KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
Jeli veceras finale ???
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!
da u 20:00 sati na hayatuBosnier je napisao/la:Jeli veceras finale ???
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Mislim da smo zasluzeno pobjedili FMP! Djorjevic je veceras bio odlican,kao i Ikonic...dobar je bio i Ivanovic,Sehovic..ostali solidni...sa Barelom,Rodgersom,i novim centrom imat cemo jos jaci tim...
Sve zavisi od tog novog centra koji treba doci,,ako on bude kvalitetan mislim da mozemo napraviti fin rezultat u NLB ligi!
Sve zavisi od tog novog centra koji treba doci,,ako on bude kvalitetan mislim da mozemo napraviti fin rezultat u NLB ligi!
-
- Kontakt:
A zasto niste dosli podrzati Bosnu kad vec tako silno navijate??'
Broj navijaca je veceras bio sramotan pa i na samoj finalnoj utamici, a da ne govorim o ostalim...
Ubijate se hvalospjevima, a tamo gdje ste trebali veceras biti - NISTE!
Broj navijaca je veceras bio sramotan pa i na samoj finalnoj utamici, a da ne govorim o ostalim...
E zato i utakmice repke u bilo kojem sportu u sirokom krugu zaobilaze Sarajevo-poslije se ne treba pitati zastoshapice je napisao/la:A zasto niste dosli podrzati Bosnu kad vec tako silno navijate??'

Ima li iko detljnije informacije o tom Rodgersu,njegove statistike iz Belgije i ime kluba gdje je igrao?
Meni se cini da ce abaz biti ok, ne znam jeste li primjetili ali dosta bolje prati igru, TimeOut trazi na vrijeme ne ceka da protivnik napravi veliku seriju vec nakon dva ili tri kosa zaredom odmah sijece seriju...
Izmjene su mi isto OK, mislim da ove godine imamo sirinu u rotaciji, jest da to nisu klase ali bolje imati vise solidnih igraca nego malo kvalitetnijeg, a izmjenu rupu..
Suljagic je pravo osvjezenje, i dobro je rekao Bukva tokom prenosa, za mladog igraca je najvaznije da igra. Suljagic je proslu sezonu igrao u Velpaku cini mi se, i vidi se napredak.
Zimic mi nekako stagnira, super za blokade, ali 3-4 blokade na utakmici slab skok, i grozan sut nisu bas nesto....a nije on vise ni tako mlad da bi ga cekali...
Izmjene su mi isto OK, mislim da ove godine imamo sirinu u rotaciji, jest da to nisu klase ali bolje imati vise solidnih igraca nego malo kvalitetnijeg, a izmjenu rupu..
Suljagic je pravo osvjezenje, i dobro je rekao Bukva tokom prenosa, za mladog igraca je najvaznije da igra. Suljagic je proslu sezonu igrao u Velpaku cini mi se, i vidi se napredak.
Zimic mi nekako stagnira, super za blokade, ali 3-4 blokade na utakmici slab skok, i grozan sut nisu bas nesto....a nije on vise ni tako mlad da bi ga cekali...
Hvala fiftisent.fiftisent je napisao/la:evo imaš tu: http://www.court-side.com/p/P9D101152EC ... 93007E0F0B
Ovo bas i ne izgleda lose.
ima li sta za centra? mislim ako uspiju angazovati dobrog igraca ukoliko ih uopste ima na trzistu da ce bosna ove godine imati jako dobar sastav...
- storm_raider
- Kontakt:
Cestitam na osvojenom turniru. Rodgers dolazi za eventualno mlade pare i s opcijom da Bosna moze raskinuti ugovor s njmi kad god pozeli bez ikakvog obestecenja. S te strane dobro smo poslovali, te su se sacuvale "neke pare" za kvalitetnog centra. Sramotno je to sto je bilo 1000 navijaca sinoc.
Kakogod , mozemo se nadati lijepoj sezoni uz ovakvog Sehovica, Ikonica i ostalih. Jos samo da Nikolu krene sut, ali vjerujem da je to samo pitanje vremena. Gore glave
Kakogod , mozemo se nadati lijepoj sezoni uz ovakvog Sehovica, Ikonica i ostalih. Jos samo da Nikolu krene sut, ali vjerujem da je to samo pitanje vremena. Gore glave

Sport je lijek za tijelo i duh.
sa novim centrom imacemo po prvi put 12 upotrebljivih igraca, sto daje ogromnu sirinu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Nije bilo 1000 ljudi, nego cak 600...
bosnas
Dozvolite da kazem da ars nema pojma o kosarci,pa frajer je laik ogromni! nevjerovatno!..
Da predjem na ekipu Bosne,imamo slabiju ekipu od pocetka prosle sezone,bar za 30 %!
Na istom turniru ove godine,Bosna ce na pleyu imati Djordjevica(veoma slab u napadu) i Pasalica,a na centru Zimica i Suljagica!,a na klupi je Abaz!Mislim da je dalji komentar suvisan!
bosnas
Mislim da smo zasluzeno pobjedili FMP! Djorjevic je veceras bio odlican,kao i Ikonic.
Iz ovoga je jasno kiliji se dotični razumije u košarku.
trebao bi prvo otići kod psihologa jer su amplitude u njegovom slučaju ogromne.
ovo je moj post od 25,09,
Postao/la ars01 dana 25 sep 2008, 22:00
I ova tekma je pokazala da su Đorđević,Vučurović i Ivanović pojačanja.
Također, je i ova tekma , nažalost, pokazala da Burell to nije , niti će po meni ikada biti.
Sve što sam o njemu napisao poslije meča protiv Cedevite, ovaj meč sa Krkom je to potvrdio i podcrtao te konstatacije.Definitivno LIMITIRAN igrač, bez šuta, u klasi Šehovića.
Pašalič je definitivno pokazao da ono izdanje protiv Cedevite nije slučajno, ako ovako nastavi, sasvim sigurno zaslužuje poziv za repku kod našeg uvaženog stručnjka MB.
Suljagić i Zimić i večeras jako dobri.
Suljagić potvrđuje da je ofanzivno jako dobar, dok u obrani ima propusta koji će se po meni tokom ove godine ispraviti.
Zimić je večeras odigrao jako dobro, 6poena , 4blokade,5-6 skokova, pritisak koji tjera protivnike na nerezonske i neprecizne šuteve, sve u svemu vidi se očigledan napredak u njegovoj igri.
Definitivno ne trebamo centra, ali isto tako trebamo mnogo bolju dvicu nego što je to Burell.
A o slabosti Cedevite dovoljno govori podatak da su tek poslije produžetka izgubili od Hemofarma
, a nekome bi trebao biti i jak argument dovođenje Bradleya koji je i skuplji i bolji migrač od našeg Burella koji je vjerojatno najskuplji naš igrač(ops MAČAK
u vreći). 
Poslije ovog turnira jasno je da sve što sam napisao stoji.
Jedino pozitivno iznenađenje je Šehović koji je postigao 16poena protiv FMP, što je naravno super,ali nisam siguran da je dovoljno kvalitetan da to pokazuje u kontinuitetu, i na ovoj utakmici je imao šuteva koji su promašili i obruč što je nedopustivo za beka šutera, tako da ostajem pri konstataciji o njegovoj limitiranosti.
Centri , Suljagić i Zimić,su protiv FMP pokazali da se mogu nositi sa Samarđijskim(reprezentativac FYROM) i Raduljicom (izvrnim mladim centrom-88god. koji je prošle godine bio proglašen za najboljeg centra EU prvenstva za mlade, kad je Srbija osvojila titulu).
Već se vidi napredak kroz utakmice Suljagića koji je odličan u ofanzivi i koji polako , ali sigurno popravlja igru u obrani.
Zimić je već sad odličan u obrani i svojim blokadama i visinom jednostavno tjera protivnike na pogreške, napad je u ovom momentu u igri 1 na 1 loš i tu je potreban dodatni rad sa njim, pri čemu treba reći da blokovima puno pomaže suigračima u napadu, poslije kojih nerijetko ostani u čistoj situaciji za šut ili ulaz.
I za kraj pisati o Cedeviti kao lošoj ekipi je smiješno jer je ista pobjedila i Vojvodinu i Hemofarm na turniru u Srbiji, ponizivši u finalu Vojovodinu rezultatom 83:64 , koja je učesnik NLB.
CEDEVITA NAS JE POBJEDILA U ZAGREBU u zadnjoj sekundi i uz obilatu pomoć sudija, a nije igrao ni Ikonić.
Dozvolite da kazem da ars nema pojma o kosarci,pa frajer je laik ogromni! nevjerovatno!..
Da predjem na ekipu Bosne,imamo slabiju ekipu od pocetka prosle sezone,bar za 30 %!
Na istom turniru ove godine,Bosna ce na pleyu imati Djordjevica(veoma slab u napadu) i Pasalica,a na centru Zimica i Suljagica!,a na klupi je Abaz!Mislim da je dalji komentar suvisan!
bosnas
Mislim da smo zasluzeno pobjedili FMP! Djorjevic je veceras bio odlican,kao i Ikonic.
Iz ovoga je jasno kiliji se dotični razumije u košarku.
trebao bi prvo otići kod psihologa jer su amplitude u njegovom slučaju ogromne.
ovo je moj post od 25,09,
Postao/la ars01 dana 25 sep 2008, 22:00
I ova tekma je pokazala da su Đorđević,Vučurović i Ivanović pojačanja.
Također, je i ova tekma , nažalost, pokazala da Burell to nije , niti će po meni ikada biti.
Sve što sam o njemu napisao poslije meča protiv Cedevite, ovaj meč sa Krkom je to potvrdio i podcrtao te konstatacije.Definitivno LIMITIRAN igrač, bez šuta, u klasi Šehovića.
Pašalič je definitivno pokazao da ono izdanje protiv Cedevite nije slučajno, ako ovako nastavi, sasvim sigurno zaslužuje poziv za repku kod našeg uvaženog stručnjka MB.
Suljagić i Zimić i večeras jako dobri.
Suljagić potvrđuje da je ofanzivno jako dobar, dok u obrani ima propusta koji će se po meni tokom ove godine ispraviti.
Zimić je večeras odigrao jako dobro, 6poena , 4blokade,5-6 skokova, pritisak koji tjera protivnike na nerezonske i neprecizne šuteve, sve u svemu vidi se očigledan napredak u njegovoj igri.
Definitivno ne trebamo centra, ali isto tako trebamo mnogo bolju dvicu nego što je to Burell.
A o slabosti Cedevite dovoljno govori podatak da su tek poslije produžetka izgubili od Hemofarma

Poslije ovog turnira jasno je da sve što sam napisao stoji.
Jedino pozitivno iznenađenje je Šehović koji je postigao 16poena protiv FMP, što je naravno super,ali nisam siguran da je dovoljno kvalitetan da to pokazuje u kontinuitetu, i na ovoj utakmici je imao šuteva koji su promašili i obruč što je nedopustivo za beka šutera, tako da ostajem pri konstataciji o njegovoj limitiranosti.
Centri , Suljagić i Zimić,su protiv FMP pokazali da se mogu nositi sa Samarđijskim(reprezentativac FYROM) i Raduljicom (izvrnim mladim centrom-88god. koji je prošle godine bio proglašen za najboljeg centra EU prvenstva za mlade, kad je Srbija osvojila titulu).
Već se vidi napredak kroz utakmice Suljagića koji je odličan u ofanzivi i koji polako , ali sigurno popravlja igru u obrani.
Zimić je već sad odličan u obrani i svojim blokadama i visinom jednostavno tjera protivnike na pogreške, napad je u ovom momentu u igri 1 na 1 loš i tu je potreban dodatni rad sa njim, pri čemu treba reći da blokovima puno pomaže suigračima u napadu, poslije kojih nerijetko ostani u čistoj situaciji za šut ili ulaz.
I za kraj pisati o Cedeviti kao lošoj ekipi je smiješno jer je ista pobjedila i Vojvodinu i Hemofarm na turniru u Srbiji, ponizivši u finalu Vojovodinu rezultatom 83:64 , koja je učesnik NLB.
CEDEVITA NAS JE POBJEDILA U ZAGREBU u zadnjoj sekundi i uz obilatu pomoć sudija, a nije igrao ni Ikonić.
Ovo što piše u njegovom BIO govori da se radi o igraču za Špansku ligu ,ekipe ranga makar Pamese, a ne za nas i još pride da se nalazi na probi, uz opciju otkaza.
Previše je tu komplimenata koje ne stoje, ali nije čudno svak' svoje(igrače) hvali koji se nalaze u izlogu, normalno.
Ono što mene brine je loša 3P, oko 35%, koja pada kako se povećava daljina, preko 7,25m je bijednih 25%.
Šut za dvicu blizu 50%, pitanje je koliko tu participira ulaz pod koš gdje je realizacija uobičajeno oko 70% kod plejmekera.Čak se ovdje više preferira kao šuter nego kao pley"One of those rare point guards who really enjoys playing defense.He can be the playmaker (able to set up his teammates) or the scoring point. "
Ali ako se pokaže da je bolji od Burella , nije problem može ostati a nogirati onog CIRKUSANTA, koji je najbolje momente imao kad je dobro drukao i podržavao igrače na terenu
, al' nažalost nama ipak treba IGRAČ koji će mjenajAti Ikonića , a ne NAVIJAČ. 
Previše je tu komplimenata koje ne stoje, ali nije čudno svak' svoje(igrače) hvali koji se nalaze u izlogu, normalno.

Ono što mene brine je loša 3P, oko 35%, koja pada kako se povećava daljina, preko 7,25m je bijednih 25%.
Šut za dvicu blizu 50%, pitanje je koliko tu participira ulaz pod koš gdje je realizacija uobičajeno oko 70% kod plejmekera.Čak se ovdje više preferira kao šuter nego kao pley"One of those rare point guards who really enjoys playing defense.He can be the playmaker (able to set up his teammates) or the scoring point. "
Ali ako se pokaže da je bolji od Burella , nije problem može ostati a nogirati onog CIRKUSANTA, koji je najbolje momente imao kad je dobro drukao i podržavao igrače na terenu

-
- Kontakt:
Ars hvali li Zimica hvali, Sehu, kudi li kudi..... Pa sinoc je Seha uhvatio vise lopti i ofanzivno i defanzivno, nego sta je Zima u obje utakmice turnira, uz to zabio 16 poena..... Zimic je u napadu bezopasan igrac. Mozda nije on kriv za propuste u kosarkaskom razvoju, ali ja mislim da on moze igrati svega 10 minuta u NLB i da nam uz malog Suljagica treba jedan pravi cetar. Ars neke clanove foruma napas da mjenjaju misljenje, a tebi do jucer Ikonic nije bio igrac......
malitraktor
Mišljenje ne mijenjam često, iako postoji POSLOVICA:SAMO MJENA JE STALNA.....
Ja bih volio da se to dogodi sa Šehovićem, ali dabogda.....
Jako je dobar u obrani, borben, skočan, ali problem je realizacija napada i slaba kontrola lopte.
Ovo oko Ikonića je bilo u kontekstu njegove kvalitete, nikad nisam sporio da je odličan igrač , a da je vanserijski igrač igrao bi u svojim najboljim godinama u Španiji,Italiji,Grčkoj,Turskoj. Imao je i na ovom turniru par grešaka u dodavanju , kao npr onaj protiv Mađara 10-tak sek prije kraja i što nam se zamalo nije obilo o glavu, sreća da je Aleksić promašio, kao i šuteva koji ne završe ni na obruču.
O zimiću sam već toliko napisao , da đabe ne trošim slova....
Mišljenje ne mijenjam često, iako postoji POSLOVICA:SAMO MJENA JE STALNA.....

Ja bih volio da se to dogodi sa Šehovićem, ali dabogda.....
Jako je dobar u obrani, borben, skočan, ali problem je realizacija napada i slaba kontrola lopte.
Ovo oko Ikonića je bilo u kontekstu njegove kvalitete, nikad nisam sporio da je odličan igrač , a da je vanserijski igrač igrao bi u svojim najboljim godinama u Španiji,Italiji,Grčkoj,Turskoj. Imao je i na ovom turniru par grešaka u dodavanju , kao npr onaj protiv Mađara 10-tak sek prije kraja i što nam se zamalo nije obilo o glavu, sreća da je Aleksić promašio, kao i šuteva koji ne završe ni na obruču.
O zimiću sam već toliko napisao , da đabe ne trošim slova....
-
- Kontakt:
Kamo srece ARS da mi imamo mogucnosti imati igrace koji bi mogli igrati u vrhunskim europskim ekipama. Ikonic igra uvijek srcem, i kada napravi gresku, sto je tacno, vrlo brzo je zna i ispraviti, ukrasti loptu, presjeci napad i sl. Sehi se isto ne moze zamjeriti borbenost i zbog toga meni bi uvijek imali prioritet u odnosu na neke druge igrace....
Abaz je sinoc veoma dobro vodio ekipu,i to je zaista veliko ohrabrenje pred naredne utakmice! Protiv Cedevite smo bili isto dobri,a jos nismo bili kompletni... Vidjelo se da je Bosna dovela ciljana pojacanja,i svaki od njih ima odredjenu minutazu,jos sa novim pleyom Rodgersom(koji mi djeluje veoma zanimljiv) i centrom,mislim da cemo imati kako nermin kaze upotrebljivih svih 12 igraca! Suljagic jeste napredovao,ali mu fali mase da bi mogao biti konkurentan jacim centrima,Zimic moze i mora puno vise....
Ukoliko uskoro dovedemo kvalitetnog centra mozemo mejdu 8 u NLB,ligi!
Ukoliko uskoro dovedemo kvalitetnog centra mozemo mejdu 8 u NLB,ligi!
Abaz stvarno radi svoj posao dobro i mislim da ce imati rezultat, a neznam sta je ars navalio na Burrella covjek je zakazao protiv Madjara ali ko pogledamo njegov ucinak u periodu provedenom u Bosni u dosadasnjim pripremnim utakmicama on nije zasluzio da ars sere ovoliko po njemu.Doveli smo igraca u skladu s mogucnostima i mislim da je koristan igrac, u svakom sl pojacava konkurenciju u timu.Ipak Bosna nije Euroligas da dovodi igrace vrijedne milione eura. Ako ovj novi play bude dobar i koristan mislim da uz jednog centra mozemo postici dobar rezultat u NLB.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.