Pa vidi nesto, Federer je u relativno poznim teniskim godinama i u padu forme, pa je generalno tesko poredit i govoriti na taj nacin Federer vs Nadal&Djokovic.
Volio bih ja vidjeti Federera iz primetime sto @Magica kaze

, protiv ovoga Djokovica i Nadala. Jbg, u ovome vremenu tesko da moze biti bolji od njih, koji su na vrhuncu i te vrste poređenja su nezahvalne.
Nole je u Parizu odigr'o daleko najgori mec u sezoni, iako je Federer kido servisom i forhendima. Federer sa onakvim bekendom nema prevelike sanse sa raspolozenim Djokovicem.
Slicno kao Nadal u finalu sa Djokovicem. Federer ga je izdominiro prva 2 seta i imo srece da sve to zavrsi u 4., jer da se uslo u 5., tesko bi uzeo, bas kao i Novak Nadala prije neki dan...
Sto se tice backhanda Federera, u mecu protiv Novaka, to je bio i jedan od faktora pobjede, jer ga je odlicno sluzio.
Nije da mu ne lezi, jer Nole ima sve udarce za Federera, ali stvar je psiholoskog pristupa. Mnogi teniseri su gubili i prije pocetka, bas zbog prevelikog respekta i "straha" od Federera. S druge strane, Federer taj problem ima protiv Nadala... psiholoski, nikako da srusi tu famu nepobjedivosti. Svjedoci smo da on bukvalno sam sebe pobjeđuje u tim duelima, nekim nevjerovatnim greskama. Nije da ovim pokusavam omalovazavati te pobjede Nadala, naprotiv, ali Roger vise sam sebe pobjedi u tim duelima, bas zbog te neke psiholoske barijere.
Djokovic i Nadal su predobri igraci da ne bi iskoristili Federerovu manu. Jedina sansa za Federera je igra bez greske iz forhenda, sto se ne desava bas cesto.
Jbg, mladji i bolji u ovome trenutku. Tesko je to poredit sad...Malo dublje kad se razmisli, nevjerovatno je kako Federer uopce igra na ovome nivou jos uvijek. Pogotovo kada ga poredimo u tome smislu sa Rafom i Noletom, koji su na vrhuncu i daju tenisu jednu vanzemaljsku dimenziju, koja nikada prije nije viđena..
Roger sve to dobro prati, a vec je u godinama, zar ne..

"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★