Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

retro
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la retro » 02 jul 2011, 01:20

Pa dobro to i moze proci.
Ali izjaviti da je tepih druga najsporija podloga je za ubiti se, pa tepih je najbrza moguca podloga u tenisu, koja danas prakticno i ne postoji osim na dva ili tri challengera u citavoj godini.
Ne znam sta je trebalo ATP-u da izbaci u potpunosti tu podlogu, danas najblize tom famoznom tepihu je Pariz koji je sigurno u tri nabjrza turnira na svijetu. Dokaz tome je i igra Llodre prosle godine, kada je dobio i Novaka, ali nema se tu sta pricati, ko je pogledao bar jedan mec iz Pariza to bi primjetio.
Najbrzi beton na otvorenom je Americka turneja poslije Wimbledona, dva Mastersa i Us Open, a oni manji turniri LA, Washington i ostali imaju identicnu podlogu kao US Open.
Podloga na AO je prije bila brza, ona zelena, danas je to tu negdje, a ubjedljivo najsporiji beton je u Miamiu i IW, usudio bi se cak reci da je i sljaka u Madridu brza, ako uopste ima sljake na onim terenima. :lol:
Trava je posebna prica, prije je bila itekako brza nego danas.
Poetna je da danas prakticno sve podloge postaju jednake, jednako spore i dobijamo isti salbon igraca, nema tu raznovrsnosti kao nekada. ;)
Deri sa osnovne i ko je jaci.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 02 jul 2011, 01:22

sad ste zahebali zabca sa kritikama i covjek pobjego' :D
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 jul 2011, 01:23

Zabac je napisao/la:@ formance
Nadam se da znas da je tepih poslije sljake "najsporija" podloga.Najslicnija podloga toj je upravo Pariz koji je daleko najsporija brza podloga.
Carpet je podloga koja se po brzini može smjestiti između betona i trave, dakle malo je brža podloga od betona, a sporija od trave.

Podloga u Parizu je izuzetno brza, vjerovatno najbrža na touru.
'It was about the fastest court I've played on since being on tour,' said Murray, whose sharp volleying showed the benefits of last week's doubles success with brother Jamie. 'I couldn't control the ball from the back of the court so I started serve-and-volleying and it worked.'
Dakle, prestani sa glupostima.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 02 jul 2011, 01:25

Vjerovatno najbrza, ali nema nista brze od "stakla" u skenderiji. 8-) :lol: :lol:

slika
Strasna ;)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 jul 2011, 01:26

retro je napisao/la:Ne znam sta je trebalo ATP-u da izbaci u potpunosti tu podlogu,
Prvo povrede, a drugo neatraktivan tenis.
Voli te tvoje Sarajevo.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 02 jul 2011, 01:27

Zabac je napisao/la:Marej mu poklonio brejk jeste.Ali Nadal je njemu isto uradio i u prvom setu.Ne trazi neke argumente bez dokaza.
Nadal opet ponavljam nema slucajno 5 finala wimbledona u 6 godina tacnije zadnjih 5 svojih ucesca je u finalu.Dovoljno da ti covjek dokaze da je Nadal izuzetan ofanzivac.Wimbledon se nikad nije dobivao defanzivom niti bilo koji turnir a kamoli Wimbledon. Nadal je najbolje izbalansiran teniser , podjednako je odlican i u ofanzivi i defanzivi. Po ovome sto smo geldali Novak je onda teski defanzivac.Pa on je dobivao poene prvenstveno greskama Tsonge i odlicnom defanzivom ? NE Igrao je Ofanzivno kada je trebalo i to je odlicno radio.Isto kao i Nadal.Igrac koji stalono napada ne smatra se ozbiljnim teniserom.Konstantno napadanje bi iziskovalo jedno 20 do 25 gresaka po svakom setu.Samo ti dajem do znanja da Nadal napada onoliko koliko je moguce.Koliko mu das prostora on ce napadati.Na svoj servis u 99% slucajeva on je taj koji vodi poen i dobiva , na protivnikom je logicno da prije svega moras biti odlican u defanzivi i traziti pojedine sanse za napad.Tvoja konstatacija da Nadal usporava ritam i salje visoke spinove je blago je reci glupost.Zaista ne geldamo mech na isti nacin.Ili pak iz mrznje prema Nadalu pokusavas reci neke stvari kojih si svjestan da su krive.
Broj winnera je zaista stvar koja ne govori ko je agresivniji , jer pod winnerom na GS takmicenjima se racunaju i servis winneri.Nadal je danas imao vise bekend winnera, duplo vise forhend winnera,i bio 90 % uspjesan na mrezi i imao vise volley winnera.Imao gotovo duplo manje servis winnera i nakon svega zbrojenog opet imao vise winnera od Andya.Tu zaista ne vidim defanzivu.Ovde ne pricamo o Nadalu iz 2005 i igracu koji je bio teski defanzivac radi neoci na svoj sopstveni servis i losem pocetnom udarcu.Ovde pricamo o Nadalu koji trenutno igra.Ocito ga dozivljavas i gleda kao igraca iz 2005 ili ga ustvari i negledas ili pak ne zeslis sebi priznati da je Nadal fenomenalan ofanzivan igrac !

Samo mi obasjni razlog zasto svaki girac protiv Nadala ima 3+ vise gresaka nego on ako ga ne napadaju ili ti ga ne riskiraju previse ?
Svaka cast na komentaru, uz male korekcije mog'o bih potpisati. Ovo boldirano je sustina cijele price. I sam sam to napis'o nekoliko puta, al' pojedinci to ne zele vidjeti. Nadal je inteligentan momak, igra da bi pobjedio. Nevjerovatno je prilagodljiv i ima odgovor za skoro svaku situaciju. Ne igra on ovako sto ne zna drugacije, nego zato sto je ova igra dobitna kombinacija. Momak je nevidjen potencijal, njegov prostor za napredak nema granice. Nema sumnje da ce naci odgovor na bilo kakvu igru protivnika.

Pohvala za ostale komentare Zabac. Konacno da neko napise objektivan komentar, bez upliva navijackih emocija. Nadal mi uopste nije drag, al' bi bilo djetinjasto da me to sprjeci da priznam da je najbolji. Sta cu kad sam realan :mrgreen: .

Mandrak
Ako se jednog dana promjene pravila tenisa , zatim ako se bude igrao samo jedan set i ako se vrati stara trava iz 2002 - e onda bi Murray mogao pobjediti ponekad Nadala...na to sve svodi prica pojedinaca tipa "voli bih vidjeti ovo, volio bih vidjeti ono"...pa volio bih i ja povaliti Moniku Beluci i ne uzeti joj marke za to, ha ja.
Štošta bi se volilo vidjeti, samo da nema trenutnih teniskih pravila i Rafaela Nadala sa druge strane mreže ;)
Imao je Murray danas domacu publiku uz sebe, isti teren kao i Nadal, iste uslove igre, isti sudija pa ga je španac opet ponizio na njegovom domacem terenu i opet ce ga naredne godine poniziti ako se uopšte susretnu u polufinalu....zato što je jednostavno receno - bolji igrac.
E svaka bi cast. Da sam ovako otresit, davno bi im to napis'o (sala mala) :mrgreen: . Predlag'o sam da se uvede zaledjena podloga, mozda bi onda Federer i Marej mogli probijati razornim 'vinerima' :mrgreen: . Predlag'o sam da se skrati teren, jer ovakav dug i sirok pogoduje Nadalu :mrgreen: . Sta bi bilo kad bi bilo :mrgreen: .

Nadal jeste skoro pa savrsen igrac, al' nije nepobjediv. Djokovic je to najbolje pokaz'o. Ima realnu sansu da to pokaze opet u nedjelju. Zasto to ne mogu pokazati Federer i Marej!? Prvi ima ocajan bekend, a drugi losu igru i problem sa mozgom ( :mrgreen: ). Nadal, Djokovic i Del Potro ce voditi bitke u narednim GS finalima. Tu se moze prikljuciti i Marej ako konacno napravi promjenu u svojoj igri.

Malo sam indisponiran, jedva sastavljam recenice, nisu sjele pive, nikako :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 02 jul 2011, 01:35

uuu vidim da se vodila ZESTOKA diskusija :D :D :D Zao mi je sto nisam bio tu da ovo sve propratim! No, ne daju mi se citati ovi kilometarski postovi.. ;)
Izdržati, to je temelj vrline!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 02 jul 2011, 01:37

kobe24 je napisao/la:
retro je napisao/la:
Zabac je napisao/la:@ formance
Nadam se da znas da je tepih poslije sljake "najsporija" podloga.Najslicnija podloga toj je upravo Pariz koji je daleko najsporija brza podloga.
Jel ti ovo neka ironija il ozbiljno mislis? :lol:
Vjeruj da se i ja pitam... :? :?
..a pazi ovo "NAJSPORIJA BRZA PODLOGA" :lol: :lol: :lol: :lol:
moras biti majstor da bih ovo skont'o! :lol: :lol:
Nema 'h' jarane, pise se 'bi' :mrgreen: . To ti je bas ruzna gramaticka greska. Volio bih kada bi je izbacio iz rjecnika :mrgreen: .

Nije lijepo toliko se smijati :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 02 jul 2011, 01:37

Kada sam rekao da je tepih spor , to je moje vidjenje.Podloga u Parizu mi jednostavno daleko najsporije izgleda i djeluje.Loptica previse putuje i zaista se ne moze porediti sa onom u Londonu.
Grešimo svi pa tako i ja.Medjutim vracam se na ono oko cega je pocela i sama rasprava.
Gledam tenis objektivno bez nekih emocija ako nije u pitanju Marej, ali o njemu i ne pricam jer mi je jako tesko ga kritikiovati kada covjek u stvari igra portiv kvalitetnijeg.Jako je tesko priznati da je neko kvalitetniji od tebe, teze faovima nego samim Teniserima.Nadal je kvalitetniji igrac i od Mareja i Novaka i Rogera.zasto ? On je pravi pobjednik.Covjek koji se nikada predati nece cak i kad mu sve ide po zlu.Covjek koji za svaku igru pronadje rjesenje a to je pokazao jedno 100 puta.Covjek koji je daleko najbolji onda kada najvise treba.A ujedno i covjek koji je utjerao strah u kosti samom Rogeru Federeru !
Budimo realni iako je tesko priznati.Ja zaista nisam njegov ljubitelj ali ga volim gledati kao i jos mnoge tenisera.Ali covjek kada gelda njega vidi nesto drugo sto niti jedan nema.Tu neku glad za pobjedama i davanje 100% od sebe da bi nakon bitne izasao sa osmjehom.Covjek koji najvise napreduje a koji usput oze i najvise napredovati.Neke segmente igre je doveo do samog savrsenstva a na nekima se vidi veliki napredak.Njegov taenat je nevjerovatan kao i sama njegova konstitucija atlete.Vecina igraca je limitirana ili onemogucena da uopste napreduje u pojedinim segmentima dok Rafael nije.
Stranger in the night. SIDA in the morning!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 02 jul 2011, 01:42

Sve neki znalci jbt.čovjek im napiše sve fino ,oni ga ismijavaju kako je budala i tako to.
Te oni bi da mjenjaju bodovanje ,te oni bi da mjenjaju podloge da bi Federer mogo još šta osvojiti do kraja ,samo je pravilan onaj stil koji se njim sviđa ,sve ostalo je stvar sreće .itd.
Pa ATP valjda najbolje zna što stavlja ovakve podloge jbt.neće oni se prilagođavati 2-3 tenisera .

Jedno je navijati za nekoga ,a drugo pisati realne postove i sagledati sve iz pravog ugla ,pa nije vam Federer bog da ste toliko zaslijepljeni njim i da ništa drugo ne priznate ,samo je vaše tačno ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 jul 2011, 01:45

legenda reala je napisao/la:Sve neki znalci jbt.čovjek im napiše sve fino ,oni ga ismijavaju kako je budala i tako to.
Koliko puta je sve ovo već napisano?
Voli te tvoje Sarajevo.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 02 jul 2011, 01:46

Federera niko ni spomenuo nije u posljednjih nekoliko postova.
Ne brini se ti za njega, osvajao je on titule i na sporim betonima(Miami, IW, novi AO) i na brzim (Us Open, Cinci, stari AO) na tepihu, na travi, na sljaci, na brzom indooru.
Miran je on. ;)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 02 jul 2011, 01:52

Ne brinem se ja za njih ,jednostavno me zaboli briga ,oni zgrću milione i boli ih.I nek osvajaju kolko god mogu ja nisam ljubomoran .
Ali zar je teško priznati da je momak trenutno najbolji ,da je Federerovo vrijeme prošlo i da mi ne možemo mjenjati pravila ATP.

No ovdje se svakim postom umanjuje značaj Nadala ,či, ga neko pohvali dođu Federoljubci i napišu nam bajku ,kako Rafa nema ono ,kako Rafa ima sreće ,kako je Rafa ono ,kako je Fed jedan jedini .

Shvatam Federer je do sada najbolji svih vremena ,ali pošto se u tenisu za to ko je najbolji kao glavno mjerilo uzima to ko ima najviše GS titula (i do nedavno su svi govorili to je Sampras)sad je Federer ,po nekom slijedu događaja ,to bi u budućnosti trebo biti Rafa .
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 02 jul 2011, 01:54

legenda reala je napisao/la:Sve neki znalci jbt.čovjek im napiše sve fino ,oni ga ismijavaju kako je budala i tako to.
Te oni bi da mjenjaju bodovanje ,te oni bi da mjenjaju podloge da bi Federer mogo još šta osvojiti do kraja ,samo je pravilan onaj stil koji se njim sviđa ,sve ostalo je stvar sreće .itd.
Pa ATP valjda najbolje zna što stavlja ovakve podloge jbt.neće oni se prilagođavati 2-3 tenisera .

Jedno je navijati za nekoga ,a drugo pisati realne postove i sagledati sve iz pravog ugla ,pa nije vam Federer bog da ste toliko zaslijepljeni njim i da ništa drugo ne priznate ,samo je vaše tačno ;)
upravo to.Pokusavam sagledati neke stvari objektivno nespominjuci svoga ljubimca i ne kritizirajuci ga.Jednostavno svako cuva svoje.Zato i jesam odabrao Mareja nakon Coriee.Ne zamaram se frikovskim idejama o nekim sporim podlogama ili o losim igrama iskljucivo protiv Nadala.Nadal je danas bio bolji za tri seta i to je to.Ha da je Marej napravio 100 gresaka ili da je napravio 3 greske.Nadal ga je dobio relativno lahko.Svaki segment igre se gelda pa tako i psiha koja je 70% jednog sportasa koji planira biti vrhunski.Kod vrhunskih koji su svi tu negdje u bobu to je i kljuc i uvjek ce biti.Jedan Messi da nema samopouzdanje od Buenos Airesa do Barcelone nebi se zaljetao u 5 igraca i valjao ih ko djecu.Da Nadal nema visoko samopouzdanje nebi bio vrhunski teniser zar ne ?Da ga nema Roger nebi uzeo 16 GS titula ? Da ga nema Novak sada nebi imao skor 47-1 ?
Uz samopoudanje visoko kvalitet raste i to je cinjenica.
POdloge kakve su takve su.Igraci su evoluirali i danas ti ass nije ono sto bi bio prije 10 godina.Nego moguci riter winner.
Podloga je nevazna kada ti raspalis lopticu preko 210 KM na sat.Podloga je ne moze umrtviti pa da ona u djelicu sekunde do tebe uspori za recimo 50 KM na sat.
Danas igraci vracaju neke nevjerovatne udarce radi nacina zivota prvenstveno.Svi jedu ono sto moraju a to je minimalno masnoca a sto vise proteina i "zdravih"kalorija.Nacin treninga je rigorozan i sma priprema za svaki mech je velika psiholoska bitka.Prije toga nije bilo.Danas svaki igrac od svoje kilaze ima gotovo minimalnu kolicinu masnoce a maximalnu kolicinu misicne mase.Danas jedan Nadal,Marej,Novak,Roger trenira za jedan dan vise nego li teniser prije 10 godina za citavu sedmicu.Svaki igrac ima svog fitness trenra koji se brine da bude 100% spreman i zdrav citavu sezonu.
Stranger in the night. SIDA in the morning!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 02 jul 2011, 01:59

Virtu4l je napisao/la:
Koliko puta je sve ovo već napisano?
hiljadu puta ,ali treba vam neko ko se dobro razumije u te teniske termine ,to non stop ponavljati da shvatite više jednom ,jer vi to ne prihvatate a ovo je istina :mrgreen: moj Virtu ,dobro ti donekle se i slažeš sa ovim znam ali eto ;)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 jul 2011, 02:48

legenda reala je napisao/la:hiljadu puta ,ali treba vam neko ko se dobro razumije u te teniske termine ,to non stop ponavljati da shvatite više jednom ,jer vi to ne prihvatate a ovo je istina :mrgreen: moj Virtu ,dobro ti donekle se i slažeš sa ovim znam ali eto ;)
O svemu ovome smo mi pisali već bezbroj puta. Apsolutno sve je rečeno, svako ima svoje miljenike i većina je u pravu. Nema se tu šta shvatiti, rezultati na duže staze su jedino mjerilo.

Nadal - Federer, Federer - Nadal, upoređuje se ono što je neuporedivo. Dva vrhunska, a totalno različita igrača, sve stane u jednu rečenicu, zar ne?

A ovaj gore samo skače sa teme na temu, totalno neuredno i nepovezano, patnja za oči.
Voli te tvoje Sarajevo.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 02 jul 2011, 12:51

Virtu4l je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:hiljadu puta ,ali treba vam neko ko se dobro razumije u te teniske termine ,to non stop ponavljati da shvatite više jednom ,jer vi to ne prihvatate a ovo je istina :mrgreen: moj Virtu ,dobro ti donekle se i slažeš sa ovim znam ali eto ;)
O svemu ovome smo mi pisali već bezbroj puta. Apsolutno sve je rečeno, svako ima svoje miljenike i većina je u pravu. Nema se tu šta shvatiti, rezultati na duže staze su jedino mjerilo.

Nadal - Federer, Federer - Nadal, upoređuje se ono što je neuporedivo. Dva vrhunska, a totalno različita igrača, sve stane u jednu rečenicu, zar ne?

A ovaj gore samo skače sa teme na temu, totalno neuredno i nepovezano, patnja za oči.
Potpisujem! Ja vise necu pisati o ovome, sve sto @Virtu4l napise je OK, i ja se slazem sa njim! ;)
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 02 jul 2011, 12:59

Nema 'h' jarane, pise se 'bi' :mrgreen: . To ti je bas ruzna gramaticka greska. Volio bih kada bi je izbacio iz rjecnika :mrgreen: [/quote]
Vidis, upravu si! To "h" je mahinalno izletilo, samo zbog toga sto sam brzo pisao i sto se nisam osvrtao na gramatiku i pravopis! Ali ja vjerujem da svi razumiju sta sam ja htio napisati, stoga nema potrebe da se ovdje gramaticki ispravljamo! Uredu kad neko nesto ne razumije! I ovdje se diskutuje o tenisu a ne o gramatici! Ali ako zelis ti da "forsiramo" i gramatiku, i ja cu se sloziti s tim, ali nemoj kasnije da i ti gramaticki grijesis! Necu te kontrolisati, nemam ja vremena za to, jedino ako slucajno naletim na takvo nesto. Pozdrav!! ;)
Zadnja izmjena: kobe24, dana/u 02 jul 2011, 13:03, ukupno mijenjano 2 puta.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Begov_unuk
Kontakt:

Post Postao/la Begov_unuk » 02 jul 2011, 13:00

Ja ne mogu vjerovati kad god se pojavi ovaj navijač Federera, Valencia, nastaje prepirka zbog njegovih poglupih i netačnih izjava na koje mora reagovati svaki iole ozbiljniji forumaš.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 02 jul 2011, 13:05

Getafe navija za Dokovica...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.