Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

SamoZeljo
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la SamoZeljo » 05 jul 2011, 20:14

Elegant je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la:Tevez i oficijelno trazio da ide. Ako neko iz Italije ili Spanije ponudi imalo dobru cifru, on ode 100%
Eto sanse da Dzeko dobije vise minutaze i da se konacno pokaze. 8-)
Silva u najboljem izdanju i mozda jos Nasri.... i eto Dzeke kao u Wolfsburgu, kisa golova. :)

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 06 jul 2011, 11:45

Ako City dovede Nasrija onda bi fakat imali prehebenu ekipu.Bili bi sigurno najveci kandidati za titulu

Hart

Richards-Kompany-Lescot-Clichy

Nasri-Yaya Toure-Barry-Silva

Dzeko-Baloteli
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 jul 2011, 11:47

De Jong je bolji od Barry-ja, a napad bez Teveza je dvostruko slabiji. Sa Nasrijem će dobiti tu širinu u veznom redu (može igrati i krilo i ofanzivnog veznog), no šta to vrijedi ukoliko (ovosezonski) Edin i Balotelli budu glavne napadačke uzdanice sljedeće sezone? City će sigurno dovesti zamjenu za Teveza (da l' Kuna ili nekog sličnog igrača, to je manje bitno), jer Jo, Džeko i Balotelli ne garantuju borbu za naslov. Btw, Kolarov će sigurno imati prednost u odnosu na Clichy-ja, a Lescott pored Kolo Toure-a nema šta tražiti na mjestu štopera.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 06 jul 2011, 11:52

Monolog je napisao/la:De Jong je bolji od Barry-ja, a napad bez Teveza je dvostruko slabiji. Sa Nasrijem će dobiti tu širinu u veznom redu (može igrati i krilo i ofanzivnog veznog), no šta to vrijedi ukoliko (ovosezonski) Edin i Balotelli budu glavne napadačke uzdanice sljedeće sezone? City će sigurno dovesti zamjenu za Teveza (da l' Kuna ili nekog sličnog igrača, to je manje bitno), jer Jo, Džeko i Balotelli ne garantuju borbu za naslov. Btw, Kolarov će sigurno imati prednost u odnosu na Clichy-ja.
E jbg Monolog moras ti pecnuti Dzeku pa makar.Znam da si reko (ovosezonskog Edina) al' on je i ove sezone dao neke vazne golove.imao je dobar ucinak.Ne znam cemu to omalovazavanje Dzeke.Tevez sigurno ide a misljenja sam da nece nikoga dovoditi.

Sto se tice De Jonga upravu si,skroz sam ga zaboravio.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 06 jul 2011, 11:57

@Megamon

@Monolog vjerovatno misli na dovođenje igrača tipa Tevez, koji bi zamijenio Carlosa na toj poziciji, malo iza Edina, jer to Džeko nije. Znači neko poput Aguera ili samog Teveza, onako omalen, brz, sjajan tehničar, koji može sam sebi stvoriti šansu, dok je Džeko naravno klasični centarfor, i zna se šta je njegov zadatak. ;)
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 06 jul 2011, 11:59

jer Jo, Džeko i Balotelli ne garantuju borbu za naslov.
Nekako mi je ovo napisao u cilju da umanji vrijednost Balonje i Dzeke.Za joa se slazem :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 jul 2011, 12:02

Jah, eto ovo je bilo omalovažavanje Džeka. Daj budi realan, čovječe. Ekipa koja se želi boriti za 1. mjesto u Premiershipu mora imati odlične napadače, a City ih nema (izuzev Teveza). Njegovim odlaskom bi se stvorila velika rupa u timu; rupa koju ni Džeko ni Balotelli ne mogu nadomjestiti. Naravno da će City dovesti nekog napadača umjesto njega. Pa jedan Newcastle (koji se po igračima i novcu ne može mjeriti sa City-jem) ima više napadača u rosteru od City-ja, jbg ti. Možda to neće biti Kun, al' sigurno da će od sljedeće godine biti neko novo ime u napadu kada su Građani u pitanju. Prije nekoliko sedmica su željeli dovesti Sancheza (to je bilo prije Tevezove izjave da želi napustiti Englesku), a da sada ne dovode nikoga? City ukoliko želi borbu za naslov, treba baciti pare na Samuel Eto'oa koji bi sigurno bio pravo pojačanje i odlazak Teveza niko ne bi ni primijetio.

Dok sam pis'o ovaj post, još se nakupilo tvojih optužbi da omalovažavam Džeka. Pa jesi l' ti gledo njega? Jesi l' gledo kako se "snaš'o" u Premiershipu? Nikako, jelde. Eto, za Joa možeš potvrditi, a za ovu dvojicu ne možeš. :lol: Strašno, majke mi. Carroll - Kuyt - Suarez > Džeko, Jo, Balotelli. Da ne govorim o napadu Manchestera i Chelsea. Tu je i uigrani Arsenal (mada, neću sada pisati ništa, jer se još ne zna ni ko pije ni ko plaća u londonskom klubu). Al' haj', namjerno ja pišem protiv Edina, u pravu si. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 06 jul 2011, 12:05

Sve razumijem,zna da kriticki gledas na sve.

Samo me jedno zanima,ti hoces reci da je Caroll bolji od Dzeke ili hoces reci da je napad Liverpoola bolji od Citiyevog :?:

Ovo prvo mi nikako ne ide u glavu,dok drugo moze proci.

Obskurni
Kontakt:

Post Postao/la Obskurni » 06 jul 2011, 12:20

Htio je da kaže da je Liverpulov napadacki roster mnogo jaci od Cityevog. Što je i istina.
Sa Džekom i Ballotelijem se teško može nadati tituli premijer lige.
Može se jedino nadati CL-u ili realnije, EL-u.

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 06 jul 2011, 12:26

Obskurni je napisao/la:Htio je da kaže da je Liverpulov napadacki roster mnogo jaci od Cityevog. Što je i istina.
Dzeko>Caroll
Adebayor>Kuyt
Suarez>Baloteli

opet nisu bolji.

Obskurni
Kontakt:

Post Postao/la Obskurni » 06 jul 2011, 12:27

Teško da ce Adebayor nazad u City kada je izjavio da bi želio da ostane u Madridu.
Što se tice usporedbi, Caroll je imao mnogo bolju sezonu od Džeke i k tome je još naviknut na EPL.
Za Suareza si sve rekao.
Ali polako, sezona još nije pocela ali stoji to da Cityu hitno treba jedan igrađen napadac svjetske klase.

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 06 jul 2011, 12:30

Obskurni je napisao/la:Teško da ce Adebayor nazad u City kada je izjavio da bi želio da ostane u Madridu.
Što se tice usporedbi, Caroll je imao mnogo bolju sezonu od Džeke i k tome je još naviknut na EPL.
Za Suareza si sve rekao.
Ali polako, sezona još nije pocela ali stoji to da Cityu hitno treba jedan igrađen napadac svjetske klase.
Treba im neko za klupe kad bude odmarao igrac svjetske klase.Jer nekima se to svidjalo ili ne Dzeko je napadac svjetske klase sto ce moci vidjeti i ove sezone. 8-)

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 06 jul 2011, 12:50

Kao prvo jos nije sigurno da Tevez napusta klub, jer novinske clanke o tome i njegovim navodnim izjavama da napusta klub ja citam od decembra pa opet nista od toga.Druga stvar je ta da se slazem sa Monologom da ako on ode i ostanemo na napadackom trojcu Jo-Dzeko-Super Mario da od neke ozbiljnije borbe u PL nema nista.100 % je sigurno da ako ode Tevez da ce klub kupit jos jednog extra napadaca.Ipak ove godine je borba na 4 fronta i tesko da spomenuta trojka moze kvalitetno odgovorit na izazove u tim takmicenjima.Kupovina Nasrija bi bila odlican potez a sve sam sigurniji da ce se to i desit.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 06 jul 2011, 12:52

Megamon je napisao/la:
Obskurni je napisao/la:Htio je da kaže da je Liverpulov napadacki roster mnogo jaci od Cityevog. Što je i istina.
Dzeko>Caroll
Adebayor>Kuyt
Suarez>Baloteli

opet nisu bolji.
Ovo je smješno. Suarez i Carroll su dali 5 golova dosad za Liverpool skupa, a Kuyt daje golove na prazan gol s 2metra.
Puno je jači trojac Tevez, Dzeko, Balotelli.

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 06 jul 2011, 14:47

Megamon je napisao/la:
Dzeko>Caroll
Adebayor>Kuyt
Suarez>Baloteli

opet nisu bolji.
Dzeko > Berbatov
Adebayor > Chicharito
Suarez > Rooney

Nemoj dzaba ;)
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 jul 2011, 14:47

@Megamon,

Adebayor je samo u skoku bolji od Kuyta. Holanđanin je najpodcjenjeniji igrač Premiershipa, smijem se kladiti u to. A ono što on uradi na terenu se ne može mjeriti sa (ne)radom Togoanca. Uostalom, Kuyt je samo po potrebi klasični napadač, u Liši igra desno krilo. Ne znam na osnovu kojeg parametra si doš'o do toga da Adebayor owna Kuyta te bih volio da to podrobnije pojasniš. Btw, valjda si upoznat sa situacijom da niti Adebayor želi igrati za Mancinija, niti ga ovaj želi u svom timu. Javna tajna je da se njih dvojica ne mogu i da će Togoanac sigurno pronaći novi klub u ovom prelaznom roku. Suarez je bolji od Jo-a, dok su Carroll i Džeko, ako ništa, onda u istoj ravni. Džeko u City-ju nije nimalo bolji od Andy-ja u Liverpoolu. Nebitno što je Edin naš, a Andy Englez. To ostavimo po strani. Dakle, jasno je k'o dan da je Liverpool napadački potentniji od City-a bez TEVEZA. No sa Tevezom je to druga priča; čovjek je jedan od boljih napadača, prava radilica i čovjek koji MOŽE nositi svoj tim do trofeja. Na kraju krajeva, to je i dokaz'o u City-ju (ne smijemo zaboraviti ni to kakav je bio u Unitedu i u West Hamu).

Sagledajmo realno stvari. Eventualnim dolaskom Nasri-ja su riješili sve probleme u veznom redu. Imali bi dva pakera (Silva i Nasri), te dvije radilice (Toure i De Jong). Dodajmo jednog novog napadača (nek' to bude Eto'o ili Kun), te starosjedioca Balotellija/Džeku i tek onda možemo govoriti da su konkurenti za naslov. No, ja sam ubijeđen da naslova neće vidjeti zbog više stvari, a jedna od njih je trener Mancini. :mrgreen: Ostale su slabo izražen timski duh (opet pogledati pod Mancini), prebukiran roster (to je već manje Mancinijeva krivica, jer je i Mark Hughes dovodio sve živo :mrgreen: ), nezadovoljstvo kako na terenu, tako i u svlačionici...

Zamisli ovu postavu City-ja

.....................................Hart

Richards.............Kolo..................Kompany.................Kolarov

.......................De Jong..............Yaya...................

...................Nasri.........................Silva.......................

............................Balotelli................Eto'o/Kun

Na klupi: Lescott, Barry, Milner, Johnson, Džeko, Clichy, Zabaleta, Jo, Boyata...

Riješiti se nezadovoljnih u vidu: Adebayora, Teveza, Bellamyja, Santa Cruza, Shaun Wright Phillipsa i Bridgea te za njih smaknuti određenu svotu novca. Ne bi se potrošilo puno novca (računajući ove odlaske), a tim bi izgled'o mnogo jače u odnosu na prethodnu godinu.

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 06 jul 2011, 14:50

Stefan Savic potpisao za Manchester City.Napokon da je i to postalo sluzbeno.Potpisan je 4 godisnji ugovor sa ovim talentovanim igracem iz Crne Gore.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

jasmin256
Kontakt:

Post Postao/la jasmin256 » 06 jul 2011, 15:06

cek malo. po cemu je trenutni napad chelsea bolji od cityeovg ??? drogba van forme, o torresu da ne pricam.
Ja nisam prosjak al' ljubav molim
ni zanesenjak svojih poema
zbog jedne zene koju ja volim
zivim taj zivot poput boema

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 jul 2011, 15:12

jasmin256 je napisao/la:cek malo. po cemu je trenutni napad chelsea bolji od cityeovg ??? drogba van forme, o torresu da ne pricam.
Aha, Džeko će ući u formu, a Torres neće. :mrgreen:
Drogbu stišću godine, a opet ovaj Drogba owna i Balotellija i Džeka, pa ti vidi. Torres je, poput Džeka, im'o sezonu za zaborav, al' ja bih se opet prije odlučio za Fernanda (dokaz'o se u 2 najjače lige svijeta) negoli za Edina (dokaz'o se u Bundesligi). Anelka, Sturridge i Kalou su pojedinačno bolji od Jo-a, a kamoli sve trojica zajedno. :D

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 06 jul 2011, 15:15

Potpuno se slažem sa kritičarima Džeke,

On je naprosto propao odlaskom iz Teplica. :mrgreen:
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: JackW i 8 gostiju.