Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

jasmin256
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la jasmin256 » 06 jul 2011, 15:26

Monolog je napisao/la:
jasmin256 je napisao/la:cek malo. po cemu je trenutni napad chelsea bolji od cityeovg ??? drogba van forme, o torresu da ne pricam.
Aha, Džeko će ući u formu, a Torres neće. :mrgreen:
Drogbu stišću godine, a opet ovaj Drogba owna i Balotellija i Džeka, pa ti vidi. Torres je, poput Džeka, im'o sezonu za zaborav, al' ja bih se opet prije odlučio za Fernanda (dokaz'o se u 2 najjače lige svijeta) negoli za Edina (dokaz'o se u Bundesligi). Anelka, Sturridge i Kalou su pojedinačno bolji od Jo-a, a kamoli sve trojica zajedno. :D
pa vala mog`o si i teveza navest, a bolji je nego li ijedan napadac chelsea. ;)
ovo je po trebutnoj formi:
tevez > drogba
dzeko=torres
balloteli>anelka
sturridge i kalou > jo
Ja nisam prosjak al' ljubav molim
ni zanesenjak svojih poema
zbog jedne zene koju ja volim
zivim taj zivot poput boema

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 jul 2011, 15:32

Kada se uključujem u neku raspravu, obično pročitam o čemu se radi da ne bih pis'o neke stvari koje nemaju veze s vezom. Govori se o odlasku Teveza (pročitati prethodnu stranicu), i (ne)dovođenju zamjene za njega. Ukoliko se to desi, City automatski gubi više od 50% svoje snage. U slučaju dolaska Kuna ili Eto'oa, City neće izgubiti ništa, a dolaskom Nasrija će višestruko profitirati (mijenjanjem formacije kako bi napadači lakše mogli doći do izražaja). Ja stvarno ne znam u čemu je problem? Kako će onda City biti jači i napadački potentniji od Uniteda, Chelsea, Liverpoola sa Jo-om, Džekom i Balotellijem?

Kad smo već kod moguće zamjene, spominje se Lavezzi.
http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 45,00.html
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 06 jul 2011, 16:59

City ima najbolji napadački kadar. Točka.

Aj ovako:
Dzeko je bolji od Berbatova
Tevez je bolji od Rooneya(lik nije skoro godinu zabio pa pred kraj tek nesto)
Balotelli bolji od Graška koji otpatke može jedino davat u timu za otpatke, zato je protiv Barce bio 25puta u zaledju..Snaga, tehnika se ne treba ni spominjat.
Adebayor bolji od (G)Owena.

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 06 jul 2011, 17:06

gloryhunter je napisao/la:City ima najbolji napadački kadar. Točka.

Aj ovako:
Dzeko je bolji od Berbatova
Tevez je bolji od Rooneya(lik nije skoro godinu zabio pa pred kraj tek nesto)
Balotelli bolji od Graška koji otpatke može jedino davat u timu za otpatke, zato je protiv Barce bio 25puta u zaledju..Snaga, tehnika se ne treba ni spominjat.
Adebayor bolji od (G)Owena.
Haha, sta je Dzeko uradio u Engleskoj!? Berbatov i Tevez jednak broj golova u EPL. Rooney je 10 koraka ispred Tevez da ti pojasnim, Tevez kada ima loptu suta iz svih mogucih pozicija, potrosi 10 puta vise lopti od Rooneya i naravno da zabije koji gol vise, pa pogledaj samo koliko je asistencija napravio i koliko znam sve sezone prije kada su bili Rooney je bio ispred njega po golovima. Chicharito je vise od Balotelia pokazao u jednoj sezoni nego ovaj cijelo vrijeme sto je bio. Unitedov napad je vise, puno vise dao golova. Zakljucak ti nemas pojma!
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 06 jul 2011, 17:07

Ne znam cemu ta prica o napadacima,potpuno progesno protumaceno ono sto je @monolog rekao,ali kada vec hocete meni golovi i statistika otkrivaju ko ima najbolji napad,a u prosloj sezoni Berbatov i Hernandez su dali 20 odnosno 13 golova u ligi,te je Rooney imao 11 asistencija. ;) Iz toga izlazi vrlo jednostavan zakljucak.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Obskurni
Kontakt:

Post Postao/la Obskurni » 06 jul 2011, 17:08

Mislim da si malo previše subjektivno "obrazlozio" to gloryhunteru.

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 06 jul 2011, 17:42

Obskurni je napisao/la:Mislim da si malo previše subjektivno "obrazlozio" to gloryhunteru.
objektivniji sam od vecine o ovoj temi jer nisam fan ni jednog ni drugog kluba, niti imam ikakve veze sa drzavom BiH ili sa Dzekom.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 06 jul 2011, 17:49

Cuj, City ima bolji napad :shock: . Tevez je jedini od napadaca koji je dobro (odlicno) odigrao ove sezone, Balotelli tu i tamo, prosjecna sezona, dok je Dzeko razocarao, ali mu je prva sezona bila, pokazace ove sezone svoj pravi kvalitet, dok Jo-a ne treba komentarisat.
U City-u je jako tesko kao napadac, ali i to nije izgovor da su vecinom igraci sredine terena zabijali (Toure, Milner ..) . Dok je Tevez jednostavno klasa za sebe, i to je dokazao.

A vidjecemo, ove ce se sezone nadam se dokazati napadaci, prije svega Dzeko ;)

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 06 jul 2011, 17:51

Yaya Toure je pored Teveza najbolji napadac Citya. :D

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 06 jul 2011, 21:16

Ako se gleda po imenu i prezimenu igrača (njihovom kapacitetu itd.) koji igraju u napadu naravno da je city najbolji ,nema dvojbe.
Ali ako se gleda po učinkovitosti tih igrača , city je ajde da kažem prosječan. Pa ljudi moji ,kao što reče devil ,statistika sve otkriva . Džaba se u obzir uzimaju kvaliteti kad je učinkovitost u napadu vrlo loša.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 07 jul 2011, 05:32

jasmin256 je napisao/la:
Monolog je napisao/la:
jasmin256 je napisao/la:cek malo. po cemu je trenutni napad chelsea bolji od cityeovg ??? drogba van forme, o torresu da ne pricam.
Aha, Džeko će ući u formu, a Torres neće. :mrgreen:
Drogbu stišću godine, a opet ovaj Drogba owna i Balotellija i Džeka, pa ti vidi. Torres je, poput Džeka, im'o sezonu za zaborav, al' ja bih se opet prije odlučio za Fernanda (dokaz'o se u 2 najjače lige svijeta) negoli za Edina (dokaz'o se u Bundesligi). Anelka, Sturridge i Kalou su pojedinačno bolji od Jo-a, a kamoli sve trojica zajedno. :D
pa vala mog`o si i teveza navest, a bolji je nego li ijedan napadac chelsea. ;)
ovo je po trebutnoj formi:
tevez > drogba
dzeko=torres
balloteli>anelka
sturridge i kalou > jo

Tevez bolji od Drogbe :mrgreen: ? Druze cijenim ovog Argentinca ali pretjerao si.Drogba u Carlosovim godinama je bio strah i trepet za svakog stopera,nije se taj rodio ko je mogao zagradit rasnog Bjelokoscanina tada.Sutom bi mogao unakazit golmana.A igra u skoku mozda i najjace oruzje.Iako nije lagan bio mogao je trcati kao ris.Sada vec godine ga stizu ali Tito je pokazao u sezoni 09/10 ko je gazda.U 32.godini postici 29 golova u ligi ne moze svako.Po meni među 5 najboljih centarfora u posljednjoj deceniji ako ne i najbolji.

Dok tvoj Tevez razmislja o nekakvim prekidima karijere u 27.godini.Hoce se vratiti u Argentinu sa ženicom :roll: Nema od takvog mentaliteta nikad igracine.

Tevez od Drogbe moze biti bolji jedino u formi.Da to nikada vise nisi spomenuo.Boze sacuvaj!

A vidim i da ti je Balotelli kvalitetniji igrac od Anelke.Dragi prijetelju fajn si me nasmijao na jutru.Ne bih da sada ulazim u dublje diskusije i sa ovim.Samo cu ti reci da taj Mario moze Nicolasu cistit kopacke,naucit ga kako se trebe bare ili preporuciti mu bijesno auto posto vjerujem da je Francuz umjeren po pitanju toga.
Chelsea F.C.

Obskurni
Kontakt:

Post Postao/la Obskurni » 07 jul 2011, 11:27

I Džeko mu isti nivo kao Torres :lol:

jasmin256
Kontakt:

Post Postao/la jasmin256 » 07 jul 2011, 13:55

dakle po trenutnoj formi. meni je licno drogba jedan od najboljih napadaca, al ponavljam po TRENUTNOJ formi. dakle tevez iz prosle sezone je bolji od drogbe iz prosle sezone. dzeko i torres su bili jednako losi.
Ja nisam prosjak al' ljubav molim
ni zanesenjak svojih poema
zbog jedne zene koju ja volim
zivim taj zivot poput boema

Boateng_27
Kontakt:

Post Postao/la Boateng_27 » 07 jul 2011, 14:20

jasmin256 je napisao/la:dakle po trenutnoj formi. meni je licno drogba jedan od najboljih napadaca, al ponavljam po TRENUTNOJ formi. dakle tevez iz prosle sezone je bolji od drogbe iz prosle sezone. dzeko i torres su bili jednako losi.
Nemoš to reć.

1. Nisu došli za isto novca
2. Džeko nije bio standardan u Cityu, dok Torres jest u Chelseau
3. Džeko je dao 3-4 važna gola. Da on nije dao gol u produzetku u kupu nebi ni izborili LP ...
4. Dao je 2 važna gola u Euro Ligi ... dok je Torres dao samo 1-2 gola ;)
Ricardo Quaresma coming to Bosnia & Herzegovina :)

Zlatan Ibrahimović- 8 Seasons. 8 Years of Success. A season for the Ultimate Champion

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 07 jul 2011, 16:44

Boateng_27 je napisao/la:
jasmin256 je napisao/la:dakle po trenutnoj formi. meni je licno drogba jedan od najboljih napadaca, al ponavljam po TRENUTNOJ formi. dakle tevez iz prosle sezone je bolji od drogbe iz prosle sezone. dzeko i torres su bili jednako losi.
Nemoš to reć.

3. Džeko je dao 3-4 važna gola. Da on nije dao gol u produzetku u kupu nebi ni izborili LP ...

Pojasni ovaj dio nisam razumio šta si htio reći :roll:

Kakav crni Džeko, njega možeš porediti sa Gekasom, Voronjinom, Cicceom, Ngogom itd . Ne može on Torresu poljevati vode za abdesta.
There got to be something for Liverpool big number nine ...

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 07 jul 2011, 18:10

Boateng_27 je napisao/la:
Nemoš to reć.

1. Novac s kvalitetom nema nikakve veze
2. Da si malo bolje pratio ligu vidio bi da i Torres nije bio standardan.
3. Torres je dao masu važnih golova, samo što ti to slabo pratiš.
4. Pročitaj ovo pod 3.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 07 jul 2011, 18:20

Da on nije dao gol u produzetku u kupu nebi ni izborili LP ...
Jao sta sam procitao i ostao ziv.Zar u jednoj recenici toliko ne tacnih stvari moze da se kaze.Idemo redom:
1.Manchester City nije igrao produzetke u F.A.Cupu ove sezone.
2.Samim tim Dzeko nije mogao dati gol u produzetku.
3.I sad dolazi slag na kraju torte kakve veze ima gol u kupu sa ucescem u Ligi Prvaka.
Jedino opravdanje za ovu recenicu je to da nisi obracao paznju na to sta ces napisat.Ako si ovo zaista i mislio napisat onda tu nes nije ok.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 07 jul 2011, 19:00

tevezito je napisao/la:Da on nije dao gol u produzetku u kupu nebi ni izborili LP ...
Jao sta sam procitao i ostao ziv.Zar u jednoj recenici toliko ne tacnih stvari moze da se kaze.Idemo redom:
3.I sad dolazi slag na kraju torte kakve veze ima gol u kupu sa ucescem u Ligi Prvaka.
Jedino opravdanje za ovu recenicu je to da nisi obracao paznju na to sta ces napisat.Ako si ovo zaista i mislio napisat onda tu nes nije ok.
Mislio je na onj gol kada je City prvu tekmu igrao 1:1 i tako izborio pravo na drugu tekmu. Druga tekma je na neki nacin produzetak jer ako prvu izgubis, druga se ne igra. Znaci da je imao veliki doprinos u FA kupu, u ranijoj fazi takmicenja jer taj njegov gol u 80. minuti je bio razlog igranja druge tekme. Notts County - Manchester City 1:1 (Dzeko u 80. minuti) a onda je City u drugoj rasturio.
Dalje, u ligi je postigao dva vazna gola. Zadnje kolo protiv Boltona ovjerio pobjedu (2:0) a prekretnica za City se desila u 34. kolu kada su u gostima pobijedili Blakburn sa 1:0, jedini gol na utakmici je postigao Edin Dzeko i tako je City treci a ne cetvrti i nece igrati nijedno pretkolo!

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 07 jul 2011, 19:12

SamoZeljo je napisao/la:
tevezito je napisao/la:Da on nije dao gol u produzetku u kupu nebi ni izborili LP ...
Mislio je na onj gol kada je City prvu tekmu igrao 1:1 i tako izborio pravo na drugu tekmu. Druga tekma je na neki nacin produzetak jer ako prvu izgubis, druga se ne igra. Znaci da je imao veliki doprinos u FA kupu, u ranijoj fazi takmicenja jer taj njegov gol u 80. minuti je bio razlog igranja druge tekme. Notts County - Manchester City 1:1 (Dzeko u 80. minuti) a onda je City u drugoj rasturio.
Dalje, u ligi je postigao dva vazna gola. Zadnje kolo protiv Boltona ovjerio pobjedu (2:0) a prekretnica za City se desila u 34. kolu kada su u gostima pobijedili Blakburn sa 1:0, jedini gol na utakmici je postigao Edin Dzeko i tako je City treci a ne cetvrti i nece igrati nijedno pretkolo!
Ja sam samo se osvrnuo na krive navode u toj recenici.Jer je covjek napisao da je zbog gola u kupu City usao u Ligu prvaka.Nije tacno da je druga utakmica produzetak.A ja nigdje ne sporim vaznost tih golova i njegovog doprinosa u FA cupu i premier ligi.I na kraju volio bi da me ti prosvijetlis sta sam ja to glupo napisao.Nisam rekao da je napisao gluposti nego da nije tacno ono sto je napisao.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 07 jul 2011, 19:22

Mogao si vidjeti da je pomjesao Kup i ligu. :) Znas da jeste i zato kazem da je covjek imao dobro misljenje ali se nije dobro izrazio.... Lapsus za koji znamo da je lapsus. :D

Bilo kako bilo, i ja sam tek kasnije vidio da je pomjesao Kup i Ligu pa sam i ja editovao svoj komentar. Tebi sve naj i u pravu si. Ako neko hoce nesto da kaze, onda ne treba ocekivati da drugi moraju dopunjavati njegove komentare i citati njegove misli. Nisi duzan da to radis i ne trebas. ;)

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: JackW, StevieG8 i 8 gostiju.