Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Valencia
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Valencia » 04 jul 2011, 18:34

sarajlija89 je napisao/la: Imo je srece Nole pa Roger ispade u polufinalu, q bi on i uso u finale, a ne uzeo :lol: S druge strane, Nadal bi vjerovatno pobjedio Fedexa :roll:

Jbt, Nadal ne lezi Federeru, Nole ne lezi Nadalu, a Roger ne lezi Noletu :roll: i po svoj prilici, ždrijeb je vrlo bitan faktor u tim situacijama.
I ja mislim da bi Djokovic tesko preko Federera iz vise razloga (psiholoskih).

Al' ne bih rek'o da mu Federer ne lezi. Nole je u Parizu odigr'o daleko najgori mec u sezoni, iako je Federer kido servisom i forhendima. Federer sa onakvim bekendom nema prevelike sanse sa raspolozenim Djokovicem.

Djokovic i Nadal su predobri igraci da ne bi iskoristili Federerovu manu. Jedina sansa za Federera je igra bez greske iz forhenda, sto se ne desava bas cesto.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 04 jul 2011, 18:47

Valencia je napisao/la:I ja mislim da bi Djokovic tesko preko Federera iz vise razloga (psiholoskih).

Al' ne bih rek'o da mu Federer ne lezi. Nole je u Parizu odigr'o daleko najgori mec u sezoni, iako je Federer kido servisom i forhendima. Federer sa onakvim bekendom nema prevelike sanse sa raspolozenim Djokovicem.

Djokovic i Nadal su predobri igraci da ne bi iskoristili Federerovu manu. Jedina sansa za Federera je igra bez greske iz forhenda, sto se ne desava bas cesto.
Ne igraju toliko bitnu ulogu psihološki razlozi koliko raznovrsnost Federera za razliku od Nadala. Federer ima udarce sa kojima može probiti dobru defanzivu Novaka. Više miksuje. Ukratko, puno je raznovrsniji. Nadal to nema. To se jasno vidjelo u ovim mečevima sa Novakom.
Usput, Federer je sa "onakvim" bekendom u 30-oj godini na podlozi koja mu najmanje odgovara savladao Novaka koji je dotada bio nepobjediv i kojem Nadal nije mogao ništa. Priče o slabom bekendu su za malu djecu. Ne može najbolji svih vremena koji ima 16 GS titula imati slab bekend !
Zadnja izmjena: formance, dana/u 04 jul 2011, 18:56, ukupno mijenjano 2 puta.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 04 jul 2011, 18:49

Federer je nažalost sada slabiji nego prije 2 godine(a kamoli više)tako da je besmisleno pričat šta bi bilo da je imao ovu konkurenciju uvijek ja zapravo ne vjerujem da je on imao slabu konkurenciju samo je ona tako izgledala jer bi uvijek bili pometeni.Nadal je došao na #1 ali koliko je to zadržao? Federer drži taj rekord vidjećemo sada koliko će Nole da izdrži no ne vjerujem da iko od trenutnih tenisera ima ikakve šanse stići Federera po tom pitanju čak ni po GS-ovima jer Nadal iako ima dosta titula trenutno nije najbolji teniser i biće mu jako teško da osvaja.
Federer je GOAT to su svi napisali toliko puta ovdje iako ima i onih koji govore da je to Nadal.Nadal jeste GOAT,ali na šljaci ;) Sa Federerom iz njegovog primea se niko ne može mjerit
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 jul 2011, 18:50

Valencia je napisao/la:
I ja mislim da bi Djokovic tesko preko Federera iz vise razloga (psiholoskih).

+1
Mislim da je za Djokovica mnogo veci problem protiv Federera to sto ga izgleda ne podnosi, pa hoce da ga dobije po svaku cenu, nego Fedov servis. Rafu ipak posmatra samo kao izvanrednog igraca i tako se prema njemu odnosi, a onda je sve mnogo lakse. Naravno, ima tu i nekih tehnickih stvari koje sam vec ranije vise puta pominjao zbog kojih Novak igra drugacije protiv Feda nego protiv Rafe, ali daleko od toga da je samo jedan udarac u pitanju. Federer je neverovatno dobar igrac, po mom misljenju - najbolji u istoriji tenisa. Nadal nas je malo naterao da to zaboravimo deruci ga gde stigne, ali drugi igraci se na to podsete cim protiv Federera izadju na teren.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 04 jul 2011, 18:53

Pa vidi nesto, Federer je u relativno poznim teniskim godinama i u padu forme, pa je generalno tesko poredit i govoriti na taj nacin Federer vs Nadal&Djokovic.

Volio bih ja vidjeti Federera iz primetime sto @Magica kaze :lol: , protiv ovoga Djokovica i Nadala. Jbg, u ovome vremenu tesko da moze biti bolji od njih, koji su na vrhuncu i te vrste poređenja su nezahvalne.
Nole je u Parizu odigr'o daleko najgori mec u sezoni, iako je Federer kido servisom i forhendima. Federer sa onakvim bekendom nema prevelike sanse sa raspolozenim Djokovicem.
Slicno kao Nadal u finalu sa Djokovicem. Federer ga je izdominiro prva 2 seta i imo srece da sve to zavrsi u 4., jer da se uslo u 5., tesko bi uzeo, bas kao i Novak Nadala prije neki dan...

Sto se tice backhanda Federera, u mecu protiv Novaka, to je bio i jedan od faktora pobjede, jer ga je odlicno sluzio.

Nije da mu ne lezi, jer Nole ima sve udarce za Federera, ali stvar je psiholoskog pristupa. Mnogi teniseri su gubili i prije pocetka, bas zbog prevelikog respekta i "straha" od Federera. S druge strane, Federer taj problem ima protiv Nadala... psiholoski, nikako da srusi tu famu nepobjedivosti. Svjedoci smo da on bukvalno sam sebe pobjeđuje u tim duelima, nekim nevjerovatnim greskama. Nije da ovim pokusavam omalovazavati te pobjede Nadala, naprotiv, ali Roger vise sam sebe pobjedi u tim duelima, bas zbog te neke psiholoske barijere.
Jbg, mladji i bolji u ovome trenutku. Tesko je to poredit sad...Malo dublje kad se razmisli, nevjerovatno je kako Federer uopce igra na ovome nivou jos uvijek. Pogotovo kada ga poredimo u tome smislu sa Rafom i Noletom, koji su na vrhuncu i daju tenisu jednu vanzemaljsku dimenziju, koja nikada prije nije viđena..

Roger sve to dobro prati, a vec je u godinama, zar ne.. :?: :?:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 jul 2011, 18:57

formance je napisao/la:
Ne igraju tu ulogu psihološki razlozi već raznovrsnost Federera za razliku od Nadala. Federer ima udarce sa kojima može probiti dobru defanzivu Novaka. Više miksuje. Ukratko, puno je raznovrsniji. Nadal to nema. To se jasno vidjelo u ovim mečevima sa Novakom.
Usput, Federer je sa "onakvim" bekendom u 30-oj godini na podlozi koja mu najmanje odgovara savladao Novaka koji je dotada bio nepobjediv i kojem Nadal nije mogao ništa. Priče o slabom bekendu su za malu djecu. Ne može najbolji svih vremena koji ima 16 GS titula imati slab bekend !
Federer je savladao Djokovica, jer mu se mnogo toga tog dana poklopilo.
Izuzetna je okolnost kada se poklopi da je u igri #1 ATP liste, finale RGa, mrak koji se primice, podrska publike u DC stilu i najbolji servis Federera na RGu - na jednom mestu. I pored svega toga, Djokovic je imao 1. i 4. set i ispustio ih je. Toliko je dobar bio Djokovic, da je Federer iscupao taj mec iako je igrao mozda i najbolji svoj tenis na sljaci Pariza. A mi pricamo o tome da je Djokovic igrao slabo. Nije. Nije pobedio, ali nije igrao slabo.

bold - netacno. Federerov backhand je najslabiji 1HBH u top50, od svih igraca koji ga koriste. Caka je u tome sto RF ima sve ostalo, a to ostalo je u njegovom prime-u bilo svetlosnu godinu ispred konkurencije.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 04 jul 2011, 19:05

Nadal nikada nije odbranio turnir van sljake i nikada nije osvojio turnir na kojem je igrao sa Fishom.

Nista, od sada za Fisha navijamo. :mrgreen:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 04 jul 2011, 19:12

sarajlija89 je napisao/la:Nadal nikada nije odbranio turnir van sljake i nikada nije osvojio turnir na kojem je igrao sa Fishom.
I ja za to kad sam cuo, stvarno sam se iznenadio! Kamo srece da ga dobije svaki put na nekom GS-u, ocigledno mu Fish ne donosi srecu! :mrgreen:
Izdržati, to je temelj vrline!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 04 jul 2011, 19:13

MaGiCa je napisao/la:Federer je savladao Djokovica, jer mu se mnogo toga tog dana poklopilo.
Izuzetna je okolnost kada se poklopi da je u igri #1 ATP liste, finale RGa, mrak koji se primice, podrska publike u DC stilu i najbolji servis Federera na RGu - na jednom mestu. I pored svega toga, Djokovic je imao 1. i 4. set i ispustio ih je. Toliko je dobar bio Djokovic, da je Federer iscupao taj mec iako je igrao mozda i najbolji svoj tenis na sljaci Pariza. A mi pricamo o tome da je Djokovic igrao slabo. Nije. Nije pobedio, ali nije igrao slabo.
Niko to ne osporava. Shvatam ja da je taj meč mogao otići u potpuno drugom smjeru, ali nije. To je ono što se na kraju gleda. I Federer je 2008 u finalu W-a protiv Nadala imao brejk loptu na 4:3, ali njegova greška je što je nije iskoristio. To je to.
4 set nije ispustio svojom greškom već ubitačnom igrom Federera. Sjeti se Federerovih vinera u tom gejmu kada je napravio re-break. Na kraju, uprkos svemu ostaje činjenica da je Federer bio prisebniji i mentalno jači u najbitnijim trenucima. Zato je i slavio.
MaGiCa je napisao/la:bold - netacno. Federerov backhand je najslabiji 1HBH u top50, od svih igraca koji ga koriste. Caka je u tome sto RF ima sve ostalo, a to ostalo je u njegovom prime-u bilo svetlosnu godinu ispred konkurencije.
Složio bih se sa ovom konstantacijom. Federer težište svoje igre prebacuje na forhend sa kojim uglavnom rješava poene. Drugi igrači koji igraju 1BH nemaju udarac koji se bitnije ističe od drugih. Zato i imaju bolji BH. Ujednačeni su i sa jedne i sa druge strane
Ali opet mislim da Federer nema toliko slab bekend koliko ga mnogi predstavljaju ovdje. Na ravne udarce je jako ubojit, zar ne !?
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 04 jul 2011, 19:15

Jbg nije golden fish, pa zato :mrgreen: :lol:

Nista, morat ce na svog zemljaka Peru Ribu, taj je zlatni :lol:

http://www.atpworldtour.com/Tennis/Play ... -Riba.aspx

:lol:

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 04 jul 2011, 19:23

Sigurno da je kod Rogera bekend udarac najslabiji! Ali, opet nije toliko slab, jeste da Roger veliki broj neforsiranih gresaka pravi tim udarcem. Po mom misljenju to je zbog toga sto nije strpljiv kada igra tim udarcem, zeli da iz jednog udarca zavrsi poen, i najcesce se desi da pogrijesi! A ta nestrpljivost mu se javlja u ovim poznim godinama. Kada se samo sjetim Rogera u najboljim godinama, nije toliko zurio kao sada, svaki poen je igrao strpljivo i samim tim nije pravio ovoliko neforsiranih gresaka. Njegov bekend nije toliko los, los je ako se poredi sa ostalim Rogerovim udarcima (ubojiti forhend prije svega), koji su, ruku na srce fenomenalni!

Makaveli
Kontakt:

Post Postao/la Makaveli » 04 jul 2011, 19:24

eee..izvinite :D mora se malo i filozofirat..ne znam puno o tenisu.....pratim,al' ne toliko :D
valjda ne kvarim vam veselje
Na osnovu cega si zakljcio da velicam 'heroje' i da se poistovjecujem sa njima? Ako si pratio, mog'o si vidjeti da se suprostavljam idejama i idealizmu, a to nije svojstveno za ljude koji slave heroje i sa njima se poistovjecuju. Dakle, totalna fula u procjeni.
pratim..i to bolje nego li mislis :D a gdje si ti vidio da sam te optuzio za takvo nesto ?
samo sam rekao da previse pozitivisticki gledas na stvari :) ko sto dobri stari shopenhauer rece. : ono sto protivrijeci srcu ne ulazi u mozak...
ti kroz mozak ides do srca,a tako stvari ne idu
Svakom ko doprinese makar malo meni, mojoj drzavi i mome narodu zasluzuje moje postovanje. Navijam za njega, jer svojim uspjehom na neki nacin predstavlja moju drzavu, moj narod, pa na kraju i samog mene. Nista vise i nista manje. Svako ko doprinosi drustvu i covjecanstvu zasluzuje moje postovanje i podrsku.
to svakako :)
Magica po meni ima krivo postavljene principe u kojima je ucahuren i ne dozvoljava sebi da misle drugacije. Princip i ego
e...stas mu :D
To poredjenje sa socijalizmom ti je prava fula,.. Socijalisticke vrijednosti upravo ubijaju individualnost i ljude stavljaju u isti ravan, iako je to potpuno suprotno sa ljudskom prirodom. Socijalisticki sistem je iznjedrio kult licnosti i velicanje narodnih heroja.
kvaka je u tome sto socijalisti su kult licnosti stvarali od ljudi koji su individualnost podredili kolektivu...
a kapitalizam,govori o nekim drugim vrijednostima....

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 04 jul 2011, 19:26

sarajlija89 je napisao/la:Jbg nije golden fish, pa zato :mrgreen: :lol:

Nista, morat ce na svog zemljaka Peru Ribu, taj je zlatni :lol:

http://www.atpworldtour.com/Tennis/Play ... -Riba.aspx

:lol:
:lol: :lol: :lol:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 04 jul 2011, 20:07

formance je napisao/la:
Valencia je napisao/la:I ja mislim da bi Djokovic tesko preko Federera iz vise razloga (psiholoskih).

Ne igraju toliko bitnu ulogu psihološki razlozi koliko raznovrsnost Federera za razliku od Nadala. Federer ima udarce sa kojima može probiti dobru defanzivu Novaka. Više miksuje. Ukratko, puno je raznovrsniji. Nadal to nema. To se jasno vidjelo u ovim mečevima sa Novakom.
Ne znam zasto toliko potenciras godine?

Je l' po tebi Federer igra slabije nego prije pet godina? Ja ne primjetim nikakvu razliku. Odlicno je fizicki spreman, krece se jako dobro, servis i forhend su jednako ubitacni.

Mene je Federer odusevio sa igrama u Parizu. Po meni, ono je njegova ubjedljivo najjaca igra u Parizu, iako ima 30 godina. Servis i forhend nikada nisu bili ubitacniji. I sta bi u finalu!?? Nadal ga lagano pobjedi.

Makaveli
pratim..i to bolje nego li mislis :D a gdje si ti vidio da sam te optuzio za takvo nesto ?
samo sam rekao da previse pozitivisticki gledas na stvari :) ko sto dobri stari shopenhauer rece. : ono sto protivrijeci srcu ne ulazi u mozak...
ti kroz mozak ides do srca,a tako stvari ne idu
Samo da se na ovom osvrnem,..

Sta ti znaci 'pozitivisticki'!? Sta pod tim mislis?

A nema srce, ima samo mozak.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 jul 2011, 20:11

Valencia je napisao/la:Je l' po tebi Federer igra slabije nego prije pet godina? Ja ne primjetim nikakvu razliku. Odlicno je fizicki spreman, krece se jako dobro, servis i forhend su jednako ubitacni.
Mislim da ima problem sa koncentracijom, zbog koje pravi puno neforsiranih grešaka. To je jedina razlika u odnosu na prije pet godina.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 04 jul 2011, 20:16

Virtu4l je napisao/la:
Valencia je napisao/la:Je l' po tebi Federer igra slabije nego prije pet godina? Ja ne primjetim nikakvu razliku. Odlicno je fizicki spreman, krece se jako dobro, servis i forhend su jednako ubitacni.
Mislim da ima problem sa koncentracijom, zbog koje pravi puno neforsiranih grešaka. To je jedina razlika u odnosu na prije pet godina.
Pa moze biti, al' se treba uzeti u obzir da ima puno jace igrace sa druge strane. Sto imas jaceg protivnika to vise grijesis.

Al' ne pamtim precizniji i ubitacniji Rodzerov forhend od onog u Parizu. Odigr'o je fantastican turnir, dok mu Nadal nije ubio igru forsiranjem bekenda. I servis je bio na vrhunskom nivou.

Ni to nije bilo dovoljno protiv Nadala, ni blizu,.. Taj bekend mu je ogroman hendikep u susretima protiv Nadala.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 04 jul 2011, 20:27

Valencia je napisao/la:Ne znam zasto toliko potenciras godine?

Je l' po tebi Federer igra slabije nego prije pet godina? Ja ne primjetim nikakvu razliku. Odlicno je fizicki spreman, krece se jako dobro, servis i forhend su jednako ubitacni.

Mene je Federer odusevio sa igrama u Parizu. Po meni, ono je njegova ubjedljivo najjaca igra u Parizu, iako ima 30 godina. Servis i forhend nikada nisu bili ubitacniji. I sta bi u finalu!?? Nadal ga lagano pobjedi.
Igra slabije. Prije je bio mlađi, imao je više snage u udarcima, psihički stabilniji, bolja koncentracija. Jednostavno, biologija čini svoje i to je tako. Niko to ne može osporiti.

Nije ga uopšte lagano pobijedio baš kao što nije ni Roger Novaka u polufinalu. Ne zaboravi da je Federer servirao za 1 set i da je imao 3 vezane break lopte u četvrtom. Krajnji rezultat ne mora oslikavati ono što se dešavalo na terenu, ne nužno.
Znamo svi zašto Nadal ne odgovara Rogeru, tako da ne trebamo pokretati tu temu. ;)

Profesionalnitenis.com

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 04 jul 2011, 20:34

formance je napisao/la:
Valencia je napisao/la:Ne znam zasto toliko potenciras godine?

Igra slabije. Prije je bio mlađi, imao je više snage u udarcima, psihički stabilniji, bolja koncentracija. Jednostavno, biologija čini svoje i to je tako. Niko to ne može osporiti.

Nije ga uopšte lagano pobijedio baš kao što nije ni Roger Novaka u polufinalu. Ne zaboravi da je Federer servirao za 1 set i da je imao 3 vezane break lopte u četvrtom. Krajnji rezultat ne mora oslikavati ono što se dešavalo na terenu, ne nužno.
Znamo svi zašto Nadal ne odgovara Rogeru, tako da ne trebamo pokretati tu temu. ;)
Moguce je, al' to zaista ne primjetim. Nisam neki strucnjak, ne pratim tenis tako studiozno. Volio bih procitati komentar nekog strucnjaka, da vidim sta ima reci o Rodzeru sada i prije (4,5,6 godina).

Ja tokom cijelog meca nijednom nisam pomislio da Federer moze pobjediti.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 jul 2011, 20:40

Valencia je napisao/la:Ni to nije bilo dovoljno protiv Nadala, ni blizu,.. Taj bekend mu je ogroman hendikep u susretima protiv Nadala.
Ne znam koliko puta si ga gledao protiv Mareja, kada ga je ovaj ubio u pojam forsiranjem bekenda, čak i kada je imao otvorenu forhend stranu, Marej je strpljivo slao na bekend. Sigurno da i on ima dosta zasluga za skidanje Federera sa trona.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 04 jul 2011, 20:49

Valencia je napisao/la:Moguce je, al' to zaista ne primjetim. Nisam neki strucnjak, ne pratim tenis tako studiozno. Volio bih procitati komentar nekog strucnjaka, da vidim sta ima reci o Rodzeru sada i prije (4,5,6 godina).

Ja tokom cijelog meca nijednom nisam pomislio da Federer moze pobjediti.
Već smo ustanovili da ja i ti gledamo tenis drugim očima. :mrgreen:

Federer je dobro ušao u meč i sjajno je odgovarao na Rafine spinove. Pametno je igrao. Kada se opustio i počeo žuriti greške su se redale. Nakon što je Rafa vratio break shvatio sam da je to samo još jedno u nizu finala RG-a koje će Roger izgubiti od Rafe. Kompleks je čudo i ništa te više ne može kočiti nego kompleks. Takav kompleks Roger ima od Rafe, a Rafa od Đokovića.

Federer je dominirao nad Roddickom (20-2), pa je to iskihao protiv Rafe (8-17), a Rafa to lagano iskihuje protiv Đokovića. :mrgreen: Eh sad. Koliko će to trajati ostaje nam da vidimo.

Profesionalnitenis.com

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.