa (igraće vjerovatno iza napadača, a može i krilo) također, od Jonasa svaki put očekujem da bude sve bolji i bolji, dok je Barton (trenutno sudeći po ovome čime raspolažem) vrlo blizu odlaska. Dakle, situacija je jasna; treb'o bi doći još jedan krilni igrač.

Valjda će se i igrač nešto pitati ukoliko se prihvati i ponuda Ville i Newcastle-a (koliko sam ja uspio pročitati, N'Zog bi se želio vratiti na St. James). Dakako, moguće da su i to špekulacije, al'...

Ako Villa proda Downinga, sigurno da će biti u prednosti kada je N'Zogbia u pitanju. Oni će onda sve nade usmjeriti na njega, pa će ga možda i preplatiti, dok će Ashley ostati po strani. Jbg, to je nešto s čim se mora živiti. Dakako, nije on jedini krilni igrač; ja bih volio i Barnettu (sada se skroz malo piše o njemu, da ne kažem ništa). Bio bi 2 miliona jeftiniji, a sigurno da bi se mog'o izboriti za status prvotimca, a da Pardew i svi ostali imaju veliko povjerenje u njega. No, kako vrijeme odmiče, on je sve manje u planu, pa...

Volio bih da se i završi ovo oko Enriquea i Taylora. Da više saznamo šta i kako. Znam da ukoliko dođe ponuda od 10+ miliona, Ashley će pustiti Enrique-a (teško da će ta ponuda doći ukoliko ne produži ugovor), a mladi Taylor bi košto tek nešto preko miliona. No, Swansea igra prljavo i na sve načine pokušavaju zaobići tu klauzulu koju ima u ugovoru. :x

Ne znam šta da ti ka'em. Treba jedna devetka (to bi bio Englez, zato konstantno prizivam Sturridgea :mrgreen: ), jedno krilo i lijevi bek, jer Enrique je sigurno na "doviđenja". :mrgreen:

__________Harper_________-

Simpson_____Colo_____Taylor_______Taylor N.

__________Tiote_________Cabaye

Barnetta_________________Marveaux

______________Ben Arfa____________

____________Sturridge_________

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 07 jul 2011, 19:32

Konačno! Bertrand fuckin' Russell. :mrgreen:

Naravno, 'dubina' je ključ svega u fudbalu. Sigurno će Pardew pokušati dovesti to jedno krilo, da bude osiguran, al' eto, imam osjećaj, i to dobar, da će N'Zog u Villu, Downing u Liverpool, a Maxi u Newcastle. :mrgreen:

Barnetta? Ništa od toga. Uglavnom, ako se eventualno i dovede krilo, biće to 'na silu', krajem augusta.

Ja što si zapeo za Sturridgea. Da ga ne urekneš, jbt? :lol:
Pa imate Dembu, imate vječnog jokera Ameobija, mladog Rangera, pa i Vučkića, koji će sljedeće godine skoro sigurno dobiti šansu. Tu je i burazer od Ameobija, Sammy. Interesantan podatak - i Shola, i Sammy, i treći brat, Tomi, su napadači. :mrgreen:

Dostojne zamjene, moraš priznati. :mrgreen:
Greatness dies

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 jul 2011, 19:41

Biću iskren - nije mi on bio ni na kraj pameti. Barem ne kada si ti u pitanju. Prvo sam mislio da nije Bernard Shaw (kad' sam te ponovo vidio), onda vidjeh da je Bertrand pa automatski pomislih na Gillea. :mrgreen: Da sam povuk'o paralelu sa tvojim poznavanjem jezika (kapa do poda), moguće da bih ovo ranije pogodio, al' nikad nije kasno. Eh, dosta sam te hvalio, sad ću te kuditi. :lol:

Neću Maxi-ja. Uostalom, zaslužio je još godinu biti u Redsima zbog kraja sezone. :mrgreen: Ne bi imalo smisla da ga ukrademo. Znaš da mi više volimo vama davati igrače (Carroll je najsvježiji primjer). :mrgreen:

Što se tiče Sturridge-a, moguće da on ne dođe. Da budem iskren, male su šanse da dođe. Al', Englez bi treb'o nositi devetku (dobro, ako može doći Eto'o za 15 miliona, eto njemu devetka :mrgreen: :mrgreen: ), ha ya. Ba čim je dobio broj 19, znalo se da će doći još jedan napadač. Ili je to taktika da mi, simpatizeri i navijači, pomislimo da će biti još neko zvučno ime, a na kraju nam bude uvaljen kruti. :mrgreen: :mrgreen:

Ranger bi mog'o napustiti klub, Ameobi jeste džoker, Vučkić će nekad igrati onu poziciju gdje stavih Ben Arfu ili poziciju Cabaye-a. Do tad, ništa i od njega. Nije ovo vrijeme da se eksperimentiše sa toliko mladim igračima, bez obzira na taj kvalitet koji su pokazali u mlađim kategorijama. Tja, pa nismo mi Arsenal. :mrgreen:

Barnettu bih volio zbog još jednog razloga. Mog'o bi on i na desnog beka (po potrebi). Ma, šta ja ovo pišem, pobogu? :lol: :lol: Doći će još jedan ili eventualno dva Francuza i to je to.

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 07 jul 2011, 19:54

A eto slučajnosti, i Bernard i Bertrand su Nobelovci za književnost, kao i tvoj Sartre. :mrgreen:

Ma znam da nas uvijek mazite kod tih transfera. Jesi čuo da Enrique potpisuje sutra, najkasnije do kraja sedmice? :D

E vidiš, to me začudilo, u vezi devetke. Kont'o sam, što je bilo i normalno, da će si Ba elegantno uzeti taj čuveni broj, kad ono ništa. Pa nije vrag da će vam ga Ashley, po ko zna koji put, uvaliti? Ma dobar je Mike, ne bi on to vama, pogotovo tebi i @gloryhunteru.

In Mike & Alan we TRUST! To može da vam bude nova parola. Vidio bi ti kakva bi se čuda počela dešavati na St. Jamesu. :mrgreen:
Greatness dies

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.