Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

MaGiCa
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la MaGiCa » 03 jul 2011, 21:35

bimbrlica je napisao/la:sto ne mogu ovih gluposti MaGiCe i co. Novak ima pola godine u kojoj dominira i odmah je bolji i od Rafe i od Rogera...
Pa prosvetli me ti tvojom mudroscu. Nemoj samo da pljujes, vec nesto i obrazlozi i odgovori na neka pitanja.
Evo ti prvo pitanje: zasto Nadalove CC dijagonale ne vrse posao vs Novakovog bhanda :?:
Evo ti drugo pitanje: zasto se Novakovi udarci sa krila ne raspadaju posle Nadalovog topspina :?:
Zivo me zanima, da mi to neko od vas "analiticara" (sto samo s.rete) objasni. 8-)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 jul 2011, 21:38

formance je napisao/la:Nije da Rafa nije u formi već je Novak Đoković bolji nego prošle godine. Igra tenis života. Kao što je Nadal pokazao kako se igra protiv Federera, tako je i Novak pokazao kako se igra protiv Nadala, a da to nije tzv "crtanje" po terenu što je Soderling uradio na RG-u prije 2 godine. Uzmi ovaj primjer. Rafa bi osvojio IW, Miami, Rim i MC da nije bilo Novaka. Znači nije riječ o lošoj formi Nadala već o dobroj formi Novaka i igre koja ubija Nadala. Sada je samo pitanje koliko dugo će uspjeti držati ovako visok nivo igre a na to pitanje dobit ćemo odgovor u budućnosti. Jedino Roger može dobiti ovakvog Novaka jer ima dovoljno jake ofanzivne udarce da probije njegovu odbranu. Puno je raznovrsniji i više miksuje. No, nakon svega ovoga što smo vidjeli ostaje jedna činjenica. Novak Đoković je prvi na ATP listi sasvim zasluženo i trenutno je najbolji teniser na svijetu. Da bi postao nešto više, morat će ovako igrati nekoliko godina. Da li on to može, vidjet ćemo.
Upravo to. Samo sto to neki ne mogu da shvate.
Novak dobija Nadala grinderovanjem i miksom counterpounchinga i ofanzivnih baseline udaraca.
Lomi ga nadalovstinom, za razliku od svih prethodnih pokusaja (Federer, Del Potro, Tsonga, Soderling...), kada se smatralo da "treba crtati po terenu" da bi ga se dobilo.

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 03 jul 2011, 21:39

MaGiCa je napisao/la:
bimbrlica je napisao/la:sto ne mogu ovih gluposti MaGiCe i co. Novak ima pola godine u kojoj dominira i odmah je bolji i od Rafe i od Rogera...
Pa prosvetli me ti tvojom mudroscu. Nemoj samo da pljujes, vec nesto i obrazlozi i odgovori na neka pitanja.
Evo ti prvo pitanje: zasto Nadalove CC dijagonale ne vrse posao vs Novakovog bhanda :?:
Evo ti drugo pitanje: zasto se Novakovi udarci sa krila ne raspadaju posle Nadalovog topspina :?:
Zivo me zanima, da mi to neko od vas "analiticara" (sto samo s.rete) objasni. 8-)
ovo je ubjedljivo najbolji Novakov mec na travi u karijeri,nesto poput Tsonge protiv Federera u polufinalu...dobio je Nadala samo zbog toga sto mu je nabio komleks u ovoj godini...Novaku svaka cast na ovih pola godine sto je pokazao ali vec sada ga stavljati u isti kos sa Rogerom i Rafom je u najmanju ruku neozbiljno...to su dva igraca koja 5-6 godina drze ovaj nivo igre i Novak tek treba da dokaze koliko je veliki...
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 jul 2011, 21:40

D1n0 je napisao/la:F*CK TENNIS - Katastrofa final, katastrofa turnir

Pusher osvojio Wimbledon :lol:

Najlosji igrac ikada who has ever osvojio WB...
Mozda.
Ali, ti si definitivno osoba koja najslabije govori SHB od svih koji su ikada pisali ovde.
Imas googletranslate. Slobodno ga koristi. 8-)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 jul 2011, 21:43

bimbrlica je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:
ovo je ubjedljivo najbolji Novakov mec na travi u karijeri,nesto poput Tsonge protiv Federera u polufinalu...dobio je Nadala samo zbog toga sto mu je nabio komleks u ovoj godini...Novaku svaka cast na ovih pola godine sto je pokazao ali vec sada ga stavljati u isti kos sa Rogerom i Rafom je u najmanju ruku neozbiljno...to su dva igraca koja 5-6 godina drze ovaj nivo igre i Novak tek treba da dokaze koliko je veliki...
Nisi mi odgovorio/la na pitanja.

Dakle, ajmo opet:

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 03 jul 2011, 21:47

@MaGiCa
nauci se slusati (citati) ne osporavam ja to da je Novak trenutno bolji od Rafaela ali ti kazem da je neozbiljno svrstavati ga u isti kos sa Rafom i Rogerom na osnovu pola sezone...to je sve sto zelim da kazem ...;)

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 03 jul 2011, 21:49

MaGiCa je napisao/la:Upravo to. Samo sto to neki ne mogu da shvate.
Novak dobija Nadala grinderovanjem i miksom counterpounchinga i ofanzivnih baseline udaraca.
Lomi ga nadalovstinom, za razliku od svih prethodnih pokusaja (Federer, Del Potro, Tsonga, Soderling...), kada se smatralo da "treba crtati po terenu" da bi ga se dobilo.
Problem je što ovdje svako pokušava ispasti pametan i okreče postove određenog forumaša (tebe u ovom slučaju) kako njemu odgovara. Novak je jednostavno najbolji baseliner na svijetu. Da bi ga pobijedio moraš imati jaku ofanzivu, jake udarce kao što ima Federer. Nadal pokušava dugim razmjenama, spinovima, uvrnutim lopticama ali to protiv Novaka ne ide. Dovoljno dobru ofanzivu da probije, nema. To je bit. Novak može probiti Nadala, može se nadigravati sa njim. Može šta hoće. Psiha je najvažnija u tenisu. Novak je prije nije imao kao što je ima sada. 2 GS-a osvojena ove sezone dovoljno govore da je sazreo i da se određene okolnosti mijenjaju. To potvrđuje i vodstvo Novaka protiv Rafe 5:0 u H2H ove sezone.

@ bimbrlica

Stavljanje Novaka u isti koš sa Federerom ili Nadalom znači stavljati ga među najbolje svih vremena. Magica to nije nijednom napisao. Čitajte fino. Novak je trenutno bolji od obadvojice, trenutno ! Razdvojite ta dva pojma već jednom. Na njemu je koliko će to da potraje ili bolje rečeno da li ima kapacitet da igra ovako duži period. Ali trenutno je bolji što pokazuju i osvojene titule u ovoj godini.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 03 jul 2011, 21:52

ja sam misljenja da su prva trojica igrackim kvalitetima podjednaka...sada je samo pitanje ko je psihicki najstabilniji od njih i ko je sam sebe uvjerio da je bolji od ostale dvojice...to je trenutno djokovic i vidjet cemo koliko ce moci to drzati..

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 jul 2011, 21:53

bimbrlica je napisao/la:@MaGiCa
nauci se slusati (citati) ne osporavam ja to da je Novak trenutno bolji od Rafaela ali ti kazem da je neozbiljno svrstavati ga u isti kos sa Rafom i Rogerom na osnovu pola sezone...to je sve sto zelim da kazem ...;)
Idemo i treci put, posto cenim da ne razumes pitanja:

Dakle, 5 puta su igrali ove sezone (na sve tri podloge) i Nadal je izgubio svih pet meceva uz set kolicnik 11-3.
Objasni mi to, ali analiticki. Gde je to Rafa pogubio ove meceve :?:
Objasnjenja tipa: "Nadal je igrao losije, a Djokovic svoj najbolji tenis" ne prihvatam.

Ako ne odgovoris, smatram te za trola i provokatora, posto imas misljenje a neces da ga izgovoris. Hajde da vidimo tu blistavost nekih ljudi ovde, koji sve znaju, a kad ih nesto konkretno pitas - onda cute k'o 3.14ckice.
Izvoli, pretvorio sam se u uho. ;)

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 03 jul 2011, 21:57

bimbrlica je napisao/la:ja sam misljenja da su prva trojica igrackim kvalitetima podjednaka...sada je samo pitanje ko je psihicki najstabilniji od njih i ko je sam sebe uvjerio da je bolji od ostale dvojice...to je trenutno djokovic i vidjet cemo koliko ce moci to drzati..
Sada govorimo o dosadašnjem dijelu sezone i konstatujemo ko je najviše pokazao. Po osvojenim titulama i igrom najviše je pokazao Đoković.
Zaključak: Trenutno najbolji teniser na svijetu
O igračkim kvalitetima nabrojane trojke ne treba govoriti. Sve se zna.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 03 jul 2011, 21:58

MaGiCa je napisao/la:
bimbrlica je napisao/la:@MaGiCa
Idemo i treci put, posto cenim da ne razumes pitanja:

Dakle, 5 puta su igrali ove sezone (na sve tri podloge) i Nadal je izgubio svih pet meceva uz set kolicnik 11-3.
Objasni mi to, ali analiticki. Gde je to Rafa pogubio ove meceve :?:
Objasnjenja tipa: "Nadal je igrao losije, a Djokovic svoj najbolji tenis" ne prihvatam.

Ako ne odgovoris, smatram te za trola i provokatora, posto imas misljenje a neces da ga izgovoris. Hajde da vidimo tu blistavost nekih ljudi ovde, koji sve znaju, a kad ih nesto konkretno pitas - onda cute k'o 3.14ckice.
Izvoli, pretvorio sam se u uho. ;)
meni bi trebalo biti bitno sta ti mislis :S ja sam rekao svoje misljenje,uopste ne sporim da je Novak trenutno najbolji igrac na svijetu,ali mislim da je prerano da ga se trpa u isti kos sa Rafom i Rogerom...
a odgovore na tvoja pitanja treba da nadje Rafa ukoliko zeli da pobjedi Novaka ;)

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 03 jul 2011, 22:05

Novak Djokovic je najbolji teniser svijeta trenutno i tu nema nikakve polemike.
Onaj ko to ne priznaje, stvarno nije realan i kompetentan sto se tice tenisa.
Istina nije ovo bilo najbolje finale Wimbledona u proteklih par godina, ali i Nadal odavno nije izgledao nemocnije u finalima Wimbledona.
Misljenja sam da je Federer prosao Tsongu, da bi imao najvise sansi i da uzme ovaj Wimbledon.
Ne mozemo porediti Novaka sa Fedexom i Nadalom, sto se tice uspjeha do sada, jer se radi o vjerovatno dva najbolja igraac ikada(Open era), ali Novak je na dobrom putu da udje u tenisku elitu(Becker, Edberg).
I to je jedina istina, Nole je trenutno dva koraka ispred svuih, korak ispred Nadala, a Nadal je korak ispred ostatka ATP-a(ukljucujuci i Rogera i Andya, del Boya i co.).
To ne znaci da Roger nece biti konkurent za Us Open, koliko on bio u zaostatku za dvojcem, on uvijek moze osvojiti svaki turnir.
Ali cinjenica i jedina istina je da je Novak trenutno na vrhu teniskog karavana. ;)
Genius, outrageous, the best ever! RF!

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 03 jul 2011, 22:09

formance je napisao/la:Nije da Rafa nije u formi već je Novak Đoković bolji nego prošle godine. Igra tenis života. Kao što je Nadal pokazao kako se igra protiv Federera, tako je i Novak pokazao kako se igra protiv Nadala, a da to nije tzv "crtanje" po terenu što je Soderling uradio na RG-u prije 2 godine. Uzmi ovaj primjer. Rafa bi osvojio IW, Miami, Rim i MC da nije bilo Novaka. Znači nije riječ o lošoj formi Nadala već o dobroj formi Novaka i igre koja ubija Nadala. Sada je samo pitanje koliko dugo će uspjeti držati ovako visok nivo igre a na to pitanje dobit ćemo odgovor u budućnosti. Jedino Roger može dobiti ovakvog Novaka jer ima dovoljno jake ofanzivne udarce da probije njegovu odbranu. Puno je raznovrsniji i više miksuje. No, nakon svega ovoga što smo vidjeli ostaje jedna činjenica. Novak Đoković je prvi na ATP listi sasvim zasluženo i trenutno je najbolji teniser na svijetu. Da bi postao nešto više, morat će ovako igrati nekoliko godina. Da li on to može, vidjet ćemo.
Svaka ti cast! Vrlo malo pises na forumu, ili bar na ovoj temi, ali kada nesto napises vrijedno je svake pohvale! Sta reci...
Izdržati, to je temelj vrline!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 jul 2011, 22:15

bimbrlica je napisao/la: meni bi trebalo biti bitno sta ti mislis :S ja sam rekao svoje misljenje,uopste ne sporim da je Novak trenutno najbolji igrac na svijetu,ali mislim da je prerano da ga se trpa u isti kos sa Rafom i Rogerom...
a odgovore na tvoja pitanja treba da nadje Rafa ukoliko zeli da pobjedi Novaka ;)
Znaci ne znas sta i kako, ali znas da ja lupam gluposti.
sto ne mogu ovih gluposti MaGiCe i co. Novak ima pola godine u kojoj dominira i odmah je bolji i od Rafe i od Rogera...
To si rekao, ali mi nisi pokazao gde ja to gresim. Ja nigde nisam rekao da je Djokovic osvojio vise, ja sam rekao da je on izdigao igru na visi nivo - mozda i najveci ikada (i dalje je za mene to onaj period Federerovog peaka, ali ovo je isto u toj ligi).

Ali sam ti postavio dva pitanja, da tebi i ostalim ke..torima, koji sve znate, a nista ne znate - pokazem nesto cega niste svesni.
To su iskusniji forumasi, kao sto je @formance, primetili - Djokovic je nasao recept za Nadala.

Kako :?:

Zasto Nadalove CC dijagonale ne vrse posao vs Novakovog bhanda? - Zato sto je taj 2HBH najbolji na svetu, mozda i ikada. Dakle, gde RF gubi meceve protiv Nadala, tu ih Djokovic dobija.

Zasto se Novakovi udarci sa krila ne raspadaju posle Nadalovog topspina? - Zato sto Djokovic podjednako bije sa obe strane i zato sto se ne izvlaci na jacu stranu, pa ne gubi tu energiju niti zaostaje kretanjem.
Nadal uvek pretrci vise od Djokovica u njihovim medjusobnim mecevima, jer se izvlaci na FH stranu.

E to je, @bimbrlica, 1 kvalitetan post, a ne to sto ti pises: red proizvoljnosti, red gluposti, red osuda, a kad te neko nesto pita - muk, pa onda floskulisanje tipa "nek Nadal nadje odgovor". Zna Nadal sta mu je ciniti, samo sto je nemocan. Kao Federer protiv njega, tako je i on nemocan protiv ovakvog Djokovica. To je taj "kvalitativni skok" koji mnogi ovde nazivaju "formom". Forma u tenisu traje mesec-dva, a ne 7-8 meseci. To je kvalitet, a ne forma. E, o tome pricamo celo vece.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 03 jul 2011, 22:20

MaGiCa je napisao/la:
formance je napisao/la:Čestitke Novaku na osvajanju Wimbledona. Sasvim zasluženo. Novak je trenutno bolji igrač od Rafe i to je to. Čestitke.

I prestanite više sa nacionalističkim komentarima. Tome nije mjesto na ovoj temi koja je unazad par mjeseci bila najkvalitetnija na ovom forumu. Niti je pobijedila Srbija, niti je izgubila Španija. Pobijedio je Novak Đoković i to bi bilo to. Monolože uradi ono što trebaš !
Glas razuma, opet.
Zato nisam navijac niti jednog individualnog sportiste. Samo nacionalnih timova ili klubova.
Doduse, neke individualne sportiste simpatisem vise od drugih - uglavnom zbog stila igre.

Ovo je veliki rezultat za srpski tenis, ali je uspeh samo jednog coveka i tima ljudi oko njega.
Ma o cemu vi pricate!? Uspjeh je svakog gradjanina neke drzave ako pobjedi 11, a nije ako pobjedi 1 igrac!? Ovo je uspjeh samo Djokovica, a uspjeh Zvezde je bio uspjeh svih navijaca tog kluba!? Kakva je to logika molit cu lijepo!?? Novak Djokovic igra pod zastavom Srbije, bas kao sto igra reprezentacija ili neki fudbalski klub. Dakle, uspjeh Djokovica mogu staviti u istu ravan sa uspjehom Crvene zvezde. Taj uspjeh su pozdravili mnogi gradjani tadasnje drzave, kao sto se pozdravi uspjeh Barselone ili Reala. Jedina je mozda razlika kod reprezentativnih selekcija, jer one u svome imenu nose ime drzave,.. Al' to je jedina razlika,.. Ne vidim prevelik razlog zbog cega bi se navijaci vise radovali pobjedi reprezentativne selekcije nego nekog individualnog sportiste.

Po nekima, potpuno je apsourdno sto navijaci (ofarbani, sa zastavama i transparentima) dolaze na stadion kako bi navijali za Federera, Nadala i Djokovica. Sto ih navijaju i bodre kada oni igraju za sebe!? Nemojte porediti malu Srbiju sa jednom velikom drzavom kakva je Spanija. Njima se vrhunski rezultati desavaju svake godine po nekoliko puta,.. Oni su na to naviknuti, pa samo rijetke pobjede proslave na ulicama. Al' to nikako ne znaci da se u svojim domovima ne raduju uspjesima svojih sportista. Dakle, po vasem, pozeljno se radovati kuci izmedju cetri zida, a sramota izaci na ulicu pa proslaviti. Opet neki kompleksi i licemjerje.

Ovo je velika pobjeda za Djokovica, Srbiju i srpski narod. Taj narod je satanizovan radi nekih infantilnih ludaka, pa ljudi kao Djokovic dodju kao mirisni povjetarac koji ce rastjerati ustajali smrad. Cak su i Srbi u Londonu istakli kako je Djokovic popravio uveliko poljuljani imidz Srbije i srpskog naroda, te da oni osjecaju konkretnu promjenu nabolje,.. Pobjeda Djokovica je najbolja reklama u svijetu za Srbiju i srpski narod. Preko Djokovica, svaki gradjanin svijeta danas zna za Srbiju. Preko Djokovica (i mnogih drugih sportista), svijet zna da u toj drzavi zive neki normalni i talentovani ljudi, koji mogu puno ponuditi Srbiji, srpskom narodu, sportu i covjecanstvu. Omladina u Srbiji ce se manje ugledati na neke krimose i ludaka, uzor ce traziti u pozitivcu kakav je Djokovic. Da ne duzim ( mog'o bih nabrajati do beskonacnosti), Djokovic je pozitivna reklama za Srbe u Sribiji i u cijelom svijetu.

Zbog svega nabrojanog, Djokovic zasluzuje da mu se priredi ogroman docek u Beogradu i da se posalje jedna pozitivna slika u svijet. Samo oni koji razmisljaju povrsno ne vide koliko Djokovic znaci za Srbiju i srpski narod.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 03 jul 2011, 22:21

MaGiCa je napisao/la:
bimbrlica je napisao/la: meni bi trebalo biti bitno sta ti mislis :S ja sam rekao svoje misljenje,uopste ne sporim da je Novak trenutno najbolji igrac na svijetu,ali mislim da je prerano da ga se trpa u isti kos sa Rafom i Rogerom...
sto ne mogu ovih gluposti MaGiCe i co. Novak ima pola godine u kojoj dominira i odmah je bolji i od Rafe i od Rogera...
To si rekao, ali mi nisi pokazao gde ja to gresim. Ja nigde nisam rekao da je Djokovic osvojio vise, ja sam rekao da je on izdigao igru na visi nivo - mozda i najveci ikada (i dalje je za mene to onaj period Federerovog peaka, ali ovo je isto u toj ligi).

Ali sam ti postavio dva pitanja, da tebi i ostalim ke..torima, koji sve znate, a nista ne znate - pokazem nesto cega niste svesni.
To su iskusniji forumasi, kao sto je @formance, primetili - Djokovic je nasao recept za Nadala.

Zasto Nadalove CC dijagonale ne vrse posao vs Novakovog bhanda? - Zato sto je taj 2HBH najbolji na svetu, mozda i ikada. Dakle, gde RF gubi meceve protiv Nadala, tu ih Djokovic dobija.

Zasto se Novakovi udarci sa krila ne raspadaju posle Nadalovog topspina? - Zato sto Djokovic podjednako bije sa obe strane i zato sto se ne izvlaci na jacu stranu, pa ne gubi tu energiju niti zaostaje kretanjem.
Nadal uvek pretrci vise od Djokovica u njihovim medjusobnim mecevima, jer se izvlaci na FH stranu.

E to je, @bimbrlica, 1 kvalitetan post, a ne to sto ti pises: red proizvoljnosti, red gluposti, red osuda, a kad te neko nesto pita - muk, pa onda floskulisanje tipa "nek Nadal nadje odgovor". Zna Nadal sta mu je ciniti, samo sto je nemocan. Kao Federer protiv njega, tako je i on nemocan protiv ovakvog Djokovica. To je taj "kvalitativni skok" koji mnogi ovde nazivaju "formom". Forma u tenisu traje mesec-dva, a ne 7-8 meseci. To je kvalitet, a ne forma. E, o tome pricamo celo vece.
doista bih volio da shvatis sta zelim da ti kazem,ja se slazem da je Novak trenutno najbolji ali ti kazem da mora tu formu drzati 4-5 godina da bi se mogao porediti sa Rogerom i Rafaelom koji su najbolji svih vremena...

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 03 jul 2011, 22:26

MaGiCa je napisao/la:

Zelis reci da je Novak kvalitetniji teniser od Rafe ??? Svi uporno tvrdite kako nije do Nadalove forme vec da Djokovic igra bolje i kvalitetnije (prvo ste to pripisivali njegovoj formi a sad odjednom forma traje 2 mjeseca a ne pola godine. KAd je neko u formi to moze trajati i vise od 6 mj a ne 2). Djokovic da je taj kvalitet on bi sad imao 8-9 GS, koliko ih je Rafa imao u njegovim godinama.
Po meni je ovo ODLICNA sezona Djokovica koji je u EXTRA formi, vjerovatno njegova najbolja sezona zivota dok se za Rafu ne moze reci da je onako kako on to moze.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 03 jul 2011, 22:31

Ова расправа је ? $ оне за аватаре.. ? вас $ " расправу с " ':
retro je napisao/la:Novak Djokovic je najbolji teniser svijeta trenutno i tu nema nikakve polemike.
Onaj ko to ne priznaje, stvarno nije realan i kompetentan sto se tice tenisa.
Istina nije ovo bilo najbolje finale Wimbledona u proteklih par godina, ali i Nadal odavno nije izgledao nemocnije u finalima Wimbledona.
Misljenja sam da je Federer prosao Tsongu, da bi imao najvise sansi i da uzme ovaj Wimbledon.
Ne mozemo porediti Novaka sa Fedexom i Nadalom, sto se tice uspjeha do sada, jer se radi o vjerovatno dva najbolja igraac ikada(Open era), ali Novak je na dobrom putu da udje u tenisku elitu(Becker, Edberg).
I to je jedina istina, Nole je trenutno dva koraka ispred svuih, korak ispred Nadala, a Nadal je korak ispred ostatka ATP-a(ukljucujuci i Rogera i Andya, del Boya i co.).
To ne znaci da Roger nece biti konkurent za Us Open, koliko on bio u zaostatku za dvojcem, on uvijek moze osvojiti svaki turnir.
Ali cinjenica i jedina istina je da je Novak trenutno na vrhu teniskog karavana. ;)
& је све &...
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 jul 2011, 22:37

Valencia je napisao/la: Ma o cemu vi pricate!? Uspjeh je svakog gradjanina neke drzave ako pobjedi 11, a nije ako pobjedi 1 igrac!? Ovo je uspjeh samo Djokovica, a uspjeh Zvezde je bio uspjeh svih navijaca tog kluba!? Kakva je to logika molit cu lijepo!?? Novak Djokovic igra pod zastavom Srbije, bas kao sto igra reprezentacija ili neki fudbalski klub. Dakle, uspjeh Djokovica mogu staviti u istu ravan sa uspjehom Crvene zvezde. Taj uspjeh su pozdravili mnogi gradjani tadasnje drzave, kao sto se pozdravi uspjeh Barselone ili Reala. Jedina je mozda razlika kod reprezentativnih selekcija, jer one u svome imenu nose ime drzave,.. Al' to je jedina razlika,.. Ne vidim prevelik razlog zbog cega bi se navijaci vise radovali pobjedi reprezentativne selekcije nego nekog individualnog sportiste.
Uspeh je onih koji su ga izborili, a ne moj ili tvoj. Isto je i sa neuspehom. ;)
Po nekima, potpuno je apsourdno sto navijaci (ofarbani, sa zastavama i transparentima) dolaze na stadion kako bi navijali za Federera, Nadala i Djokovica. Sto ih navijaju i bodre kada oni igraju za sebe!? Nemojte porediti malu Srbiju sa jednom velikom drzavom kakva je Spanija. Njima se vrhunski rezultati desavaju svake godine po nekoliko puta,.. Oni su na to naviknuti, pa samo rijetke pobjede proslave na ulicama. Al' to nikako ne znaci da se u svojim domovima ne raduju uspjesima svojih sportista. Dakle, po vasem, pozeljno se radovati kuci izmedju cetri zida, a sramota izaci na ulicu pa proslaviti. Opet neki kompleksi i licemjerje.
Ljudi se cesto identifikuju sa pojdencima. Ja se identifikujem samo sa klubovima/repkama.
Ovo je velika pobjeda za Djokovica, Srbiju i srpski narod.
To je samo 1 velika pobeda za Djokovica i za srpski tenis. Srbija i srpski narod nemaju nista od toga. Nece se ziveti bolje i lepse u Srbiji kad svane 4. jul.

Taj narod je satanizovan radi nekih infantilnih ludaka, pa ljudi kao Djokovic dodju kao mirisni povjetarac koji ce rastjerati ustajali smrad. Cak su i Srbi u Londonu istakli kako je Djokovic popravio uveliko poljuljani imidz Srbije i srpskog naroda, te da oni osjecaju konkretnu promjenu nabolje,.. Pobjeda Djokovica je najbolja reklama u svijetu za Srbiju i srpski narod. Preko Djokovica, svaki gradjanin svijeta danas zna za Srbiju. Preko Djokovica (i mnogih drugih sportista), svijet zna da u toj drzavi zive neki normalni i talentovani ljudi, koji mogu puno ponuditi Srbiji, srpskom narodu, sportu i covjecanstvu.
Niti je Djokovic odgovoran za satanizaciju, niti je moze obrisati kao gumicom. On je veliki sportista, mozda i najveci koga je exYu dala - ali to tako ne funkcionise. 8-)

Omladina u Srbiji ce se manje ugledati na neke krimose i ludaka, uzor ce traziti u pozitivcu kakav je Djokovic. Da ne duzim ( mog'o bih nabrajati do beskonacnosti), Djokovic je pozitivna reklama za Srbe u Sribiji i u cijelom svijetu.
Daj Boze da tako bude.
Zbog svega nabrojanog, Djokovic zasluzuje da mu se priredi ogroman docek u Beogradu i da se posalje jedna pozitivna slika u svijet. Samo oni koji razmisljaju povrsno ne vide koliko Djokovic znaci za Srbiju i srpski narod.
Naravno da ce mu se napraviti docek. Sto zbog enormnog uspeha, sto zbog zelje guzonja da se politicki okoriste. Tako je to vazda i bilo na ovim prostorima.

Rizikovacu, da opet ispadnem "nedovoljno dobar Srbin" (kao sto me okvalifikovase saplemenici moji) ovom replikom, ali mi oprosti dragi @Valencia. :lol:

Ipak, tebi kao ateisti to nece predstavljati problem. 8-)

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 03 jul 2011, 22:37

Ne znam kako vam se da kružiti iz stranice u stranicu, te stalno ponavljati istu priču. (ovo se odnosi na obje strane, valjda ih toliko ima.)

Činjenica jeste da je Novak trenutno najbolji teniser svijeta, što vam @MaGiCa i @formance pokušavaju reći. Zaista, na svijetu mu trenutno nema premca, i ne vidim zašto bi neko, sa teniskog aspekta, osporavao tu činjenicu. Sa druge strane, ne bih rekao da se na osnovu šest mjeseci fantastične igre, te dvije-tri godine vrlo dobre igre, može reći da je on bolji od čovjeka koji je u samom vrhu već šest godina, i koji sve te godine igra konstantno dobro, a to je Nadal.

@MaGiCa je fino objasnio uzdignuće Đokovića tokom ove sezone, kako je pronašao recept za Nadala, baš kao što ga je ovaj pronašao za Federera, u nekim prethodnim godinama, te kako je mnogo sazrio (ovdje bih itekako pohvalio njegovu psihu), i da je sada top-klasa. Na njemu je da sada nastavi ovako igrati, te da bude na ovoj razini kroz sljedeće godine, i onda će svi moći reći da spada u istinske teniske šampione.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.