FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Romariooo
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Romariooo » 02 jul 2011, 19:25

ne moze se reci da se messi ne trudi za repku ili da mu nije stalo, cijeli svijet je vidio koliko se isplakao i koliko je bio u shebadi nakon ispadanja na svjetskom prvenstvu

svi ljubitelji fudbala, pa tako i argentinci, moraju znati da je fudbal kolektivni sport, da se uspjesi na prvenstima ostvaruju sa sjajnim selektorom i ne 11, nego barem 15 dobrih igraca koji ce odigrati ono sto im dobar trener pokaze da odigraju, koji ce maximalno pozrtvovano i ozbiljno odigrati, i uz sve to da se ima i malo srece, jer kad gledamo reprezentacije uvijek je tu po nekoliko sjajnih selekcija i dosta ih ima i sjajne ekipe i trenere, i svako je motivisan da nesto osvoji

tako recimo na svjetskom prvenstvu nikakva tragedija nije kad argentina izgubi od njemacke, holandije, brazila ili spanije, sve te reprezentacije imaju vjerovatno i jace repke, ako ne jace onda bolje selektore ili timove koji su onako bolje izbalansirani, na svim pozicijama imaju dobre igrace, dok argentinci recimo imaju predobar napada, a odbrana i vezni red recimo nisu kvalitetom ni blizu nekim drugim reprezentacijama

upravo ta izbalansiranost je mozda i najvazniji faktor zbog kojeg spanija dominira zadnjih godina, spanija recimo ima najboljeg golmana, odlicne bekove, i onda nesto sto je skoro nezamislivo za bilo koju repku,puyola, pikea, sergia, xavija, iniestu i sad vilju pa i pedra, dakle sve ponajbolji igraci na svojim pozicijama u svijetu, a svi igraju u istom klubu, dakle ono sto se samo u snu pozeljeti moze, a tu su i sjajne zamjene fabregas, silva, cazorla, pa i torres, takve igrace argentina nema ni u prvom timu skoro

kad se dobro razmisli, vidi se recimo koliko je jedna spanija, kvalitetnaa, uigrana, iskusna, vodjena sjajnim trenerom zapravo bolja od argentine, sta ce tu jadan messi, ko je golman argentine, ko su bekovi, stoper je eto milito koji u barci nema prednost ni u odnosu na vezne igrace kad fali igrac za stopera, pa onda ko su igraci u veznom redu, imaju nekoliko zadnjih veznih, ali nijednog dobrog playmakera,jednostavno argentina na nekim pozicijama nema igraca koji je barem blizu svjetskom vrhu, dok na nekim pozicijama imaju i previse klasnih igraca, i to im je i najveca mana

sad sta ce messi tu, vidjeli smo sinoc kako su smijesan gol primili, jel messi mozda bilo sta kriv, jel kriv on sto saigraci fulaju prilike, jel kriv messi na svjetskom bio sto im je odbrana bila tarlasika s kojom su nijemci sprdali itd

messi je daleko najbolji igrac danasnjice a vjerovatno i ikada, al u fudbalu to najbolji ne znaci da sam pobjedjuje, najbolji igraci su prevaga samo, i zidan je recimo uz sebe imao sjajne anrija, deshampa, blana, lizarazua, vieru, petita, thurama..., dakle sjajnu izbalansiranu ekipu, imao je i dosta srece protiv jednog paragvaja gol u 118 minuti blana, pa penali protiv italije, pa sretna pobjeda i protiv jedne hrvatske, i onda kad zidan nakon kornera odluci finale, onda ga prozovu nekim polubogom, igrac koji do finala pola utakmica nije odigrao zbog suspenzije poslije divljackog udaranja protivnika, cija je ekipa do finala dosla pobjedama na penale, sretnim preokretima i sl i to protiv ne nekih svjetskih sila

i onda se govori kao zidan medju najvecim,messi nije i slicne gluposti, da bi se postalo sampion treba da se poklopi milion stvari, a narodne mase su tu kao i u svemu malo poglupe i nasijedaju na neke floskule. messi je u svoje vrijeme barem jedno triput dominatniji od ostalih nego sto je to zidan ikada bio u svoje vrijeme, danas recimo samo lud covjek moze reci da ima neko i blizu dobar kao messi, dok je zidan igrao nije nista bitno bolji bio od jednog del piera, anrija, ronalda, rivalda, ronaldinja.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 02 jul 2011, 19:34

tony-mortale je napisao/la:ma ja sam ti rekao da on ne igra loše, uvijek je među boljima, ali nije na nivou najboljeg igrača svijeta, taman posla da je trebao još biti i najslabiji na terenu.
hajd ti sad meni reci jesi li ti (ne kao navijač barselone i čovjek koji inače gotivi mesija, već kao neutralni tv gledalac) zadovoljan s njegovim igrama na SP prošlo ljeto i sad ove sinoć utakmice, jel po tebi dovoljno to što je imao 4-5 dobrih poteza da kažeš da je svojom igrom opravdao epitet najboljeg fudbalera svijeta?
znači konkretno da on igra na najvišem mogućem nivou ali ostali veze nemaju ili ne ne igra vrhunski i ni blizu kao u brasi?
Pošteno i iskreno govoreci, mene Messi zanima samo kao clan Barcelone...i još cu reci ,da bi bio najsretniji da nije nikako išao na ovaj turnir Copa Americe jer može zaraditi povredu i time oslabiti Barcu - mada je argentinac i voli svoju državi i da nastupa za nju, pa je te rizike svjesno preuzeo na sebe...jest ovo moje malo sebicno razmišljanje, ali tako mislim.

A što se tice pitanja u vezi doprinosa igri njihove selekcije...opet ti kažem, Messi je takav kakav jest...gotov je proizvod, odškolovan igrac (mnogima najbolji na svijetu) ali Argentini, njihovom selektoru i njihovom javnom mijenju NIJE...kako je to moguce, to njih pitaj...citavom svijetu je odlican, a njima nije.
I još ce reci da je to DO NJEGA, do Messija.
Kažu, ne može/ne zna/ne umije se prilagoditi sistemu igre selekcije jer je navikao na Barcu, na Xavia,na Iniestu i drugacije ne zna (i Portillo i svaki navijac Reala ce to rado istaci)...OK :!: ako je tako...ali šta ga onda koji qurac selektor poziva, ako je tako.
Nek se javno to obznani da ne zna van Barce i vozdra...bezveze se maltretiraju svi ovako.
Znam samo da je u Barci više nego odlican...Pepu Guardioli je najbolji,a to što je Batisti i argentinskoj javnosti grozan...e je.biga, nek sami riješavaju to.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 02 jul 2011, 21:30

tako je mandrak, sto se messija i argentine tice nama je bitno da se ne ozlijedi, te da motivisan i odmoran udje i u narednu sezonu, messi nam je prvenstveno drag kao igrac barce, a sta ce napraviti s argentinom to je u drugom planu

meni licno messi nije ni drag onoliko koliko su mi bili dragi romario, stoickov, luis enrique i jos neki, moze pricati sta ko hoce, voljeti il ne voljeti, kristalno je jasno svima da je messi najbolji i sada i ikada, bilo je mnogo velikana nogometne igre, no niko nije igrao konstatno ovoliko dobro kao sto radi messi, bilo je i vecih majstora i madjionicara al su krace trajali, no messi je neprikosnoven, i igrom, i ponasanjem, ozbiljsnoscu, predanoscu itd, svakom velikanu nesto je falilo, messi je jednostavno utjelovljenje svih fudbalskih vjestina
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 02 jul 2011, 21:38

Romariooo je napisao/la:tako je mandrak, sto se messija i argentine tice nama je bitno da se ne ozlijedi, te da motivisan i odmoran udje i u narednu sezonu, messi nam je prvenstveno drag kao igrac barce, a sta ce napraviti s argentinom to je u drugom planu

meni licno messi nije ni drag onoliko koliko su mi bili dragi romario, stoickov, luis enrique i jos neki, moze pricati sta ko hoce, voljeti il ne voljeti, kristalno je jasno svima da je messi najbolji i sada i ikada, bilo je mnogo velikana nogometne igre, no niko nije igrao konstatno ovoliko dobro kao sto radi messi, bilo je i vecih majstora i madjionicara al su krace trajali, no messi je neprikosnoven, i igrom, i ponasanjem, ozbiljsnoscu, predanoscu itd, svakom velikanu nesto je falilo, messi je jednostavno utjelovljenje svih fudbalskih vjestina
Jesi zdrav ti bolan, sta pricas? Kako neko moze sebi dat za pravo da kaze da je kristalno jasno svima, ponavljm svima da je neko najbolji svih vremena?! E svasta... necu da se ukljcujem u ovu raspravu (prosao sam je dva miliona puta), ali ovako se izvalit, ma bizi...

Nastavite vi samo.
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 02 jul 2011, 22:40

De Bogati Portillo ne pravi se lud i naivan, kad se zna da je Messi najbolji igrac svijeta i to ubjedljivo....i svi ce to priznati korektno i svjesno, sem navijaca Reala koji pucaju nekakve smiješne kontre sa Ronaldom kopitarom (koji btw. nije ni najbolji igraca Reala)...pa njega nisu nikad ni navijaci Manchestera toliko dizali jer su ljudi realni i jer ni tamo nije bio najbolji.
Na kraju krajeva Iniesta je tito i igracki gigant za portugalskog kopitara.

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 02 jul 2011, 22:43

Jes, jes, cudi me da nisi rekao da je i Pedro od njega bolji. Bravo kralju!

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 02 jul 2011, 22:45

Portillo je napisao/la:Jes, jes, cudi me da nisi rekao da je i Pedro od njega bolji. Bravo kralju!
Nije Pedro, ali jest Ozil daleko bolji igrac...jest i Xabi Alonso, naravno...šteta zbog Kake, koji za kopitara uvijek bio i ostao igracina svijetskog kalibra...a vidi cuda, nabrajam igrace Reala...necu više da te brukam ;)

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 02 jul 2011, 22:48

Mandrak je napisao/la:
Portillo je napisao/la:Jes, jes, cudi me da nisi rekao da je i Pedro od njega bolji. Bravo kralju!
Nije Pedro, ali jest Ozil daleko bolji igrac...jest i Xabi Alonso, naravno...šteta zbog Kake, koji za kopitara uvijek bio i ostao igracina svijetskog kalibra...a vidi cuda, nabrajam igrace Reala...necu više da te brukam ;)
Da mi je tvoju glavu lave da se odmorim par dana :D

Ozil daleko bolji igrac od Ronalda, Iniesta, Xabi. :lol: :lol: :lol: Dajte mi sikiru da pucam. :lol: :lol:

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 03 jul 2011, 01:01

Faraon iz Visokog je napisao/la:Pa NAJBOLJI igrac svijeta igra protiv panjeva iz Bolivije,brate uzmi loptu na 30 metara i udji im u go ako si najbolji :lol:
Buraz ulazi on kad treba i kome treba - yebo bolivijske narkice. Bitan je onaj prvi protiv topnika i onaj drugi protiv frankovaca. Ma milina ih gledat. Zar ne ?
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 03 jul 2011, 01:03

bparena je napisao/la:
Faraon iz Visokog je napisao/la:Pa NAJBOLJI igrac svijeta igra protiv panjeva iz Bolivije,brate uzmi loptu na 30 metara i udji im u go ako si najbolji :lol:
Buraz ulazi on kad treba i kome treba - yebo bolivijske narkice. Bitan je onaj prvi protiv topnika i onaj drugi protiv frankovaca. Ma milina ih gledat. Zar ne ?
pricamo o reprezentativnom nivou
Rođen s tobom da budem

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 03 jul 2011, 01:03

Faraon iz Visokog je napisao/la:
Mandrak je napisao/la:Pa kažem ti, to što zamišljaš da Messi uzme sam loptu predribla komplet Boliviju - to može naravno, ali na playstationu , fino podesiš easy nivo i fino se ušetaš u gol ko pravi šampion i boli te ki.ta...ha ja.
Pa jel najbolji il nije ebo ga ti,nije Bendtner da nemoze panjevima iz Bolivije dat go
Otkad je to tebi kao navijacu francuskog polukluba Messi najbolji :roll: zar ti nisu Chamakh i Aršavin najbolji igraci :?:

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 03 jul 2011, 01:05

@Faraon iz Visokog
ne - pricamo o Mesiju ;)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 03 jul 2011, 01:09

Neka vama danske Bandere, a nama Messija i svi sretni ;)
Da Bog da vas bandera uveseljavala još 10 godina, što se mene tice :lol:

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 03 jul 2011, 01:16

bparena je napisao/la:
Mandrak je napisao/la:Neka vama danske Bandere, a nama Messija i svi sretni ;)
Da Bog da vas bandera uveseljavala još 10 godina, što se mene tice :lol:
Mandrak moras covjeka razumjet. Gadno je gledat one zajebancije i zakucavanja u njihovom sesnaestercu. Razumi ga... ;)
Misliš kad je prebacio onog njihovog nesretnog golmana (koji ih je btw. spašavao totalnog potopa)...vidi kako ga prebaci u petercu, pa to ne može ni playstationu easy nivo.

[youtube][/youtube]

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 03 jul 2011, 01:21

@Mandrak
Dobro ta bandera :) , a jos kad se sjetim ona 4 gola godinu dana prije. Sjecas li se ti ??? :D

p.s. neko sve to sanja - Nightmare ...

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 03 jul 2011, 01:39

Samo mu treba vikati Jes ,jes potvrđivati svaku njegovu nebulozu i klimati glavom i sam ce odustati na kraju.

A sad o Barci

Jedna godina pod vodstvom Sandra Rosella

Prošlo je 365 dana kako je Sandro Rosell zvanično postao predsjednik FC Barcelone, a to se desilo 18 dana nakon izbora koji su održani 13. juna 2010. godine. Povodom toga, obilježeno je okupljanje i ceremonija na kojem je prisustvovao i sam Sandro Rosell. Ceremonija je održana u dvorištu La Masije.

Ono što je svakako zanimljivo, jeste da je upravo predsjednikova zadnja dužnost prije same ceremonije, bila da zatvori vrata 'stare' La Masije, zauvijek.

U svom uvodnom govoru, predsjednik Rosell, izjavio je kako je glavni cilj njega i njegovih saradnika bio da budu u službi svih članova kluba, te da to rade uz potpunu garanciju i sigurnost. Također je rekao: "Predali smo se unaprijeđenju svega onoga u čemu je potrebno unaprijeđenje...Znamo da imamo još mnogo teških obaveza, ali želimo biti na još višem nivou...jer mi smo Barça!"

U svojoj prvoj godini u funkciji predsjednika FC Barcelone, klub je u svim profesionalnim sportovima osvojio ukupno rekordan broj trofeja u ovoj sezoni – 16.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 03 jul 2011, 01:52

Faraon iz Visokog je napisao/la:
bparena je napisao/la:Dragi Allah da ti da nesto sto se stid zove ???

Ja bi se na tvom mjestu stidio uopste pisati o Mesiju i Barseloni. Ali izgleda da je stid davno napustio nase prostore.
cega da se stidim :lol: :lol: toga sto Messi nemoze nista Boliviji,a hoce da je najbolji haha

Ajde ode spavat da ne trrpim gluposti ove :D
Buraz ulazi on kad treba i kome treba - yebo bolivijske narkice. Bitan je onaj prvi protiv topnika .... 3x

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 03 jul 2011, 02:03

ovaj faraon prava nahlada jbte...sta se zamaras co'ece Messijem...znam da ti je to nocna mora al brate popusti nas malo...odi kod hodze nek ti zapise nesto...barem nek pokusa jer po svemu sudeci ti si tezak slucaj...zahrdj'o! Messi zabija kad treba a ti bi to najbolje trebao znat ;) i da, previse igras pes-a...ohladi malo...ovo je stvarnost ;)

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 03 jul 2011, 02:08

mandraX je napisao/la:ovaj faraon prava nahlada jbte...sta se zamaras co'ece Messijem...znam da ti je to nocna mora al brate popusti nas malo...odi kod hodze nek ti zapise nesto...barem nek pokusa jer po svemu sudeci ti si tezak slucaj...zahrdj'o! Messi zabija kad treba a ti bi to najbolje trebao znat ;) i da, previse igras pes-a...ohladi malo...ovo je stvarnost ;)
Jos me tip pita gdje je Messi bio na SP. Pa reko u Juznoj Africi valjda :D
I opet mu malo - jest coek puko :D

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 03 jul 2011, 02:18

enobarca je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:Djabe i Messi i Rosell, i Xavi kad mocna Barca ne moze proci jedan jadni Arsenal bez sudija :lol: :lol: :lol:
Evo jos jedno pajinog podanika kojem je Barca nabila komplekse...
Buraz, samo treba takvima vikati Yes i klimati glavom.

Jest, tacno sudije nas guraju ali nama dobro pravo :lol: :lol: boli nas briga...dok jadni klubovi (koji kidnapuju tuđe igrace i djecu i ciji kabineti za trofeje zjape prazni deceniju) kukaju na sudije godinama ....dotad veliki klubovi pišu historiju, uzimaju trofeje, obaraju rekorde i tome slicno.
Mi smo ne žalimo :lol: 8-)
Zadnja izmjena: Mandrak, dana/u 03 jul 2011, 02:19, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.