Olimpik Sarajevo

nime_tm87
Kontakt:

Re: Olimpik Sarajevo

Post Postao/la nime_tm87 » 05 jul 2009, 11:24

zrinjski-olimpik 3-1
jbgg

Komunikacija
Kontakt:

Post Postao/la Komunikacija » 05 jul 2009, 11:51

Ganci vas sami razvalili :D
San o ligi prvaka ....ipak ostaje samo san...Zrinjski Mostar

herbion
Kontakt:

Post Postao/la herbion » 05 jul 2009, 15:55

Komunikacija je napisao/la:Ganci vas sami razvalili :D
Daleko da ste vi nas razvalili.Imali ste trideset dana priprema protiv prve ekipe Olimpika koja iza sebe je imala cetiri dana iste i prvu tekmu zajedno a odigrali ste 1:1,drugo poluvrijeme rezerve Olimpika su drzale rezultat do 83 min. i autogolom ste poveli,slabo za sampiona a mi prezadovoljni.

maltasa
Kontakt:

Post Postao/la maltasa » 05 jul 2009, 16:01

čamac je napisao/la:
Lijep tekst o Olimpiku. Neko se baš potrudio.
Trudio se trudio ;)

jalijas
Kontakt:

Post Postao/la jalijas » 06 jul 2009, 14:45

bio sam na tekmi u posusju. Sve u svemu Olimpik je pokazao da su, iako su trenirali svega par dana prije tekme zajedno, kompaktna ekipa koja ce mnogima pomrsiti racune vec u prvoj sezoni. Krajnji rezultat od 3:1 nije pravo mjerilo snaga, jer je husref u drugom poluvremenu zamijenio kompletnu ekipu i uveo rezerve, koje se takodjer nisu obrukale, a oba gola u drugom poluvremenu su primljena u zadnjih sedam osam minuta i to od toga jedan auto gol. Spalevic je zabio u prvom poluvremenu, a bilo je i jos nekoliko prilika za vukove. Ali ipak ni ovo nije pravo mjerilo jer treba imati na umu da je kompletnoj ekipi ovo bio prvi mec zajedno, a da prije toga nisu imali vise od desetak treninga i jednog meča kojeg su odigrali izmedju sebe. Ima tu jos dosta mjesta za uigravanje, ali mislim da uz ovakav igracki kadar husref nece imati mnogo problema da poslozi kockice na pravo mjesto. Ipak ova utakmica je na kraju skuuuupo kostala olimpik jer se povrijedio Milos Vidovic, odlican mladi igrac koji je u prosloj sezoni pokazao svoje kvalitete. stradali su mu ligamenti u jednom duelu i doktori prognoziraju minimalno 2 mjeseca van terena. Veliki gubitak za Olimpik jer je Husrtef na njega itekako racunao u predstojecoj sezoni. Nadam se ipak da su doktori u krivu i da ce Vidovic na teren sto skorije. U srijedu na Kupresu Olimpik igra naredni mec i to sa Celikom...

korisnik
Kontakt:

Post Postao/la korisnik » 07 jul 2009, 11:08

Spaleviću, Spaleviću, prvo skoči, pa reci hop...

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 07 jul 2009, 13:17

A Spalevicu tresu se gace,neka neka...
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

herbion
Kontakt:

Post Postao/la herbion » 08 jul 2009, 19:46

Danas na Kupresu Olimpik-Celik 2-0.Strijelac za Olimpik Marinkovic 2x.

maltasa
Kontakt:

Post Postao/la maltasa » 08 jul 2009, 20:39

jalijas
Kontakt:

Post Postao/la jalijas » 09 jul 2009, 10:53

Nakon prvog pripremnog meča protiv Zrinjskog, koji je Olimpik izgubio rezultatom 3:1, sinoć je novi premijerligaš bio bolji od Čelika (2:0). Šef struke, Husref Musemić je nakon meča bio zadovoljan rezultatom, ali još više zalaganjem igrača na terenu.
"Mi još uvijek nismo postigli optimalnu formu, ali već sada mogu biti zadovoljan zalaganjem igrača na terenu i da se sve odvija po planu. Vidi se da postoji volja kod sviju i da se trude da se namatnu i obezbijede svoje mjesto u timu. Naravno da tu postoji još dosta prostora za napredak, ali mislim da ćemo period priprema koji je pred nama iskoristiti da se još bolje uigramo kako bi što spremnije dočekali prvi meč koji igramo sa Modričom na Grbavici", rekao je Husref Musemić nakon meča.

Svi igrači su zdravi i maksimalno se zalažu na Kupresu koji se pokazao kao idelana baza za rad, a jedino je rad poremetila činjenica da se u meču protiv Zrinjskog povrijedio mladi Miloš Vidović.

"Povreda Vidovića nas je malo izbacila iz takta. To je velika šteta kako za klub, tako i za njega, jer se radi o mladom i veoma perspektivnom igraču pred kojim je lijepa budućnost. Ipak u Olimpik je došlo dosta igrača i potrudit ćemo se da nađemo dostojnu zamjenu za njega", istaknuo je Musemić.

Dva gola protiv Čelika su bila djelo Mirka Marinkovića, koji je u Olimpik došao iz Radnika iz Bijeljine, a odličnu pratiju je pružio i Darko Spalević, najbolji strijelac Premijer lige prošle sezone.

"Važno je da se ekipa dobro uigra, te da predstojeću sezonu dočekamo što spremniji, kako bi se mogli nositi sa svima. Uslovi za rad na Kupresu su odlični, Uprava kluba nam je obezbijedila sve, te je na nama igračima ostalo samo da radimo i da se što bolje pripremimo za izaove koji slijede", rekao je Spalević nakon meča.

On je iskoristio priliku i da se još jednom izvini navijačima FK Sarajevo zbog stvari koje su se desile prošle sezone na meču Slavija – Sarajevo.

"Molio bih navijače Sarajeva da se ne potenciraju stvari koje su bile u prošlosti. Ovim putem želio bih da im se izvinim. Sve što sam radio, radio sam u žaru borbe, a ne da bih nekoga provocirao. Nisam nacionalno obojen, jer da je tako ne bih pristupio Olimpiku, nego bih ostao u Slaviji ili potražio neki drugi klub. Ja sam profesionalac i živim od fudbala", rekao je Spalević.

U nedjelju Olimpik igra treći pripremni meč i to protiv Iskre u Bugojnu, a u srijedu se ekspedicija vraća u Sarajevo. Dogovoren je meč i sa Zvijezdom iz Gradačca, a koji je zakazan za 21. 07.

jalijas
Kontakt:

Post Postao/la jalijas » 10 jul 2009, 12:14

tekst sa oficijelne olimpikove stranice:

Azur Velagić potpisao ugovor sa F.K. "Olimpik"

Obavještavamo Vas da je uprava FK Olimpik na preporuku stručnog štaba potpisala petogodišnji ugovor sa igračem Azurom Velagićem. Podsjećamo, on je pred početak priprema došao u Olimpik na probu iz Njemačke. Radi se o veoma mladom igraču koji ima 17 godina, a koji će prema onome što je pokazao na pripremama ravnopravno konkurisati za prvi tim. Igra na poziciji desnog veznog. Velagić je prošao fudbalsku školu Bajerna i nakon potpisivanja ugovora je istaknuo kako je zadovoljan potpisom za Olimpik, te kako se nada da će u budućnosti još više napredovati. Šef stručnog štaba Olimpika, Husref Musemić smatra kako je Velagić izuzetno talentovan, te kako je i pored svoje mladosti siguran u igri, što je pokazao i u utakmici sa Čelikom.
Za njega su već interes pokazali i iz stručnog štaba mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine.

odsutraopetultra
Kontakt:

Post Postao/la odsutraopetultra » 10 jul 2009, 12:32

svaka cast za duzinu ugovora

ManijaK87
Kontakt:

Post Postao/la ManijaK87 » 10 jul 2009, 14:21

Lovac je napisao/la:Olimpik ima daleko najjacu ekipu i osvaja ligu sto posto, a ako udju u premier ligu pravit ce novi stadion na otoci..
Stadion se nece praviti na OTOCI vec ce igrati na ''DOLINI ĆUPOVA'' - (GRBAVICA)...samo domaće utakmice
Proud to be strumf!!!

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 10 jul 2009, 14:41

ManijaK87 je napisao/la:
Lovac je napisao/la:Olimpik ima daleko najjacu ekipu i osvaja ligu sto posto, a ako udju u premier ligu pravit ce novi stadion na otoci..
Stadion se nece praviti na OTOCI vec ce igrati na ''DOLINI ĆUPOVA'' - (GRBAVICA)...samo domaće utakmice
Jok eto igrat ce i gostujuce :mrgreen:
A gdje iskopa ovaj komentar svega ti??
010 ISN'T JUST A CODE

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 10 jul 2009, 14:43

Uvodni komentar na temi :D
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 11 jul 2009, 14:15

opasan ovaj olimpik . taj mi klub lici na real. oni svoja pojačanja traže u bayernu. nije los potez za jednoga sedamnaestogodisnjaka. ako nesto vrijedi bosanska liga ce ga samo ocvrsnuti. kvalitet se ne moze unistititi, samo ce ojacati svoje psihicko stanje. treba ostati normalan kada ides u goste a znas da ces izgubiti prije pocetka utakmice

Mukiol
Kontakt:

Post Postao/la Mukiol » 12 jul 2009, 17:57

ManijaK87 je napisao/la:
Nije tacna informacija...stadion ce se praviti i treba da bude gotov do kraja polusezone...a to pa sta mislis mescini da ce olimpik sve svoje gostujuce utakmice igrati na Grbavici haaa :?: :mrgreen:
mB!

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 12 jul 2009, 23:29

Nije tacna informacija...stadion ce se praviti i treba da bude gotov do kraja polusezone...a to pa sta mislis mescini da ce olimpik sve svoje gostujuce utakmice igrati na Grbavici haaa :?: :mrgreen:[/quote]
bas me zanima kad pocinje tacno ta gradnja stadiona il je to samo jos jedna od famoznih maketa :lol:
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 12 jul 2009, 23:53

Mislim da bi Olimpik mogao pomrsiti račune vodećim timovima naše lige. U ovim pripremnim utakmicama moglo se vidjeti kakav sastav imaju i kako djeluju na terenu. Što se tiče stadiona, neznam kako će on ( ako se bude pravio ) biti završen do polusezone.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

odsutraopetultra
Kontakt:

Post Postao/la odsutraopetultra » 13 jul 2009, 00:33

Koliko ce van terena biti Vidovic i Ristic ?

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.