Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

legenda reala
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la legenda reala » 03 jul 2011, 22:56

Jel vam stručnjak prije početka turnira rekao ko osvaja ,jeste ,e pa zato manite se bezpotrebnih prepucavanja ja ću vam i pred US open reći ko osvaja ;) :mrgreen:

I gdje je Begonja ,dao je jedno obećanje ,ako Nole osvoji Wimbledon i sad ga nigdje nema (skida se go ispred vječne vatre )tako je rekao :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 jul 2011, 23:03

legenda reala je napisao/la:Jel vam stručnjak prije početka turnira rekao ko osvaja ,jeste ,e pa zato manite se bezpotrebnih prepucavanja ja ću vam i pred US open reći ko osvaja ;) :mrgreen:

I gdje je Begonja ,dao je jedno obećanje ,ako Nole osvoji Wimbledon i sad ga nigdje nema (skida se go ispred vječne vatre )tako je rekao :lol:
Pa klasicna trolcina, koja obraza nema, nema ni razloga da se vraca ovde. 8-)

http://www.marca.com/2011/07/01/multime ... omentarios

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 jul 2011, 23:16

MaGiCa je napisao/la:Evo ti prvo pitanje: zasto Nadalove CC dijagonale ne vrse posao vs Novakovog bhanda :?:
Evo ti drugo pitanje: zasto se Novakovi udarci sa krila ne raspadaju posle Nadalovog topspina :?:
Zato što je Novak doveo svoju igru do savršenstva tako da ne postoji niti jedan udarac koji ga može ugroziti na duže staze.

Da pojednostavimo magični trougao? Novak je kvalitetniji igrač od Nadala, Nadal je kvalitetniji igrač od Federera, to je poenta koju sam ja izvukao čitajući tvoje postove, sa potenciranjem H2H, uzastopnim pobjedama, čitanjem igre protivnika i slično?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 03 jul 2011, 23:22

MaGiCa je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Jel vam stručnjak prije početka turnira rekao ko osvaja ,jeste ,e pa zato manite se bezpotrebnih prepucavanja ja ću vam i pred US open reći ko osvaja ;) :mrgreen:

Pa klasicna trolcina, koja obraza nema, nema ni razloga da se vraca ovde. 8-)

http://www.marca.com/2011/07/01/multime ... omentarios

Ja sam se u tebe razočarao ,ovdje nas častiš sa nekim teniskim terminima ,stranog porijekla . :lol:
A nisi pohvalio velikog stručnjaka :lol: ,koji se jedini usudio prognozirati ,prije početka ,kako će Nole osvojiti WB (ismijavali su me ,stavljali u potpise sad ih nema :lol: )i čitav turnir sam govorio kako je on prvi favorit (Begonja mi je rekao da se ne glupiram ,i da će uraditi to što je obećo,ako osvoji)
Pa ni ti kao veliki navijač se nisi smio usuditi da to prognoziraš ,da ne govorim o ostalima . :mrgreen:

Zato prestanite sa komentarima i samo slušajte šta stručnjak kaže ,evo već spremam prognozu za US Open ,pa ću vam reći pred početak ,dok pogledam malo početak američke turneje i dobijem taj neki osjećaj ko osvaja koji me nikad ne iznevjeri :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 jul 2011, 23:41

legenda reala je napisao/la:
Ja sam se u tebe razočarao ,ovdje nas častiš sa nekim teniskim terminima ,stranog porijekla . :lol:
A nisi pohvalio velikog stručnjaka :lol: ,koji se jedini usudio prognozirati ,prije početka ,kako će Nole osvojiti WB (ismijavali su me ,stavljali u potpise sad ih nema :lol: )i čitav turnir sam govorio kako je on prvi favorit (Begonja mi je rekao da se ne glupiram ,i da će uraditi to što je obećo,ako osvoji)
Pa ni ti kao veliki navijač se nisi smio usuditi da to prognoziraš ,da ne govorim o ostalima . :mrgreen:

Zato prestanite sa komentarima i samo slušajte šta stručnjak kaže ,evo već spremam prognozu za US Open ,pa ću vam reći pred početak ,dok pogledam malo početak američke turneje i dobijem taj neki osjećaj ko osvaja koji me nikad ne iznevjeri :lol:
Ja nisam veliki navijac. Drago mi je zbog Novaka, ali nisam neko ko navija za individualce. Pre ce biti da ne volim da vidim kolektivnu pljuvacinu po nekome. Jbga, nepravde me pogadjaju. :lol:
Da je megagiga car - jeste. Tu nema niceg za dodati, ali na travi nikada nije bio favorit. Poklopilo mu se da ne osvoji RG gde je bio #1 favorit, a da uzme WB gde je bio 3. ili 4. pick.
Na americkoj tvrdoj podlozi, Djokovic je opet favorit.
Dok ovo pisem, gledam idiota Jeremica (ministra inostranih poslova), koji na CNNu kaze:
"Ovo je veci uspeh nego kad je Zvezda bila prvak Evrope."slika

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 04 jul 2011, 00:00

MaGiCa
Uspeh je onih koji su ga izborili, a ne moj ili tvoj. Isto je i sa neuspehom. ;)
Mozda baratamo pogresnom terminologijom, a mozda previse bukvalno shvatamo rijec 'uspjeh'. Al' mislim da se razumijemo, znas vrlo dobro na sta mislim. To sam detaljno obrazlozio u pasusu koji si citirao, da se ne ponavljam dalje,..
Ljudi se cesto identifikuju sa pojdencima. Ja se identifikujem samo sa klubovima/repkama.
Zasto se identifikujes sa 18 igraca, a sa jednim ne!? Stvarno ne mogu dokuciti zbog cega,..
To je samo 1 velika pobeda za Djokovica i za srpski tenis. Srbija i srpski narod nemaju nista od toga. Nece se ziveti bolje i lepse u Srbiji kad svane 4. jul.
Pa polako Magica, ne moze sve preko noci,.. Da bi se stvari promjenile na bolje potrebne su decenije mukotrbnog rada svih ljudi, a ne samo jednog covjeka,.. Djokovic mjenja sliku o Srbiji i srpskom narodu na pozitivan nacin, kao sto su je ranije mjenjali neki ludaci. Meni kada kazes Brazil, prva asocijacija su fudbaleri, a ne narko dileri. Zapitaj se zasto. Ljudi u Londonu su rekli da osjecaju pozitivnu promjenu zahvaljujuci Djokovicu. To je konkretan pomak naprijed. Sada kada kazes ljudima Srbija, prije ce reci Novak Djokovic nego Slobodan Milosevic. To je pozitivno. Valjda znas koliko je marketing znacajan za svaku drzavu.

Niti je Djokovic odgovoran za satanizaciju, niti je moze obrisati kao gumicom. On je veliki sportista, mozda i najveci koga je exYu dala - ali to tako ne funkcionise. 8-)
Sto si toliki defetista!? Ne moze nista preko noci. Treba vise Djokovica da bi proces isaso brze. Djokovic sigurno pravi pozitivan pomak u mozgovima ljudi diljem svijeta.
Daj Boze da tako bude.
Sigurno ce biti. Tenis u Srbiji se igra vise nego prije pojave Djokovica. I mali napredak je napredak.
Naravno da ce mu se napraviti docek. Sto zbog enormnog uspeha, sto zbog zelje guzonja da se politicki okoriste. Tako je to vazda i bilo na ovim prostorima.

Rizikovacu, da opet ispadnem "nedovoljno dobar Srbin" (kao sto me okvalifikovase saplemenici moji) ovom replikom, ali mi oprosti dragi @Valencia. :lol:

Ipak, tebi kao ateisti to nece predstavljati problem. 8-)
Ma pusti se guzonja, ko ih ****. Ne treba razmisljati o njima u ovim lijepim trenutcima. Treba proslaviti sportski uspjeh.

Ma pusti torase. Imas pravo misliti :mrgreen: .

A mi ateisti smo poznati kao ljudi bez predrasuda :mrgreen: . Prave ljudine :mrgreen: :lol: .

Nestade mi komentar, kao da ga nisam posl'o, a mislio sam da jesam. Evo ga ponovo :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 jul 2011, 00:22

ma čitam malo ovo sve i pratim ove diskusije...danas sam već rekao sve čestitke novaku, zasluženo osvojen turnir....rekao sam i da je federer bio dugo neprikosnoveni car tenisa, mislim u zadnjih par godina i čovjek se najduže zadržao na vrhu ATP liste, ali mislim da je novak đoković zaista trenutno najjači teniser....mislim ko i malo prati tenis zna da nije novak samo bljesnuo na wimbledonu, on je već prije wimbledona imao zapaženih partija...e sad kod nas na balkanu diskusije odu tamo gdje ne bi trebale otići....miješanje politike i sporta je najgora moguća stvar....volio il ne volio neko đokovića zbog ovog ili onog razloga, mora opet priznat da je to sjajan teniser i trenutno najbolji teniser uopšte....samo ja bi volio vidjet jednom na jednom forumu da se jedan sportista koji dolazi iz susjedne države ne gleda kroz politiku...a u svim državama balkana se to nažalost još uvijek tako gleda....a et jedva jedna grupica ljudi može realno sportski sve posmatrat....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 04 jul 2011, 00:35

Nole trenutno najbolji na svijetu. Ostalo je suvišno sve što se kaže.
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 jul 2011, 00:44

Valencia je napisao/la:
Ljudi se cesto identifikuju sa pojdencima. Ja se identifikujem samo sa klubovima/repkama.
Zasto se identifikujes sa 18 igraca, a sa jednim ne!? Stvarno ne mogu dokuciti zbog cega,..
Zato sto se identifikujem sa simbolom, sa idejom - Napoli, Ferrari, reprezentacija...

Volim biciklizam, ali kako da navijam fanaticno za nekoga, ko danas vozi za holandsku ekipu koju je stvorila banka, a sutra za rusku ekipu koju je stvorio KGB preko Gazprom-a :?:

Sigurno ce biti. Tenis u Srbiji se igra vise nego prije pojave Djokovica. I mali napredak je napredak.
Ja ga ne vidim. Bez infrastrukture, to je samo 1 bljesak, kao i sa Bobom i sa Monikom. ;)

A mi ateisti smo poznati kao ljudi bez predrasuda :mrgreen: . Prave ljudine :mrgreen: :lol: .
Nazalost, tako je. Najvece nepravde su mi naneli najpobozniji i crkveni ljudi. Iskrene ateiste gotivim, za razliku od turbovernika, koje prezirem.

No to je off topic, kao i mnogo toga danas ovde. Ponela nas atmosfera. :mrgreen:

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 04 jul 2011, 00:54

Valencia je napisao/la:
Pa polako Magica, ne moze sve preko noci,.. Da bi se stvari promjenile na bolje potrebne su decenije mukotrbnog rada svih ljudi, a ne samo jednog covjeka,.. Djokovic mjenja sliku o Srbiji i srpskom narodu na pozitivan nacin, kao sto su je ranije mjenjali neki ludaci. Meni kada kazes Brazil, prva asocijacija su fudbaleri, a ne narko dileri. Zapitaj se zasto. Ljudi u Londonu su rekli da osjecaju pozitivnu promjenu zahvaljujuci Djokovicu. To je konkretan pomak naprijed. Sada kada kazes ljudima Srbija, prije ce reci Novak Djokovic nego Slobodan Milosevic. To je pozitivno. Valjda znas koliko je marketing znacajan za svaku drzavu.
Citajuci tvoj komentar nikako nisam mogao da prijedjem preko gresaka koje si ti napravio u svom postu, za koje bi te uciteljica u skoli svakako izgrdila :mrgreen:
Pa to ti znaju i djeca iz osnovne skole, cak se i ja tog davnog vremena sjecam. I znam da mi je uciteljica tesko prelazila preko takve greske :D...Ne pise se "mjenja" nego "mijenja", jer je u ekavici, odnosno u rijeci "menja" dugi samoglasnik (e), a prema pravilu gramatike dugi samoglasnik u ekavici mijenja "ije" :mrgreen:
Izvini drug, ali nisam mogao da prijedjem preko ove greske. :mrgreen:
JEDAN ZA JEDAN :D
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 04 jul 2011, 01:00

MaGiCa
Zato sto se identifikujem sa simbolom, sa idejom - Napoli, Ferrari, reprezentacija...

Volim biciklizam, ali kako da navijam fanaticno za nekoga, ko danas vozi za holandsku ekipu koju je stvorila banka, a sutra za rusku ekipu koju je stvorio KGB preko Gazprom-a :?:
Simbol je samo prazna ljustura. Njega cine ljudi. Sutra na celo tih kolektiva moze doci neka debilcina, pa sta ces onda :mrgreen: !? A kakvu to ideju imaju Napoli, Ferari i reprezentacija!? Ta ideja se mjenja sa ljudima. Ne moze biti da svi ljudi koji dodju dijele tvoje ideje :mrgreen: .

Meni to sve nema logike. Ne vidim nikakav razlog zbog cega bi se uspjeh kolektiva slavio vise no uspjeh pojedinca.
Ja ga ne vidim. Bez infrastrukture, to je samo 1 bljesak, kao i sa Bobom i sa Monikom. ;)
Ma Boba je nista u poredjenju sa Djokovicem. Monika je dosla pred rat. Pomaka mora biti, kakvih takvih. Ne moze nista ostati na nuli. Il' se dizes ili padas. Svi su preduslovi stvoreni da se (makar) malo poleti :mrgreen: .
Nazalost, tako je. Najvece nepravde su mi naneli najpobozniji i crkveni ljudi. Iskrene ateiste gotivim, za razliku od turbovernika, koje prezirem.

No to je off topic, kao i mnogo toga danas ovde. Ponela nas atmosfera. :mrgreen:
Sta je god iskreno, dobro je :D .

Kobe24, jbg, brzo se tipka, pisem kako govorim. Sve u zargonu :mrgreen: . Dobar si :mrgreen:
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 jul 2011, 01:14

Virtu4l je napisao/la: Zato što je Novak doveo svoju igru do savršenstva tako da ne postoji niti jedan udarac koji ga može ugroziti na duže staze.

Da pojednostavimo magični trougao? Novak je kvalitetniji igrač od Nadala, Nadal je kvalitetniji igrač od Federera, to je poenta koju sam ja izvukao čitajući tvoje postove, sa potenciranjem H2H, uzastopnim pobjedama, čitanjem igre protivnika i slično?
Moze i tako da se kaze, ali pravi odgovor je: Novakov 2HBH je lek za Nadalovu CC dijagonalu. A Federerov 1HBH je rupa, za koju je taj isti CC topspin smrt. Zasto? Zato sto je Toni konstruisao igru za Rafu tako da srusi Federera, a Djokovicev tim je isao logikom da konstruise igru za rusenje Rafe.
Danas, u eri sporih terena, je 1HBH teska mana. A Federer se razvijao u eri brzih podloga. Zato je njegov 1HBH rupa u susretima sa jakim forehandom.
Sa druge strane, Rafa tesko izlazi na kraj sa ravnim udarcima. Njega su lecili i Soderling, Del Potro, Davydenko i Tsonga, pa i Novak iskljucivo ravnim udarcima. Dok te flat udarace 1 Federer resava lagano. Zasto? Pa ima toliko varijacija, da je uvek u prednosti nad njima.
Dakle, to je tako kad se gleda samo H2H. Moze jako lako da prevari coveka. A so far, Nadal ima jedino H2H i Masterse kao ultra argument da bude bolji od Federera u career achievements sektoru.
Djokovic nema te trofeje kao Nadal, ali ima kontra igru za Nadala iz cega ja izvlacim da je H2H mozda i najlosiji parametar za ocenu istorijskog mesta nekog igraca.

P.S. Tek pre neki minut videh ovaj tvoj post. Zato okasnih sa reakcijom.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 jul 2011, 01:23

Valencia je napisao/la: Simbol je samo prazna ljustura. Njega cine ljudi. Sutra na celo tih kolektiva moze doci neka debilcina, pa sta ces onda :mrgreen: !? A kakvu to ideju imaju Napoli, Ferari i reprezentacija!? Ta ideja se mjenja sa ljudima. Ne moze biti da svi ljudi koji dodju dijele tvoje ideje :mrgreen: .
Napoli = radnicki klub, obespravljeni juznjaci, vrelina, strast, Maradona, poezija...
Ferrari = klasa, genijalnost, strast za trkanjem, ponos Italije...
reprezentacija = ne znam za coveka koji se bavio sportom, a bez da nije sanjao da igra za repku svoje zemlje...
Meni to sve nema logike. Ne vidim nikakav razlog zbog cega bi se uspjeh kolektiva slavio vise no uspjeh pojedinca.
Zato sto kolektiv zivi i nakon pojedinca. Kolektiv je ideja, pojedinac je licnost.
Ma Boba je nista u poredjenju sa Djokovicem. Monika je dosla pred rat. Pomaka mora biti, kakvih takvih. Ne moze nista ostati na nuli. Il' se dizes ili padas. Svi su preduslovi stvoreni da se (makar) malo poleti :mrgreen:
Da nije bilo Bobe, ne bi bilo ni Novaka.
Boba i Monika su probudili zelju za tenisom kod nas.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 04 jul 2011, 01:54

Novak je najbolji ove godine i potvrdio je to time što je uzeo GS na travi gdje je najslabiji koliko god da je savršen teniser opet mu tvrda podloga najviše odgovara pa onda šljaka.
Nadalov tenis nikad nisam volio no Nole mi sada izgleda i gori od njega taktika protiv Nadala mu je samo prebacivat preko mreže i on će prvi pogriješit bez velikog rizika i pokušaja nekih winnera koje bi Nadal stigao.No to je izgleda najlakši način za pobjedit Nadala.Očigledno da je taj defanzivan(ako možemo tako nazvat)tenis puno efikasniji trenutno jer su prva 2 na ATP listi poznati po tome što isfrustriraju protivnike vraćanjem udaraca koji su za 90 % tenisera neodbranjivi.
Noletov tim je odlično studirao igru Nadala godinama nešto slično je i Nadalov tim uradio sa Federerom cilj je skinuti najboljeg.Sada je Đoković postavio nekom(čitaj Tomiću)taj cilj
Đoković veliki radnik pravi sportista i drago mi je zbog njega što je osvojio Wimbledon i nadam se da će još osvojit iako će meni uvijek biti draže pogledat meč Federer-Tsonga nego Nadal-Đoković.Drugi je kao kada igraju dvije talijanske ekipe fudbala i čekaju grešku druge dok je prvi nešto kao joga bonito.
Đoković polako postaje legenda tenisa Nadal je to već samo je pitanje sa koliko će GS-ova završit karijeru i tu je Federer čovjek zbog koga je meni tenis postao najdraži sport za gledanje nažalost nikad nisam imao priliku zaigrat ali zato uživam u gledanju :mrgreen: Murray Škot koji treba da obraduje engleze i dosta nekonstantnih igrača sjajna konkurencija zaista
P.S.Ako Nadal ne skine Đokovića sa #1 onda će to biti Tomić ja stvarno ne vidim nikog osim Tomića da je trenutno dobar i da se može poboljšat još da dođe u top 3 ili 4
P.S.2 Sada mi ostaje da se nadam da Federer ipak može na US Openu osvojiti svoj 17 :D
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 jul 2011, 07:17

MaGiCa je napisao/la:Djokovic nema te trofeje kao Nadal, ali ima kontra igru za Nadala iz cega ja izvlacim da je H2H mozda i najlosiji parametar za ocenu istorijskog mesta nekog igraca.
Kojim parametrom da se vodimo?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 jul 2011, 10:20

Virtu4l je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:Djokovic nema te trofeje kao Nadal, ali ima kontra igru za Nadala iz cega ja izvlacim da je H2H mozda i najlosiji parametar za ocenu istorijskog mesta nekog igraca.
Kojim parametrom da se vodimo?
Rekao sam vec. Imas:

1) dostignuca u karijeri

2) nivo igre

3) konkurencija

4) H2H, ako su igraci savremenici

Po tome je Federer #1 od svih aktualnih igraca. Jedino mu je minus los H2H sa Rafom.
Ako je Federer GOAT, onda je Rafa u top5 svih vremena.
Djokovic je u top20 igraca svih vremena.

Kad kazem "svih vremena", mislim na Open eru. Amaterski tenis i restrikcije vezane za njega su zajebate za tumacenje. A i tada je nivo igre bio mnogo nizi, svetlosnim godinama daleko od danasnjeg. Neka mi oproste postovaoci Tildena, Perryja ili Lacoste-a, ako takvih ima. :mrgreen:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 04 jul 2011, 10:25

MaGiCa
Napoli = radnicki klub, obespravljeni juznjaci, vrelina, strast, Maradona, poezija...
Ferrari = klasa, genijalnost, strast za trkanjem, ponos Italije...
reprezentacija = ne znam za coveka koji se bavio sportom, a bez da nije sanjao da igra za repku svoje zemlje...
Vidim, svidjaju ti se dvi ideje koja su potpuna suprotnost jedna drugoj :mrgreen: . Kao da se meni svidjaju I kapitalizam I komunizam :mrgreen: .

Al' sve je to jedna velika ubleha,.. Napoli je mozda nekada bio takav kakvim ga opisujes. Sada je klub bahatih milionera i raznovrsne navijacke populacije,.. I ta strast je izlapila, navijaci sada i u vrijeme Maradone nisu isti,. Sve se mjenja i evoluira, tako da je nezhvalno kleti se u vjecnu ljubav, jer nikada ne znas u sta se moze pretvoriti.

Reprezentacija - pa tu se slazemo, nisam ni rek'o da ne treba navijati za reprezentaciju. Kazem da ne pravim preveliku razliku izmedju repke i pojedinca,.. Oba igraju pod nacionalnom zastavom, predtavljaju sebe, narod i drzavu. Mozes ti pricati sta hoces, al' to je tako. Ja ih stavljam gotovu u istu ravan.
Zato sto kolektiv zivi i nakon pojedinca. Kolektiv je ideja, pojedinac je licnost.
Ma kakva crna ideja, zajebi to,.. Ja sam u ideje vjerov'o kada sam im'o 20 kuka, odavno vise ne vjerujem. Ubleha i podvala. Ideju vode ljudi, a ljudi su prevrtljivi i lako kvarljivi. Tako nikad ne znas u sta ce se ta ideja pretvoriti. Ubi te romantika moj Magica :mrgreen: .

Ja se za razliku od tebe ne lozim na te ideje,.. Mancu sam zavolio jer mi se dopala njihova igra,.. Al' nisam se nikada poistovjetio i stopio sa tim klubom. Sta bi bilo da sam laprdo o nekim idejama, pa da mi se sve to obrusi na glavu sa dolaskom Glejzera :mrgreen: . Bjez', goni ih u racku :mrgreen: . Usavrsio sam odbrambene mehanzime, ne moze me nista iznenaditi, a jos manje razocarati :mrgreen: .

Volim svoj lokalni klub, jer sam odrast'o sa njim, jer svaki put prodjem pored njegovog stadiona. Al' ne pusim te fore sa radnickim klubom, koje su uvijek bile vezane za njega. Ta sva romantika, **** :mrgreen: . U sta se tak klub pretvorio, dodje mi da povratim. Zbog toga vec dugo ne idem na tekme i ne forsiram to radnicko finansiranje kriminalaca :mrgreen: .

Vjerovati jednom covjeku je puno zahvalnije nego vjerovati grupi ljudi koja se mjenja i vodi neku ideju.

Ne vidim nikakav razlog zbog cega se ne bi navijalo za pojedinaca koji predstavlja drzavu. To mi nema ama bas nikakve logike.
Da nije bilo Bobe, ne bi bilo ni Novaka.
Boba i Monika su probudili zelju za tenisom kod nas.
Pa eto vidis. Mozda ces sutra reci, da nije bilo Noleta ne bi bilo ovog ili onog.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 jul 2011, 10:40

Valencia je napisao/la: Vidim, svidjaju ti se dvi ideje koja su potpuna suprotnost jedna drugoj :mrgreen: . Kao da se meni svidjaju I kapitalizam I komunizam :mrgreen: .

Al' sve je to jedna velika ubleha,.. Napoli je mozda nekada bio takav kakvim ga opisujes. Sada je klub bahatih milionera i raznovrsne navijacke populacije,.. I ta strast je izlapila, navijaci sada i u vrijeme Maradone nisu isti,. Sve se mjenja i evoluira, tako da je nezhvalno kleti se u vjecnu ljubav, jer nikada ne znas u sta se moze pretvoriti.

Reprezentacija - pa tu se slazemo, nisam ni rek'o da ne treba navijati za reprezentaciju. Kazem da ne pravim preveliku razliku izmedju repke i pojedinca,.. Oba igraju pod nacionalnom zastavom, predtavljaju sebe, narod i drzavu. Mozes ti pricati sta hoces, al' to je tako. Ja ih stavljam gotovu u istu ravan.
Fudbal je narodni sport, a tenis i formula1 su elitisticki sportovi. Ne mogu isti uzusi da vaze i za jedan i za drugi.
Ferrari je poceo kao romanticna prica i to je jedini klub, za koga navijaju svi Italijani. ;)
A to bi bilo isto kao kad bi te pitao da li volis tenisku ili fudbalsku publiku vise da vidis?
Zna se gde ide gospodsko navijanje, a zna se gde je i patos.
Ma kakva crna ideja, zajebi to,.. Ja sam u ideje vjerov'o kada sam im'o 20 kuka, odavno vise ne vjerujem. Ubleha i podvala. Ideju vode ljudi, a ljudi su prevrtljivi i lako kvarljivi. Tako nikad ne znas u sta ce se ta ideja pretvoriti. Ubi te romantika moj Magica :mrgreen: .

Ja se za razliku od tebe ne lozim na te ideje,.. Mancu sam zavolio jer mi se dopala njihova igra,.. Al' nisam se nikada poistovjetio i stopio sa tim klubom. Sta bi bilo da sam laprdo o nekim idejama, pa da mi se sve to obrusi na glavu sa dolaskom Glejzera :mrgreen: . Bjez', goni ih u racku :mrgreen: . Usavrsio sam odbrambene mehanzime, ne moze me nista iznenaditi, a jos manje razocarati :mrgreen: .

Volim svoj lokalni klub, jer sam odrast'o sa njim, jer svaki put prodjem pored njegovog stadiona. Al' ne pusim te fore sa radnickim klubom, koje su uvijek bile vezane za njega. Ta sva romantika, **** :mrgreen: . U sta se tak klub pretvorio, dodje mi da povratim. Zbog toga vec dugo ne idem na tekme i ne forsiram to radnicko finansiranje kriminalaca :mrgreen: .

Vjerovati jednom covjeku je puno zahvalnije nego vjerovati grupi ljudi koja se mjenja i vodi neku ideju.
Tu se ne slazem. Znas zasto je Barcelona "mes que un club", znas zasto nebaskijci ne igraju za Athletic Bilbao, zasto je Maccabi "ponos Izraela" i sl. :?:
Ne vidim nikakav razlog zbog cega se ne bi navijalo za pojedinaca koji predstavlja drzavu. To mi nema ama bas nikakve logike.

Navijam vatreno ja za njega, ali kada igra u Davis Cup-u.

Pa eto vidis. Mozda ces sutra reci, da nije bilo Noleta ne bi bilo ovog ili onog.
OK. Sigurno je tako. Ali niko nece osporavati ulogu Djokovica, kao sto se danas osporava Bobo nacionale.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 jul 2011, 11:04

@Magica: eh čuj sad navijaš za noleta samo u davis cupu...ma drago je tebi i da kao pojedinac on uspije :D a što ti i ne bi bilo, čovjek predstavlja srbiju u svijetu i dostojno je predstavlja
ti govoriš o samo jednom bljesku, ja mislim da je ovaj uspjeh đokovića veliki uspjeh, čak i kad čovjek ubrzo ne bi nešto novo tako veliko napravio, smatram da je veliki.....uspjesi bilo kojeg sportiste ili sportske ekipe iz država balkana, s prostora bivše jugoslavije se mora puno više vrijednovat nego nekih drugih ogromnih država....ja ne znam kako to da mi na ovim prostorima uvijek očekujemo da naše sportiste, reprezentacije, ekipe sve osvajaju..ipak su ovo male države i nemaju finansijsku moć odredjenih sportskih velesila (njemaćke, v. britanije, SAD-a)......na ovim prostorima se neuspjeh jedne reprezentacije u kvalifikacijama odmah smatra katastrofom, a kad se reprezentacija plasira na veliko takmicenje odmah se očekuje da dođe do samog kraja....uvijek smo nekakvi sanjari i uvijek imamo nevjerovatna očekivanja...tako će se sad i od đokovića u srbiji uvijek očekivat samo najveći uspjesi...iako hvala Bogu uvijek ima realista koji znaju i ovo cijenit ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 jul 2011, 11:12

effe_sa je napisao/la:@Magica: eh čuj sad navijaš za noleta samo u davis cupu...ma drago je tebi i da kao pojedinac on uspije :D a što ti i ne bi bilo, čovjek predstavlja srbiju u svijetu i dostojno je predstavlja
ti govoriš o samo jednom bljesku, ja mislim da je ovaj uspjeh đokovića veliki uspjeh, čak i kad čovjek ubrzo ne bi nešto novo tako veliko napravio, smatram da je veliki.....uspjesi bilo kojeg sportiste ili sportske ekipe iz država balkana, s prostora bivše jugoslavije se mora puno više vrijednovat nego nekih drugih ogromnih država....ja ne znam kako to da mi na ovim prostorima uvijek očekujemo da naše sportiste, reprezentacije, ekipe sve osvajaju..ipak su ovo male države i nemaju finansijsku moć odredjenih sportskih velesila (njemaćke, v. britanije, SAD-a)......na ovim prostorima se neuspjeh jedne reprezentacije u kvalifikacijama odmah smatra katastrofom, a kad se reprezentacija plasira na veliko takmicenje odmah se očekuje da dođe do samog kraja....uvijek smo nekakvi sanjari i uvijek imamo nevjerovatna očekivanja...tako će se sad i od đokovića u srbiji uvijek očekivat samo najveći uspjesi...iako hvala Bogu uvijek ima realista koji znaju i ovo cijenit ;)

Nikada nisam navijao za pojedince, samo za timove ili repke.
Drago mi je zbog Djokovica, em sto mi je zemljak, em sto igra lepsi tenis od Nadala. Ali u trans i euforiju upao nisam, a niti cu.
Naravno da je ovo veliki uspeh, ali je to uspeh 1og coveka, 1og tima ljudi, 1e porodice. Ne i uspeh drzave.
Uspeh drzave bi bio, da se kojim slucajem napravila akademija sa sportskim terenima (kao u Barceloni gde je Nadal ponikao), pa da je ta akademija stvarala top igrace. Zato Spanci imaju 15ak igraca u top100.
Ovako, to je rezultat svih ljudi koji su pomagali Djokovicu, a ponajvise njegov licno.

slika

:lol:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.