Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Rizah
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Rizah » 28 jun 2011, 11:11

asylum je napisao/la:Ako moze odgovor na pitanje,
Zasto Adamov lijecnicki traje ovoliko dugo??
Adam je prošao liječnički, dogovorena je sa njim i plata kao i premije, problem je samo transfer, tačnije probleme stvara njihov predsjednik. Želi izvući što je moguće više para, a također želi i dvojicu igrača na posudbu. U pitanju su Darby ( koji je godinama na kaljenju u Trenmareu ) kao i Shelveya.
Svi u Liverpoolu znaju da Adam ne želi igrati ni za jedan drugi tim ( čitaj navijač je Liverpoola ) pa se zato i oni usuđuju cjenkati za njega. Ne može i ovce i novce.

Što se tiče Clichyija, naravno ja bih Gibbsa uvijek prvo, ali ... :lol: Mislim da je došlo do određenog prezasićenja, no nikad se ne zna. Možda je samo u pitanju njegova želja da se poveća plata, pa ovako koristi situaciju.

Liverpool i Arsenal se ne mogu porediti iz razloga što u prethodne 4 do 5 sezona Liverool nije imao više od 10 miliona funti po sezoni za transfere, tako da je Liverpool postao tim staraca a Arsenal je opet postao tim djece. Wenger traži na kraju izgovore za svoje neuspjehe u vidu mladi smo, nismo dovoljno zreli. Arsenal igra LP, Liverpool ne, ali koliko ja ne znam nije važno učestovati nego pobjediti. Tako da smo i mi ali i vi, propali k'o SDP-ova politika.
There got to be something for Liverpool big number nine ...

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 28 jun 2011, 12:09

ne mozemo mi prodati te polovnjake to bi narusilo imiđ kluba kao institucije za socijalno nezbrinute igrace...
You are someone else I am still right here

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 28 jun 2011, 12:18

fera je napisao/la:ne mozemo mi prodati te polovnjake to bi narusilo imiđ kluba kao institucije za socijalno nezbrinute igrace...
Sviđa mi se
There got to be something for Liverpool big number nine ...

The DocTOR!!
Kontakt:

Post Postao/la The DocTOR!! » 28 jun 2011, 13:28

Jao, ljudi koliko je ova cijela situacija oko Mate iritantna...

Sad su ovi iz Valensije izjavili "Mata may stay", a on "I want to win the trophy with Valencia"...tvrde pazar i to ce potrajati jos ne zna se koliko..

A izgleda da se "ovi nasi" motaju i oko Diega koji je oznacen kao "Liverpool's top summer target" :lol:

Spominje se i Boudebouz... talentovan igrac! odlicna tehnika, brzina, dosta snage...21 godina..mislim da se on pominje jer nema nista od Hazarda, mada ga trazi i njukastl.. Soso trazi 5 miliona za njega.Ako se otarasimo Cola i Jovanovica, dobar za klupe. ;)

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube] :lol:
YOU'LL NEVER WALK ALONE!!

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 28 jun 2011, 13:38

kad bi doso' hazard ostavio bih alkohol :D za 2 godine ce biti medju top 10 igraca na svijetu sigurnO ;)
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 28 jun 2011, 14:53

ma raja samo opusteno đaba mi zivce gubimo i onako ce biti sta ce biti :D
You are someone else I am still right here

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 28 jun 2011, 15:02

Hazard i Baicon. Super igrači, dobri za Liverpool.
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

The DocTOR!!
Kontakt:

Post Postao/la The DocTOR!! » 28 jun 2011, 15:34

Chelsea_CBH je napisao/la:Hazard i Baicon. Super igrači, dobri za Liverpool.
Mislis na Maicona il' ? nema potreba za njegovim dovodjenjem jer vec imamo Johnsona,a bezveze baciti 20-30 mil je cista glupost,sto se tice Hazarda nema sanse da dodje kod nas,nedavno je produzio ugovor tako da...
YOU'LL NEVER WALK ALONE!!

RamoLFC_93
Kontakt:

Post Postao/la RamoLFC_93 » 28 jun 2011, 17:02

pozz svim LFC navijacima,pratim vasu temu vec neko vrijeme i zanimaju me transferi.E da li ce biti ista od ovog Adama i Downinga....
YNWA_______LIVERPOOL FC_________

asylum
Kontakt:

Post Postao/la asylum » 28 jun 2011, 17:08

RamoLFC_93 je napisao/la:pozz svim LFC navijacima,pratim vasu temu vec neko vrijeme i zanimaju me transferi.E da li ce biti ista od ovog Adama i Downinga....
Mozda ona zna

slika

RamoLFC_93
Kontakt:

Post Postao/la RamoLFC_93 » 28 jun 2011, 18:30

Mozda ona zna

slika[/quote]

treba je odma nazvati :D
YNWA_______LIVERPOOL FC_________

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 28 jun 2011, 19:40

Rizah je napisao/la:Liverpool i Arsenal se ne mogu porediti iz razloga što u prethodne 4 do 5 sezona Liverool nije imao više od 10 miliona funti po sezoni za transfere
Arsenal:
10/11 9 miliona 800 hiljada u minuss
09/10 37 miliona u plusu (potrošio 10 miliona)
08/09 16.300 000 u minusu (potrošio oko 40 miliona)
07/08 27 000 000 u plusu (potrošio 29 miliona)
06/07 1 milion u plusu (potrošio 15 miliona)

Liverpool:
10/11 3 900 000 u plusu (potrošio 97 000 000)
09/10 6 500 000 u plusu (potrošio 43 500 000)

08/09 24 800 000 u minusu (potrošio 71 200 000)
07/08 42 200 000 u minusu (potrošio 87 800 000)
06/07 28 100 000 u minusu (potrošio 49 100 000)

Mislim da je odavde jasno koliko je im'o L'pool (a i Arsenal za kupovinu, koliko se kupovalo i prodavalo proteklih 5 sezona)
Referenca:transfermarkt.de
Rizah je napisao/la:tako da je Liverpool postao tim staraca a Arsenal je opet postao tim djece.
Arsenalov prosjek godina je 25.9
Liverpoolov 26.6
Najstariji igrač Arsenala (Lehmana ne brojim): 34 Almunia, najmladji Jack Willshire 19.

Najstariji standardni je Arshavin (i Squillaci) 30 godina, najmladji opet Jack- pri tome brojim igrače koji su obavezno u kadru za svaku tekmu (znači 11+ 7), odnosno da su bar 10 tekmi u sezoni PL odigrali.

Najstariji Liverpoolov Carrager 33 godine, namladji Jonjo (Flanagan) sa 19 odnosno 18 godina.

Najstariji standardan igrač je opet Carrager ,a najmladji Jonjo.
Pri tome ko je standardan najmladji -najstariji sam uzeo u obzir da je odigr'o +10 tekmi u sezoni EPL-e.

Opet vidiš i sam da je to sve tu negdje.
Rizah je napisao/la:Wenger traži na kraju izgovore za svoje neuspjehe u vidu mladi smo, nismo dovoljno zreli.
To je nešto što navijači slušaju a ne pare(personificirane).

Ja Wengera upravo radi toga cijenim, jer nikad nije "kolege" krivio, već ako ko treba da bude kriv, onda je to on i ne bježi od toga. Nikad nije rek'o uprava mi ne da para, al' nikad.
Rizah je napisao/la:Arsenal igra LP, Liverpool ne, ali koliko ja ne znam nije važno učestovati nego pobjediti
Jeste, za navijače i trenutne igrače , tj. one koji su u klubu.

A šta je sa onim igračima koji ne mogu u veliki klub (gjde ima skoro zagarantovanu titulu LP)?

Šta misliš da bi oni odabrali?

Ja sam siguran, da i,objektivno, učešće u LP, jer pored novih iskustava,pored kvaliteta i jedinstvenog doživljaja ,LP donosi i odredjene bonuse igračima, koji nisu mali.
Rizah je napisao/la:Tako da smo i mi ali i vi, propali k'o SDP-ova politika.
Za kraj ću ti reći, ja sam ovde uvijek dolazio sa najboljim namjerama-da se družimo, ti (pretpostavljam da da)to znaš, kao i mnogi drugi, no pojedini, koji su razdvojeni izmedju dva kluba (pri tome je jedan od ta dva kluba L'pool) su uzeli Arsenal omalovažavat i naravno da ću da reagujem. ;)

L'pool i Arsenal su preveliki ,ogromni klubovi,institucije, da bi mogli tek tako propasti.

Ja ,iskreno, mislim da je to nemoguće. L'poolu ide malo slabije, al' kad pogledaš ova dva kluba su se othrvala problemima koji su ih pritiskali, jedne vlasnici, druge dugovi, a ovi drugim velikanima tek dolaze takva iskustva.

Evo, primjeri su Barcelona, Manchester koji se guše u dugovima, no ne žnači da će propasti, možda test i polože. Španska liga.

Milan i Inter sa vlasnicima (u odredjenoj mjeri i pohlepnim), Juve se još čupa iz one afere, ako se vrate na stare staze, to znači da mogu biti mirni neki period...itd.

Svaki klub dolazi u takva iskušenja, a Arsenal je svoja prošao, L'pool polako prolazi, tek će nadolažeća sezona pokazati jesu li zaista i prošli, a ja iskreno vjerujem i mislim da jesu.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

asylum
Kontakt:

Post Postao/la asylum » 28 jun 2011, 19:44

slika

Klupa : ?? , Kelly, Skrtel, Adam, Henderson, Downing, Wichkam :mrgreen:

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 28 jun 2011, 19:49

@asylum, čekaj, Henderson, Adam i Downing bi ukupno koštali 42-44 miliona funti (plus Wickham, što mislim da se neće desiti) i ti bi ih svu trojicu smjestio na klupu?

Briljantno, nema šta. ;)
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

asylum
Kontakt:

Post Postao/la asylum » 28 jun 2011, 19:51

A umjesto koga ce igrati, de mi odgovor na ovo lagano pitanje?

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 28 jun 2011, 19:54

Nisam siguran umjesto koga, ali ih Kenny i društvo definitivno ne bi dovodili da sjede na klupi. Jedan eventualno, ali sva trojica, sigurno ne.

Ali ako hoćeš već, Downing bi išao na lijevu stranu, Suarez bi bio prebačen na desnu, dok bi se Carroll i Kuyt borili za poziciju napadača. U slučaju dolaska Adama, Meireles bi bio prodan, te bi Charlie išao direktno u vezni red, a jedan igrač koji bi eventualno sjedio na klupi bi bio Henderson, a pošto Gerrard nema sreće sa povredama, i on bi se, odlaskom Shelveya na posudbu u Blackpool, također mogao naigrati. Wickhama neću računati, jer je pred potpisom za Sunderland. ;)
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

asylum
Kontakt:

Post Postao/la asylum » 28 jun 2011, 20:00

Kuyt je svojim partijama u prosloj sezoni zasluzio da igra i sljedece, znaci da ce 35 miliona funti na klupu?
Ja ti kazem da ce se naredne sezone igrati ovako, sam si rekao za Hendersona - on ce svoju priliku traziti sa klupe, umjesto umornog Gerrarda ili Meirelesa, pa i kao joker sa klupe umjesto nesto sporijeg Kuyta, a onda za 2 sezone ce postati kljucni igrac naseg veznog reda.

Rotacije ce svakako biti vrsene, pa tako ce priliku dobijati i Downing te napadac koji bude dosao, Wichkama sam napisao kao jedno od rjesenja. :mrgreen:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 28 jun 2011, 20:19

meni se chini daovdje ispada lucas leiva, tj da ce vam sredina terena biti meireles, gerard i recimo adam ako dodje, ovaj henderson ce uskakati i ako se dokaze mozda nekoga i izbaciti, a na krilima kuyt vjerovatno nece biti prva ocija jer je vec u godinama, on je sad vise nekako za spica gdje se manje trci

nema se tu sta puno mozgati, igrat ce igraci koji su u datom trenutku najspremniji i u boljoj formi, ako liverpoo misli na stare staze slave mora jednostavno imati ovako svaku pozicuju popunjenu sjajnim igracem, te da za recimo tri pozicije u napadu i sredini terena ima barem po 2 igraca jako kvalitetna koji ce tu biti u rotaciji, samo takve ekipe mogu do velikih rezultata

nazalost mislim da se ni gerard nece opet naigrati, haman su ga povrede dokusurile i do kraja sezone tesko je vjerovati da ce biti skoro uvijek spreman,

ako dovedete downinga, adama i lijevog neka, bice to vrlo respektabilna ekipa, ako imate klupu na kojoj bi recimo bili kuyt, maxi preporodjeni, henderson, leiva, ager itd, onda bi to vec bila ekipa sposobna za titulu, jer u engleskoj se men se chini titule i uzimaju i gube zbog duge ili kratke kvalitetom klupe
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 28 jun 2011, 21:29

asylum je napisao/la:A umjesto koga ce igrati, de mi odgovor na ovo lagano pitanje?
Svidjalo se to nama ili ne, Raul vjerovatno ide, tako da bi mjesto njega igrao Adam ili Henderson...

Takodje se slazem da bi Downing na lijevu stranu, Luisito na desnu, a Carrol i Kuyt, zavisno od toga koji je u boljoj formi, bi igrali u spicu.

Arnelinho, nemoj se sikirati jarane, ti bar nisi nikad bio provokator, i naravno, dobrodosao si na temi.
Takodjer, ne zelim ulaske u neke rasprave, ali, Arsenal se definitivno ne raspada i takva tvrdnja ne stoji. Imaju svijetlu buducnost, a osim toga, meni je to poslije Liverpoola najdrazi klub EPL-a.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 28 jun 2011, 21:53

Ne znam zasto ali i ja imam osjecaj da bi nas Meireles mogao napustiti. To ce se 100% desiti ukoliko Charlie Adam dodji, a on opet moze igrati i nesto defanzivnije. Predpostavljam da Henderson moze upasti umjesto Kuyta ali opet mislim kako je Kuyta tesko staviti na klupu. Predpostavljam da ce formacija izgledati kao i do sada, nadam se da ce Carroll biti u puno snazi pocetkom sljedece sezone.. Puno predpostavki, puno razmisljam, a to opet nije dobro. Pustimo da stvari idu svojim tokom, niko ne zna sta Kenny i kompanija zamisljaju. :)

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.