Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Claus
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Claus » 29 jun 2011, 18:29

Monolog je napisao/la:Ja sam samo pratio 5. set između Federera i Tsonge. Francuz je odlično odservirao i nije dao Federeru priliku da se vrati u meč (nakon ranog break-a u istom). Mene je ovaj rezultat iznenadio (nebitno što Tsonga ima strahovit servis) i moram priznati da nakon što sam vidio da je Fed vodio sa 2:0 u setovima, nikako mi nije jasno kako se Francuz uspio vratiti. :(

Đoković mora poprativi igru ukoliko želi osvojiti Wimbledon (i to dobrano), a s obzirom kako Tsonga servira, mogli bismo u ovom polufinalu gledati jedan maratonski meč.

Sad gledam Rafu protiv Fisha. Španac ima break prednosti i mišljenja sam da će ovo uzeti u, gle čuda, 3 seta. Nadam se polufinalu sa Murrayem, pa da ovog Britanca ispraši i odgodi mu wimbledonsko slavlje na još barem jednu godinu (sorry @Virtu4l :mrgreen: ).
Tsongina igra je karakteristična po oscilacijama. Mislim da će Đoković lagano proći u finale. Konačan rezultat bi trebao glasati 3:0 ili 3:1 u korist Novaka.
A da, i meni bi bilo drago da Andy osvoji Wimbledon, ili barem da prođe u finale (ponajviše zbog Engleza). :mrgreen:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 29 jun 2011, 18:37

Claus je napisao/la: Tsongina igra je karakteristična po oscilacijama. Mislim da će Đoković lagano proći u finale. Konačan rezultat bi trebao glasati 3:0 ili 3:1 u korist Novaka.
A da, i meni bi bilo drago da Andy osvoji Wimbledon, ili barem da prođe u finale (ponajviše zbog Engleza). :mrgreen:

Ne bih se slozio sa tobom. Tsonga igra ceo turnir na visokom nivou.
Ako zadrzi visok postotak servisa, Djokovic ce ga tesko probiti.
Treba reci da je H2H u korist Tsonge, ali da on ne oslikava pravo stanje: igrali su samo na hardu (bez trave i sljake), i to je 2 puta Djokovic gubio dobijeno (1om tankovao u grupi WTFa, kad je obezbedio 1. mesto, a drugi put je bio poznati digestivni problem u 1/2 finalu AO). Ipak, najznacajniji njihov duel je dobio Novak, onaj u finalu AO2008.
Ostajem pri stavu da je Tsonga favorit, ali definitivno je pobediv. Da je Federer usao u 1/2 - dobio bi Djokovica. ;)

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 29 jun 2011, 18:44

Apsolutno tacna konstatcija za Tsongu da tokom cijelog turnira igra na visokom nivou. Koliko je ono gejmova na svoj servis izgubio u dosadasnjem dijelu turnira, 2-3???

Federeru je dao samo jednu break sansu u 5 setova :roll: i u tome lezi kljuc njegovog uspjeha.Jednostavno, tokom cijelog turnira fantasticno servira, dobro se krece i cak dosta paznje posvecuje igri na mrezi, sto je apsolutno dobitna kombinacija.

Danas je odigrao i vise nego na visokom nivou, pogotovo nakon sto je imao zaostatak od 2 seta. Nevjerovatno jbt :shock: Sto vise mislim, tek kontam sta je anpravio...

Takva igra ce mu trebati i protiv Novaka, mozda ne bas takva, jer i Nole dosta oscilira i nije na onome ocekivanom nivou,znaci jedno 80% prikazanog od danas, ali definitivno, da bi pobjedio Nadala ili Murraya, trebat cemu igrao kao protiv Federera.

Mislim da ne moze to..
Zadnja izmjena: sarajlija89, dana/u 29 jun 2011, 18:46, ukupno mijenjano 1 put.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

afa97
Kontakt:

Post Postao/la afa97 » 29 jun 2011, 18:45

Sta je sve stigo Murray :o
FK Sarajevo
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray

Begov_unuk
Kontakt:

Post Postao/la Begov_unuk » 29 jun 2011, 18:47

MaGiCa je napisao/la: i to je 2 puta Djokovic gubio dobijeno (1om tankovao u grupi WTFa, kad je obezbedio 1. mesto, a drugi put je bio poznati digestivni problem u 1/2 finalu AO).
Misliš da je bilo polufinale?

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 29 jun 2011, 18:55

Begov_unuk je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la: i to je 2 puta Djokovic gubio dobijeno (1om tankovao u grupi WTFa, kad je obezbedio 1. mesto, a drugi put je bio poznati digestivni problem u 1/2 finalu AO).
Pogresio sam. Bilo je 1/4 finale.
Zadovoljan :?:

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 29 jun 2011, 18:57

sarajlija89 je napisao/la:Apsolutno tacna konstatcija za Tsongu da tokom cijelog turnira igra na visokom nivou. Koliko je ono gejmova na svoj servis izgubio u dosadasnjem dijelu turnira, 2-3???

Federeru je dao samo jednu break sansu u 5 setova :roll: i u tome lezi kljuc njegovog uspjeha.Jednostavno, tokom cijelog turnira fantasticno servira, dobro se krece i cak dosta paznje posvecuje igri na mrezi, sto je apsolutno dobitna kombinacija.

Danas je odigrao i vise nego na visokom nivou, pogotovo nakon sto je imao zaostatak od 2 seta. Nevjerovatno jbt :shock: Sto vise mislim, tek kontam sta je anpravio...

Takva igra ce mu trebati i protiv Novaka, mozda ne bas takva, jer i Nole dosta oscilira i nije na onome ocekivanom nivou,znaci jedno 80% prikazanog od danas, ali definitivno, da bi pobjedio Nadala ili Murraya, trebat cemu igrao kao protiv Federera.

Mislim da ne moze to..
prvi mi je post ovdje i u vecini se slazem sa tobom al' sa jednom stvari ne.Tsonga i da odigra ovakav mech Nadal ili Murray bi mu parirali cak i dobila.Federer nije kao sto je bio na travi ali nije on izriciti krivac nego Rafael Nadal na moju zalost.Covjek je podigao tenis na veci level gdje se jace udara, vise trci, vise razmislja a sama psiha je kljuc "jakih"mecheva.Razlog zasto Nadal dominira ne samo nad Rogerom nego nad svim igracima.Neosporan je njegov vanserijski talenat i ogromna radna navika ali on je kao kompjuter programiran da igra najbolje kada najvise treba.To je odlika najveceg a upravo je to Nadal.Ja nevolim reci da je Nadal bolji igrac od Rogera ali statistika nikad ne laze.Jednostavno previse pobjeda i prevelika je razlika medju njima.Nadal je toliko postao kompletan igracki da je tesko naci recepr.Mnogo ga pratim kao i sam tenis ali taj covjek je monstrum pravi.Prilagodi se svakoj podlozi nevjerovatno a sam svoju igru promjeni za 180 stepeni.To niko ne moze sem njega i zato je on i najbolji igrac.Gledas ga na sljaci igra visoke spinove i stoji metrima nazad.Pogledas ga na travi stoji u terenu kad prima servis i kad se razvije igra.To je velika oscilacija u igri kakvu samo on moze uciniti a pri tome da bude podjednako efikasan.Roger recimo to ne moze.Ne moze igrati a da je 3 metra van terena a da ga recimo nekji jaci rival ne "pojede".Nadal je kao sto Leri Stefanki kaze : Poput konja.Uporan , snazan, tehnicki superioran a mentalno kao vanzemaljac.Dakako moj pulen je Roddick , medjutim simpatisem i drugog Andya.Nadam se da ce moci nauditi Nadalu i da ce uz podrsku navijaca konacno nesto vise uraditi protiv Rafe na travi.Danas su bili svjedoci fantasticnom mechu gdje je po meni zasluzeno salvio JO.Bio je jednostavno bolji igrac htio ja sebi priznati ili ne iako mnogo simpatisem Rogija... Marii i Rafael za sada igraju dobro i privode mech kraju.Iako je Nadal u 3ci set vratio neocekivanim padom Ribicu ;)
Stranger in the night. SIDA in the morning!

Begov_unuk
Kontakt:

Post Postao/la Begov_unuk » 29 jun 2011, 19:01

MaGiCa je napisao/la:
Ne smiješ takve greške praviti. To bi isto bilo da ja ne znam neki Doktorov rezultat u zadnjih 10 godina.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 29 jun 2011, 19:05

@zabac

Odlican post i dobro dosao... ;)
.Mnogo ga pratim kao i sam tenis ali taj covjek je monstrum pravi.Prilagodi se svakoj podlozi nevjerovatno a sam svoju igru promjeni za 180 stepeni.To niko ne moze sem njega i zato je on i najbolji igrac
E to..i ja ga zivotinjom zovem, zivota mi, jer ne znam kako drugacije ono opisat. :lol: Fascinira me...iako sam veliki Rogerov fan, mene Rafa fascinira u punom smislu te rijeci.

Sve si odlicno rekao...

Mentalna snaga i fizicka sprema, te nevjerovatno prilagođavanje svakoj vrsti podloge i mogucnost da odigra neke udarce iz totalne defanzive + rodjeni sampion...strasno.

Nije bolji igrac od Federera u tome smislu da odigrava lakse i efikasnije neke udarce, ali sto kazes dao je novu dimenziju tenisu i postavio neke nove standarde, prije svega na fizickom i mentalnom planu.

@begonja

hahaha :lol: 8-)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 29 jun 2011, 19:08

Begov_unuk je napisao/la: Ne smiješ takve greške praviti. To bi isto bilo da ja ne znam neki Doktorov rezultat u zadnjih 10 godina.
Jbga, ja pratim vise igraca. Ti pratis samo 1 drvo. Lakse je tako. ;)

afa97
Kontakt:

Post Postao/la afa97 » 29 jun 2011, 19:09

Murray 1 nogom vec u polufinalu Wimbledona.Samo da se ne desi ista stvar kao i Rogeru
FK Sarajevo
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray

spahija
Kontakt:

Post Postao/la spahija » 29 jun 2011, 19:15

za koga sad navijati na wimbledonu, poslije fedexa. za ruznog murraya nikako, za smrdu Novaka nikako. Mozda ovaj sto lici na alija bi mogao proci

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 29 jun 2011, 19:25

sarajlija89 je napisao/la:@zabac

Odlican post i dobro dosao... ;)
.Mnogo ga pratim kao i sam tenis ali taj covjek je monstrum pravi.Prilagodi se svakoj podlozi nevjerovatno a sam svoju igru promjeni za 180 stepeni.To niko ne moze sem njega i zato je on i najbolji igrac
E to..i ja ga zivotinjom zovem, zivota mi, jer ne znam kako drugacije ono opisat. :lol: Fascinira me...iako sam veliki Rogerov fan, mene Rafa fascinira u punom smislu te rijeci.

Sve si odlicno rekao...

Mentalna snaga i fizicka sprema, te nevjerovatno prilagođavanje svakoj vrsti podloge i mogucnost da odigra neke udarce iz totalne defanzive + rodjeni sampion...strasno.

Nije bolji igrac od Federera u tome smislu da odigrava lakse i efikasnije neke udarce, ali sto kazes dao je novu dimenziju tenisu i postavio neke nove standarde, prije svega na fizickom i mentalnom planu.

@begonja

hahaha :lol: 8-)
pa da :D Govorim objektivno jer volim bjeli sport.Imam svoga pulena ali pokusavam ostati realan i objektivan.Nadal je po meni favorit vec godinama na svim GS takmicenjima a tako i na Wibledonu.Mnogo je jak karakter i mnogo ga je tesko dobiti u 3 dobivena seta.Mislim da Andy ima najvece sanse da ga dobije jer u finalu Wimbledona Nadal je drugi covjek, tada jednostavno kao i u svakom finalu GS koje je igrao on jednostavno pocne da divlja.Nevjerovatno igra , krece se poput gazele , gadja precizno poput Vasilji Zajceva :D
Evo Mardy mu je uzeo set , da li moze nesto poput Tsonge , nikad se ne zna :D Ako uzme 4ti set moguce je bukvalno sve...

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 29 jun 2011, 19:29

Izgubi Nadal set....nece se valjda ponovit Tsonga :D
Ocekujem da to sad brze ide

Begov_unuk
Kontakt:

Post Postao/la Begov_unuk » 29 jun 2011, 19:29

Zabac je napisao/la:
Evo Mardy mu je uzeo set , da li moze nesto poput Tsonge , nikad se ne zna :D Ako uzme 4ti set moguce je bukvalno sve...
S tim da je Mardy trebao uzeti i drugi set.

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 29 jun 2011, 19:31

Zabac je napisao/la:
zato sto je uzo 3 gema trebo je ???

Begov_unuk
Kontakt:

Post Postao/la Begov_unuk » 29 jun 2011, 19:33

Zabac je napisao/la:
Zabac je napisao/la:
zato sto je uzo 3 gema trebo je ???
Zato što je kod 1:1 imao dvije vezame brejk lopte.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 jun 2011, 19:33

MaGiCa je napisao/la:
Begov_unuk je napisao/la: Misliš da je bilo polufinale?
Ne smiješ takve greške praviti. To bi isto bilo da ja ne znam neki Doktorov rezultat u zadnjih 10 godina.

:lol: :lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 29 jun 2011, 19:36

Jedno je imati a drugo je iskoristiti.Razlika je vise nego velika.

maminho
Kontakt:

Post Postao/la maminho » 29 jun 2011, 19:39

opa, ispo rođo :D

kad mu se zadnji put dogodilo da ne dođe u 1/2 finale

Bravo Nole. Tomić ga je bome dobro namučil. Alo ono što mi se sviđa kod Novaka je da zaplješće kad protivnik odigra odličan poen. Bravo Nole, sad na Samoanca :D
Zadnja izmjena: maminho, dana/u 29 jun 2011, 19:41, ukupno mijenjano 1 put.
---------------FC Barcelona -------------- AS Roma------------
Indianapolis Colts --- Miami Heat --- Tampa Bay Lightning

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.