adnan24 je napisao/la:Prije 6 godina nije bila ni blizu ovako spora koliko se sjecam...s druge strane meni je mnogo glupo kad pojedinci samo sto ne zaplacu zato sto je usporena podloga...meni je tenis uvijek bio mnogo vise od serviranja,ako si odlican i kompletan teniser onda ti ni jedna podloga ne predstavlja problem. Nema nista gore nego gledati mec 2 tenisera koja su miljama daleko po kvaliteti i bukvalno gledas sat vremena mec samo da bi docekao trenutak kad ce ovom slabijem stati prvi servis. U danasnjem tenisu nema laganih poena,cak i na svoj servis...ako zelis as onda ces pogoditi liniji i slicno a nije udari po njoj svom snagom pa samo neka udje u ono servis polje. Uostalom nije ovo era servis-volej igre pa da je sad neko zakinut zbog ove podloge...
P.S. Nije da i danas ne mozes sa dobrim servisom dominirati...eto samo se sjetim kako se G.Muller drzao protiv Nadala i to 2 seta a 15 000 puta je slabiji igrac...jednostavno je covjek servirao dobro
Fali ATP-u brzih podloga, to je sigurno. Puno je više atraktivnijih poteza, puno više brzine, eksplozivnosti i dinamike što rezultira i boljim mečevima. Manje grešaka a više vinera . . . Sada, neko više voli duže razmjene i to je naravno njegov izbor, o ukusima se ne raspravlja. Ali nebi bilo loše kada bi recimo ubacili tepih, kada bi vratili podlogu u Mlebournu na nivo 2005 godine itd, bilo bi puno zanimljivije. Igrači bi vjerovatno ubacivali i servis & volley igru, više bi miksali, a u tenisu nema ništa ljepše gledati nego sudar stilova. To je ono što ATP-u fali danas.
Virtu4l je napisao/la:formance je napisao/la:Ja sam budala što sam se uopšte i upustio u raspravu sa tobom. Spetljao si se totalno. Rasprava za mene završena. Vozdra.
Vidim i ti si to primjetio. Totalno gubljenje vremena.
Izašle su kvote, Nadal je blagi favorit.
Treći okršaj majstora na svetoj podlozi. Rafa je dva puta slavio do sada, a ovaj meč će kompletirati njihove ovosezonske duele na svim podlogama. Ostala je još dvorana, ali i taj duel ćemo sigurno gledati ove sezone, ako ne bude u Parizu, biće sigurno u Londonu, samo da zadrže formu i da ostanu zdravi do tada.
Dobro kaže ona: "Sa budalom se ne isplati raspravljati, prvo te spusti na svoj nivo i onda te dotuče iskustvom"
Biće jako zanimljivo finale. Novak ima 4:0 ove sezone, ali Rafa igra bolje na travi, osvojio je ovaj turnir 2 puta, dok Novak nema titule na W-u i ne snalazi se baš najbolje na ovoj podlozi. Rafa s druge strane ima dozu pritiska zbog tih međusobnih mečeva sa Novakom i biće zanimljiva taktika za koju će se opredijeliti. Sve u svemu čeka naš jako uzbudljiv meč.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com