Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Damir_BvB
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Damir_BvB » 05 jul 2011, 19:22

ackeey je napisao/la:Ja bih volio Niku u Liverpoolu, po meni je on bolji igrac od Luke.
Ali, o ukusima ne vrijedi raspravljati...

Hahahaha Ne radi se o okusu vec kvalitetu a to su razlike nebo zemlja. al ovaj post ti je stvarno mocan :D
BvB Echte Liebe !!!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 jul 2011, 19:25

Moram ovo da postavim:

[youtube][/youtube]

Pesma krece od 4:30.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 jul 2011, 19:28

Arnelinho je napisao/la:btw.siguran sam da bi bio, mislim da ne postoji isti tip igrača u EPL.
Kranjčar ima odličan pregled igre i dobar udarac. No, ne kreće se dobro, teško pravi višak i nema brzinu za krilnog igrača. Kao ofanzivni vezni se ne može porediti sa jednim Nasrijem (koji je opet bolji u svakom segmentu), tako da dolazak Nike u Liverpool i nije od presudne važnosti, jer ne može unaprijediti igru. Bolji je od Cole-a, Jovanovića i ostalih flopova, al' sigurno nije igrač koji će činiti prevagu u borbi za CL.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 05 jul 2011, 19:40

Monolog je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:btw.siguran sam da bi bio, mislim da ne postoji isti tip igrača u EPL.
Kranjčar ima odličan pregled igre i dobar udarac. No, ne kreće se dobro, teško pravi višak i nema brzinu za krilnog igrača. Kao ofanzivni vezni se ne može porediti sa jednim Nasrijem (koji je opet bolji u svakom segmentu), tako da dolazak Nike u Liverpool i nije od presudne važnosti, jer ne može unaprijediti igru. Bolji je od Cole-a, Jovanovića i ostalih flopova, al' sigurno nije igrač koji će činiti prevagu u borbi za CL.
Zašto je poseban tip igrača?
Ima spontanost (što bi Ivica rek'o). Igra po intuiciji,a ne po pravilima.Osjeti kad treba dodati, a kad driblati, pri tome pazi na ljepotu i elegantnost, zato mi je drag i mislim da itekako posjeduje kvalitet da unaprijedi nečiju igru, ne značajno, al' da donese širinu(u smislu taktike,klupe i ideje),može itekako.
btw. Ne na krilo, već na AMF-a. :D
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 jul 2011, 19:45

Kranjčar je za nijansu pokretljiviji igrač od Misimovića. Obojica imaju lucidnost, odličan pregled igre, tehniku, al' fudbal se sada igra i na mišiće. Na poziciji ofanzivnog veznog (pisao sam da ni tu ne može unaprijediti igru Liverpoola) ili kako ti kažeš AMC on nema šta tražiti. Uzmimo to da Liverpool igra sa 2 krilna igrača (Kuyt i Suarez) te sa isturenim Carrollom, gdje tu staviti Kranjčara? Iza njih? A Gerrard? Steven koji je mnogo bolji kada je bliži protivničkom golu (znamo šta je radio kada je u timu bio Torres)? Šta s njim? Da igra opet skroz defanzivno i tako učini medvjeđu uslugu timu? I, yebo to ako ćeš dovoditi igrače za klupu. Dovodiš igrača koji će biti, ako ništa, onda na pragu tih prvih 11, a nekoga ko nije ispunio očekivanja iz prošlosezonske ekipe staviš na klupu. Pa Liverpool je završio na 6. mjestu, što je loše za ekipu njihovog kalibra. Da l' treba ponoviti tu sezonu?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 05 jul 2011, 19:49

Slažem se sa @Arnelinhom, u opisu Kranjčara.
Dečko mi se uvijek dopadao svojim stilom, upravo zato što se vodi osjećajem. Igrač je trenutka, što bi se reklo. Al' sa druge strane, moram se složiti i sa @Monologom, jer Niko, u ovom trenutku, Liverpoolu zaista nije potreban. On želi da igra fudbal, a ne da ponovo sjedi na klupi, i čeka povredu, u ovom slučaju, Gerrarda. U svakom slučaju, želim mu sreću, u kojem god klubu nastavio karijeru.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 05 jul 2011, 19:53

Ono sto Lucas uradi sa loptom Niko ce sa jabukom to je i budali jasno ... takav znalac u LFC ako dodje nije bio odavno i sam sam se cesto pitao sta je onom alkosu na klipu Tottenhama da ga izbaci iz ekipe a u to vrijeme im je bio najbolji igrac ... Ja sam od prvog dana za njegov dolazak i nadam se da ce doci jer nama treba jedan igrac koji je dobar a moze se dobiti za malo novca ;)
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 05 jul 2011, 19:53

O Kranjcaru se vise puta pisalo da bi mogao doci, pa nije. Za mene je ovo samo jos jedan trac u nizu...
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 05 jul 2011, 19:54

Monolog je napisao/la:Kranjčar je za nijansu pokretljiviji igrač od Misimovića. Obojica imaju lucidnost, odličan pregled igre, tehniku, al' fudbal se sada igra i na mišiće. Na poziciji ofanzivnog veznog (pisao sam da ni tu ne može unaprijediti igru Liverpoola) ili kako ti kažeš AMC on nema šta tražiti. Uzmimo to da Liverpool igra sa 2 krilna igrača (Kuyt i Suarez) te sa isturenim Carrollom, gdje tu staviti Kranjčara? Iza njih? A Gerrard? Steven koji je mnogo bolji kada je bliži protivničkom golu (znamo šta je radio kada je u timu bio Torres)? Šta s njim? Da igra opet skroz defanzivno i tako učini medvjeđu uslugu timu? I, yebo to ako ćeš dovoditi igrače za klupu. Dovodiš igrača koji će biti, ako ništa, onda na pragu tih prvih 11, a nekoga ko nije ispunio očekivanja iz prošlosezonske ekipe staviš na klupu. Pa Liverpool je završio na 6. mjestu, što je loše za ekipu njihovog kalibra. Da l' treba ponoviti tu sezonu?
Pretpostavljam da se Kranjcar ovdje spominje kao solucija za lijevo krilo,jer tu kod nas "skripi",tu imamo samo Maxija,koji realno nema sta da trazi vise kod nas.Mislim da imas pravo kad kazes da nema brzine za tu poziciju,ali ipak je bolja solucija od Argentinca,no kako je krenulo necemo mi nikoga dovesti do kraja prelaznog roka.
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 05 jul 2011, 20:03

Monolog je napisao/la:Kranjčar je za nijansu pokretljiviji igrač od Misimovića. Obojica imaju lucidnost, odličan pregled igre, tehniku, al' fudbal se sada igra i na mišiće. Na poziciji ofanzivnog veznog (pisao sam da ni tu ne može unaprijediti igru Liverpoola) ili kako ti kažeš AMC on nema šta tražiti. Uzmimo to da Liverpool igra sa 2 krilna igrača (Kuyt i Suarez) te sa isturenim Carrollom, gdje tu staviti Kranjčara? Iza njih? A Gerrard? Steven koji je mnogo bolji kada je bliži protivničkom golu (znamo šta je radio kada je u timu bio Torres)? Šta s njim? Da igra opet skroz defanzivno i tako učini medvjeđu uslugu timu? I, yebo to ako ćeš dovoditi igrače za klupu. Dovodiš igrača koji će biti, ako ništa, onda na pragu tih prvih 11, a nekoga ko nije ispunio očekivanja iz prošlosezonske ekipe staviš na klupu. Pa Liverpool je završio na 6. mjestu, što je loše za ekipu njihovog kalibra. Da l' treba ponoviti tu sezonu?
Liverpool je imao kratku klupu,a za Stivena niko više ne može garantovati da će odigrati sezonu u kompletu. Recimo njegovu tehniku uparit sa Lukasovim mišićima (ako ih ima :mrgreen: ).

L'pool ,po mom skromnom mišljenju treba 15-16 igrača približne kvalitete, da se mogu tokom sezone rotirati. Pa evo Adam je blizu L'poola a tu je i Raul,Aquillani tu je i Henderson pa i Poulsen( :mrgreen: ). Upravo se na tome radi, na proširivanju igračkog kadra.

Recimo da je Gerrad najboljih od svih nabrojanih,Raul nije daleko od njega, al' najslabiji od nabrojanih i ne odskače previše.

Imaju već igrača,koji će biti dodatna injekcija napadu ,kad klub ne ide (Suarez) ,za tu rolu tu je i Gerrard,kad je zdrav,pa i Kuyt.

Fali im popuniti neke pozicije koje nemaju i malo veća širina.

Niko je taj koji može donijeti i prilagadjanje formacije odredjenim zahtjevima i unijeti neke nove ideje,inovacije,a i donijeti potrebnu kvalitetu klupi, ako je Gerrard u formi.

Od ovih trenutnih igrača Gerrard i Henderson mogu igrati desno, a Niko je idealan igrač koji bi krio ostale pozicije u veznom redu (od lijevog krila do polunapadača).

Da se ja pitam,ja bih njega u Arsenal,prije nego neke,koji se sa Arsenalom povezuju (tipa Mata ili Ahkmedov :lol: )

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 05 jul 2011, 21:34

We need a winger or two, a left back, a central defender and perhaps another striker.

I'm willing to take a bet with anyone that at the end of the window, or earlier, we will have all of those. Perhaps not your first choice for any position and there will definitely be some fellows who will think we have overpaid for someone or ther other, but I wager we will have a good squad, with more or less the right players and with the manager happy with the names on the squad sheet.

Outside of that, may I recommend beer, meat products and girl watching for the next month or so.

Peace out.
Momak sa RAWK-a je sve objasnio. ;)
Greatness dies

Decko s tribine 2
Kontakt:

Post Postao/la Decko s tribine 2 » 05 jul 2011, 22:19

Liverpool je jedini crveni klub koji simpatisem :lol: :lol: Pa nek mi neko od upucenijih kaze ko dolazi i ko nas je napustio do sada
Zivio nam Osim dragi, gospodaru familije

asylum
Kontakt:

Post Postao/la asylum » 05 jul 2011, 22:21

Decko s tribine 2 je napisao/la:Liverpool je jedini crveni klub koji simpatisem :lol: :lol: Pa nek mi neko od upucenijih kaze ko dolazi i ko nas je napustio do sada
Moras li stalno vrtiti isto pitanje?? Kako ti ne dosadi??

Decko s tribine 2
Kontakt:

Post Postao/la Decko s tribine 2 » 05 jul 2011, 22:32

asylum je napisao/la:
Decko s tribine 2 je napisao/la:Liverpool je jedini crveni klub koji simpatisem :lol: :lol: Pa nek mi neko od upucenijih kaze ko dolazi i ko nas je napustio do sada
Moras li stalno vrtiti isto pitanje?? Kako ti ne dosadi??
hahahhaha deko, prvi post na temi liverpula od mene :lol: :lol: mjesas kruske i jabuke

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 05 jul 2011, 23:17

Jeste i docekali coeka :roll: Dobrodoso care, prvi od mnogih (postova) nadam se :D Eh doso nam je Henderson iz Sunderlanda za 20 mil, vratio se Aqua iz Juventusa, neka jaca povezivanja su sa Downingom, Adamom, Enriqueom iz Newcastlea, mozda i Mata al njega uzmi sa rezervom. Pominje se sad i Lennon, uglavnom najvise se povezujemo sa krilima i veznjacima :D et to bi bilo to :D
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 06 jul 2011, 00:10

http://www.skysports.com/story/0,,11095_7022252,00.html

Sky Sports je objavio vijest da je Liverpool poslao ponudu od 15 miliona funti za Downinga. Sa druge strane, istu priču prenosi i Times, ali je razlika u tome što je Villa, po njima, tu ponudu odbila, jer žele 20. Navodno, McLeish ne bi imao ništa protiv da Ngog bude uključen u ovaj deal.

Eh, također, i ESPN i Guardian prenose da je ponuda od 15 miliona odbijena. Znači, očekujte da SS sutra ujutro objavi kako je ponuda odbijena. :mrgreen:

EDIT: Link koji sam postavio od SS-a je sada preuređen od samog lista, jer je Liverpoolova ponuda odbijena.
Greatness dies

asylum
Kontakt:

Post Postao/la asylum » 06 jul 2011, 00:24

Danas potpisuje Charlie Adam, 100% ! Downing se ocekuje ovih dana.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 06 jul 2011, 01:54

Bertrand je napisao/la:http://www.skysports.com/story/0,,11095_7022252,00.html

Sky Sports je objavio vijest da je Liverpool poslao ponudu od 15 miliona funti za Downinga. Sa druge strane, istu priču prenosi i Times, ali je razlika u tome što je Villa, po njima, tu ponudu odbila, jer žele 20. Navodno, McLeish ne bi imao ništa protiv da Ngog bude uključen u ovaj deal.

Eh, također, i ESPN i Guardian prenose da je ponuda od 15 miliona odbijena. Znači, očekujte da SS sutra ujutro objavi kako je ponuda odbijena. :mrgreen:

EDIT: Link koji sam postavio od SS-a je sada preuređen od samog lista, jer je Liverpoolova ponuda odbijena.
Downing 15 miliona jbt koji su Englezi papci :lol:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 06 jul 2011, 02:02

asylum je napisao/la:Danas potpisuje Charlie Adam, 100% ! Downing se ocekuje ovih dana.
Vi to ko će prvi reći za sutradan da potpisuje? U isčekivanju. :mrgreen:

Decko s tribine 2
Kontakt:

Post Postao/la Decko s tribine 2 » 06 jul 2011, 07:37

Stivi_Dzi je napisao/la:Jeste i docekali coeka :roll: Dobrodoso care, prvi od mnogih (postova) nadam se :D Eh doso nam je Henderson iz Sunderlanda za 20 mil, vratio se Aqua iz Juventusa, neka jaca povezivanja su sa Downingom, Adamom, Enriqueom iz Newcastlea, mozda i Mata al njega uzmi sa rezervom. Pominje se sad i Lennon, uglavnom najvise se povezujemo sa krilima i veznjacima :D et to bi bilo to :D
hvala lave na dobrodoslici i informacijama ;)

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.