Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

delija
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la delija » 26 jun 2011, 11:32

Pa to je mens cini najbolji prijatelj Adnana

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 27 jun 2011, 17:30

Prvo da čestitam Felixu na pobjedi i obrani titule, a onda da se ispričam svima vama što sam ikad vrijeđao Džeku na ovoj temu.
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 27 jun 2011, 18:02

Nadam se da niko nece hackirati moj account ovdje. :?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

D€LUX
Kontakt:

Post Postao/la D€LUX » 01 jul 2011, 13:26

Meni samo nikad nije jasno ko je onaj celo sa njim??? sa Dzekom , gdje god sam vidio Dzeku tu je i on jos malo pa ce biti uz dzeku na terenu :D :D :D ... Jel mu rodjak , jaran sta je?
>>No body likes us but we dont care<<

Jaydoo82
Kontakt:

Post Postao/la Jaydoo82 » 01 jul 2011, 14:14

D€LUX je napisao/la:Meni samo nikad nije jasno ko je onaj celo sa njim??? sa Dzekom , gdje god sam vidio Dzeku tu je i on jos malo pa ce biti uz dzeku na terenu :D :D :D ... Jel mu rodjak , jaran sta je?
mozda bodyguard? :? ebiga ipak je covjek licnost, i mislim da ima ljudi koji mu zele zlo, ja mislim cak i da njegovi roditelji imaju pratnju, jer ima mafije u BIH! NAZALOST!
BLUE NATION.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 01 jul 2011, 20:06

Svugdje ima mafije i milioneri se svugdje cuvaju, nije to samo u BiH.
Normalna stvar, samo sto mi to jos nismo navikli... Valjda zato jer je kod nas malo postenih milionera.

D€LUX
Kontakt:

Post Postao/la D€LUX » 02 jul 2011, 13:03

Jaydoo82 je napisao/la:
D€LUX je napisao/la:Meni samo nikad nije jasno ko je onaj celo sa njim??? sa Dzekom , gdje god sam vidio Dzeku tu je i on jos malo pa ce biti uz dzeku na terenu :D :D :D ... Jel mu rodjak , jaran sta je?
mozda bodyguard? :? ebiga ipak je covjek licnost, i mislim da ima ljudi koji mu zele zlo, ja mislim cak i da njegovi roditelji imaju pratnju, jer ima mafije u BIH! NAZALOST!
kakav bodyguard nema 30 kila u sebi!! Cini mi se da mu je jaran al non stop je sa njim i u manchesteru i gdje god tog lika vidim a bosanac je sto posto sam siguran...
>>No body likes us but we dont care<<

Dalix
Kontakt:

Post Postao/la Dalix » 04 jul 2011, 21:08

D€LUX je napisao/la:
Jaydoo82 je napisao/la:
kakav bodyguard nema 30 kila u sebi!! Cini mi se da mu je jaran al non stop je sa njim i u manchesteru i gdje god tog lika vidim a bosanac je sto posto sam siguran...
Netreba Dzeki bodyguard :mrgreen: Ima 1.93 m, jak je nemoze njemu niko nista :mrgreen:
15.06.2014 Vi ste PONOS NACIJE!

Powerlifting <3

Reuf_Herco
Kontakt:

Post Postao/la Reuf_Herco » 04 jul 2011, 23:13

Taj celo je ljigavac iz grada, nadimak mu je Paun. Mama mu je radila kao **** u Italiji, a sad radi kao makro. Ako se sjecate vozio je nekad davno, medju prvima u gradu Audia TT sive boje. Inace, taj lik je uvijek sa reprezentativcima i on im sredjuje kurve ili sta vec. Prvo je bio "jaran" sa Spahicem, a sad je nerazdvojan sa Dzekom. U hotelu na Ilidzi kad su pripreme reprezentacije i on je prisutan koliko i sami igraci. Ne kontam Dzeku koji dodje u sarajevo i druzi se sa odvratnuim gradskim ljigavcima tipa Paun, Mahir bit haus, Memo... a nikad ga niko ne vidi sa nekim jaranom iz njegovog djetinstva, iz skole, iz juniorskih dana u Zelji.... Nije ni cudo sto je propao u MC kad su mu kafana, ljigavi tipovi i kurve vazniji od pravih vrijednosti za koje smo svi mislili da idu uz njegovo ime. Spaha, Spaha, sta uradi od malog Edina?????

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 jul 2011, 00:13

Reuf_Herco je napisao/la:Taj celo je ljigavac iz grada, nadimak mu je Paun. Mama mu je radila kao **** u Italiji, a sad radi kao makro. Ako se sjecate vozio je nekad davno, medju prvima u gradu Audia TT sive boje. Inace, taj lik je uvijek sa reprezentativcima i on im sredjuje kurve ili sta vec. Prvo je bio "jaran" sa Spahicem, a sad je nerazdvojan sa Dzekom. U hotelu na Ilidzi kad su pripreme reprezentacije i on je prisutan koliko i sami igraci. Ne kontam Dzeku koji dodje u sarajevo i druzi se sa odvratnuim gradskim ljigavcima tipa Paun, Mahir bit haus, Memo... a nikad ga niko ne vidi sa nekim jaranom iz njegovog djetinstva, iz skole, iz juniorskih dana u Zelji.... Nije ni cudo sto je propao u MC kad su mu kafana, ljigavi tipovi i kurve vazniji od pravih vrijednosti za koje smo svi mislili da idu uz njegovo ime. Spaha, Spaha, sta uradi od malog Edina?????
Yebiga da je ostao u Zelji ili presao u Olimpic,niko ni Dzeke ni pauna,ni vrebca ili gavrana nebi uocio.
Ovako i kad podrigne ili kad prdne raja zna sta je yeo.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 05 jul 2011, 03:06

Jako pateticno izgleda sportski forum na kojem se raspravlja o tome s kim se Dzeko druzi, sta radi, koga gu.zi, ko se s njim druzi, i td..

Njegov nacin ponasanja na ulici, u prodavnici, u kafani, u pozoristu ne treba nikoga opterecivati, i ne treba se time zamarati..on je reprezentativac Bosne i Hercegovine, on svojim dobrim igrama uveseljava gradjane ove zemlje, i kao takav je dobrodosao.

On je nama na usluzi, on igra za nas, za sve one koji vole drzavu, i reprezentaciju, i tu se prica zavrsava..ako vrijedi kao igrac, onda je tu, ako ne nije, i to je to.

reptile
Kontakt:

Post Postao/la reptile » 05 jul 2011, 04:35

Reuf_Herco je napisao/la:Taj celo je ljigavac iz grada, nadimak mu je Paun. Mama mu je radila kao **** u Italiji, a sad radi kao makro. Ako se sjecate vozio je nekad davno, medju prvima u gradu Audia TT sive boje. Inace, taj lik je uvijek sa reprezentativcima i on im sredjuje kurve ili sta vec. Prvo je bio "jaran" sa Spahicem, a sad je nerazdvojan sa Dzekom. U hotelu na Ilidzi kad su pripreme reprezentacije i on je prisutan koliko i sami igraci. Ne kontam Dzeku koji dodje u sarajevo i druzi se sa odvratnuim gradskim ljigavcima tipa Paun, Mahir bit haus, Memo... a nikad ga niko ne vidi sa nekim jaranom iz njegovog djetinstva, iz skole, iz juniorskih dana u Zelji.... Nije ni cudo sto je propao u MC kad su mu kafana, ljigavi tipovi i kurve vazniji od pravih vrijednosti za koje smo svi mislili da idu uz njegovo ime. Spaha, Spaha, sta uradi od malog Edina?????
Mahalac, dosta je!
shandrlike-tandrlike

bilalx

Post Postao/la bilalx » 05 jul 2011, 07:10

velez_mostar je napisao/la:Jako pateticno izgleda sportski forum na kojem se raspravlja o tome s kim se Dzeko druzi, sta radi, koga gu.zi, ko se s njim druzi, i td..

Njegov nacin ponasanja na ulici, u prodavnici, u kafani, u pozoristu ne treba nikoga opterecivati, i ne treba se time zamarati..on je reprezentativac Bosne i Hercegovine, on svojim dobrim igrama uveseljava gradjane ove zemlje, i kao takav je dobrodosao.

On je nama na usluzi, on igra za nas, za sve one koji vole drzavu, i reprezentaciju, i tu se prica zavrsava..ako vrijedi kao igrac, onda je tu, ako ne nije, i to je to.
Svakako. Samo sto mu te "zanemarljive" navike (koje bas i ne krije) i ne idu u prilog kao, recimo, ambasadoru unicefa.
Uostalom, ne vidim razlog zasto treba sutiti o tome. Svaka momku cast na uradjenom do sada al nije ni on nedodirljiv kao jedan fudbaler. Na kraju krajeva, sto vise ljudi zna istinu bice im lakse kad ga vide kako se mrljavi po terenu (pogotovo u zadnje vrijeme kad igra za reprezentaciju). Nije fol da mi gubimo zivce a njega da boli qrac za sve.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 05 jul 2011, 09:21

bilalx je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la:Jako pateticno izgleda sportski forum na kojem se raspravlja o tome s kim se Dzeko druzi, sta radi, koga gu.zi, ko se s njim druzi, i td..

Svakako. Samo sto mu te "zanemarljive" navike (koje bas i ne krije) i ne idu u prilog kao, recimo, ambasadoru unicefa.
Uostalom, ne vidim razlog zasto treba sutiti o tome. Svaka momku cast na uradjenom do sada al nije ni on nedodirljiv kao jedan fudbaler. Na kraju krajeva, sto vise ljudi zna istinu bice im lakse kad ga vide kako se mrljavi po terenu (pogotovo u zadnje vrijeme kad igra za reprezentaciju). Nije fol da mi gubimo zivce a njega da boli qrac za sve.
Pa nije bas da se mrljavi po terenu. Dzeki se desava u reprezentaciji isto sto i u Man City-ju. Pisao sam o tome, ima i pola godine. Jednostavno, novi sistem igre koji preferira Susic ne odgovara Dzeki, jer ima znatno manje prostora nego sto je to bio slucaj dok nas je vodio Ciro. Sporije se gradi igra, manje ima lopti u prostor, manje kontri i polukontri itd. U Magathovom Wolfsburgu i u Cirino doba je to bilo drugacije. Trenutno jos uvijek ispasta, ali je napredak vidljiv, pogotovo u Man City-ju je zadnje utakmice igrao bolje nego na samom pocetku.

Sto se tice njegovog privatnog zivota, istina je da nikoga to ne treba interesovati, no opet zaparaju usi nekakve price u kojima vjerovatno ima istine. Ako se odobrava pljuvanje po Ibricicu i nekim "manje" vrijednim igracima u repki, zasto se to onda Dzeki ne smije nista spocitati?

No dobro, sve je to bilo na neki nacin i za ocekivati. Kako ono kazu: Fortune and fame bring always the same!
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 jul 2011, 09:30

E sad da vidimo šta Mancini misli o napadaču/ima. Tevez se izjasnio da želi napustiti City, a moguće destinacije su Španija i Italija. Svi znamo da Mancini ne računa na Adebayora (ne vjerujem da se nešto promijenilo dok je Togoanac na odmoru), tako da ostaju Džeko, Jo i Balotelli. Sasvim sam siguran da će se raditi na dovođenju još jednog napadača, samo je pitanje koji profil će to biti (vjerovatno neko sličan Tevezu).

Džeko će imati priliku da se izbori za mjesto u prvoj postavi, posebno kada se uzme u obzir da će sada odraditi kompletne pripreme sa City-jem, te će tako biti znatno uigraniji sa ostatkom tima. Na njemu je da l' će to okrenuti u svoju korist ili neće. Mislim da je krajnje vrijeme da pokaže zbog čega je doš'o u City i Premiership. Dok se ova polusezona može uzeti sa rezervom (adaptacija, bio je gazda u Wolfsburgu, dok je sada samo jedan od običnih u City-ju, te već ono što spomenuh - nije proš'o pripreme), sljedeću eventualno lošu sezonu mu niko od navijača i članoa uprave neće oprostiti.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 05 jul 2011, 10:31

Monolog je napisao/la:E sad da vidimo šta Mancini misli o napadaču/ima. Tevez se izjasnio da želi napustiti City, a moguće destinacije su Španija i Italija. Svi znamo da Mancini ne računa na Adebayora (ne vjerujem da se nešto promijenilo dok je Togoanac na odmoru), tako da ostaju Džeko, Jo i Balotelli. Sasvim sam siguran da će se raditi na dovođenju još jednog napadača, samo je pitanje koji profil će to biti (vjerovatno neko sličan Tevezu).

Džeko će imati priliku da se izbori za mjesto u prvoj postavi, posebno kada se uzme u obzir da će sada odraditi kompletne pripreme sa City-jem, te će tako biti znatno uigraniji sa ostatkom tima. Na njemu je da l' će to okrenuti u svoju korist ili neće. Mislim da je krajnje vrijeme da pokaže zbog čega je doš'o u City i Premiership. Dok se ova polusezona može uzeti sa rezervom (adaptacija, bio je gazda u Wolfsburgu, dok je sada samo jedan od običnih u City-ju, te već ono što spomenuh - nije proš'o pripreme), sljedeću eventualno lošu sezonu mu niko od navijača i članoa uprave neće oprostiti.
Nevjerujem da ce Tevez napustiti City. Tu je vec par sezona i ponajbolji je igrac u ekipi. A ako dodje do odlaska Teveza onda ce Cityu trebati jos jedan napadac. Poceti sezonu sa 3 napadaca bilo bi ravno samoubistvu.

Mene vise brinu transferi Citya. Mancini je pred kraj sezone najavio da ce igru graditi oko Dzeke i da ce dovesti nekoliko kvalitetnih veznjaka. Za sada nista od toga.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 05 jul 2011, 10:45

Problem City-a je (ne)plansko dovođenje igrača. Manćini teži k tome da dovedene "zvijezde", međutim pri tome ne gleda da li odgovaraju profilu igrača koje on zapravo treba. On ima sreću da mu klub svaku želju "usliši" (naravno, po pitanju transfera). Treba dovesti dva veznjaka (plejmejkera) u klub. Ima tu Silva, tačno je to, al' brat bratu on meni nije ništa specijalno u dresu Građana. Džeki je potreban neko ko će mu gurati lopte naprijed (sjećate se kako je bilo dok je Miske bio u Wolfsburgu). Njemu treba jedna prava lopta da je pospremi u mrežu. Ovako, kad nema igre, šansu za gol može dobiti samo prilikom neke odbijene lopte ili dobrog centaršuta iz kornera. Iz igre nikako.
Što se tiče odlaska Teveza, ne znam šta bih mislio. Nije isključen ni njegov odlazak, tim više što su problemi porodične prirode. Razumijem ga u potpunosti. Ipak, odlaskom Carlosa Džeko će dobiti više prostora i igrat će zapaženiju ulogu u napadu. On i Balonja ( :mrgreen: ) bi činili savršen tandem u vrhu napada. Tevezov problem je sebičnost i želja da sve završi sam (koliko je samo šansi tako upropastio?). Balotteli je drugi tip igrača. Jest' da mu je problem (ne)disciplina, al' sve se to da riješiti. Vjerovatno će City (u slučaju odlaska Teveza) dovesti još jedno napadača sličnog profila, kako bi isti Teveza dostojno zamijenio. No složit ćete se sa mnom da je sada bitnije dovesti kvalitetne veznjake koji će graditi igru tima u budućnosti. ;)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jul 2011, 12:15

Tevez je uvijek bio ptica selica, bilo je bitanje dana kada će otići.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Reuf_Herco
Kontakt:

Post Postao/la Reuf_Herco » 06 jul 2011, 00:03

Fakat ili moras biti djete od 15 godina, ili moras biti corav, ili totalno subjetiavan da i dalje govoris kako su za lose igre Dzeke krivi svi drugi sem njega. Pa kako vas vise nije stid prozivati Teveza ili bilo koga drugog?
Dzeko je nas i sve to stoji, ali dajmo malo objektivnosti.

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 06 jul 2011, 00:28

Reuf_Herco je napisao/la:Fakat ili moras biti djete od 15 godina, ili moras biti corav, ili totalno subjetiavan da i dalje govoris kako su za lose igre Dzeke krivi svi drugi sem njega. Pa kako vas vise nije stid prozivati Teveza ili bilo koga drugog?
Dzeko je nas i sve to stoji, ali dajmo malo objektivnosti.
Ko je kriv sto Messi nije onaj iz Barce u Argentini ?
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], jasmin10 i 26 gostiju.