Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

CLS
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la CLS » 30 jun 2011, 22:42

eto ga to je to.... :twisted:
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 30 jun 2011, 22:53

Thunderstruck je napisao/la:Eto te ko novinari na Twitteru :D
Za dvije minute ću vam objaviti senzacionalnu vijest! :lol:
Ma dosadno kod kuce odmaram nema hodnje jer kisa pada, pa na netu i twiteru trac rubrike gledam! :D

Evo novinar telegrapha:
MOgdenTelegraph Mark Ogden
Man City interest in Nasri as reported this morning. Interested, but a fall-back option if top targets go elsewhere. Man Utd favs.
16 minutes ago
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 30 jun 2011, 22:59

Izgleda da i SkySports samo nagađa. Prvo je bila vijest da je Nasri blizu Cityja, sad stoji kako je Clichy blizu prelaska u City a za Nasrija su samo zaintersirani :?
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 30 jun 2011, 23:30

Kako bi nam dobro legao Nasri, povezao bi konce u našoj vezi a usput bi oslabili svoga konkurenta
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 30 jun 2011, 23:36

Vidi jadnih periferaca sto se nadaju :lol: ja cuo na twiteru nasri vec potpisao za periferce :lol:
Dio Arsenala

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 30 jun 2011, 23:41

-Paja je napisao/la:Vidi jadnih periferaca sto se nadaju :lol: ja cuo na twiteru nasri vec potpisao za periferce :lol:
Neka nam i tebe malo da cujemo koju blesavu! :D

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 30 jun 2011, 23:55

@Haxonja
Mogo si i nastavak tog twittanja poslati: :lol:
Piersmorgan Piers Morgan@
Just wants to look like The Gaffer RT @themichaelowen @WayneRooney Is that red nose down to the sun or have you been on the whiskey?
themichaelowen michael owen
@piersmorgan Surprised you are so chirpy. What's happening to your team?

piersmorgan Piers Morgan
@themichaelowen Relax, Benchwarmer. We're building a £100 million warchest by selling mercenaries and buying players with heart.

@piersmorgan You nugget! I'm sure I can remember you hailing these players. Turned on them now have you?

piersmorgan Piers Morgan
@themichaelowen It's nearly as bad as a #Liverpool player ending up at #ManchesterUnited....oh, wait...that was you wasn't it, 'nugget'?

@piersmorgan And do you think the players you will buy will sign because they have always supported Arsenal? Wake up.

@piersmorgan Exactly my point 'nugget'. I supported Everton as a kid. Do you think every Arsenal player supported Arsenal as a kid?

piersmorgan Piers Morgan
@themichaelowen I don't care who they supported as kids. I care that they show loyalty to something other than their wallets. #greedypigs

piersmorgan Piers Morgan
@themichaelowen but I wouldn't expect someone who supported #Everton but played for #Liverpool then joined #United to understand loyalty.

piersmorgan Piers Morgan
@themichaelowen No, but then I'm not just expected to sit on a bench for nine months a year, whistling Beatles songs and talking horses.

@themichaelowen michael owen
@piersmorgan I take exception to footballers being labelled greedy pigs by morons like you. Get me on your programme so we can debate it!!!

@piersmorgan Piers Morgan
@themichaelowen Would love to interview you, Benchwarmer, but don't think you're big enough any more for me, sadly. Try Titchmarsh.
:lol:
Before Wenger, Arsenal had finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 15 out of 15.

........................................With Wenger until the end...........................................

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 01 jul 2011, 00:07

CollegeGunner je napisao/la:@Haxonja
Mogo si i nastavak tog twittanja poslati: :lol:
Piersmorgan Piers Morgan@
Just wants to look like The Gaffer RT @themichaelowen @WayneRooney Is that red nose down to the sun or have you been on the whiskey?
@piersmorgan Surprised you are so chirpy. What's happening to your team?

piersmorgan Piers Morgan
@themichaelowen Relax, Benchwarmer. We're building a £100 million warchest by selling mercenaries and buying players with heart.

@piersmorgan You nugget! I'm sure I can remember you hailing these players. Turned on them now have you?

piersmorgan Piers Morgan
@themichaelowen It's nearly as bad as a #Liverpool player ending up at #ManchesterUnited....oh, wait...that was you wasn't it, 'nugget'?

@piersmorgan And do you think the players you will buy will sign because they have always supported Arsenal? Wake up.

@piersmorgan Exactly my point 'nugget'. I supported Everton as a kid. Do you think every Arsenal player supported Arsenal as a kid?

piersmorgan Piers Morgan
@themichaelowen I don't care who they supported as kids. I care that they show loyalty to something other than their wallets. #greedypigs

piersmorgan Piers Morgan
@themichaelowen but I wouldn't expect someone who supported #Everton but played for #Liverpool then joined #United to understand loyalty.

piersmorgan Piers Morgan
@themichaelowen No, but then I'm not just expected to sit on a bench for nine months a year, whistling Beatles songs and talking horses.

@themichaelowen michael owen
@piersmorgan I take exception to footballers being labelled greedy pigs by morons like you. Get me on your programme so we can debate it!!!

@piersmorgan Piers Morgan
@themichaelowen Would love to interview you, Benchwarmer, but don't think you're big enough any more for me, sadly. Try Titchmarsh.
:lol:
Ma ti si tu da me zamjenis, vidim pratis Owena. n1! ;)

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 01 jul 2011, 00:10

haxonja je napisao/la: Ma ti si tu da me zamjenis, vidim pratis Owena. n1! ;)
Da to ti slucajno ne mislis da ovim provociram?! :lol:
Slucajno naidjoh na ovo pa reko da postavim jer je dosta smijesna konvezacija. :roll:
Before Wenger, Arsenal had finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 15 out of 15.

........................................With Wenger until the end...........................................

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 01 jul 2011, 00:12

Pierluigi Gollini(17),mozda i najbolji italijanski golman iz svoje generacije,a inace i prvi golman italijanske U17 reprezentacije,pojacao je akademiju MU-a.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 01 jul 2011, 00:29

-Paja je napisao/la:Vidi jadnih periferaca sto se nadaju :lol: ja cuo na twiteru nasri vec potpisao za periferce :lol:
koji si ti pacijent, hajd covjek kad posmili uredu da smo englezi i da tamo zivimo pa da se prepucavamo kao sto radimo u nasoj ligi, ono kazu periferci ovo ono, al mi dodirni tacaka sa njima gore imamo kao i sa rusima.... ono nigdje veze :D stvarno zivis u iluzijama ... to sto tebe boli dusa sto ce jedan od najboljih igraca arsenala potpisati za manchester ne moras ovdje pokazivati, lijeci frustracije negdje drugo... hvala i dovidjenja :D
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 01 jul 2011, 00:32

CollegeGunner je napisao/la:
haxonja je napisao/la: Ma ti si tu da me zamjenis, vidim pratis Owena. n1! ;)
Da to ti slucajno ne mislis da ovim provociram?! :lol:
Slucajno naidjoh na ovo pa reko da postavim jer je dosta smijesna konvezacija. :roll:
Jest i ja gledam i smijem se, ovaj novinar CNN i Owen vec imaju ovaj verbalni duel dugo.

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 01 jul 2011, 00:50

Kakva bi trebala biti raspodjela brojeva za novajlije ? De Gea je sigurno broj 1, a Young i Jones ? Young mozda 18, a Jones 4 (ti su slobodni ja mislim). btw mislim da bi Rafael treb'o uzeti broj 2 :) Zna li neko pouzdano za raspodjelu brojeva ? :D
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

rebonja
Kontakt:

Post Postao/la rebonja » 01 jul 2011, 00:58

Jangu bi dao 27, a Jones 4. De Gea je sigurno kec.

Obskurni
Kontakt:

Post Postao/la Obskurni » 01 jul 2011, 08:48

Danas je prvi juli, da vidimo hoce li biti kakva vijest da valja :D

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 01 jul 2011, 09:38

ma samo da princ stigne na OT ako smo imali kralja red je i na princa
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 01 jul 2011, 11:03

motty je napisao/la:ma samo da princ stigne na OT ako smo imali kralja red je i na princa
Ko je princ ?

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 01 jul 2011, 11:03

Bosco je napisao/la:
motty je napisao/la:ma samo da princ stigne na OT ako smo imali kralja red je i na princa
Ko je princ ?
Darron Gibson :mrgreen:
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 01 jul 2011, 12:06

Winston Smith
Poredeci ga sa ulogom Messija za Barcelonu, ovako nesto bi se moglo konstatovati ali Ashely Young za igru Manchester Uniteda ima itekako prefinjenu tehniku i ima sasvim solidan pas. Smatram da necu pogrijesiti ako kazem da za ManUtd i spomenutu poziciju nema nista manje kvaliteta od Waynea Rooneya. Izuzev fizicke konstitucije i autoriteta odnosno ugiranosti sa ostatkom ekipe. S druge strane ima neke kvalitete za razliku od Rooneya (osjetno je brzi) koje efikasnije doprinose igri na drugom napadacu. S obzirom na nacin kako si prokomentarisao iznad Youngovu "notu u igri" sa onih shema protiv Manchester Uniteda, te da si Rooneyevu igru uporedio sa Messijevom molio bih da prokomentarises sljedeci chalkboard sa dvije nadam se dovoljno reprezentativne utakmice
Letis pred rudu moj Vinstone. Nije isto igrati u Vili i Junajtedu. Mogu ti nabrojati pregrst igraca koji su bili dobri u osrednjim klubovima, pa potpuno podbacili kada su dosli u veliki klub (Kvaresma npr.). Jang vec godinama igra na istom nivou, koji sve ove godine nije bio dovoljan da bi neko izdvjio 30ak miliona eura da ga dovede u svoje redove. Tesko mi je povjerovati da neko nije primjetio njegovu vrhunsku klasu iako je cijelo vrijeme igrao pred nosom svih eventualnih kupaca. Ja bih rek'o da je daleko od ekstra klase, mozda 2-3 klasa na svojoj poziciji. Malo je ambiciozno i prorocanski tvrditi da je na nivou ili bolji od Runija na poziciji ofanzivni vezni/poluspic. Da si rek'o da je bolji na krilu, tesko bih prihvatio, al' na Runijevoj prirodnoj poziciji :o !? Ispada da je na nivou Runija :o !?

Rek'o sam da sam ga gled'o svega 2-3 puta ove sezone, u proslim sezonama mnogo vise,.. U te 2-3 utakmice nisam primjetio nista novo, isti onaj stari Jang. Mozda sam naletio na njegova losa izdanja. Mozda si kroz ovu sezonu primjetio nesto sto nisam ili sto se nije pokazalo u te 2-3 utakmice. Al' eto, brzo ce poceti sezona, pa cemo vidjeti sta ce se desiti. Ja bih volio da si u pravu, al' u to ne mogu povjerovati. Tvrdim da ne moze odigrati na vrhunskom nivou poziciju Runija, da se tu nece snaci ako mu se ukaze prilika (sumnjam da hoce, al' nije nemoguce),.. Tvrdim da ce na krilu biti treca opcija i da nece postici vise od Nanija i Valensie.

Valjda cemo biti zivi i zdravi, ponekad navratiti na ovu temu, pa cu imati priliku da ti cestitam na dobroj procjeni ako se moja ispostavi kao pogresna.

Prva sema je pokazatelj da je Runi prakticno doveo do savrsenstva svoju pas igru. Duge lopte prolaze kao kod Skolsa. Druga sema je pokazatelj ocajne igre Mancestera na gostujucim terenima. Lose su postavljeni, lose se krecu, tako i da Runi ima puno manje rjesenja, a iz malo rjesenja proizilazi vise gresaka. Iako je ova ekipa osvojila EPL i plasirala se u finale LP, za mene je jedna od najgorih (i najdosadnijih) u posljednjih 15 godina. Kerik i Flecer su dobri igraci, rek'o bih druga klasa na svojim pozicijama, al' su daleko ispod nivoa jednog Skolsa. Navalni red nikada nije bio slabiji, jedino Runiju priznajem ekstra klasu. Hernandez je ove sezone novi kolac, jos uvijek se ne razumije bas najbolje sa Runijem. Radi svega nabrojanog Runi nema sa kim odigrati kroz sredinu, pa vecinu lopti gura u sirinu.

Barcelona:

Da skratim posto nisu tema,..
1. Nisam rekao za Messija da se bas izvlaci na krilo, ali da je primjetno da se cesce izvlaci na desnu stranu terena kako bi se oslobodio protivnickih destruktora (ili cak izvukao stopere sto je tako cesto radio Ferdinandu i Vidicu u finalnoj utakmici). A dijelom, jasno je, u pitanju su i prakticni razlozi jer je ljevak. Evo graficki prikaz sa prve utakmice protiv Reala na Bernabeu.
Odgovorio si sam sebi boldiranom recenicom. Mesi kroz cijelu karijeru igra po desnoj strani, tako da nije neobicno sto cesce gravitara u desnu nego u lijevu stranu. Nema tu nikakve posebne taktike. Njegova prekomanda u sredinu terena je genijalan potez. Sada ima puno veci manevarski prostor, sto se dobro vidi na semi. Sada igra centralnu figuru, veza je izmedju Cavija i Inieste - Pedra i Vilje. Barsa igra bez isturenog napadaca. Vilja i Pedro imaju zadatak da se sa pozicija krilnog napadaca ubacuju u vrh napada. Na taj nacin su postigli mnostvo golova.
2. Nedavno je u jednom opsirnijem intervjuu Xavi rekao da mu je najbitni saigrac u timu - Dani Alves. Veli da je to igrac koji pokriva ubjedljivo najveci dio terena. Zestoka je omaska tvrdnja da beka u Barci moze igrati bilo ko. Niko kao Alves, njegova uloga u Barceloni nista manje bitna nego recimo Iniestina, ali necu sad ici toliko u sirinu.
Pa hajde razmisli, kakav je konkretan doprinos Abidala, Maksvela, Ariana,... !? Sta oni nude u napadu? Nude sirinu, navlace na sebe jednog protivnickog igraca i tako olaksavaju pos'o Mesiju i drustvu. Rijetko dobiju neku loptu u prostor i centriraju u sesnaesterac, iako se takva akcija moze napraviti gotovo u svakom napadu. Al' to Barsi nije cilj. Dani Alves je opet nesto drugo, uz Majkona vjerovatno najbolji desni bek na svijetu. Al' on nije samo bek, momak ima znanje da komotno moze igrati krilnog napadaca umjesto Pedra. Dakle, on je direktna opasnost po protivnicki gol, za razliku od lijevih bekova. Sigurno je bitan igrac (defanzivno, ofanzivno, kod presinga), al' igra na pozciji koja nije od kljucne vaznosti. Nije neophodno na toj poziciji imati vrhunskog igraca. Siguran sam da Barsa ne bi bila puno slabija da umjesto Alvesa igra Arbeloa. Njihova moc je na sredini terena, Buskec, Cavi, Iniesta i Mesi. Ostalo su pomagaci.
3. Koliko si gledao utakmica Barcelone u protekloj sezoni? Citavu sezonu igraju zakucani uz aut linije i Villa i Pedro. Naravno, uslovno receno zakucani, ne mislim da su staticni igraci - ali nisu toliko aktivni u samoj sredini terena. Igraju invertovana krila pa je jasna shema kretanja na slikama ali primarni cilj je sirina. Dvije slike, dvije hiljade rijeci i kratak zakljucak - bez sirine, nema kvalitetne napadacke ekipe.
Kako su zakucani kada u svakom napadu jedan od njih prilazi Mesiju da odigra dupli pas ili utrci u sesnaesterac. Pa Barsa nikada gola ne bi dala da su oni zakucani za aut liniju. Ne moze Mesi (uvijek :mrgreen: ) sam predriblati cijelu odbanu i postici gol. Barselona igra bez isturenog napadaca, ako Vilja i Pedro ne udju u sredinu, onda ce tesko ugroziti protivnicki gol. Sa kim ce Mesi odigrati!?? I na tim semama se vidi da dosta cesto ulaze u sredinu. Dio uz aut liniju je potamljen, jer su na tom dijelu pozicionirani kada protivnik ima loptu,... Tu su pozicionirani dok se bekovi ne pridruze napadu, kada oni ulaze u sredinu,.. Njima nije cilj probiti krilo i centrirati u sesnaesterac. Njima je cilj odigrati sa Mesijem u sredini i doci u sansu za gol. Iz takve igre je proizaslo brdo golove koje su Vilja i Pedro utrpali u ovoj sezoni, iako su navodno zakucani za aut liniju. Pedro i Vilja su bili daleko od 'svojih pozicija' kada su u finalu Lige prvaka ovjerili Mancinu sudbinu. Malo bolje prouci Vilju i Pedra, sema nekada zna zavarati.

Nemas se sta izvinjavati, malo razbijamo monotoniju ovoj hvalospjev & trac temi :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Winston Smith
Kontakt:

Post Postao/la Winston Smith » 01 jul 2011, 13:44

Posteno sa tvoje strane. Sezona je ispred nas, vrijeme ce samo reci koji je nivo igre i kvaliteta Ashleya Younga.

Od ovih ostalih detalja, samo nekoliko sitnih replika.
Rooneyev chalkboard sam postavio nakon sto si osuo drvlje i kamenje po Youngu i njegovoj pas igri, tvrdeci da nema kvalitetan zadnji pas da igra Rooneyovu poziciju, te da sve njegove lopte idu na krila. Kao sto vidis, nije ni Rooney Xavi ili Fabregas, chalkboard pokazuje njegovu distribuciju lopti pri cemu je minimalan broj upucen ka glavnom napadacu kroz sredinu ;)

Dalje, u vezi sa Messijem. Nije toliko ni bitno je li se izvlaci konkretno na lijevu ili desnu stranu (cinjenica jeste da je primijetnije da se izvlaci na desnu, kao sto sam napisao - cesto iz prakticnih razloga). Poenta je u tome da se izvlaci prema ivicama terena iz sredine kad prima loptu sto se jasno vidi iz prilozenog grafika u prethodnom postu. Ranije sam naveo zasto, zato sto je to efikasan mehanizam izvlacenja protivnickih destrukora sa njihovih pozicija sto je u opisu posla false nine pozicije.

Za Alvesa imamo dijametralno drugaciji stav i u pitanju su sustinske razlike u shvatanju taktike fudbalske igre. Ja smatram da bi bez Alvesa Barcina igra trpila vise nego bez Inieste (necu reci bez Messija ili Xavija, mada mislim da ni to nije daleko od istine). Covjek je kompletnu sezonu odigrao na krilu sto ocito mnogi nisu primijetili kao ni cinjenicu da je Barca solidan broj utakmica odigrala sa 3-5-2. Barcelona je imala srece sto se neko od najbitnijih igraca nije povrijedio u kljucnim dijelovima sezone, ali kako kazem, vrijeme ce ponovo pokazati kako ce se Barca snaci ako nekada eventualno budu hendikepirani neigranjem Alvesa. Link za dalje citanje na ZM
http://www.zonalmarking.net/2011/01/21/dani-alves/

Nije sema zavarala :) oni zaista igraju vrlo siroko, mnogo sire nego sto mislis ili sto si vidio. Naravno, ponovo cu reci, njihova dinamika je zaista fenomenalna, nacin na koji dolazi do izmijena pozicija i utrcavanje u prostor zaista zasluzuje profesionalnu ekspertizu ali njihova kljucna uloga za vrijeme posjeda lopte (Barcelone, ne dok su oni u posjedu) je sirina u igri. Pazljiviji su mogli primijetiti detalj sa jednog od prilozenih grafika - Villa je pretrcao samo 5.5km za 90 minuta u utakmici protiv Reala u kojoj ih je Mourinho sve vrijeme drzao inferiornim u sredini. U finalu protiv ManUtd, situacija je bila drugacija - Manchesterova krezava sredina u 4-4-1-1 je dopustila takvu igru u kojoj nije bilo potrebno drzati sirinu cak ni od strane Alvesa a bilo je mnogo prostora i za Pedra i Villu. Medjutim to je izuzetak, na prste jedne ruke se mogu nabrojati utakmice ove sezone protiv ekipa koje nisu igrali sa 5 igraca u sredini. Da ne bude zabune, govorim o sirini u fazi gradnje igre a ne u zoni realizacije kad je jasno da ce utrcavati u sredinu kao invertovani krilni napadaci. Toliko, da ne duzim vise jer ostali izgleda preskacu nase postove :D
BIG BROTHER IS WATCHING YOU!

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.