Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Nadal: "Ponovno ostvarenje sna"
Gubitak prvog mjesta na ATP ljestvici fantastični će Španjolac u nedjelju pokušati "kompenzirati" osvajanjem trećeg Wimbledona i ukupno 11. Grand Slam naslova u karijeri. Rafael Nadal je Andyja Murraya ispratio s 3-1 u setovima te tako donio novo razočaranje milijunima Britanaca, koji su se nadali kako je baš ovo godina u kojoj će, poslije uspjeha Freda Perryja (pre)daleke 1936., jedan igrač s Otoka uspjeti osvojiti Wimbledon. Nada je za Britance ponovo umrla u polufinalu.
Sad već bivši "broj jedan" svjetskog tenisa, ali zato i dalje ni malo lošiji i opasniji igrač, Rafael Nadal, nije krio oduševljenje uspjehom nad britanskom nadom Andyjem Murrayem i još jednim plasmanom u finale Wimbledona.
"Igrati finale Wimbledona je kao ponovno ostvarenje sna. Vrlo sam zadovoljan svojom igrom danas, morao sam igrati svoj najbolji tenis kako bih pobijedio Andyja, snažno i precizno udarati i minimalno griješiti, i uspio sam", zadovoljno je istaknuo Nadal.
Rafa se dotaknuo možda i ključnog dijela meča, onog u kojem je Murray kod vodstva 2:1 u drugom setu, imao veliku priliku da laganim i odmjerenim forehandom dođe do dvije break lopte i oduzme servis Nadalu. Umjesto čistog i sigurnog poena, Škot je lopticu udario prejako i omogućio povratak svom suparniku:
"To je bio ključni trenutak susreta, napravio je veliku pogrešku i mislim da je taj poen bio prekretnica u meču."
Je li taj promašaj Murraya uistinu utjecao na daljnji tijek i razvoj događaja, nitko ne može sa sigurnošću tvrditi, no činjenica je da je Rafa od tog trenutka ubacio u veću brzinu i podigao svoju igru na puno višu razinu, što je na kraju rezultiralo pobjedom i plasmanom u finale.
Razočaranje Andyja Murraya novim porazom i još jednim propuštenim Grand Slamom bilo je veliko, no Škot se nikako ne misli pokolebati i popustiti, nego upravo suprotno, početi trenirati još intenzivnije.
"Počet ću trenirati i vježbati jače nego ikad prije. Pokušat ću unaprijediti svoju igru i dodatno poraditi na snazi, te postati još profesionalniji. Današnji vrhunski tenis je na nevjerojatnoj razini, i da bih došao na razinu na kojoj su oni najbolji, da bih ih pobjeđivao, moram trenirati još intenzivnije i jače od njih", svjestan je trenutnog manjka kvalitete u odnosu na prvu trojicu velikana svjetskog tenisa Murray.
Gubitak prvog mjesta na ATP ljestvici fantastični će Španjolac u nedjelju pokušati "kompenzirati" osvajanjem trećeg Wimbledona i ukupno 11. Grand Slam naslova u karijeri. Rafael Nadal je Andyja Murraya ispratio s 3-1 u setovima te tako donio novo razočaranje milijunima Britanaca, koji su se nadali kako je baš ovo godina u kojoj će, poslije uspjeha Freda Perryja (pre)daleke 1936., jedan igrač s Otoka uspjeti osvojiti Wimbledon. Nada je za Britance ponovo umrla u polufinalu.
Sad već bivši "broj jedan" svjetskog tenisa, ali zato i dalje ni malo lošiji i opasniji igrač, Rafael Nadal, nije krio oduševljenje uspjehom nad britanskom nadom Andyjem Murrayem i još jednim plasmanom u finale Wimbledona.
"Igrati finale Wimbledona je kao ponovno ostvarenje sna. Vrlo sam zadovoljan svojom igrom danas, morao sam igrati svoj najbolji tenis kako bih pobijedio Andyja, snažno i precizno udarati i minimalno griješiti, i uspio sam", zadovoljno je istaknuo Nadal.
Rafa se dotaknuo možda i ključnog dijela meča, onog u kojem je Murray kod vodstva 2:1 u drugom setu, imao veliku priliku da laganim i odmjerenim forehandom dođe do dvije break lopte i oduzme servis Nadalu. Umjesto čistog i sigurnog poena, Škot je lopticu udario prejako i omogućio povratak svom suparniku:
"To je bio ključni trenutak susreta, napravio je veliku pogrešku i mislim da je taj poen bio prekretnica u meču."
Je li taj promašaj Murraya uistinu utjecao na daljnji tijek i razvoj događaja, nitko ne može sa sigurnošću tvrditi, no činjenica je da je Rafa od tog trenutka ubacio u veću brzinu i podigao svoju igru na puno višu razinu, što je na kraju rezultiralo pobjedom i plasmanom u finale.
Razočaranje Andyja Murraya novim porazom i još jednim propuštenim Grand Slamom bilo je veliko, no Škot se nikako ne misli pokolebati i popustiti, nego upravo suprotno, početi trenirati još intenzivnije.
"Počet ću trenirati i vježbati jače nego ikad prije. Pokušat ću unaprijediti svoju igru i dodatno poraditi na snazi, te postati još profesionalniji. Današnji vrhunski tenis je na nevjerojatnoj razini, i da bih došao na razinu na kojoj su oni najbolji, da bih ih pobjeđivao, moram trenirati još intenzivnije i jače od njih", svjestan je trenutnog manjka kvalitete u odnosu na prvu trojicu velikana svjetskog tenisa Murray.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
AS je jači od kralja a JOKER zamjenjuje svaku kartu..tako da..rogeRF je napisao/la:@legenda dobar gif nema sta! Treba samo vidjeti ko je KRALJ

★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Gdje su oni stručnjaci koji su rekli da jedan poen ne može biti ključni? Naravno da može, ipak je Andy Murray u pitanju. Ko zna, možda oni ipak znaju bolje od Rafe? 

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Moze, kako ne moze!? Murray-u je jedan poen bio presudan da izgubi mec. Od tada se u njegovoj glavi mnogo toga promijenilo, i bez obzira na to sto on svakako ima umijece da dobije Rafu. Nazalost je izgubio!Virtu4l je napisao/la:Gdje su oni stručnjaci koji su rekli da jedan poen ne može biti ključni? Naravno da može, ipak je Andy Murray u pitanju. Ko zna, možda oni ipak znaju bolje od Rafe?
A meni danas valja navijati za Nadala, a to samo cinim kad igra s Djokovicem!
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Virtu4l je napisao/la:Gdje su oni stručnjaci koji su rekli da jedan poen ne može biti ključni? Naravno da može, ipak je Andy Murray u pitanju. Ko zna, možda oni ipak znaju bolje od Rafe?
Meni je ovo i dalje dosta upitno...sad izgleda da je taj poen promijenio mec ali tesko mi je povjerovati da bi Murray dobio mec da je pogodio onaj forhend.Mozda je Murray-u taj pritisak bio jednostavno previse za podnijeti,da nije bilo tog forhenda bilo bi mozda nesto drugo u sljedecem gemu ili slicno...puk'o bi on kad tad sa ovakvim psihickim stanjem.
- sarajlija89
- Kontakt:
Ne stigoh nista napisati ovih dana
Danas se necu baviti prognozama, Nadal mi je favorit samo zbog cinjenice da zna pobjeđivat, ma koliko vi ne shvatali ozbiljno ove rijeci, to je ipak ono glavno.
Nole sa igrom kao protiv Tsonge moze pobjediti. Odlicno je riternirao proije svega, svoj servis sigurno drzao i pokazao da ima igru za finale. Za trofej ce to morati ponoviti, pa i vise od toga, jer protiv Nadala se samo tako moze igrati, ako si 200% u svakom poenu i udarcu.
Navijam za Noleta...neka bude dobar mec i nek bolji pobjedi.

Mogo sam komotno uplatitMurray-Nadal:
Murray ima igru tokom turnira, ima sve, ali...ne zna pobjeđivat u ovakvim situacijama. Rafa to zna i to je sasvim dovoljno za njega, pored svih kvaliteta koje ima...Ma realno, cudo treba pa da ne osvoji ovaj turnir.Samo ga Murray moze iznenadit i za mene je ovo finale prije finala..
3-1 Rafa
Tsonga-Djokovic:
Tsonga igra izuzetno na ovome turniru, skoro da nije imo oscilacija u igri, pogotovo po pitanju servisa. Nekad mora i to stati, hipoteticki ako to bude danas, nece imati prevelikih sansi, ali kada bi imao bar 80% od onoga sa Federerom, protiv Novaka koji i ne igra onaj atomski tenis sa pocetka sezone, vjerovatno bi znacilo pobjedu. Ipak, mislim da ce i Tsongu stati servis i da ce Novak to iskoristiti zbog kvaliteta vise koji ima u svojoj igri.
3-1 Novak

Danas se necu baviti prognozama, Nadal mi je favorit samo zbog cinjenice da zna pobjeđivat, ma koliko vi ne shvatali ozbiljno ove rijeci, to je ipak ono glavno.
Nole sa igrom kao protiv Tsonge moze pobjediti. Odlicno je riternirao proije svega, svoj servis sigurno drzao i pokazao da ima igru za finale. Za trofej ce to morati ponoviti, pa i vise od toga, jer protiv Nadala se samo tako moze igrati, ako si 200% u svakom poenu i udarcu.
Navijam za Noleta...neka bude dobar mec i nek bolji pobjedi.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Pa da! I sam Rafa je svjestan toga! Ko se ne slaze s time, neka mi samo naveda razlog onolikog broja neforsiranih gresaka nakon tog poena! Pa nije Murray 500. igrac na svijetu pa da moze izdrzati jedan set i nista vise! On je #4 igrac na svijetu! Nakon one greske, svaki poen preko 5-6 razmjena udaraca je isao u Nadalovu korist. Samo zato sto Murray nije bio strpljiv, odmah je pokusavao rijesiti poen, ali uvijek bi promasio, a uzrok tome bio je upravo taj promasaj!Virtu4l je napisao/la:Gdje su oni stručnjaci koji su rekli da jedan poen ne može biti ključni? Naravno da može, ipak je Andy Murray u pitanju. Ko zna, možda oni ipak znaju bolje od Rafe?
Izdržati, to je temelj vrline!
-
- Kontakt:
Mislim da ćemo danas gledati dobar tenis,jer ipak igraju dva trenutno najbolja igrača svijeta...a kako stvari stoje,i u narednim godinama ćemo gledati njihove okršaje za najvrijednije turnire.
Favorit je po meni Novak,iz prostog razloga,što je ove godine samo 1 izgubui,sa Nadalom ima omjer 4-0,te je još više dobio na samopouzdanju činjenicom da je postao broj 1. na ATP listi...na drugoj strani Rafa igra takođe vrlo dobar tenis,ali vuče i tu manju povredu za sobom.Uglavnom biće neizvjesno....
Šanse u procentima,po meni su :Novak 52%-Rafa 48%

Favorit je po meni Novak,iz prostog razloga,što je ove godine samo 1 izgubui,sa Nadalom ima omjer 4-0,te je još više dobio na samopouzdanju činjenicom da je postao broj 1. na ATP listi...na drugoj strani Rafa igra takođe vrlo dobar tenis,ali vuče i tu manju povredu za sobom.Uglavnom biće neizvjesno....
Šanse u procentima,po meni su :Novak 52%-Rafa 48%
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...
- legenda reala
- Kontakt:
Prozivaš velikog stručnjaka ,sram te biloVirtu4l je napisao/la:Gdje su oni stručnjaci koji su rekli da jedan poen ne može biti ključni? Naravno da može, ipak je Andy Murray u pitanju. Ko zna, možda oni ipak znaju bolje od Rafe?

Može jedan poen odlučiti pobjednika ,samo protiv Murraya samo zato što je on malouman ,i što nema kvalitete da bude veliki teniser ,on da je dobar ,vratio bi se u sljedećem setu ,no on je malouman

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- Blue_He4rt
- Kontakt:
Vamos Nadal!!!!!
''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby
- Nick Hornby
Pa da se nije desio taj poen, desio bi se neki drugi koji bi prelomio mec. Kad se igra protiv spremnog Nadala taj se prelomni poen mora desiti.kobe24 je napisao/la:Moze, kako ne moze!? Murray-u je jedan poen bio presudan da izgubi mec. Od tada se u njegovoj glavi mnogo toga promijenilo, i bez obzira na to sto on svakako ima umijece da dobije Rafu. Nazalost je izgubio!Virtu4l je napisao/la:Gdje su oni stručnjaci koji su rekli da jedan poen ne može biti ključni? Naravno da može, ipak je Andy Murray u pitanju. Ko zna, možda oni ipak znaju bolje od Rafe?
A meni danas valja navijati za Nadala, a to samo cinim kad igra s Djokovicem!

- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Kako je Nole izgledao na Wimbledonu, mislio sam da će put završiti prije finala. Da je igrom slučaja Federer igr'o protiv njega u polufinalu, moglo je biti svega i svačega, no Fedex nije bio u stanju parirati izuzetno raspoloženom Tsongi, dok je Nole bio i više nego dominantan protiv napaljenog Francuza. Da se razumijemo, Novak je apsolutno zasluženo u finalu, al' i dalje stojim iza toga da me nije impresionirao svojim igrama.
Nadal je im'o nekoliko ispita koje je uspješno riješio (Muller, Del Potro, Fish i Murray), a protiv Murraya je pokaz'o i koliko je psihički stabilan (ako je iko ikada i sumnj'o u to). U svakom slučaju, njegova igra je bila bolja od Đokovićeve na ovogodišnjem Wimbledonu (s moje tačke gledišta).
Današnje finale će, nadam se, biti spektakularno (sinoć upotrijebih ovu riječ kada se Kličko borio, pa i nisam baš pogodio s tom prognozom
). Igraju broj 1 i broj 2 na listi, dakle zabava bi samim tim trebala biti zagarantovana. Đoković je ove godine pobijedio Nadala na šljaci, zašto ne bi mog'o i na travi (iako je to Noletova i najslabija podloga)? Protiv Tsonge nije odustajao (išao je na svaku lopticu, pa čak i onda kada je bio svjestan da će samo poslati "slabi" lob koji će Tsongi donijeti čisti smeč), sigurno će se i Nadal danas pošteno namučiti da dođe do poena. Ono što će možda biti newimbledonski je što sigurno nećemo gledati s&v poene, al' će sigurno biti dugih razmjena.
Rezultat ne bih prognozir'o (nema smisla), al' volio bih da Nole dobije te da gledamo što duži i atraktivniji meč.
Nadal je im'o nekoliko ispita koje je uspješno riješio (Muller, Del Potro, Fish i Murray), a protiv Murraya je pokaz'o i koliko je psihički stabilan (ako je iko ikada i sumnj'o u to). U svakom slučaju, njegova igra je bila bolja od Đokovićeve na ovogodišnjem Wimbledonu (s moje tačke gledišta).
Današnje finale će, nadam se, biti spektakularno (sinoć upotrijebih ovu riječ kada se Kličko borio, pa i nisam baš pogodio s tom prognozom

Rezultat ne bih prognozir'o (nema smisla), al' volio bih da Nole dobije te da gledamo što duži i atraktivniji meč.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
-
- Kontakt:
mnogo_smo_jaki je napisao/la:AJMO NOLE!
ROKAJ,SAMO ROKAJ..
Možeš li skloniti taj avatar?
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Nema razloga da ga sklanja
Ajde Nole

Ajde Nole

-
- Kontakt:
@virtual...
naravno da necu....ako te ovo provocira i smeta ,to je tvoj problem.nikome normalnom covjeku na ovom forumu nece smetati....
AJDE NOLEEEE!!!
naravno da necu....ako te ovo provocira i smeta ,to je tvoj problem.nikome normalnom covjeku na ovom forumu nece smetati....
AJDE NOLEEEE!!!
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...
Smeta i meni, haj ga skloni sad!
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Evo meni ne smeta, al' odgovori na jedno jednostavno pitanje. Zašto slika Novaka koji diže 3 prsta, a ne slika Novaka dok diže pehar koji je namijenjen osvajačima Davis Cup-a ili AO-a?mnogo_smo_jaki je napisao/la:@virtual...
AJDE NOLEEEE!!!
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Naravno da mi smeta, toliko prstiju su dizali oni koji su mi ubijali porodicu i najbliže.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.