Rizah je napisao/la:Liverpool i Arsenal se ne mogu porediti iz razloga što u prethodne 4 do 5 sezona Liverool nije imao više od 10 miliona funti po sezoni za transfere
Arsenal:
10/11 9 miliona 800 hiljada u minuss
09/10 37 miliona u plusu (potrošio 10 miliona)
08/09 16.300 000 u minusu (potrošio oko 40 miliona)
07/08 27 000 000 u plusu (potrošio 29 miliona)
06/07 1 milion u plusu (potrošio 15 miliona)
Liverpool:
10/11 3 900 000 u plusu (potrošio 97 000 000)
09/10 6 500 000 u plusu (potrošio 43 500 000)
08/09 24 800 000 u minusu (potrošio 71 200 000)
07/08 42 200 000 u minusu (potrošio 87 800 000)
06/07 28 100 000 u minusu (potrošio 49 100 000)
Mislim da je odavde jasno koliko je im'o L'pool (a i Arsenal za kupovinu, koliko se kupovalo i prodavalo proteklih 5 sezona)
Referenca:transfermarkt.de
Rizah je napisao/la:tako da je Liverpool postao tim staraca a Arsenal je opet postao tim djece.
Arsenalov prosjek godina je 25.9
Liverpoolov 26.6
Najstariji igrač Arsenala (Lehmana ne brojim): 34 Almunia, najmladji Jack Willshire 19.
Najstariji standardni je Arshavin (i Squillaci) 30 godina, najmladji opet Jack- pri tome brojim igrače koji su obavezno u kadru za svaku tekmu (znači 11+ 7), odnosno da su bar 10 tekmi u sezoni PL odigrali.
Najstariji Liverpoolov Carrager 33 godine, namladji Jonjo (Flanagan) sa 19 odnosno 18 godina.
Najstariji standardan igrač je opet Carrager ,a najmladji Jonjo.
Pri tome ko je standardan najmladji -najstariji sam uzeo u obzir da je odigr'o +10 tekmi u sezoni EPL-e.
Opet vidiš i sam da je to sve tu negdje.
Rizah je napisao/la:Wenger traži na kraju izgovore za svoje neuspjehe u vidu mladi smo, nismo dovoljno zreli.
To je nešto što navijači slušaju a ne pare(personificirane).
Ja Wengera upravo radi toga cijenim, jer nikad nije "kolege" krivio, već ako ko treba da bude kriv, onda je to on i ne bježi od toga. Nikad nije rek'o uprava mi ne da para, al' nikad.
Rizah je napisao/la:Arsenal igra LP, Liverpool ne, ali koliko ja ne znam nije važno učestovati nego pobjediti
Jeste, za navijače i trenutne igrače , tj. one koji su u klubu.
A šta je sa onim igračima koji ne mogu u veliki klub (gjde ima skoro zagarantovanu titulu LP)?
Šta misliš da bi oni odabrali?
Ja sam siguran, da i,objektivno, učešće u LP, jer pored novih iskustava,pored kvaliteta i jedinstvenog doživljaja ,LP donosi i odredjene bonuse igračima, koji nisu mali.
Rizah je napisao/la:Tako da smo i mi ali i vi, propali k'o SDP-ova politika.
Za kraj ću ti reći, ja sam ovde uvijek dolazio sa najboljim namjerama-da se družimo, ti (pretpostavljam da da)to znaš, kao i mnogi drugi, no pojedini, koji su razdvojeni izmedju dva kluba (pri tome je jedan od ta dva kluba L'pool) su uzeli Arsenal omalovažavat i naravno da ću da reagujem.
L'pool i Arsenal su preveliki ,ogromni klubovi,institucije, da bi mogli tek tako propasti.
Ja ,iskreno, mislim da je to nemoguće. L'poolu ide malo slabije, al' kad pogledaš ova dva kluba su se othrvala problemima koji su ih pritiskali, jedne vlasnici, druge dugovi, a ovi drugim velikanima tek dolaze takva iskustva.
Evo, primjeri su Barcelona, Manchester koji se guše u dugovima, no ne žnači da će propasti, možda test i polože. Španska liga.
Milan i Inter sa vlasnicima (u odredjenoj mjeri i pohlepnim), Juve se još čupa iz one afere, ako se vrate na stare staze, to znači da mogu biti mirni neki period...itd.
Svaki klub dolazi u takva iskušenja, a Arsenal je svoja prošao, L'pool polako prolazi, tek će nadolažeća sezona pokazati jesu li zaista i prošli, a ja iskreno vjerujem i mislim da jesu.