FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Huska
Kontakt:

Re: F.C. Internazionale Milano

Post Postao/la Huska » 05 jul 2011, 16:26

Interista di cuore je napisao/la:
Mister No je napisao/la:Colpo Livorno: Ufficiale Dell'Agnello
Zbog ovog bih zaplakao.
Neka ganjaju Palacia, Kucku i Kharju a ovakve talente ne mogu istrpiti nego odmah u Serie B, kao nešto će naučiti u Livornu, može samo stagnirati....

Sretno Simone......
Co-ownership je za njega.Tako da ga imaju pod kontrolom ako se bude razvijao kako treba.U svkaom slucaju mu je bolje u Livornu nego u Interu gdje ne bi imao nikakve sanse da zaigra...
Dell'Agnello: "Dokazati ću se u Livornu i vratiti u Inter"

tako se lako rijesavamo ovih nasih mladica, a momci bi ginuli za par minuta na terenu...

endem_
Kontakt:

Post Postao/la endem_ » 05 jul 2011, 16:27

Kakve su ovo prepirke Juve-Inter, dajte ba pisite o nekim drugim temamm vezanim samo za Inter. Sad kad je titula 2006 konacno Interova kraj price. Autor onog tekst ana ovom portalu malo je zakuhao stvar, ocito lik navija za Juve pa mu krivo 8-)
Pazza Inter Amala

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 05 jul 2011, 16:32

Joj divim se ovim sto navijaju za Juve oni i dalje smatraju da je Juve nevin svi ostali krivi :lol: :lol: :lol: ,nemogu da vjerujem i vide jedan tekst na sportsport.ba odmah juve nista nije kriv a dokaza milion evo i zadnja presuda da se nece titula vratit juventusu dokazuje koje su kriminalne radnje bile od strane juventusa .
Samo jedan klub Velež Mostar

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 05 jul 2011, 16:33

Zbog ovog bih zaplakao.
Neka ganjaju Palacia, Kucku i Kharju a ovakve talente ne mogu istrpiti nego odmah u Serie B, kao nešto će naučiti u Livornu, može samo stagnirati....

Sretno Simone......
Co-ownership je za njega.Tako da ga imaju pod kontrolom ako se bude razvijao kako treba.U svkaom slucaju mu je bolje u Livornu nego u Interu gdje ne bi imao nikakve sanse da zaigra...
Znaš ti dobro moj dragi Mago kakva mu je sudba, kao i Santon i mnogi prije njega.Skeptik sam po ovome, i za njega i Biraghia i Natalina i Lorenza C....

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 05 jul 2011, 16:36

Mister No je napisao/la:
Zbog ovog bih zaplakao.

Sretno Simone......
Znaš ti dobro moj dragi Mago kakva mu je sudba, kao i Santon i mnogi prije njega.Skeptik sam po ovome, i za njega i Biraghia i Natalina i Lorenza C....
Nazalost je 99% tako kako pricas.Jednostavno ne daje se sansa mladim.Zasto se recimo dovodio Castaignos (nemam nista protiv njega,cak naprotiv samo navodim primjer) kad su mogli dat sansu Dell'Agnellu ili Alibecu (on mi je bolji) ? Nejasna mi je totalno ta politika sto se tice mladih igraca.

Nadam se da ce Gasperini imat m*da da ubaci kojeg mladica,prije svega Crisetiga.Ako on ne uspije u Interu nikad ni jedan mladi nece...
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Prowler
Kontakt:

Post Postao/la Prowler » 05 jul 2011, 16:37

sarajlija89 je napisao/la:@Prowler

Lijepo si ti to napisao, vidi se da si elokventan i dobar demagog :lol: ;)

Mrsko mi izdvajat pojedine citate i replicirati, pa cu staviti ovaj tekst:

http://sportsport.ba/ino_fudbal/zasto-j ... -ceh/60022

Radili ste sto i mi, vjerovatno i vise...ti si sad stavio dva razgovora Facchetija i okarakterisao ih kao najteze...neko bi mozda i povjerovao. :P

Moggi je reko: "ili smo svi krivi ili niko". Svi su radili isto, a samo ga Juve popusio- subjektivno, objektivno - u pravu je kada se sve pogleda i analiziraju mnoge cinjenice. Inter je tu mnogo i previse profitirao, a previse je slucajnosti da bi se to moglo okarakterisati kao slucajno...

Jbg, vi imate svoje, mi svoje i to je to. Ostali nek sami procijene, ali Bgm vi ste se kleli u postenje, samo dokazi i cinjenice nisu takvi i to je cinjenicno stanje..

edit:

nekad kasno veceras ili sutra cu nastavit na eventualne replike..ne mogu vise :lol: odoh se opustit loma :lol: jbo ovo..
Ne, posto zivim u Zabariji, a ovdje je loptanje religija, svakodnevno citam novine i odlicno sam informisan. Htio ja to ili ne. :lol: Ovo jesu najtezi razgovori, i svi njih spominju. Navedi neke druge, ako ih imas u arhivu. Rado cu ih procitati. ;)

Ovaj clanak je totalno pristrasan i evidentno je da ga je pisao neki navijac Juventusa - sramota je da je sportsport uopste objavio slicno smece. :o

Cemer i tuga, a nekad bio ok portal. :D

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 05 jul 2011, 16:42

Prowler svaka cast, pisi vise na ovoj temi, vidim da imas samo 20-ak postova, a gust je citat tvoje postove :D
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 05 jul 2011, 16:49

Ubacene i rijeci Gigia Rive na sliku na pocetnoj stranici Inter.it 8-)

http://www.inter.it/aas/hp?L=it

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 05 jul 2011, 16:51

Juventini su smesni, jer brane neodbranjivo.

1) EPO, ej EPO, su samo oni koristili.

2) Davids je jedini igrac velikog kluba koji je pao na doping testu, na enhancing drugs.

3) Moggi i tehnomenadzerstvo (gledaj: slucaj Miccoli).

4) Selekcija sudija.

Treba da budu srecni sto im se sve ono sto su uradili od 1994-2006. ne uzme i izbrise iz knjiga.

Bravo za @Prowlera.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 05 jul 2011, 16:58

ništa novo na Delle Alpiju penal za Juventus, tragični su ovi juventini
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Prowler
Kontakt:

Post Postao/la Prowler » 05 jul 2011, 17:04

OjTito dragi, sad citam onaj clanak i vidim da je dosta toga copy/paste sa starih foruma, a vec sam raspravljao o tome. Ja profesionalnosti i kurca. :lol: Kako ovo Sportsport uopste objavi, da nije kakav hacker provalio sistem? :?

Evo neki od odgovora koje sam svojevremeno napisao:

- Ovaj čovjek Guido Rossi ne samo da je izostavio dokaze da bi Juventus bio diskriminiran, nego je i unistio dokaze koji bi osudili inter.

Nije istina. Guido Rossi je djed od svojih 70 i kusur, ovlas je vodio istragu, ali ne zna ni gdje je supalj. Izabrali su ga na to mjesto nakon glasanja, znaci nije ga niko "postavio". Covjek je privremeno zastupao FIGC nakon sto je skandal izbio, posto je vecina poglavara bila umjesana u aferu. Obnavljao je funkciju zbog senatorskog imidza, nesto poput onog starog Mede u Letecim Medvjedicima, ako si gledao.
Da vidis/cujes covjeka znao bi o cemu pricam.

Evo ga:

[youtube][/youtube]

Da li ljudi znaju da ima telefonski dokaz o dogovorenom remiju Milana i Udinesea
(nije istina)

i da su se Collina i Galliani osobno sreli u Meanijevom restoranu. (istina)

- Meani je licno preuzimao pozive koji bi inkriminirali juventus a on bi to dalje proslijedio Morattiju koji bi unistio dokaze koji su ukljucivali inter.

Nije istina. Meani je advokat zastupnik Milana, i nema veze sa Morattijem.. Cesto se prepucavaju po medijima. Mogao je samo Gallianiju proslijedjivati dokaze. Onaj telefonski poziv je istinit, gdje je naredjivao linijskom sucu. To je u biti i jedini dokaz protiv Millana, i zbog toga su kaznjeni oduzimanjem 15 bodova.

-Policajac Adamo Bove je ovo priznao pa se potom ubiio 21.7.2006.

Nije nista priznao. Covjek je radio na puno ozbiljnijim stvarima, istrage o terorizmu i sl. Samo par zaludjenih Modjijevaca ga je dovelo u vezu sa calciopolijem.

-Kasete sa ovim razgovorima nikada nisu preslusane na sudu iako je to odbrana Juventusa trazila.
Kasete sa pricama o nogometu ne postoje. Samo one o povjerljivim istragama o Abu Omaru, liku koji je uhapsen u Milanu sa sumnjom da je clan Al qaide.

-Prva grupa je telekom Italije, talijanski telefonski i internet provajder koji takoder drzi i TIM koji je zaduzen za mobilnu telefoniju na cijem je celu Ronaldo Fenomeno.Vlasnik kompanije je izvjesni Tronchetti Provera.

Haha, jadni Ronaldo ima saku dionica. Supljak totalni.

Tronchetti je dugogodisnji interov navijac i dionicar.
Istina.

On i telekom su najveci interovi investitori.
Neistina.

Njegova firma za proizvodnju guma „Pirelli“ je na interovim dresovima.
Istina.

La gazzeta dello sport (neki je zovu i La gazzetta dello inter) je podrzana od porodice Moratti.

Hehe, **** ga sad. Interovi navijaci ih optuzuju da navlace na Milan i obrnuto. Nije apsolutno povezana sa porodicom Moratti.

-Ovo nas vodi do trece grupe-Intera i njegovih celnika kojima upravlja porodica Moratti. Morattijevi su blisko povezani sa Tronchettijem i njegovim carstvom i sa tv kucom Telenova. Sve to im je pomoglo da upravljaju ovim skandalom putem medija.

Telenova je malecka Tv mreza koju gleda sacica ljudi.. Nema veze sa Mediasetom, kojeg drzi Berlusca, kao i konce vecine medija u Italiji. ;)

-Kako? Massimo Moratti je nagovorio Tronchettija da prisluskuje razgovore i da ih njemu predaje. Ova prisluskivanja su ukljucivala delegate i sudije koji bi bili dodijeljeni interu, ukupno oko 100.000 snimaka.Vodstvo intera je namjeravalo ove snimke prezentirati istraziteljima da pa pokrenu istragu protiv njihovih rivala. Dokazi su predoceni sudovima u Torinu, Rimu i Napulju. Svi sudovi su odgovorlili da na snimcima nema nikakvih inkriminirajucih dokaza.

Apsolutno neistinito.

Morattijev plan je postajao sve mracniji. Snimci su predati svim medijima u kojima je inter imao svoga ucesca.
Kojim medijima? Telenova? :lol: :lol: :lol:

-Ovaj potez je izvukao Guido rossija iz sjene. Posto je bio medju rijetkima koji nisu snimljeni sa snimcima razgovora, Guido je postao glavni u istrazi pa je tako birao porote i kontrolisao istragu. Guido je izabrao svoje kolege pa je sudenje koje bi trebalo trajati godinu dana priveo kraju za skoro tri sedmice. Naravno dok je bio na celu FIGC zaboravio je spomenuti da je jedan od vecih investitora intera i da je bivsi interov celnik koji je godinama sjedio rame uz rame s Morattijem.

Ha-Ha, jadni crni Guido. Ovo je totalni supljak. :lol:

- kucu Fabia Cannavara trazeci dokaze o ilegalnim transferima. Naravno nisu nasli nista.

Postoji telefonski razgovor Moggi-ja i Cannavarovog agenta gdje naredjuje da
Cannavaro igra lose i da se stalno buni u Interu. Naravno, nakon 6 mjeseci je presao u Juve, za nikakve pare. :mrgreen:

-Sjecamo li se svih telefonskih razgovora izmedju generalnog direktora intera Gacinta Fachettija i Pairetta i Bergama ( delegata za sudije ) u kojima je trazio ko ce suditi interu. Bergamo je u jednom intervjuu za Sky rekao da ga niti jedan delegat nije zvao toliko kao Fachetti.Ustvari Fachetti je i vise puta rucao u Bergamovom domu, takodjer smo saznali da je inter falsificirao pasose stranih igraca , te da je ucestvovao u raznim finansijskim malverzacijama. Rossi nikad nije izabrao ove materijale smatrajuci ih nevaznim.

Apsolutno neistinito. Pairetto & Bergamo su bili Moggijevi psici, oni umiljati, sto ti lizu ruke. Imas sate i sate telefonskih razgovora izmedju istih. Lafo su izvlacili iz bubnja kuglice sa imenima sudaca za tekme, a zapravo je sve vec bilo dogovoreno sa Moggi-jem... Kuglice su bile hrapavije, ili podgrijane... Ima i video snimak jednog nastimanog izvlacenja. Dva najteza razgovora Facchettija i Bergama su iznesena u prethodnim postovima. Nema nista jace od toga trenutno u arhivima. ;)

Da nije calciopolija inter bi bio tamo gdje je oduvijek bio bez ibre i vieire i iza rivala.

Haha, Vieira nije odigrao 10 tekmi zaredom u Interu, stalno ga handrile povrede. A za Ibru sam vec rekao. Otisao bi svakako iz Juventusa tog ljeta, samo sto bi zavrsio negdje vani, a ne u ital. prvenstvu.

Kad se sjetim kako lik polivadi Ronalda protiv Chieva, zadnje minute, a sudija De Sanctis samo mase rukama.. Bio sam na stadionu. ;) Koja sramota za fudbal.

Ili onaj glavonja Ceccarini, Juve-Inter, penal k'o kuca na Ronaldu, a on pusta dalje i u slj. akciji daje penal za Juve... Bilo je toga kol'ko ho's, stvarno je bilo ocigledno, ali niko nije imao muda pobuniti se protiv Moggi-ja.

Juventus je dobro i prosao, jer sportsko pravo dopusta da se oduzmu samo titule 3 godine unazad, tako da su im ostavili sve ono starije od 2003.

Mrsko mi citati ostatak, ali moze se sve lako pobiti. Mislim da sam objektivna osoba, uvijek pokusavam razmotriti sve cinjenice. Skoro sam citao knjigu lika koji negira Srebrenicu, cisto onako da vidim i druge tacke gledista. Ali cinjenice su cinjenice.

P.S. Would You buy a used car from this man?

[youtube][/youtube]

Dobra zenska, ako nista drugo. :mrgreen:

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 05 jul 2011, 17:11

@Prowler

slika

slika

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 05 jul 2011, 17:18

A cekaj...ti sto si reko istina ili neistina je dovoljno ili se nasmijao na cinjenice pa to nesto znaci??..gdje su dokazi....ne znam cemu likovanje..
1.Jedina utakmica za koju je dokazano na sudu da je namještena je Lecce-Parma. Ta je utakmica pomogla Fiorentini da ostane u Seriji A, i po toj osnovi je Fiorentina kažnjena.
2. Čovjek koji je vodio istragu protiv Juventusa zove se Guido Rossi, inače bivši član Uprave Intera. Suđenje koje je trebalo trajati godinu dana, Rossi je priveo kraju za tri sedmice. Nakon suđenja, Rossi je kao nagradu dobio mjesto potpredsjednika Telecoma Italije (vlasnik telecoma Tronchetti je dioničar Intera).
3. Razgovori koji je vodio Moggi je snimio vlasnik telecoma, Tronchetti. Razgovori su snimljeni ilegalno, ali je na sudu to ignorisano.
4. Odbrani na sudu nije bilo dozvoljeno korištenje video dokaza, kao ni izvođenje svjedoka.
5. Policajac Adamo Bove je priznao da je na sud iznosio samo "dokaze" koji su se odnosili na Juventus, a da su dokazi protiv Intera sakriveni. Nakon priznanja, Bove se ubio 21.7.2006.
6.Nakon suđenja sudija Cesare Ruperto je priznao da je sezona 2004/2005 bila legitimna. Sudija Serio iz suda za zalbe je takode rekao da nijedna utakmica osim Parma-Fiorentina nije bila namjestena. Ruperto je kasnije smanjio kazne klubovima, ali ih nije uspio ukinuti.
7. Sudija Mario Serio je izjavio u intervjuu za "La republicu" 27.7.2006 da je unatoč nedostatku dokaza protiv Juventusa, klub izbacen u Seriju B i da su mu oduzete titule radi zajedničkih interesa ljudi koji su bili uključeni u istragu.
Sta je ovdje nesitina i gdje je Inter u svoj toj prici...sve je u uskoj vezi sa Interom ili ???

Juventus je osudjen zbog razgovora sa sudijama, ista stvar sto je i Inter radio. Nikakvo namjestanje utakmica nije dokazano ili to ipak u vasoj presudi ne stoji???

zasto i inter nije procesuiran i kaznjen??? :| i sta je Juve uradio, a da Inter nije??
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 05 jul 2011, 17:28

slika
Velikan talijanskog nogometa Gigi Riva pridruzio se citavoj vojsci onih koji su putem foruma, medija ili internet stranica izrazili zgrazanje na prozivanje Giacinta Facchettija od strane Stefana Palazzija…

“S Giacintom sam odigrao vise od sto utakmica u reprezentaciji, ja napadac, on kapetan. Lijepe dane, a i one manje lijepe smo prosli zajedno, ali uvijek je bila jedna konstanta: Giacinto je bio strasna osoba, iskrena, cista. Bio je primjer svima nama, zvijezda vodilja, nas andjeo. Kada sam cuo optuzbu Palazzija doslo mi je da sve polomim. Tko god je poznavao Facchettija znao je da je ljudina. Ne vidim ga kako prica sa sudackom organizacijom da bi utjecao na njih. Svi oni koji o njemu danas pricaju trebali bi zasutjeti, jer je jednostavno bio iskren i zasluzuje postovanje. Mozda jednog dana shvatim, ali sada zaista ne vidim bit svega ovoga. Kako se moze prozvati mrtvog covjeka koji se ne moze braniti? Dominacija velikih je uvijek postojala. Nas iz Cagliarija su suci oslovljavali sa “ti”, a igrace Intera, Milana i Juventusa sa “Vi” pa smo ih svejedno pobjedjivali. Ja ne kazem da Facchetti nije telefonirao, pa to je i dokazano, ali sigurno nije zvao kako bi prijetio i utjecao na suce kao sto su radili drugi. Zivot je posvetio sportu i svi koji su ga poznavali to znaju. Pravi covjek. Zato cuti ovakve stvari uistinu provocira ljutnju.”

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 05 jul 2011, 17:30

Kako se moze prozvati mrtvog covjeka koji se ne moze braniti?
hahah..pa dokazi su postojali jos dok je ziv bio, samo sto nisu uvrsteni :roll: :lol: mogo se branit?? :lol: :roll:
a ne kazem da Facchetti nije telefonirao, pa to je i dokazano, ali sigurno nije zvao kako bi prijetio i utjecao na suce kao sto su radili drugi.
Doduse, Moggi je prijetio sucima..nema sta :roll:

Riva umri :mrgreen:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Prowler
Kontakt:

Post Postao/la Prowler » 05 jul 2011, 17:34

Kako nije dokazano? U obrazlozenju prvobitne kazne iz 2006. lijepo pise da je Moggi sistematski pilotirao dodjelu sudija za utakmice, razgovarao sa njima koristeci svicarske sim kartice (koje su fercerale kao i one bh, nije potrebno potpisivati nikakav ugovor – samo ih kupis na trafici. Sto je u Italiji nemoguce). Pise da je cak vrsio i psihicki teror nad neposlusnima. Pise da je uticao na medije, putem poznanstava, da bi isti prikazivali sudijske greske u korist Juventusa kao nevazne, a one protiv Juventusa kao ogromne.

Gdje je Cesare Ruperto to izjavio? Molim link.

Kakav nedostatak dokaza? Samo slijepoj osobi ovdje fale dokazi. Ne bi apsolutno bilo moguce poslati veliki klub poput Juventusa u nizi rang bez dokaza. Dobro je prosao Juve, ponavljam.

Vama bi najbolje bilo da umjesto da mlatite praznu slamu, posvetite vrijeme i paznju buducnosti.

Ja se iskreno nadam (ne lazem sviju mi) da ce se Juventus podici na noge i ostvariti koji dobar rezultat, jer se radi o jednom ogromnom klubu i potrebni su italijanskom fudbalu. ;)

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 05 jul 2011, 17:43

vezano za kartice..

Kao rezultat svega moggi na nacionalnoj Tv iznosi tvrdnju da se pozivi mogu lazirati putem kompjuterskih programa .Ismijan je od strane javnosti. Sedmicu poslije opet su ga pozvali na televiziju a s njim i telefonskog tehnicara da diskredituje moggijeve tvrdnje.

Tehnicar pokazuje kako je lako putem programa falsifikovati poziv.Gledajte kako tehnicar iskljucuje telefon jednoj osobi, a zatim putem kompjutera zove drugu osobu sa tog broja koji je upravo iskljucio.Broj iskljucenog telefona se pojavljuje na telefonu osobe koju zove.Moggi ima smijesak na licu........publika je ostala mirna.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Tehnicar kaze takode da putem programa Cambia voce(promjena glasa), da se poziv moze obaviti sa telefona A na telefon B sa glasom osobe C. Drugim rijecima svi snimci poziva poticu mozda od drugih ljudi. Sve sto je potrebno je snimak moggijevog glasa .Program mijenja ton, jacinu i boju glasa pa druga osoba moze napraviti poziv s njegovim glasom. Tehnicar je rekao da bi bio voljan da svjedoci o ovome.

-pg 83 CAF kaze da je izbor sudija vrsen po svim pravilima FIGC-a a samim tim svi telefonski razgovori moggija su legitimni i nisu utjecali na izbor.

I da nisu legitimi.. zasto onda i inter nije kaznjen jbem mu majku?? Isto ste radili

sada da počnemo sa samim početkom skandala...

Početak seže malo ranije, 2004. Sudac Garianello (inače navijač Torina) je klub pokušao slomiti slučajem 'EPO' u kome je prisluškivao razgovore naših čelnika i to dugo vremena. Iz tih razgovora je izašlo da:

-je Moggi više puta razgovarao sa Pairettom, tipom koji radi za FIFA-u i UEFA-u gdje postavlja sudce za pojedine mečeve;

-je Moggi razgovarao sa svojim sinom, inače vlasnikom menadžerske agencije, oko prelaska tadašnjeg igrača Lazia, Liveranija;

-je Moggi razgovarao sa tadašnjim izvršnim direktorom kluba Antoniom Giraudom.

Ovaj slučaj je brzo zatvoren zbog nedostatka materijalnih dokaza, te je procijenjeno da nema nikakvih nezakontih radnji.

Moggi je sa Pairettom razgovorao o sudcima za slijedeće utakmice:

-PRIJATELJSKA protiv Messine;

-PRIJATELJSKA protiv Livorna;

-trofej 'Berlusconi' (protiv Milana);

-revanš 3. pretkola Lige Prvaka protiv Djurgardena. Tražio je Cardosa, a na kraju sudio Graham Poll. U prvoj utakmici u Torinu bilo 2:2;

Znači:

-Moggi traži Cardosa za uzvrat, sudi Poll;

-Pregovaralo se o prelasku Liveranija, a kao što znamo on nikada nije zaigrao za Juve;

-Moggi traži sudce za SUPER BITNE mečeve protiv Messine i Livorna te trofej Berlusoni.

Ovo je sud već 2004. godine arhivirao kao čistu BUDALAŠTINU.

I ovo je veoma bitno za cijelu ovu priču...

1. Ko je uvjeljivo najveći dioničar Telekoma?
2. Ko je predsjednik Telekoma?
3. Koje još firme posjeduje predsjednik Telekoma?
4. Koja je firma glavni sponzor intera?
5. Zašto je ta firma glavni sponzor intera?
6. Koje sve udjele i u kojim firmama ima predsjednik intera moratti?

Sada odgovori:

1. Kompanija Olimpia S.p.A sa 0 zaposlenih?!?! Njen većinski vlasnik je Marco Tronchetti Provera, koji je i većinski vlasnik Pirellia;

2. Marco Tronchetti Provera (vlasnik Pirellija, a ta kompanija je glavni sponzor intera), koji je uz sve 'titule' i manjinski vlasnik i član uprave intera;

3. Pirelli, prije svih ostalih;

4. odgovor na 3. pitanje;

5. Pa zato što Tronchettijev 'bliski prijatelj' sa predsjednik intera massimo morati, imao dioničarski udio u Pirelliju (a da podsjetim i samim tim u Telekomu);

6. odgovor na 5. pitanje.

Jel poreban komentar na ovo...

-Pairetta mu je rekao da je uspio 'srediti' za meč protiv Ajaxa sudca Urs Meira.

To su sve potpuno nevažne utakmice sem one protiv Djurgardena (taj meč je završen 1:4). E sada je pitanje šta taj Paireta može uraditi jer je jedan od hiljadu delegata u UEFA-i (vidi se iz onog meča sa Djurgardena, dok se za Ajax sam ponudio). U Seriji A stvari su tada išle tako da su Pairetta i još jedan delegat Bergamo pred TV kamerama i novnarima izvlače loptice kao na lotu (sada se to izmjenilo).

Usput receno ne postoji nijedan snimak razgovora Moggija i sudije sa samo jednim izuzetkom kada je Moggija zvao Paparesta da mu se izvine radi greske koja je kostala Juventus u utakmici protiv Reggine. Moggi je samo rekao „ Nemam sta da ti kazem“ i spustio slusalicu.

INTER MERDA

Idem sad..nastavicemo :lol: ;)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 05 jul 2011, 17:46

Joj ovih teoreticara. :)

Bolan, fact of the matter. Juventus - lopovluk, osudjeni, nemaju se sta zaliti. Milan - jos veci lopovluk, a daleko manje kaznjeni, jer zna se sta je Silvio. Vrijedi i za ostale optuzene. Inter - nista dokazano, teorije zavjere.
Takvo je stanje, sudski, sad dzaba stotinu stranica o tome.
...Život za Široki...

Boateng_27
Kontakt:

Post Postao/la Boateng_27 » 05 jul 2011, 17:54

ŠB_Fidelis je napisao/la:Joj ovih teoreticara. :)

Bolan, fact of the matter. Juventus - lopovluk, osudjeni, nemaju se sta zaliti. Milan - jos veci lopovluk, a daleko manje kaznjeni, jer zna se sta je Silvio. Vrijedi i za ostale optuzene. Inter - nista dokazano, teorije zavjere.
Takvo je stanje, sudski, sad dzaba stotinu stranica o tome.
Isto ko da smo u Bosni pa da Dodik sređuje Laktašima da ostanu u PL :lol:

ccc'
Ricardo Quaresma coming to Bosnia & Herzegovina :)

Zlatan Ibrahimović- 8 Seasons. 8 Years of Success. A season for the Ultimate Champion

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 05 jul 2011, 17:55

sarajlija89 je napisao/la: 1. Ko je uvjeljivo najveći dioničar Telekoma?
2. Ko je predsjednik Telekoma?
3. Koje još firme posjeduje predsjednik Telekoma?
4. Koja je firma glavni sponzor intera?
5. Zašto je ta firma glavni sponzor intera?
6. Koje sve udjele i u kojim firmama ima predsjednik intera moratti?

Sada odgovori:

1. Kompanija Olimpia S.p.A sa 0 zaposlenih?!?! Njen većinski vlasnik je Marco Tronchetti Provera, koji je i većinski vlasnik Pirellia;

2. Marco Tronchetti Provera (vlasnik Pirellija, a ta kompanija je glavni sponzor intera), koji je uz sve 'titule' i manjinski vlasnik i član uprave intera;

3. Pirelli, prije svih ostalih;

4. odgovor na 3. pitanje;

5. Pa zato što Tronchettijev 'bliski prijatelj' sa predsjednik intera massimo morati, imao dioničarski udio u Pirelliju (a da podsjetim i samim tim u Telekomu);

6. odgovor na 5. pitanje.
:lol: je*o me svako ako ste vi normalni...jos cete i Ruse uvuci u ovo, jer MM i sa njima posluje :lol:

koji argumenti jbt...vise se ne smije ni ulagati i kupovati dionice odmah neke teorije zavjera :lol:

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.