Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

adnan24
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la adnan24 » 02 jul 2011, 00:46

chily-rz je napisao/la:
Ocel te zivcirati i iduce godine,kada Novak mora da brani,prakticki sve moguce :D 47-1 savršenstvo ;)

Ove sezone se bas vide nedostaci ovog bodovanja jer ne daju pravu sliku...do RG-a Djokovic je dominirao,nije imao poraza a bio je drugi igrac svijeta.Sad je Nadal uzeo RG i eventualno ce uzeti Wimbledon i bas u tom trenutku Novak ce preci na prvo mjesto...znaci bas naopako.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 02 jul 2011, 00:47

afa97 je napisao/la:Moze li neko meni objasniti ovaj sistem bodovanja?Razumijem ja udje u finale i ima min. 1200 bodova na GS.Al' kako onda kad su i Nadal i Djokovic usli u finale, i da pobijedi Nadal dobio bi 2000, a Djokovic 1200 bodova.I kako sad Djokovic moze biti prvi, a Nadal 2, a Nadal ima nekih 50-ak bodova prednosti
Nadal je lani osvojio Wimbledon i brani tih 2000 bodova, on ako osvoji neće osvojiti niti jedan bod, s druge strane Nole je ispao u polufinalu lani a kako je ove godine prošao dalje nego lani dobit će bodova
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 02 jul 2011, 00:49

afa97 je napisao/la:Moze li neko meni objasniti ovaj sistem bodovanja?Razumijem ja udje u finale i ima min. 1200 bodova na GS.Al' kako onda kad su i Nadal i Djokovic usli u finale, i da pobijedi Nadal dobio bi 2000, a Djokovic 1200 bodova.I kako sad Djokovic moze biti prvi, a Nadal 2, a Nadal ima nekih 50-ak bodova prednosti
to je bodovanje za Trku koja vodi do londona.
Bodovanje za ATP Tour se vodi tako sto osvojeni broj bodova iz prosle sezone prenosi se u narednu.a potom "branis" te bodove stime da recimo Nadal je igrao finale u koliko uzme turnir nece dobiti ni boda jer je obranio naslov , u koliko izgubi,gubi 800 poena jer je ove godine osvojio 1200 a ne kao prosle 2000.ista stvar i sa Novakom koji vec sada dobiva sa finalom oko 450 bodova.U Koliko uzme turnir dobiva jos dodatnih 800 za titulu.Jer je prosle godine branio sa polufinalom oko 750 bodova
Stranger in the night. SIDA in the morning!

afa97
Kontakt:

Post Postao/la afa97 » 02 jul 2011, 00:51

@ Zabac, Ted Mosby
Hvala :)
FK Sarajevo
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 jul 2011, 00:57

Kad će se Nadalu upisati bodovi iz Barcelone? Mislim tamo negdje u avgustu mjesecu, a u međuvremenu ne brane mnogo bodova. Vjerovatno će se malo češće smjenjivati na prvim pozicijama.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 02 jul 2011, 00:58

adnan24 je napisao/la:Prije 6 godina nije bila ni blizu ovako spora koliko se sjecam...s druge strane meni je mnogo glupo kad pojedinci samo sto ne zaplacu zato sto je usporena podloga...meni je tenis uvijek bio mnogo vise od serviranja,ako si odlican i kompletan teniser onda ti ni jedna podloga ne predstavlja problem. Nema nista gore nego gledati mec 2 tenisera koja su miljama daleko po kvaliteti i bukvalno gledas sat vremena mec samo da bi docekao trenutak kad ce ovom slabijem stati prvi servis. U danasnjem tenisu nema laganih poena,cak i na svoj servis...ako zelis as onda ces pogoditi liniji i slicno a nije udari po njoj svom snagom pa samo neka udje u ono servis polje. Uostalom nije ovo era servis-volej igre pa da je sad neko zakinut zbog ove podloge...

P.S. Nije da i danas ne mozes sa dobrim servisom dominirati...eto samo se sjetim kako se G.Muller drzao protiv Nadala i to 2 seta a 15 000 puta je slabiji igrac...jednostavno je covjek servirao dobro
Fali ATP-u brzih podloga, to je sigurno. Puno je više atraktivnijih poteza, puno više brzine, eksplozivnosti i dinamike što rezultira i boljim mečevima. Manje grešaka a više vinera . . . Sada, neko više voli duže razmjene i to je naravno njegov izbor, o ukusima se ne raspravlja. Ali nebi bilo loše kada bi recimo ubacili tepih, kada bi vratili podlogu u Mlebournu na nivo 2005 godine itd, bilo bi puno zanimljivije. Igrači bi vjerovatno ubacivali i servis & volley igru, više bi miksali, a u tenisu nema ništa ljepše gledati nego sudar stilova. To je ono što ATP-u fali danas.
Virtu4l je napisao/la:
formance je napisao/la:Ja sam budala što sam se uopšte i upustio u raspravu sa tobom. Spetljao si se totalno. Rasprava za mene završena. Vozdra.
Vidim i ti si to primjetio. Totalno gubljenje vremena.

Izašle su kvote, Nadal je blagi favorit.

Treći okršaj majstora na svetoj podlozi. Rafa je dva puta slavio do sada, a ovaj meč će kompletirati njihove ovosezonske duele na svim podlogama. Ostala je još dvorana, ali i taj duel ćemo sigurno gledati ove sezone, ako ne bude u Parizu, biće sigurno u Londonu, samo da zadrže formu i da ostanu zdravi do tada.
Dobro kaže ona: "Sa budalom se ne isplati raspravljati, prvo te spusti na svoj nivo i onda te dotuče iskustvom" ;)

Biće jako zanimljivo finale. Novak ima 4:0 ove sezone, ali Rafa igra bolje na travi, osvojio je ovaj turnir 2 puta, dok Novak nema titule na W-u i ne snalazi se baš najbolje na ovoj podlozi. Rafa s druge strane ima dozu pritiska zbog tih međusobnih mečeva sa Novakom i biće zanimljiva taktika za koju će se opredijeliti. Sve u svemu čeka naš jako uzbudljiv meč.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 02 jul 2011, 00:58

adnan24 je napisao/la:
chily-rz je napisao/la:
Ocel te zivcirati i iduce godine,kada Novak mora da brani,prakticki sve moguce :D 47-1 savršenstvo ;)

Ove sezone se bas vide nedostaci ovog bodovanja jer ne daju pravu sliku...do RG-a Djokovic je dominirao,nije imao poraza a bio je drugi igrac svijeta.Sad je Nadal uzeo RG i eventualno ce uzeti Wimbledon i bas u tom trenutku Novak ce preci na prvo mjesto...znaci bas naopako.
Slažem se,ovaj sistem bodovanja i po meni je besmislen,.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 02 jul 2011, 00:59

Virtu4l je napisao/la:Kad će se Nadalu upisati bodovi iz Barcelone? Mislim tamo negdje u avgustu mjesecu, a u međuvremenu ne brane mnogo bodova. Vjerovatno će se malo češće smjenjivati na prvim pozicijama.
Ako Nadal osvoji Nole će biti u prednosti oko 450 bodova, znači s tim bodovima iz Barcelone on je opet 1 igrač svijeta
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 02 jul 2011, 01:00

Ma Đokovic moze biti prvi na listi ali nikada nece biti veliki igrac kao Federer i Nadal i koliko su samo titula osvojili a i uostalom nece se on dugo zadrzati kao prvi teniser svijeta..
Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 02 jul 2011, 01:03

Ajmo momci predložite koji bi po vama bio najbolji sistem bodovanja? Po meni bi najbolje bilo kad bi se kontao recimo petogodišnji prosjek, ili još bolje trogodišnji
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 02 jul 2011, 01:03

@ formance
Nadam se da znas da je tepih poslije sljake "najsporija" podloga.Najslicnija podloga toj je upravo Pariz koji je daleko najsporija brza podloga.

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 02 jul 2011, 01:06

Ted Mosby je napisao/la:Ajmo momci predložite koji bi po vama bio najbolji sistem bodovanja? Po meni bi najbolje bilo kad bi se kontao recimo petogodišnji prosjek, ili još bolje trogodišnji
mislim da je to suludo sa nadolazecim igracima.Mislim igrac koji pocne karijeru mora 3 godine cekat da bi izvukao neki prosjek.Ovo je najbolji i jedini realan nacin bodovanja.Niko nije "kriv" recimo Nadalu sto brani ovolike turnire i sto ne moze zaraditi bodove.To ce do godine osjetiti Novak kako je braniti haman sve sto se moze braniti ,a da boda ne osvojis :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 jul 2011, 01:08

Ted Mosby je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Kad će se Nadalu upisati bodovi iz Barcelone? Mislim tamo negdje u avgustu mjesecu, a u međuvremenu ne brane mnogo bodova. Vjerovatno će se malo češće smjenjivati na prvim pozicijama.
Ako Nadal osvoji Nole će biti u prednosti oko 450 bodova, znači s tim bodovima iz Barcelone on je opet 1 igrač svijeta
Da, ali tada su bitni oni turniri koji će se igrati do avgusta, kada je turnir u Washingtonu, nakon kojeg se Nadalu dodaje 500 bodova na konto. Tu je turnir iz serije 500 u Hamburgu, gdje bi Rafa morao igrati, jer je zemljana podloga, prije njega je Stuttgart, koji vrijedi 250 bodova... biće mnogo uzbuđenja do Američkog betona...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 02 jul 2011, 01:11

Zabac je napisao/la:@ formance
Nadam se da znas da je tepih poslije sljake "najsporija" podloga.Najslicnija podloga toj je upravo Pariz koji je daleko najsporija brza podloga.
Jel ti ovo neka ironija il ozbiljno mislis? :lol:
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 02 jul 2011, 01:11

Virtu4l je napisao/la:
Ted Mosby je napisao/la:
Da, ali tada su bitni oni turniri koji će se igrati do avgusta, kada je turnir u Washingtonu, nakon kojeg se Nadalu dodaje 500 bodova na konto. Tu je turnir iz serije 500 u Hamburgu, gdje bi Rafa morao igrati, jer je zemljana podloga, prije njega je Stuttgart, koji vrijedi 250 bodova... biće mnogo uzbuđenja do Američkog betona...
Jel se salis ili si ozbiljan kad je rijec o Hamburgu ? Nadal tu godinama ne igra i ovjek izbaci plan svake godine prije pocetka same.Hamburga ni na spisku.Zasto sa betona preci na sljaku ?

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 02 jul 2011, 01:12

Ojj ljudi jeste vi primijetili koliko je ovaj @zabac pametan, ubi covjek sa informacijama! :lol: :lol: :lol:
Od kako se on pojavio na potforumu meni se ne cita sve ovo. Pa covjek pise romane, a 'ništa niščim!'
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 02 jul 2011, 01:13

retro je napisao/la:
Ma džaba ti je pričati, vjeruj mi !
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 02 jul 2011, 01:13

Bodovi ce se upisati poslije DC, niti jedan ozbiljan teniser ne igra vise Hamburg, jer nije Masters.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 02 jul 2011, 01:14

retro je napisao/la:
Vjeruj da se i ja pitam... :? :?
..a pazi ovo "NAJSPORIJA BRZA PODLOGA" :lol: :lol: :lol: :lol:
moras biti majstor da bih ovo skont'o! :lol: :lol:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 02 jul 2011, 01:18

Sta je problem? Tepih je poslije sljake najsporija brza podloga! :)
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.